pirmadienis, birželio 30, 2008

Ekumenizmas - misija neįmanoma

Skelbimas "Žemaičių Kalvarijos Dievo Motinos stebuklingasis paveikslas vainikuotas popiežiaus Benedikto XVI pašventintomis karūnomis. Šiam paveikslui suteiktas Krikščioniškų šeimų Karalienės titulas".
Taigi trumpai paaiškinsiu (jei reikia), kodėl nesu ir nebūsiu ekumeniškas, nors tai dabar mada Nr.1.
1. Tiesiog negaliu prisidėt prie stabmeldystės.
2. Netikiu, kad žmonės kurie karūnuoja paveikslus ką nors bendro turi su Kristumi.
3.Galų gale tai man visiškas absurdas - negana to, kad popiežiai sau suteikia titulus tipo "visatos ir pragaro valdovas", dabar ėmė suteikinėt ir negyviems objektams - paveikslams.

Ką matau - šita organizacija kaip buvo visiškoj tamsoj taip ir lieka ir darbai jos pikti ir iš esmės priešiški Dievui. Ką aš galiu gauti iš -ekumenizmo - tamsą ir daugiau nieko.

16 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Na,gal ir nera jau taip liudna ir tamsu,kaip tu sakai,Lineli,reikia tik kantrybes.Negi nematai,kaip laikai keiciasi?Anksciau mus zmones arba priimdavo arba apspjaudavo,nes tikedavom,jog esam sios zemes druska ir budavom degantys del Viespaties tokia liepsna,kad netikintys arba sudegdavo ,atiduodami gyvenima Dievui,arba atsokdavo,kaip nuo ikaitusios gelezies,nes nuodemes juose pradedavo degti.Bet va,pamatem,kad taip negerai,kad nereikia eiti pries srove ir kirsintinti taikiu Lietuvos pilieciu.Todel ta ugni paslepeme giliai savyje,kad tik Viespats ja galetu matyti ir geretis Savo vaiku razumu nebuti sektantais.Dar pamateme,kad negerai tikinciajam buti tamsiu kaimieciu,tai su Viespaties pagalba,puolem studijuoti teologija,istorija ir krikscionybes raidos vystymosi etapus tridimensionalioje erdveje.O paskui gavome apreiskima,kad Biblijos studijos pagileja,pasiremiant keliais vertimais.
(Bus daugiau. Tęsinys - netrukus)
neri

Anonimiškas rašė...

O kai kokiame Lietuvos uzkampyje,uzsuka i musu praturtejusia 7-iu nariu ir dar 4-iu siaip sau lankytoju,GYVOJO DIEVO BAZNYCIA suvargus moterele,tai mes su visu nuolankumu ja itraukiam i mamu-dukru bendravimo grupele.Va!O tu sakai,Linai,kad ekumenizmas neimanomas. Imanomas,ir dar kaip,tik reikia akis tam tureti.Daznai to nematom,nes ekumenizmas vyksta jau kitam dvasiniame lygyje.Tai daug stipriau,nei viesai demonstruoti Jezaus varda.O ir kam - dabar kataliku baznycia mus remia is peties - per radija ir televizija transliuoja charizmatines misias,kuriu pasiklause,musu tautieciai su asaromis akyse miniomis ateina pas Viespati.O musu lyderiu susirinkimai!!O konferencijos! Linai,ar tu aklas?Kaip mes graziai po pamokslu,pasiskirste grupelemis,aptariam ka tik girdeta Zodi,medituojam jame,ir dalinames karstais apreiskimais,kaip reikia skelbti Evangelija Lietuvai!O kur dar musu konspektai,kruopsciai rasomi pamokslu metu?
(Bus daugiau. Pabaiga - netrukus)
neri

Anonimiškas rašė...

O musu bendros maldos? - argi tai ne ekumenizmas!?Matytum tu,Linai,kaip angelai triusia musu maldu deka.Tiesiog zmogaus balsu rekia pasaulieciams,kad atsiverstu nuo savo nesamoniu.Juokingas tu,Linai!As meldziu,kad Dievas tau akis atvertu,kad nebutum toks antikvarinis,kad isijungtum i sio didziojo Lietuvos prabudimo banga.Juk,pasak mielo pastoriaus G.Saulycio,Sekminiu vejai papute ir Kataliku baznycioje,tad kas gi mes tokie,jog su jais nesiekumenizuotume, neieskotume dialogo?Tu dar pamatysi vaisius sio bendradarbiavimo po rugsėjo mėnesį vyksianciu atlaidu Siluvoje.Atsimerk,pabusk,Lineli! Reikia pripazinti,mielieji,kad dar daug kur mums truksta tobulumo ir dvasinio isprusimo.Dar daug tikinciuju tik 14 kartu yra perskaite Biblija graikiskai,tai kaip gi mes tokie bambukai(atsiprasau) patrauksim intelektualia tapusia Lietuva prie Jezaus koju?!
Su pagarba,
jusu neri ir toks RAMASKE

Linas rašė...

oje kokie analizai kaip poliklinikoj, i ischd letalnyj:) Tik neabsoliutink. Pav moterys turi tik viena bendra buoza, gimdo, ale paprastai nuos skirtingu vyrų, taigi gimimas kaip ir panasus isoriskai ale prigimtis skirtinga:) Taigi kalbek uz savy pirmuciausia, bo kiti gali buti nepatyre i nesuprast ku uturiuoji:)

Anonimiškas rašė...

Vaje, tik nepradek i tu liepsnot kap kai kurie kai kuriuose tinklapiuose :)
O del viso kito...tokioj stadijoj, kokioj siuo metu esu as, zmones paprastai padaro du dalykus: puola i krastutinumus, pvz.: pasineria i Pijaus X brolijos doktrina arba spjauna i viska ir izoliuojasi. Antrasis variantas kol kas man labiau prie sirdies.
neri

RAMASKE rašė...

Labas Linai.pakuomentuosiu truputi is karstos Ispanijos.Tave puikiai pazistu,beje mane -tu irgi.Gaila,kad turiu prisistatyti incognito.Bet jau toks internautu likimas...Jei dar susisieki su Backuliu,perduok linkejimus nuo manes,ir pasakyk,kad pamokslaudamas dazniau vandeniu uzgertu,o tai tas krenksejimas labai neestetiskas.(juokauju)
Na,mano komentaras butu toks:kad ir kaip suni praustum ir mokytum svaros,viena diena jis vis tiek sueda,tai ka buvo isvemes.Kiek protestantai prilojo ant kataliku,kiek priveme,bet va lazda atsisuko kitu galu,ir tenka visa tai suvalgyti ir dar aciu pasakyti,kad neisvale.Mano galva,toks ekumenizmas yra neimanomas - geriausiu atveju jis duos tik humanistini visuotinio gerio siekima.Ir viskas - dar viena zmogiska bendrija su daugybe religiniu veidu.Juk bendrauti galima ir nevadinant to ekumenizmu,taciau tai,kas yra Kristaus Kunas,neturi tokio poreikio jungtis prie kazko...Jeigu jungiamasi,mes tarsi pripazistame Kuno - baznycios nevientisuma,tokiu budu ja supjaustydami i daugeli daliu,o po to ekumenizuodami i vienalyti lipdini.Pabandyk nusikapoti rankas,kojas ir galva,o po to bandyk prideti ten kur buvo ir aprisk meiles izoliacija - geriausiu atveju iseis kaliause pauksciams baidyti.Tai pradziai tiek butu.
Su pagarba,
RAMASKE

Anonimiškas rašė...

Ir dar mane vis žiauriai nervina, Linai, ta tavo mada (tu tik nesupyk) visom progom ir be jokių progų pašiepti moteris ir jų atžvilgiu nuolat griebtis kažkokių keistų palyginimų. Taip gal pačiam nenorint, bet mus pažemini. Iki šiol stengiausi nekreipt dėmesio ir ignoruot, ale jau negaliu tylėt. Gal tau trauma kokia ar kas, nu, ta prasme, šeimoj 3 moteros (ir dar kokios), a vyrai tik 2?
neri

Anonimiškas rašė...

Sveikas, RAMASKE, prisijunges :D smagu matyt sugrizus bent tokiu budu. A Backulio nekabink, geriau pats pora pamokslu parveztum is savo sauletosios Ispanijos, bo jau tep seniai nezvengėm iki asaru susirinkime, ka kartais rodos jog to niekad nė nebuvo.
Ehmm... Tikiuos ka mūs dieds prieme mano ankstesni kamentara juoko forma i neapsauks manes feministe ;)
neri

Anonimiškas rašė...

Labas Neri..a,tu,ziuriu,kaip tikras piligrimas,sventu vietu po interneto dykumas ieskai:))Bet zinai,kad ir as ne geresnis,o dar blogiau,kad paskui tave visur pedinti pradejau.Net zmona man kartais i nugara pakvepuoja,noredama pamatyti,su kuo as cia taip susirasineju.Tai pries dvi savaites nupirkau jai nesiojama kompa - dabar is lovos seka ivykius...Negalvoju dar grizti,nor dabar,kai rasau sia zinute,uz lango 47ª laipsniai-be klimatizatoriaus nugeibciau.Pripranti zmogus ir kariamas skiant.O del pamokslu,tai kol kas susilaikysiu,nes dabartineje Lietuvos aplinkoje prasiziojes,atsidurciau ant lauzo.

Linas rašė...

Sveikas Ramaske, jei pazistu tai pazistu, gal tik dar neidenfikuoju, kampe mano e - mailas, brukstelk jei nesunku, parsysiu daugiau ku mintiju.
Panasiai ir as manau, tik va nedalyvavau varyme, tai man ner del ko i parsivaryt atgalios:) Katalikai puikus zmones, bet sistema man tolygi komunizmui - kazkoks monstras, taigi ieskot kazkokios vienybes nematau prasmes. O kas iesko, atrodo, kad iesko ne vienybes, o pripazinimo, tiek religinio, tiek pasaulietinio.
O neri del stadijos galiu pasakyt tik tiek:"Ar mano ranka sutrumpejo gelbeti? Jusu nuodemes atskyre jus nuo manes". Tu elgiesi taip, tarsi kersytum visam pasauliui. Visu pirma pripazink, kad tu esi neteisi pati, o ne rodyk kitu kaltes. Buk vyras po simts kalakutu, paauglyste turi baigtis viena diena:)

Anonimiškas rašė...

Na, vyru tapt tai vyru - mintis verta apmąstymo... ;)
O šiaip, tai drįsiu pastebėt, kad perėjom į asmeniškumus ir ne tik, tam yr e.paštas, telefonas galų gale, davai neskalbiam viešai mano drapanų, ok :)

RAMASKE, arba užkeltume ant laužo, arba paskelbtume naujuoju kristumi, dabar LT madinga. Tep kad niekada negali žinot :D
neri

Anonimiškas rašė...

Gal turi messenger'i?Per ana greiciau viskas eina:ar tai koki straipsni ar nuotraukas ,ar dar siaip ka siustum.Gali ir matyti ir girdeti pasnekova(jei jis nori)Savo msn adresa pasiusiu tau per e-maila.Zinai,tik dabar pradejau suvokti,kaip nuozmiai esu visu jusu pasiilges.

Anonimiškas rašė...

Apsaugok,Dieve nuo tapimo nauju kristumi,geriau jau ant lauzo,giedant sv.himna suplesketi.

Anonimiškas rašė...

Nesu techniskas, da neturu, bet gal i kadu isigysiu, pilk pastan
Linas

neri rašė...

Emm... O ką reiškia 'nuožmiai' pasiilgti?.. Nu čia šiaip, naivus klausimas, tiesiog įdomu, nepagalvokit ko nereik ;D
Beje, apie ką mes čia kalbėjom? Lyg i paveikslas kokis te buvo... :))
Nu, labanakt.

Anonimiškas rašė...

1) Ekumenizmas anaip tol ne kataliku baznycios magisteriumo dogmu pripazinimas ir katalikisku tradiciju peremimas;
2) Ekumenizmas nieko neturi bendro su paveikslu karunavimu, sventinimu ir stabmeldyste;
3) Ekumenizmas yra krikscioniu bendryste kelyje i Dieva;
4) Ekumenizmas - kai katalikas savo artimais broliais laiko ir katalikus ir protestantus ir staciatikius, kaip ir protestantas ir staciatikis.
Manau tai net labai imanoma misija ir jau dalinai igyvendinta.

katalikas