pirmadienis, rugsėjo 03, 2007

Apie draudimus

Lietuviai yra nugalėtojų tauta. Mes pasiekėme Everestą, nugalėjome visus priešus, girdėme savo žirgus Juodojoje jūroje ir buvome sustatę savo ietis prie Maskvos kremliaus sienų. Lietuviai viską įveikia, net jei jiems draudžia. Draudė kalbėti lietuviškai - įveikėme, draudė turėti savo valstybę - neklausėme. Čia tik signatarai vis dar galvoja, kad tai jie iškovojo nepriklausomybę - netiesa, mes visi tai padarėme. Ir nusispjauti, kad visos 12 broliškų respublikų mums grūmojo. Nugalėjome ir taškas.
Ką mums beužgintų, nugalime. Štai paimkime, kad ir draudimą neparduoti alkoholio per rugsėjo 1-ąją. Sakyčiau, nepamenu, kad koks nors kitas draudimas taip būtų palietęs ir pažeminęs tautinį mūsų orumą ir brutaliai pamynęs savigarbą. Bet mes nepasidavėme, net ir negeriantys ėmė laikyti sau garbe surasti spragų, kaip apeiti šį įstatymą, o galų gale tai įgavo visuotinio sąjūdžio pobūdį - pradedant prezidentu baigiant paprastais kaimo beržais svyruonėliais stichiškai ėmėsi kurti pogrindinės kuopelės, siekiančios žūtbūt sulaužyti šį draudimą. Drąsiausias pasirodė premjeras Gediminas Kirkilas, pareiškęs, kad jis ne davatka ir įstatymo nesilaikys.
Va todėl aš didžiuojuosi, kad esu lietuvis. Mūsų ant kelių neparklupdysi - visas pasaulis turi suprasti, kad jei lietuvis nusprendė prisiliuobti, jo niekas nesustabdys.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Liuks komentaras :):):)

Unknown rašė...

Ant kalno murai... :-)

Anonimiškas rašė...

Sveikas Linai,

Seniai pas taves beziurejau, bet matau, kad viskas ciki :)
Psihologai turi toky termina - autoriteto kompleksas(ar kazkas pan.). Lietuviskai snekant visus kazkokio autoriteto siulomus nurodymus, pastabas ar isakymus vykdyti besalygiskai ir aklai (Pvz - es REKOMENDACIJOS, kurios musuose tampa ISTATYMAIS) arba auksciau isvardintus punktus apeiti, nusukti ir susiorganizuoti kaip reik (pvz atomines uzdarymas). Taigi, kai pazvelgi zinodamas, kad didzioji dalis lietuvos zmoniu yra truputi ligoti :) viskas atrodo daug normaliau :) Manau vistiek laimejo prekybininkai. Penktadieni padare triguba alkoholio apyvarta. Visi taip bijojo - neduokdie neuzteks :) ir uzsipirko dar ir kitam savaitgaliui :)

Arturas

Linas rašė...

Jo, čiki:)Beje, į pogrindį nebespėjau:)