penktadienis, gegužės 23, 2008

Koranas ir Biblija

Turėjau laiko pastudijuoti Koraną. Nepaisant musulmonų gražbyliavimo apie didžiai gerbiamą pranašą Jėzų, Koranas žiauriai iškraipo Biblijos žinią. Geriausiai tai matosi lyginant tekstą. Šiaip Korano tekstas poetinis, ten iš viso nėra ką tikrinti, išksyrus vietas, kurios remiasi Biblija. O jos nesutampa tiek pagal citavimą, pagal istorijas, tiek pagal Biblijos apreiškimą. Galbūt kam nors pravers.

Koranas sako:
88. Jie (žydai ir krikščionys) pasakė, kad Maloningasis (Allah) paėmė sūnų (žydai pasakė, kad Ezra yra Allah sūnus, o krikščionys tvirtina, kad Jėzus yra Allah sūnus. Arabų pagonys tvirtino, jog Allah turi dukterų - angelų).
89. Iš tiesų jūs pasakėte baisiausią ir blogiausią dalyką.
90. Dėl kurio dangūs gali susikilti ir žemė apsiversti, ir kalnai pavirsti į griuvėsius.
91. Dėl to, jog jie priskyrė Maloningajam (Allah) sūnų.
92. Netinka (Garbingajam, Visagaliui) Gailestingajam (Allah) paimti sūnų.
93. Nes nėra nė vieno danguje ir žemėje kas nebūtų Maloningojo vergu.
Sura MARIAM

1. Koranas sako, kad Dievas negali turėti sūnaus:
92. Netinka (Garbingajam, Visagaliui) Gailestingajam (Allah) paimti sūnų.
Biblija sako - Dievas atsiuntė Sūnų:
Ir štai balsas iš dangaus prabilo: “Šitas yra mano mylimas Sūnus, kuriuo Aš gėriuosi”.Mt 3;17

Jėzus sako:”Viskas man yra mano Tėvo atiduota; ir niekas nepažįsta Sūnaus, tik Tėvas, nei Tėvo niekas nepažįsta, tik Sūnus ir kam Sūnus nori apreikšti.
MT 11;27

2. Koranas sako, kad toks posakis yra didžiausias blogis:

Iš tiesų jūs pasakėte baisiausią ir blogiausią dalyką.
Dėl kurio dangūs gali susikilti ir žemė apsiversti, ir kalnai pavirsti į griuvėsius.
Biblija sako, kad tai Dievo meilė ir dovana žmonėms:
Nes Įstatymas buvo duotas per Mozę, o malonė ir tiesa atėjo per Jėzų Kristų. Jon 1,17
Dievo dovana – amžinasis gyvenimas per Jėzų Kristų, mūsų Viešpatį.Rom6;23

3. Koranas sako, kad visi yra Dievo vergai
93. Nes nėra nė vieno danguje ir žemėje kas nebūtų Maloningojo vergu.
Biblija sako, kad žmonės tampa per Jėzų Kristų JO draugais, ir vaikais.
Visi, vedami Dievo Dvasios, yra Dievo vaikai.ROM 8;14
O jei esame vaikai, tai ir paveldėtojai. Dievo paveldėtojai ir Kristaus bendrapaveldėtojai, jeigu tik su Juo kenčiame, kad su Juo būtume pašlovinti. Rom8;17

Šiaip dabar musulmonai visame pasaulyje tvirtina, kad Mohametas atnešė naują apreiškimą,”paskutinį testamentą”, nes esą dabartinė Biblija yra "suklastota ir netikra". Tiesa, kai paprašai jų pateikti įrodymų - jie neturi nė vieno. Tai yra įžūlus melas. Nė vienas Dievo pranašas neišdrįso nieko pasakyti prieš Raštus, mokymą, įstatymą. Jėzus sako: “Nemanykite, jog Aš atėjau panaikinti Įstatymo ar Pranašų. Ne panaikinti jų atėjau, bet įvykdyti. Iš tiesų sakau jums: kol dangus ir žemė nepraeis, nė viena raidelė ir nė vienas brūkšnelis neišnyks iš Įstatymo, kol viskas išsipildys.Mato 5;17

33 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Oho. Stiprią temą, Lineli, užkabinai. Nebeturim ką pasakyt, tokioms diskusijoms išprusimo trūksta;)

A pas mumi svečių namuose KETA šįvakar tarnauja Konstantinas bei Irina Tanchilevičiai (Baltarusijos bažnyčia ARKA). Taigi, visi kviečiami į Kapsuką;)
neri

Kristina rašė...

Labai gerai, kad palietei sita tema. As vat irgi imsiuos siek tiek apie islama daugiau suzinoti:) Bus labai faina pasikalbeti apie tai kada nors susitikus:)
Iki! Pasiilgau jusu visu:*

monnto rašė...

koranui negali priestaraut mokslininkai o biblijai?as gimiau kaip kriksionis,bet mano protas negali leist man numirt bunant juo..tikejima turiu ir tikiu i dieva,bet ka skelbia musu kunigai bredas visikas,,, griskim i praeiti jie kankino zmones kas nenorejo jais tiket kokie buwo karai taip sakant kriziaus karai ir kowos kristaus vardu,,,kokio hujo as turiu ispazint nuodemes kunigams jai galiu isakyt jas pats tik dievui,,kunigai gristam siek tiek atgal ,,,didzioji dalis kunigu tai kgb agentai,,, kokio hujo as turiu aukot kriksionibei,kaip mes turim but visi ligus o jie uz aukas apsikarsto auksu ir gyvena pasidare sau roju,,tai zmones senai iskreipia tiesa sawo naudai ir mus klaidina nuo tikro tikejimo..kaip gali kaskoks dolbatas pedofilas sakyt tiesa,,nesmerkiu as visu nes yra ir atsidawusiu,bet zmonem kurie dabar skelbia biblija netikiu nes ka jie sako neatitinka ju poelgiu,,galma daug minusu duot kunigam,,tai ko man jais tiket.

Linas rašė...

Nu labai emocingas pasisakymas, svelniai tariant:) Nebūk toks piktas:)
Pirma, tai argi sakau kad kunigais tiket reikia?
Biblija puikiai apseina ir be kunigų:)
O katalikybė, kurią tu kritikuoji, krikščionybe gali vadintis tik su dideliu klaustuku - daugelyje vietų ji nesilaiko Biblijos nurodymų. Ta patį ir aš mačiau. Kiek įsitikinau, kd Dievui nerūpi, ar tiki kunigais, jam svarbu, ar tiki Juo. Tam Biblija ir duota, kad pažintum Jį -asmeninis laiškas tau.

monnto rašė...

na taip biblija sako,,bet ja raso zmones kurie snekasi su dievu,,,tai ko jis nagali islist pwz is dangaus ir pasakyt visiem ,,ai zmogeliukai ka jus darot :D jai kas man sako tiket... as noriu ,kad man ir paaiskintu kodel turiu tiket i ka tiket ir kodel ka jis sako tai ir yra tiesa,,,,galbut tai jo tiesa,bet nemano... seip tu tiesu milionai tikejimu irgi ir visi stiprei tikintis mano kad jie aina tiesiausiu keliu nors tos tiesos priestarauja wiena kitai,,as kiek suprantu dievas pasake,,tiket tik i ji viena,,tai manau jis neteis mane uz tai,jok mano manimu biblija gali but senai nusiwazewus nuo tiesos,,, taip manau nes zmones kurie sneka jos wardu ,,neteikia jokio pasitikejimo,,koranas ir biblija tai dwi knygos kuriuose aprasyti tie patis weikejai tik iwikei sukuriuojaisi skirtingai,,tai dwieju stipriu tikejimu priesai tikintis vienu dievu..nebenoriu ait zmoniu tikejimu turi surast kelia pats,,,gal neuztaikiau nes visos biblijos tikrai nesu perskaites,bet manau ir nera aprasyta biblijoj apie dinozaurus nors tikrai turetu but,,jai jau pradzia nuo adomo ir jiewos turi but ir apie juos parasyta juk tai ir swarbu tai musu istorijos dalis,,,dar pameginsiu perskaitit korana,gal ten ka rasiu,,,niekam tikejimo nenoriu pakeist ir taip pat izeist.

Linas rašė...

ieškot nedraudžiama:) Beje, Biblija kalba apie dinozaurus. Bet manyčiau kad tau pradžiai pakaktų vienos evangelijos. Koranas, tai poezija kaip maironio - tikek Alachu ir Mahomedu ir viskas, be jokiu irodymų.

monnto rašė...

tu tikrai skaitei korana ?gal ta lietuwiska,,,as kiek domejausi tai korana pripazysta mokslininkai ,kaip neikainoma knyga ,kad ten parasyta pries tiek metu ka tik dabar gali yrodit mokslas,,na bus matyt ,kaip pas paskaitisiu.

Linas rašė...

Nu žinai, mokslininkų yra įvairių:)
Koraną pats skaičiau,rusų kalba, bet nieko įspūdingo neradau be pagyrų ir liepinų "sekti Alacho religija". Jokių įrodymų, o man tai netinka, gražus kūrinys, bet man reikia įrodymų norint kažkuo pasiremti tikint ar ne. O tariami moksliniai įrodymai musulmonų dažnai giriami, deja, yra ne tai, kad jie Korane užrašyti, kiek tai, kad musulmonai juos "pritempia" prie Korano teksto.Taip bet ka ir bet kur gali pritempti.Kad ir iš Respublikos:)

monnto rašė...

na taip wisiem mum reikia irodymu..as zinau ,kad ateis laikas ir suprasiu kaip yra istikruju.

Linas rašė...

skaityk skaityk, paskui man parašyk:)

Anonimiškas rašė...

na dievas ,kurejas, nevercia jo garbinti.jis leidzia laisva valia rinktis kaip elgtis tik aiskiai pasako jog uz pasekmes teks atsakyt jei prireiks net palikuonims!
te gal ir verta isiklausyt uz ka ten gali reikalu uzsidirbt o jau veliau gilintis kodel negalima taip ar kitaip elgtis

Anonimiškas rašė...

nuostabu. tikrai stiprai atremti argumentai.

Anonimiškas rašė...

Pasakysiu tik viena pagal kuria tikrinai nes visos biblijos tarpusavi nesutampa

Linas rašė...

Gerb Anonime, tai nereikia daug Biblijų turėt, užtenka vienos. O be to, ką čia parašiau, kaip Koranas iškraipo Dievo žodį, čia tik uogelės, kurį vertimą bepaimtum

asmatullah rašė...

koranas ira paskutinis dievo apsireiskimas per angela gabrieliu mohamedui.tai ira visiskai uzbaiktas dievo zodis ir nepakites iki siu dienu.Korano nerase karaliai,poetai ,zvejai ir visi kiti,kaip biblija.Koranas tai tikrasis ir paskutis dievo zodis ir tai ira normalu kad jis nesutampa su biblija,nes korane kalba dievas,o biblija parasyta zmoniu kuri tapogi buvo keista papildyta ir versta i 2000 kalbu berods.O KRIKSCIONYS MELDZIASI SKIRTINGOMIS KALBOMIS.Tuo tarpu musulmonai tik arabu kalba,nes koranas buvo parasytas arabu kalba,ir dievas isake tai saugoti,todel musulmonai nesimeldzia kitomis kalbomis nors musulmonai ira ne tik arabai,visi turi suprasti dievo zodi orginalia kalba.Koranas ira vienintele religine knyga nepakitusi iki siu dienu ir vienintele religine knyga kuria tikiu.

Linas rašė...

Brangus asmatullah, tu vis sakai, kad Korans nepakitęs, tai Dievo žodis. Labai turbūt nustebtum, kai kas nors pradėtų sakyti, ką nors iš Korano, kas būtų pakeista? Mohamedas vadino save paskutiniu pranašu, bet kalbėjo ne tą patį, kas jau buvo parašyta. Jis gal ir pranašas, bet ne to paties Dievo, kuris davė Torą ir Evangelijas.
O dėl kalbos tai tu klysti - Dievas duoda žmogui, kai jis patiki Jėzumi naują kalbą, todėl tikri krikščionys meldžiasi Dievo duota dangiška kalba, kurios(kaip arabų) neišmoksi. Ją galima tik gauti.

Viktoras rašė...

monto...o kaip tu galvoji kas parase korana...Alachas blin ar ka....ir Kristus neliepe nieko,nei Dievas.Jezus ispirko musu nuodemes.ir taVO TUO PACIU(niu pas musulmonus dar dabar gatveje akmenim uzmeto)ko jis prase tai laikytis 10 dievo isakymu kurie labai kasdieniski ir labai reikalingi musu misriai ir pamisusiai visuomeniai.taip kad nustok stumt ant kunigu,juk tikejimas ne kiek paaukojai o kiek tiki(as mazai tikiu,nes man dievas kol kas nepadeda)betrasau tai nes jo isakymai tokie zmogiski...kaip nevok,nezudyk,nekalbek netiesos ir taip toliau ir tai gali stumti musu visuomene gera linkme.Zinai man toks jausmas kad tu daznai buni baznycioje ir mastai ka tu cia palikai ar kuom nusikaltai,betnieko neklauses vedi svo mociute namo ir keiksnoji veltui praleista laika...bet tada pradedi jausti kad tu jautiesi kazkoks lengvesnis,ramesnis,palikes tai kas spaude sirdy jau senokai nors nzn kas tai buvo,ir saibu nereikejo palikt,nes gi tu nzn uz ka moki :)o moki nes gal...
as pats baznycioje gal 5 metus atgal buvau,betman nereik kas dien ten eit as ir tai tikiu,o i baznycia uzsuku ne saibu paskolint o pasneket su juom(signalas geriausias)

Anonimiškas rašė...

Koranas iskraipo dievo zodi?tai zmones iskraipe biblijos zodi,koranas siunciamas priminti zmonijai religija kuri visad ir egzistavo.garbinti dieva ir be jokiu partneriu.koranas paskutinioji sv.knyga niekad nebuvo iskraipytas dievo zodis.as didziuojuosi kad esu musulmone.nes krikscionybe tai zmoniu sukurta religija,dievas nesake garbinti jezu.net ir biblijoje tavo suklastotoje tai nesakoma.krikscionybeje yra viskas supainiota.vieni sako dievas yra jezus,kiti sako jezus yra dievo sunus.tai kaip istikruju?kad ir kaip bebutu dievas yra vienas.be partneriu.ar gali man paaiskinti jei jezus yra dievo sunus,tai kodel jis buvo nukryziuotas,ar ne perdidele bausme savo sunui?o jei jezus yra dievas tai kodel biblijoje rasoma kad dievas nera panasus i nieka ka tu matai pries save.kaip jis atrodo,niekas negali isivaizduoti.krikscionybe mane labai supainiojo,del to ir tapau musulmone.alhamdulillah.

Anonimiškas rašė...

Jezus ispirko musu nuodemes??tai as galiu zudyti,gerti alkoholi,vartoti narkotikus,ir t.t.juk jezus ispirko musu nuodemes,kalbi tai nelogiskai.i ta pacia painiava iklimpes kaip ir ponas linas.

Anonimiškas rašė...

Sakai jezus ispirko jusu nuodemes(mano ne,nes as ne krikscione) tai reiskia kad jus galite gerti alkoholi,vogti,vartoti narkotikus,juk jezus ispirko jusu nuodemes,tai kam dar baimintis del ju.pranasas jezus neispirko jusu nuodemiu,teismo diena kiekvienas atsakys uz savo nuodemes ir tu ir as ir jezus.tu esi iklimpes i ta pacia painiava kaip ir ponas linas.visu mirsime,tada ir paziuresime kaip pranasas jezus jums pades.ar zinai kad musulmonai gerbia jezu labiau nei krikscionys.mes nekalbame negraziai apie pranasa jezu.

Linas rašė...

Na turbūt dėl to musulmonai mielai daro tai,praleidau porą metų su musulmonais, pažįstu juos gerai, ką išvardijai, žudyti, vogti meluoti, sukčiauti, skriausti kitus, o dėl sekso jie išvis kažkokie maniakai, kiek mačiau. kaip matau jie visai nebijo tų nuodėmių:)Islame viskas laikosi tik ant prievartos. Jėzus yra gyvas, Mohamedas - miręs. todėl Jėzus jau dabar ir padeda ir atleidžia ir išvaduoja nuo mirties."Kas tiki manim, nors mirtų, bus gyvas",- sako Jėzus. Musulmonai nežino, kas yra Jėzus, o jei sakai, kad gerbia, tai ko taip įnirtingai prieš evangeliją kovoja? Juk ji pasakoja apie Jėzaus gyvenimą "Kas manim tiki, mano žodžio laikosi",- sakė Jėzus.

Anonimiškas rašė...

Jus gyvenote su blogais musulmonais.as pati gyvenu maroke,cia tik 20%yra musulmonai,kurie vadovaujasi koranu.visi kiti like,save vadina musulmonais,bet taip nera,jie net nesimeldzia,o ka jau kalbeti apie kt.dalykus.tikiu kad ir meluoja ir vagia ir t.t.bet nepamirsk,koranas draudzia tai.krikscionybe sia diena neegzistuoja.nueini i baznycia ir skaitaisi krikscuoniu.rojus nera taip lengva.o del sekso,vyrui ir zmonai leistina uzsiimti seksu kiek nori,ir kada nori,tam kad nei vienas is ju nepasuktu neistikimybes keliu.ziurek kas dabar darosi visuomeneje,visi turi meiluzes ir meiluzius,o del ko?del to kad truksta vyro ir zmonos supratimo sekse ir paciame gyvenime.islame,moteris turi patenkinti vyra ir vyras moteri taip daznai kaip galima.islame niekam prievartos nera,netgi jei mergina nenori teketi,jos negalima priversti.kad ir girdima si problema daugumoje salyse,nepamirsk,tai ju kultura.bet ne islamas.

Linas rašė...

Nu tai ir yra, koks man skirtumas, ar jie geri ar ne musulmonai, vis tiek gyvena pagal islamo supratimą. Islamas yra tik prievarta ir nieko daugiau, ir tokia, kad kai musulmonų tampa virš 50 procentų, kitos grupės sparčiai nyksta, juk ir dabar islamiškos šalys beveik 100 procentų musulmonai, gal tik Egiptas išimtis. O kas nori palikt islamą, tam mirtis ir viskas. jei nebūtų prievartos islame, tai ir nebūtų visuomenėj. Žinau, kad vienoj vietoj sakoma, nėra prievartos, o kitoj - nesigailėk jų kol nepaklus ir t.t. Ar Mohamedas būtų pasigailėjęs paleistuvės, kurios pasigailėjo Jėzus?

Anonimiškas rašė...

Beja is kur tie musulmonai,su kuriais jus gyvenote?

Linas rašė...

Kaukazas, Vidurinė Azija, Čečėnija.Buvo ir labai mielų žmonių. Būtent tuo laikotarpiu ir supratau, kad religijos ir ideologijos labai aukštus reikalavimus kelia kad kiti laikytųsi, bet patys pasekėjai negali to patys padaryti, ko reikalauja iš kitų.Jokio skirtumo, ar katalikas ar musulmonas- tos pačios nuodėmės vergai, ir jokia religija čia nepadės. Tik realus, o ne įsivaizduojamas Dievas gali ištraukti žmogų iš jo menkumo.

Anonimiškas rašė...

Tai koks tas realus dievad?jezus?

Anonimiškas rašė...

Ar jus uzblokavote kita puslapi?negaliu jums atsakyti.nieko tokio atsakysiu siame puslapyje.man atrodo,kad jus esate labai neteisus sito atzvilgiu.Dievas pavargti negali,nei fiziskai,nei moraliskai,ar kita forma.koks tada Dievas jwi jis pavargsta.kaip zinau,biblijojr rasoma,jod Dievas sukure visata per 6dienas,o 7ta ilsejosi.tai jis buvo fiziskai pavarges koks tai nelogiskumas.Dievas niekada nepavargsta,jusu biblija ne tik apie Jezu meluoja,bet ir apie Pati Dieva taip nelogiskai raso.as radau daug kur rasome pvz.Luke 3:38,John1:12-13,Chronicles 17:11-12,John 20:31,John1:49. ten sakoma jog dauguma kas yra dievo sunus,ne tik jezus.beja,adomas buvo sukurtas be tevo ir be motinos,tai jis tada dievo sunus taip pat? Taip pat juoka sukeke taip dauguma biblijos perrasymu.pvz.naujoji standartine amerikos biblija,naujoji internacionali versija 1984,naujasis living vertimas 2007.angliska standartine versija,ir aisku jos skiriasi.tai ar tai normalu?kuria man skaityti?ir dar kiek ju pina,net nezinau.

Linas rašė...

Ne, neblokavau, gal kažkas nesijungė.Galima man ir į paštą parašyti, lins.ciapas@gmail.com. nes aš net nežinau su keliais žmonėmis dabar susirašinėju:) Jei čia Marocas, tai atsakau, kad kitiems pranašams nebuvo reikalo sakyti - tas ir tas pranašas melavo. Mohamedas daro taip. Šėtonas yra melagis, sako Dievo žodis. Koranas panašus į rašinėlį:"Kaip aš įsivaizduoju, koks turėtų būti Dievas"
O dėl to stereotipo, kad Biblija perrašyta tai kaip suprantu, musulmonai neturi jokio įrodymo, kad taip įvyko, išskyrus nurodymus į vertimus. Aš sakaiu, kad Koranas rusų ir lietuvių kalbom aiškiai skiriasi. Nėra tokių vertimų, kurie žodis žodin ir prasmė prasmėn išverstų net vištų kiaušinių aprašymą, jau nekalbant apie tokią sudėtingą kalbą kaip ivritas, kuri vadinama dieviška kalba, kadangi visiškai nekinta,vienintelė izomorfinė kalba, Tora atsirado žymiai anksčiau negu Mohamedas ir nė karto nekito. O šitas bachūras sumanė ją patobulinti, bet kadangi jo istorijos ryškiai buvo be jokio pagrindo, staiga ėmė sakyti, kad žydai perrašė- visi klysta, išskyrus mane - aš aš pranašas. Nu nieko sau:) Jei jau taip norite originalumo - skaitykit torą hebrajų kalba, Evangelijas - graikų. O dėl angliškų vertimų, tai nė vieno jūs neskaitėt, nebent kokią ištrauką kokio islamo instituto parengtoj propagandinėj knygoj, kurią dabar ir cituojate:) Būtų geriau turėti savo minčių ir būti ką nors pačiam perskaičius. Bibliją daug kas norėjo sunaikint, pradedant popiežiais, baigiant ateistais. Mohamedui irgi nepavyks.

Anonimiškas rašė...

As manau kad mohammedui pavyko,nes mes turime korana su irodymais ir nepasikeitimais.mes turime savo knyga.ja ir sekame.nepamirsk skaityti apie sunah ir shia.bei apie mohamedo biografija ir hadits,tada suprasi kaip ir kodel ja vede.aicha.
Koranas surah netikintys 109
Sakyk:"O jus,netikintys! As negarbinu to,ka jus garbinate,ir jus negarbinate To,Kuri as garbinu,ir as nesu garbinantis to,kuri jus garbinate,ir jus negarbinate To,Kuri as garbinu!Jums-jusu religija,o man -mano religija!"

Unknown rašė...

Taaiip.... Manau, svarbiausia gyvenime laikytis bent jau 3-10 Dievo įsakymų ir kam čia ginčytis dėl religijų? Mano religija tikra... Ne, mano religija tikresnė. Absurdas. Bent jau dėl to žiaugiuosi, kad užaugau Tarybų Lietuvoje. Niekas neužgriozdino mano galvos jokiomis religijomis. Yra kalba ESPERANTO. Galėtų kažkas panašaus nutikti ir su religija :)

Linas rašė...

Taigi yra ne viena tokia universali religija o ir šūkis "visų šalių proletarai, vienykimės":)

Anonimiškas rašė...

Salam aleikum.didziuojuosi jumis kad taip aiskiai ir naturaliai visiems apie korana paaiskinate .allah su jumis seses ir broliai inshallah.tik tie kurie uzduoda sitiek nevertingu klausimu jie jau nubausti dievo nes kad ir ka jiems sakysi vistiek jie nieko nebegirdi.

Anonimiškas rašė...

Bunch of crooks