šeštadienis, gegužės 17, 2008

Nežemiškieji broliai ir sesės, amen

Mano dideliam džiaugsmui Vatikanas skėlė dar vieną riebią nesąmonę.Pastaraisiais metais panaikinęs "skaistyklą naujaginiams, limbą", paneigęs, kad pragaras egzistuoja, įteisinęs evoliucijos teoriją šį kartą Vatikanas pareiškė, kad tikėti ateiviais galima.
Vyriausiasis Vatikano astronomas jėzuitas Jose Gabrielis Funesas, Vatikano observatorijos direktorius rėžė:„Kaip galėtume atmesti galimybę, kad gyvybė galėjo išsivystyti ir kitur? Žemės padarus laikome „broliais“ ir „seserimis“, kodėl tad negalėtume kalbėti apie „nežemiškuosius brolius“? Jie taip pat būtų kūrinijos dalis.“
Interviu Vatikano laikraščiui „L'Osservatore Romano“ J. G. Funesas sako, kad tokia sąvoka „neprieštarauja mūsų tikėjimui“. "Biblija – ne „mokslinė knyga“, - pasakė J. G. Funesas ir pridūrė, jog ir toliau tiki, kad „Dievas yra visatos kūrėjas ir kad mes ne atsitiktinai atsiradome“.
Kitaip sakant Vatikanas nusirito iki niueidžo lygio, greitai sulauksime ir knygų, kad Jėzus Kristus buvo ateivis.Tik šį kartą jas spausdins ne niueidžo leidyklos, o "Katalikų pasaulis".
Ką jau besakyti, kai Vatikano atstovas svarsto apie "gyvybės išsivystymą". Bet kaip liaudis sako - durnumui ribų nėra.
Vatikanas leido tai leido, bet aš kadangi esu bjauraus būdo, tai nežemiškiesiems broliams ir seserims geriau mano kieme nesileisti.

15 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Vajėzusmarija...
Kuo toliau tuo gražiau. Skaičiau ir aš jau šitą naujieną atseit krikščioniškos žiniasklaidos tarnybos tinklapy su riebia antrašte: "ateiviai irgi žmonės".
Kap buvus katalikė turbūt turėčiau užkaist iš gėdos, ale nė velnio. Priešingai - pasiutusiai ima piktžiugiškas juokas. Tik katolikai iki tiek nusivažiuot ir tegali. Durnumas ribų neturi.
neri

Anonimiškas rašė...

Labas neri, sveikas Linai,

Cituoju "Vajėzusmarija..." ypac isreiskia neri santyki su Jezumi... Ypac pagarba jam...
Komentaras del ateiviu:
Baznycia tikrai neskelbs, kad Jezus ufonautas :) Tiesiog matyt buvo oficialiai uzklausta koks Baznycios mokymas apie ateivius, kitus pasaulius ir pan.. Kadangi Baznycia jau pasimoke (a.a. galilejus, Kopernikas ir pan.) ir zino, kad mokslas zengia pirmym pasisake labai paprastai - nevarykit Dievo i medi. Jei sukure, tai valio. O ar sukure - pagyvensim pamatysim.
mano komentaras- numanat visatos didi, butu pakankamai kvaila manyti, kad visoje visatoje esame vienintele gyvybes forma. Galeciau cituoti istraukas is psalmyno apie nuostabius Kurejo darbus ir kurinija, bet kaip katalikas nepamenu :). Vat teip.
Arturas

P.S. Neri, galit paskaitineti delfi.lt jums patiks "Graikijoje vienuolyne auginamos kanapes" ir t.t. Kaip tik jusu skoniui ir poziuriui :)

Linas rašė...

Sveikas Artūrai, na pagal tave tai viskas KB kaip toj pasakoj:"Ką senelis padarys, viskas bus gerai". Man tik įdomu, kada katalikams Dievas taps svarbesnis už bažnyčią tiek, kad imtų matyti nesąmones? Atmesti visai sistemai pakanka ir to posakio "išsivystė", kaip nekatalikas turiu privilegiją tikėt, kad Dievas sukūrė.
Nemanau, kad katalikų bažnyčia svarbesnė už Dievo žodį, kad galėtų sukūrimą pakeisti evoliucija. O toleruoti tokius dalykus, tai toks pats veiksmas kaip stebėti kaip mušą žmogų.

Anonimiškas rašė...

Sveikas, Artūrai.
Na kur jau čia apie mano santykį su Jėzum kalbėt... A leiskit paklaust kuo čia vapšie mano santykiai siejasi su diskutuojama tema?
Va ir TŽ savaitgalį praėjusį lagaminus pakavosi ir Šiluvon lėkė lankyt šventų marijos apsireiškimų vietų. Beje, girdėjau, kad patys ir pasiprašė iškilmėsna priimami.

Aš kap tundra, VAJĖZUSMARIJA, atsisakiau važiuot. Nors kvietė baisiai, mat nieks nepasirašė laukinių charizmatų grupę lydėt. Ir stebėjosi be galo, nu taigi iš tokios pačios sektos, o i sekminių šventę nebenori.
neri

Unknown rašė...

Nelabai suprantu kodėl reikėtų džiaugtis:: Pat 24

17 Nesidžiauk, kai krinta tavo priešas,

tenedžiūgauja tavo širdis, kai jis parpuola,...
(patarlės)

O čia gal net ir ne priešas :)

Anonimiškas rašė...

Yra tokia knyga"Pagiriamasis žodis kvailybei", kur rašoma, kokie dideli kvailybės nuopelnai, tai aš irgi tos nuomonės - štai kuo džiaugiuosi.
Neri, a tu išaugsi iš paauglystės kadu a tap i bus?:)
L

Anonimiškas rašė...

Vaje, per gerai apie mane galvojat, kur ten man iki paauglystės... Kūdikystėj užstrigusi esu;)
Linksma čia pas jus, ale varau darban:)
neri

Unknown rašė...

Manau kad džiaugtis, kad yra kvailų, irgi nederėtų.

Anonimiškas rašė...

Labas Linai,

Arba as nekox katalikas, arba praklausiau ta momenta, kuomet Baznycia eme oficialiai mokyti darvinizmo... Gal galetum imesti nuoroda? :) Aciu. Kad Baznycioj kaip pasakoj ir taip aisku... Kuo toliau tuo baisiau :))))

P.S. Kiekvienas kvailys aplink save mato... dar 9 kvailius.

Pagarbiai,
Arturas

Linas rašė...

Sveikas Artūrai, katalikas tikrai esi nekoxs, bo neseki paskutinių mokslo naujienų i pasikeitimų KB:))
Nuorodos dabar neturu, tik paskysiu, kad kitais metais Vatikanas Darvino garbei(kaip rašei, pasimokė:) kitamet rengia mokslinę konferenciją.
Beje, man įdomu,Artūrai, va nežinojai kad evoliucija katalikybės palaikoma, galvojai, kad viską Dievas sukūrė. Dabar, kai sužinosi, kad KB priima evoliucijos teorija, ar irgi imsi teigti, tarkim "buvo dieviskas pradas, o vėliau viskas issivyste issivyste"?:)

Anonimiškas rašė...

Labas,
Na tikrai garantuoju, kad taip neskelbs. Duodu danti :)
Matai yra aiskiai apibreztas mokymas apie Dievo transcendentiskuma ir tai, kad Dievas pasauli sukure is nieko! Taip pat, kad pasaulis nera Dievo dalis, ar is jo nulipdytas.
Siaip Baznycia kalba atsargiai. Faktas - Biblija nepretenduoja i istorine tiesa. Faktas - evoliucijos teorija labai skyleta. O bandymu sumesti viska i kruva buvo jau ir chasidu mokyme (beje jie pirieji apie tai prakalbo) ir is KB atstovu. Yra toks teologas Teirjalas de Sardinas, berods. Taciau to ka jis pateike KB nepripazino ir oficialiai isreiske nuoone, kad tai tik jo teorija o ne KB mokymas.

Pagarbiai,
Arturas.

Linas rašė...

Sveikas Artūrai, tu visiškai teisus, kiekviename Vatikano dokumente kalbama frazemis "kas galėtų paneigti":) Kitaip sakant, KB enciklikas prieš vartojimą visada reikia dešifruoti:)
Yra paprastas metodas - viskas, kas sakinyje pasakyta, netenka prasmės jei yra žodelis BET:)
Dievas sukūrė gyvybę, bet toliau ji išsivystė, kaip sako tas Vatikano oficiozas ...:)
O dėl faktų drįsčiau nesutikti ir net teigti priešingai.
Faktas - Biblija yra ir istorinė tiesa be klaidų, mitų, legendų. (Beje, neseniai diskutavau su vienu katalikų kunigu, kuris karštai man įrodinėjo, kad Biblijoje... pilna klaidų. Kadangi nesutikau, mane palaikė labai neekumenišku, kaip čia aš ištiestos rankos nepaėmiau, tereikėjo pripažinti, palinguot galva,jo jo, Dievo žodis klaidingas ir netikslus).
Žemės ir žmogaus gyvenimas nuo sukūrimo(Pradžios) iki Apreiškimo knygos- aprašytas detaliai ir pakankamai aiškiai. Tiesa, katalikams visokia bažnyčios tradicija leidžia manyti ir kitaip.
Tačiau noriu paklausti, kas tai per Jėzaus mokiniai, jei jie abejoja Dievo žodžio tikrumu?Tai tas pats kas vadinti Jėzų melagiu.Kokią evangeliją jie giriasi skelbiantys? Netikėjimo Dievu? Užtenka pasitikėti bažnyčia? Aš pasiruošęs, kad taip gali kalbėti ateistai, tačiau kai kalba save vadinatys krikščionimis - ne. Gal reiktų kur pastudijuoti, lengviau būtų galva linguoti?

Anonimiškas rašė...

Sveikas Linai,
Na tikrai tuoj pradesiu skaityti Sventaji Rasta vien is reikalo tau atsakyti :)
Negaliu visiskai su tavim sutikti ir palinguoti galva ties Sventojo Rasto istorine tiesa. pvz Jericho miestas ir istorija apie jo uzkariavima. Dididnga scena - skambantys ragai ir irancios sienos. Archeologai sako ka kita. Kuomet izraelitai pirma karta ejo pro ji - miestas buvo. Kuomet atejo kita syk - rado griuvesius. Nelabai buvo ka griauti ir uzkariauti... Sventasis Rastas nera istorinis veikalas, nera kronika ar metrastis. Nere9ikia bandyti pritempineti pasaulio sukurimo istorijos prie dienu, metu ar simtmeciu. Sventajame Raste nera citavimo. Citavimas kuri suvokiame mes buvo atrastas apie 18a. Galbut todel evangelistai nesutaria ar Jezus sake pamoksla ant kalno ar lygumoje. Ir jei mes siandien bandytume irodyneti, kad dangus virs galvos - tvirtas skliautas, aplinkiniai geriausiu atveju pasukiotu pirstu prie smilkinio :)
Sventajame Raste pateikiama istorine aplinka reikalinga tik kontekstui nupasakoti ir Apreiskimui suteikti daugiau aiskumo. Tikiuosi labai taves nenuliudinau, bet yra taip. Netiki - paskaityk Jonos knyga. Rasi istorija apie zmogu, kuris tris dienas buvo be deguonies ir mirko skrandzio rugstyje....

Pagarbiai,
Arturas

Linas rašė...

Sveikas Artūrai, na jeigu tai taps akstinu tau skaityti Bibliją, tai būsiu pasitarnavęs:)
Tačaiu nesuprantu vieno - jei tu suvoki ir galvoji, kad Biblija netiksli, tai kam iš viso save apgaudinėji tikėdamas knyga, kuri yra pasakos?:) Ar pasiklaiuni bažnyčios autoritetu, kad ji geriau žino už Bibliją?
Žinoma, kad laikotarpių pritempinėti nereikia, bet dėl viso kito nesi teisus. Netgi sakyčiau labai neteisus.Kad ir kokį turi išsilavinimą, prie Biblijos tekstų siūlau pasėdėti ilgiau, nes Biblija sako:"Jei manai, kad žinai, tai net nežinai, kaip turi žinoti"
1.Archeologai sako apie Jericha, kad tai vienintelis miestas, kurio sienos sugriuvo vienu metu ir į vidų, tuo tarpu natūraliai turėjo virsti į išorę.
2. Rašai "Sventajame Raste nera citavimo". Nu visiškas apsurdas.Pažiūrėk kad ir šitą.
"Viešpats, tavo Dievas, pakels pranašą iš tavo brolių kaip mane – jo klausykite!" (Įstatymo 18;15)
Tai įvyksta ir Petras tai patvirtina, kai kalba apie Jėzų. "Dievas tai nuo amžių paskelbė visų savo šventųjų pranašų lūpomis. Juk Mozė tėvams pasakė: 'Viešpats, mūsų Dievas, iš jūsų brolių pažadins jums Pranašą kaip mane. Klausykite Jo visame kame, ką tik Jis jums sakys.
(Apaštalų darbų 3)
Koks dar 18 amžius?:)Visas Biblijos tekstas pilnas citatų, citavimo, greit eik skaityti ir mes tuos savo mokslus lauk.
3. "Sventajame Raste pateikiama istorine aplinka reikalinga tik kontekstui nupasakoti ir Apreiskimui suteikti daugiau aiskumo".
Ne ir dar kartą ne - keliauk į Britų muziejų, rasi Babilono pakilimo ir griuvimo rankraščius, kurie tokie pat kaip Biblijos tekstas, keliauk į Egiptą, kur uoloje yra iškalta:"7 metus augunau grūdus, dabar juos dalinu", kuris patvirtina Juozapo istoriją ir t.t. Biblijoje rašoma istorija yra tiksli.
4. Netiki - paskaityk Jonos knyga. Rasi istorija apie zmogu, kuris tris dienas buvo be deguonies ir mirko skrandzio rugstyje....
Argumentas - griūk iš koto. Mano Biblija sako, kad Dievas žmogų sutvėrė iš molio.Pagal tave - šito negalėtų būti, jei jau Jona buvo skrandyje gyvas?
Beje, jei Jonos istorija išgalvota, tai ir Jėzaus buvimas kape irgi išgalvotas, ir prisikėlimas. Nes jei nebūtų Jonos, nebūtų buvę ir Jėzaus. "Šitai kartai bus duotas tik pranašo Jonos ženklas" - sakė Jėzus. Aš tai kažkaip nedrįsčiau teigti, kad Jėzus melavo arba rėmėsi pasakėlėm. Bet žinant, kaip Katalikų bažnyčia gali išsileisti bet kokį raštą, paneigiantį Dievo žodį, visai nenustebčiau jei taip atsitiktų.

Taigi, Artūrai, kyla klausimas, kuo remiasi tavo tikėjimas, jei tu netiki Dievo žodžiu?
Juk jei Biblija netiksli rašydama apie Joną, kur garantija, kad ji teisingai rašo apie kitus dalykus?
tau turėtų būti sunku suderinti prieštaravimus Dievas atsiuntė Žodį, kuriuo galima pasitikėti tik iš dalies:) Nepaisant tavo teologinio išsilavinimo, siūlyčiau grįžti prie Biblijos teksto ir atsikratyti visų stereotipu. Leisk Dievui, kuris yra Biblijos autorius tau šį tekstą paaiškinti.

Anonimiškas rašė...

Sveiki,skaitinejau,skaitinejau ir sripsniuka ir komentarus.Bet vienas dalykas man taip ir neaisku.Jei vatikanas vienam pakrasty pirstelejo,tai kodel as tureciau manyti,kad girdejau giesmes giedant?!Nors ir suvokiant vatikano itaka katalikiskajam(siandien jau ne tik)pasauliui,visgi negaliu sakyti,kad jo nuomone ar veiksmai turetu nulemti mano,kaip tikinciojo gyvenimo ir tikejimo buda.Tegul galvoja apie ateivius,kaip nori,tegul net bendrauja su jais.Visa beda,kad vatikaniskoji hidra daro didele itaka netikintiems.Pastarieji,gal dar tureje nuosirdu ir blaivu mastyma ir netoli stoveje prie isgelbejimo,dabar susuktomis smegenimis trimituoja apie Kristaus ir NSO draugyste ir panasias nesamones.Pikta ir tiek.