ketvirtadienis, balandžio 23, 2009

Apie gyvenimą ir laukus

Biblija sako "Vargas tiems, kurie jungia namą prie namo ir lauką prie lauko, kol nebelieka vietos kitiems, lyg jie vieni čia gyventų". Izaijo 5;8
Pagalvoju, ajai, kokie nedori žmonės tie turtuoliai, plėšia, perka, laukus superka, didina turtą tol, kol nelieka vietos kitiems.
Tačiau, brangieji, ar apie laukus čia kalbama? Tai Biblijos vieta, kuri kalba apie mus, mūsų gyvenimą - Viešpats mums jį davė, kaip žydams Pažadėtąją žemę, kad vietos užtektų visiems. O ką mes darom - ogi įjungiam savo savininkiškus instinktus ir imam iš to gyvenimo stumti kitus. Iš pradžių atsargiai, o paskui vis drąsiau, kol įgaunam pagreitį ir išstumiam absoliučiai visus. Valio, pergalė pasiekta, likau tik aš ir Viešpats, pačiam centre sukroviau jam aukurą - išvaliau žemę, juk žinai, Viešpatie, kokie tie žmonės, vagys, neprotingi, sukčiai, neieškantys taikos, o tu liepiai šalintis nešvarių dalykų, visa žemė dabar tik Tavo, t.y. mano, ir Tavo šlovė čia gyvena.
Taigi, brangieji, vos tik išvalai žemę, abstulbsti, kad užuot įvertinęs tavo kilnų darbą, Dievas netikėtai pasako:"Vargas tau, nes tu nepalikai vietos kitiems".
Žinot, tai jau smūgis žemiau juostos, bet Viešpats yra būtent toks - Tavo gyvenime turi būti vietos ne tik tiems, kuriuos tu vertini, bet ir tiems, kurie su tavim nesutinka, nesupranta ir net prieštarauja.
Patarčiau tiems, kurie pateko į panašius "Švarinimo" spąstus - būkit atsargūs, Dievas nenuolaidžiaus jums. Šventumas yra ne tada, kai atsiskiri savo supratime nuo visų(arba net į vienuolyną užsidarai), o tada kai vykdai jo valią.Paradoksas, kurį pats patyriau, kuo mažiau gyventojų viduje lieka, kuo mažiau papiktinančių elementų, tuo kietesnė tavo širdis, o kai lieki visai vienas, tada išvis ledynmetis, nesvarbu, kad vykdai viską, kas priklausytų.
Kas įvyksta, kai nusprendi klausyti ir nustoji "jungti lauką prie lauko"? Ogi kraštas prisipildo gyventojų, tavo gyvenimas tampa smagus, o širdis tampa minštesnė ir pakantesnė kitiems. Taigi, brangieji, nustokit supirkinėti ir vyti lauk - jūsų gyvenimas yra tas karaštas ir Dievas bus prieš jus, jei panorėsite daugiau nuosavybės.

6 komentarai:

Ogis rašė...

Tvarka bus :) -pasake `Herojus`,mosikuodamas `sventu` tualetiniu popierium pries Lietuvos zemelapi :)...........
==============================
Tegu rauges ir grudai auga kartu...
As ne pries :)..
Vis tiek tik iki laiko..
==============================
Einu pamosikuot kastuvu laukan :)
Oras liuks..

Anonimiškas rašė...

Nu Ogi, tu kažkoks siandie apokaliptiškai optimistiškas:)
L

ramaske rašė...

Ar man cia tik atrodo,ar tu,Linai,pasisavinai autorines teises paskutiniam parasymui is vieno mano komentaro apie kalno virsune ir saltuka sirdyje?Na,tiek to,smelio dezeje visiems vietos uzteks:))))

Anonimiškas rašė...

Tau atrodo, visai to nenorejau. Tai tik įrodymas, kad ir kiek bepurksi, nelabai toli nubėgsi, maždaug vienodai mąstom, tik išraiškos priemonės gal kitos:)L

ramaske rašė...

Na,as juokais apie tas autorines teises,-nepagalvok,kad esu koks kaprizingas princas.Nors gyvenu ..-iolika metu Ispanijoje,taciau dusia liko lietuviska.O tu rasyk,nesidairydamas nei kairen,nei desinen,-tam turi dovana,kai ispanai sako:"tu tienes el don del Señor".

Anonimiškas rašė...

Ramaške, ir tu rašyk, nė vienas nuo tokių pareigų neatlaistas:) Būtų įdomu, jei lietuvišką dušią priverstum išspausti kokią aimaną:)