ketvirtadienis, rugpjūčio 31, 2006

Teologiniai klausimai anykštėniškai


Ei, nutilkit, teologai,seminarijų studentai, kai mano Verionika imasi teologijos. Anadien kepėm dešreles ir mano mažieji susigrūmė teologijos srityje. Žodžiu, kas kurį - pasitelkę visą žinojimą, kurį gavo maldų, susirinkimų ir skaitymų metu, savaip bando sudėlioti pasaulį.
Viskas prasidėjo nuo to, koks gražus dangus, po to buvo pereita prie Žemės, o baigėsi pragaru.
-Tėti, pragaras labai toli?,- klausė Mykolas, kai su Verionika nesėkmingai susirėmė šiuo klausimu.
-Ką tu, -iš karto nukirto Verionika,- pragaras - po Puntuko akmeniu:)

26 komentarai:

Amžina rašė...

labas rudenelis Linai :)
labai saunus tavo vaikai...
O prie ko cia senelis saltis? :)

Linas rašė...

Oi moksleivis, labutis labutis, siandien pirma diena darbe, o senelis saltis visada su mumis:)
Vakar verionika pareiske, kad uzaugus iseis pas lezbiecius:) Vo jaunimas siais laikais:)

Anonimiškas rašė...

:-)

Anonimiškas rašė...

Na tai gero darbo, jei jau vel i darbeli :0) O tie vaikai, tai jau taip :0) Mano mazius, kai buvo mazas, tai norejo pas kaimynus iseit gyvent, nes ju tetis daugiau zaislu pirkdavo :0) Na kuo toliau, tuo su jais blogiau... Va saviskius vakar siaip ne taip nugrudau miegot, nes juk jau i mokykla reik, tai jie 12 - a val. pradejo dainuot garsiausiai apie melynakius delfinus, kur plukde kazka ant nugaros, o kai aprekiau, tai abu uztrauke: " miegam miegam, nes tuoj atvarys mama ir bus bum su sakaleliu bum per galva..." O is ryto labai nusiteike mokslui pareiske rimciausiai, kad svarbiausia nepersimokinti, nes paskui nieks visai nelenda i galva... :0) Prisijuokiau, sakau, blemba, gal nors pradet mokytis reiketu, o ne apie persimokyma svaigt :0)))
Arba anadien kepasi viens zuvu pirstelius, tyli... Paskui atvaro i kambari ir rimtu veidu sako :" as dabar supratau, kam zuvims asakos reikalingos..." Klausiu:" na, tai kam", o tas :" kad zmogus ja prarijes sugebetu pajausti, ka reiskia kablys gerklej..." As kartais pagalvoju, kad ne visi suauge protingeja, zinai, daugelis, buve protingais vaikais, visa likusi gyvenima degraduoja, nors vadina tai gyvenimo patirtim ar ismintim :0)

Linas rašė...

Nu ziuriu tavo vcaikai tokie pat originalus kaip ir tu:)nu tai i nepyk ant savo kopiju. As tai laikausi tos nuomones, kad mokslas ypatingai nieko gero nė vienam nedave, neabsoliutinu mokslo. kai pagalvoji ne kas kitas o mokslininkai duju kameras išrado ir preciziškai pagamino.
Manau, kad daug svarbiau yra išmokti punktualumo, bendravimo su žmonėmis, pasitikėjimo ir sugebėjimo nelaikyti save aplinkybiu auka, o ne to, ko kiša mokykloje. pats mokytoju buvau, žinau, taigi, mamka, nepergyvek, kad vaikai nepersimoko,

Anonimiškas rašė...

Na as kitaip apie moksla galvoju :0) Gal del to, kad as gerai mokiaus ir megau mokytis, man buvo idomu. Be to, gerbiu mokytojus, tik manau, kad jie, kaip ir gydytojai, turetu dirbt " is pasaukimo". Jei geras pedagogas, tai, ka jis desto, pasidaro be galo idomu. Pav. pas sunu atejo faina tikybos mokytoja, tai dabar netelpa vaikai i klase, nors seniau nieks ten nejo, visi etika eme :0) O siaip mano vaikai tikrai ner is paciu kvailiausiu :0), bet vistiek reik truputi paragint, bent jau sunu :0) O ko tau nepatinka, ka " kisa" mokykloj? Netinka tikyba, zmoniu atsiradimo faktas, kas dar? :0) Aisku, kai ka paskui ir ismeti atsimokines is galvos, bet as pav. nesigailiu kad mokinaus net ir ten visokias technines mechanikas ar silumines technologijas, man buvo idomu :0)

Linas rašė...

Ai ne Mamka, as ne pries tikyba, vis tiek tai bergzdžias uzsiemimas, jokios itakos ir naudos nenešantis, vienintelis jos tikslas - įpratinti lankyti katalikų bažnyčias, o apie gilesnį formavimą ... Taip ir buna, kad 12 metu atpylę etiką ar tikybą įėję jaunuoliai nesusipranta pasisveikinti, ar nežino, kur galima sėstis, o kur ne ir t.t. nesusigaudo net elementariuose dalykuose.
Tegu buna, man nemaiso, kol mano vaiku nekabina - tuščias užsiėmimas.
O kas nepatinka mokykloj?
Visu pirma falsyva sistema, be jokio tikslo, be jokio plano - viskas eksperimentu i kaip išeis neišeis išbandysim ant vaiko.
Nepatinka iš esmės mokslo sudievinimas kaip dalyko, apsprendžiančio ateitį - visiškas absurdas, ne nuo to priklauso ateitis žmogaus.
Net aukštojoj nesimokiau daugelio dalykų, esu biski anarchistas, nes turėjau supratimo, kad jų niekada ir neprireiks, pav staraslavianski jezik, fizika, pedagogikos istorija, filosofija, dialektologija ir t.t. Ir žinai, išties neprireikė. Susigaudžiau, kad jei man reikės - susirasiu knygą ir paskaitysiu.
Mūsų mokykla neruošia nei žmogaus, nei mokslininko, nei išsilavinimo suteikia - kažkoks kratinys. 14 metu vyksta reforma, o dabar dar kartą reformuojama tai, kas jau buvo reformuota, taigi, nesiruošiu spausti savo vaikų, kad tik jie "geri" šitam monstrui būtų:)

Anonimiškas rašė...

As ir nesudievinu mokslo :0), tiesiog manau, kad mokslas yra budas pasiekti tam tikro komforto gyvenime :0) Juk darbas uzima didele gyvenimo dali ir jei tu gali dirbti tai, ka nori, tai nuostabu. Issilavinimas tai duoda (didesne galimybe, kokybiskesne galimybe). Kai kas nori uzsidirbt daug pinigu, velgi issilavinimas suteikia galimybiu :0) Juk negali dirbt pav. daugelyje sriciu be issilavinimo - mokytoju, psichologu, gydytoju, pats supranti, nepasiskaitysi to knygutej... supratima gali turet, bet ne dirbt. Be to velgi labai gerbiu zmonese tai, ko truksta man paciai, sieki tobulet. Jei pav. megsti sokt, gali sokt tik namie,o gali stengtis tapt balerina ar choreografe - reik stengtis isnaudot savo pomegius kuo naudingiau :0)
Man nesuprantama, kodel tu nesimokei tokiu nuostabiu dalyku! Asilas buvai! Fizika viens nuostabiausiu dalyku moksle :0) O kokia grazi senoji kalba! Man mokytis buvo idomu, nes suzinai kazka, o ne skaiciuoji prireiks ar ne. Yra toks dalykas - zingeidumas! Be to, spresti uzdavinius yra idomu! Juk tai kaip gyvenime- arba as ji (uzdavini ar gyvenimo situacija) arba jis mane (pasiduodu). Zinai, kazkada vaikam kalbejau apie savizudybe :0), tai juk gyvenime, kaip matematikoj - visada yra sprendimas, tik randi teisinga arba ne. O kartais yra daug budu... :0) Gailiuosi, kad nesimokiau, nesiekiau to, ko norejau. Pabijojau, kad nesugebesiu po technines specialybes mokytis to, ko norejau, savo specialybes tobulint nenorejau, va taip kvailai ir gavos... Tada istekejau ir kitus tikslus gyvenime issikeliau :0) O as turbut niekad ir nesakiau, ar ne, as pagal specialybe esu (buvau) baldu gamybos technike technologe :0))) Nemanau, kad dar noreciau dirbt pagal specialybe, be to viskas tuo metu buvo gana painu. :0) Aisku as nevertinu zmoniu del issilavinimo, bet nemegstu buku nemastanciu padaru. Ir cia ne issilavinime esme :0)))) O dar man labai patinka protingi vyriskiai, klausyciau ir klausyciau kaip kalba... Gal ne per daugiausia tokiu matau (kuriuos laikau protingais), tai todel :0) Ir cia velgi ne nuo issilavinimo priklauso... Nu einu, bo jau grybaunu i lankas...
Bet dar tarp kitko, manau, kad mokykla turi duot zinias, o auklet turi tevai, dar turi skatint tiesiog, kad vaikas mokytus taip, kaip jis yra pajegus mokytis :0), nei per daug, nei per mazai... Jei pedagogai dar duoda daugiau, negu mokslo zinios, tai jau nuostabu...

Anonimiškas rašė...

Pritariu tau Linai. Mokykla, ziiurint globaliai, visiskai suzlugo. Taigi reikia, kiek imanoma apsaugoti nuo neigaimos mokyklos itakos.

Nepykit bet noriu pacituoti Marka Tvena, kurio mintis, kaip niekad tinka sioms dienoms: „Aš niekada neleidau, kad mokyklos lankymas trukdytų mano išsilavinimui“.

Anonimiškas rašė...

Atrodo, kad su mamka vienu metu spaudem "Login and publich". Kai rasiau komentara, mamkos komentaro dar nebuvo. :-) Idomus sutapimas.

Linas rašė...

Nu prie Roberto citatos sunku ka nors ir prideti:)))
O Mamkai paskysiu, kad aš ne asilas:))
As nesu nusiteikes prieš žinias,beje, tavo minimi smalsuoliai dažnai taip maskuoja savo kompleksus, nieko daugiau:)Beje, Anglijoj dabar areštavo gabius chemikus, tiesa, sako lėktuvus savo žiniom sprogdint ketino:0
bet norint suprasti, ką rašau, reikia pabūti ten iš kur pabėgau. Da nebuvo taip, kad falšas pagimdytų tiesą ir nebus. Švietimo sistema supuvusi nuo pat šaknų ir absoliučiai nežino, ką ji nori pasiekti. Vaikai jau pirmoj klasėj išmoksta skaityt ir rašyt. Išeina iš mokyklos mokėdami ne ką daugiau. klausiu, kur dar 11 metų pradingsta, kad jaunuolis nesugeba parašyt pareiškimo į darbą arba gyvenęs 11 metų kolektyve neišmoksta elementariai bendraut? Da daugiau - ji nieko neveikia, kaip tai, kaip grumiasi su savo pačios darbo pasekmėm - prigrūdo kompiuterių, dabar šaukia, kad vaikai atbukę, niekuo nesidomi ir t.t. Parodija.
Nesu prieš mokslą, bet mokslas turi savybę pats sau tapti objektu. Lietuviai mėgsta pasišaipyt, kad amerikonai nežino, kur lietuva žemėlapyje, bet amerikonų vaikai išėję daugumoj moka gyvent, moka eit ir kovot, o musiškiai - žinių iki kaklo ir depresija ant kaklo.
Va ir mokytumo privalumai. Ne ten ir ne taip mokomi musų vaikai. Da prisimenu, atvežė ir perskaitė pavyzdinį amerikonų moksleivių rašinį, tai mūsų mokytojai, kad pasipūtė:"primityvas, siaubas, kur terminai "posmodernizmas" "Eilėraščio žmogus" "projekcija" "artimasis ir tolimasis palnas" ir t.t.:)
kaip buvęs mokytojas sakau - mūsų sistemai žmogus nerūpi, maišo, jis vertingas tik tiek, kiek žinių gali prigrūsti, ir svarbu kad būtų paklusnus ir taškas.Taip neturi būti. Mokykla yra žmogui, o ne žmogus mokyklai. Turbūt, Mamka, supranti, nes ir tavo vaikai eina per tą mėsmalę beveidę.

Anonimiškas rašė...

Suprantu, ka nori pasakyt, bet visiskai tau nepritariu. Jei buvai mokytojas, ar pakrutinai bent pirsta, kad butu kitaip? Amerikonai, sakai, pasiruose gyvent ir kovot? Pilna ir musiskiu tokiu buku kovotoju... " Sistema"... O kas ta sistema, ar ne zmones? Bendravimas ne nuo mokyklos priklauso velgi, o nuo zmogaus pacio, nuo seimos daug, nuo auklejimo. As pav. neteisingai aukleju vaikus, man dabar uzauge jie pasako, mes pakalbam. Jie paaiskina, kad nuo pat mazens jiems nerupejo tie dalykai, kurie rupejo kitiems, jie nuolat jautes kitokie... Bet as ir norejau, kad jie zinotu, kas rupi jiems patiems. Nesigilinsiu i tai, bet tai tikrai ne mokyklos kalte. Manau turi trukumu mokykla, bet kai zmogus nezino net kur afrika ant zemelapio, tai jau po galais, tegu geriau pasimokina... :0) Turejau labai daug nuostabiu destytoju, be galo juos gerbiu, o tu buvai blogas mokytojas, jei taip kalbi apie mokykla. Ko isvis ten ejai? Jei buvai lietuviu k. mokytojas, turejai but ypatingai mylintis savo darba, nes tai musu gimtoji kalba. Nesusikalbesim, toliau nerasau, mano poziuris skirias :0) Pergalvojau kokius galiu tureti kompleksus del to, kad man viskas idomu, bet neradau :0) Gal pazvelgtum is salies? Gal geriau matos? Pavardink, nes neatsiprasysiu del asilo, mano nuomone nenori keistis :0))))

Linas rašė...

Nu Mamka, kas tave paskutinem dienom skriaude - kieta kaip akmuo pasidarei?
kur tavo igimtas moteriškas lankstumas?:)

Anonimiškas rašė...

Tai, sakai, duodi durnai kelia? :0) Nu, aciu aciu :0) Tu bet ka isvestum is kantrybes. As taip graziai savo destytojus prisiminiau ir gerus ir blogus, o tu apie tas savo reformas viska sugadinai. As turejau daug Mokytoju is didziosios raides, taigi negaliu skustis :0) Be to, is mokslo, kaip ir is bet ko, kiekviens imam kiek ir ko norim. Jau vien su meile tiesiog prisimenu kai kuriuos vien del to, kad jie isvis mane iskente ir dar mylejo, kaip mokine :0)) Pav. to mylimiausio destytojo vos nepridobiau karta su mokykline granata :0)))) O kaip jis spruko savo ilgiausiom kojom... O kaip jis kartais laukdavo prie mergaiciu rubines, kad galetu mane uz pakarpos nutyst i sale, nes jam trukdavo kantrybe. As dar labai pasimuistydavau. Mes tiesiog kariavom visokiais budais :0) Jis bande mane priverst sportuot, o as ieskodavau bet kokiu priezasciu to nedaryt. Begt is paskaitu buvo negalima. As pav. begdavau aplink stadiona, paskui man nusibosdavo (laikui tipo) ir as nuo vidurio sugalvodavau pareiti. O jis staugdavo per visa stadiona, kad tuoj pat baigciau distancija, o as ramiai pasakydavau, kad man skauda sona ir daugiau neturiu noro begti :0))) Oi, koks jis buvo mielas... Dabar kartais pamatau per telika tas jo atlepusiais ausis, tai prisijuokiu... Jau pasenes truputi. Nezinau, man mano mokytojai labai daug dave gyvenime. Net ekonomiste, kuri nekente manes ir net neleisdavo man pabaigt ne vieno kontrolinio rasyt (tipo jai atrodydavo, kad nusirasineju, nors niekad to ekonomikoj nedariau), kuri ismete mane su diplominio ekonomine dalim 3 kartus, kol parasiau kaip pirma karta, pasakiau, kad gali braukyt kaip nori, daugiau netaisysiu ir po to komisija nerado ne maziausios klaideles :0)))), net ta ekonomiste suknista daug ko mane ismoke. Pav. kaip spet parasyt gerai kontrolini per kelias min., kol ji atims lapeli... :0) Man buvo be galo gera mokytis ir daug mano grupioku geriausi mano draugai iki dabar. Tai va.

Anonimiškas rašė...

Zinai, mamka, nepyk, bet gyveni prisiminimais, kurie labai skiriasi nuo sios dienos situacijos. Reikia zvelgti realybei i akis. Baisu, tai kas vyksta Lietuvos mokyklose.

Anonimiškas rašė...

Dar viens praciulbo :0))) Ne, zinok, nezinau, kas dedas! O kiek tavo vaiku mokos, kad tiek daug zinai? Ko nezinau? Kad ateina apsinarkasine? Kad terorizuoja vieni kitus? Apie reformas? Turiu apie tai savo nuomone, nepergyvenk :0) Bet jei pedagogai geri, jie ir tokioj sistemoj gali duot pakankamai daug vaikams. Ir nereik cia lia lia... O ko tu nori is mokyklos? Kokie zmones, vaikai, visur, tokie ir mokykloj. Kokia bebutu sistema, kas nori, ismoksta ko nori. Del auklejimo, mokymo bendraut, tai juk jie ateina is seimu - tavo ir mano ir pan. Tai musu karta vadinasi debiliska, jei tokie " baisus" vaikai uzaugo. Ir apskritai, zmones prisigimdo vaiku ir laukia, kad juos padoriais pilieciais isaukles darzelis, mokykla ar kolonija :0) As asmeniskai jauciuosi atsakinga uz savo vaikus, net uz ju nora ar nenora mokytis, bent iki tam tikro ju amziaus. Na, ir kas vyksta tose mokyklose tokio? Gal mane apsviesit? Mano abieju vaiku mokyklu puikiausi direktoriai, kurie myli savo darba, ten daug puikiu mokytoju, nemazai ir bjauriu, net as kai kuriu labai nemegstu, bet nepaisant to, issilavinimas reikalingas, ypac vidurinis, apie ka cia dar ir kalbet! Nors man daug kas nepatinka abiejose mokyklose, bet nereik svaigt, kad ten zalojami vaikai ar " mokyklos lankymas trukdo issilavinimui" Gaila, kad ir protingi zmones taip nusisnekedavo :0))) Aisku, kuo zmones kvailesni, tuo juos lengviau itikint savo teisybe, ar ne? Daug kam paranku butu, kad butu minios berasciu, kurios tiketu sventai kiekvienu kazkieno zodziu. Ar gal manot, kad nuo mazens vien biblija galima uzpildyt zmoniu samone? Bet jei jie bus buki, tai ne tos biblijos nesuvoks! Ne mokytume zmogaus verte, bet po galais, juk reik pakrutint smegenis bent kiek, nes zmones visai atpras mastyti! Net kad atmestum ta ar kita moksla kaip netinkama, turi su juo susipazinti, o ne svaigti apibendrintai " viskas sudas" O taip, tegvuoja biblija - viso pasaulio geris :0))) Zinot, esu tolerantiska tikrai, bet nenusikalbekit taip stipriai, kad jau mokyklos mazdaug monstru robotu gamyklos :0))))

Dar Linui del to moterisko lankstumo :0))) Turi zinot, kad moteris vyrams moteriska tada, kai ji kalba taip, kaip patinka vyriskiui :0) Bet kai ji kalba tai, ka mano pati, ji vyriskiam dazniausiai atrodo tikra kale :0)))) Taigi nesakysiu gal siuo kart dar visko, ka galvoju... :0))) Labanakt!!!

Linas rašė...

Aš sužavėtas - ne Mamka, o tiesiog Pasaulio Motina:)
Visko gali nesakyt, nes i taip aisku, ka galvoji:)
Nu tik del Biblijos galėciau pasakyt, kad man teoriškai turėtų būti paranku, jei žmonės bus tamsuoliai, lengviau bus juos itikinti, ar ne, juk bus nemastantys, tokie kaip aš, tai ir patikes, ka sako Linas, ar ne?:)

Ir vis dėlto - blogas medis neduoda gerų vaisių. Reforma - blogas medis, vaisiai - blogi, ir sentimentai čia apie gerus destytojus nepadės. Buvai pakankamai lankstus žmogus i da tvirto charakterio, o kitą toks bliovimas per stadiona ar varinejimas be priežasties gal sutraumuotu ilgam laikui. Maciau, kai dėl tokių dėstytojų ir stogai jautresniems ir nuvažiuodavo.Mačiau ir armijoj, kaip jautresni akivaizdziai kvaišteldavo ir palikdavo žymę visam jų tolimesniam gyvenimui - todel niekada neginsiu sistemos, kuri yra pats sau tikslas. Sistema turi buti žmogui, o ne žmogus sistemai.
Ir skirtingai nuo taves, Mamka, esu labai netolerantiškas kai kuriems dalykams, labai. Beje, Europos Sajungos netolerantišku bus pavojinga:) O jei atidėtume į šalį Bibliją, kuri iš tikro nepakeičia viso pasaulio gėrio, nes ne tam ir skirta, tai net pasakos moko, kad reikia durti pirštu ir pasakyti, kad karalius nuogas, kai jis nuogas. Nors aišku, galima būti ir tolerantiškam ir bent jau triūsikų guma žavėtis ir sakyti - nu nieko čia tokio, svarbu, kad jam nešalta:)

Anonimiškas rašė...

Neturiu per daug laiko, tai trumpai :0) Lengva kaltint kazka didelio, "sistema, sistema" . Tarybine sistema, kataliku Vatikano sistema, svietimo sistema... Labai jau miglotai skamba :0) Na o kuri sistema teigiama? visos blogos... Tai gal sugebekim paimt naudos bent is to, ka turim? Tu keiki sistemas, as ziuriu i zmones. Kiekvienoj sistemoj yra puikiu zmoniu ir jei jau ta sistema bloga, tai nereiskia, kad neber vietos gyvent :0) Tarp angelu pagyvensi danguj, o cia pats matai, pekla visai arti, tiesiog po puntuku... Tik va kaip juokinga, iseina tu arciau peklos, negu as arba neidealas :0))))) O ar buvo jis pas tave atvaziaves? :0)))) Neidealaaaaaaaaaaaaaaaaai!!!!!!! Kaip gyveni? Turbut savo mokslini darba raso supuvusiai svietimo sistemai...

Linas rašė...

aga, sajungininku prisireike:) Metė žinok i tave i mane Neidealas, neatvaziavo i nesilanko:)

O su ta pekla, man, pasak dukros, gal i arčiau, bet nė vienas iš musu ten nesiruosiam:)

Anonimiškas rašė...

Nebuk tokia pikta, mamka. As paprasciausiai dirbu mokykloje siek tiek. As, kaip Linas, ne pries mokslus, bet pries sistema. Sistama, kuri nieko nebesukuria, niekam nebepadeda ir tuo paciu nebelabai bereikalinga. Gal mamka, noretum pasivaikscioti po tas vietas kur as vaikstau? Pamatytum sistemos pasekmes :-)(tame tarpe - religines). Linksma butu. Tik, ko tai, po tokiu pasivaiksciojimu, valgyt nesinori keleta dienu :-) (Siulau toms kurios nori pasikudinti) Taigi, geriau nesakyk, mamka, kad as mazai zinau. Ir atleisk uz piktoka tona.

Anonimiškas rašė...

Visu pirma as visai nepiktai rasiau, gal taip atrode :0) Pamatytumet mane pikta!!! :0) Robertai, as nemanau, kad tu nezinai kas dedas, tiesiog man atrodo kvaila viska suversti sistemom :0) O kokia sistema gera? Nors viena? O tai ka siulot, gyvent be jokios tvarkos? Na, nepatinka mokyklos, kurkit savo vaikams privacias :0) Tarybine sistema buvo irgi blogai, visos blogai, tai ka norit tuo pasakyt, kaltindami sistemas? paaiskinkit. Gal turi ideju apie gera sistema? As tiesiog manau, kad kaltint apskritai sistemas yra grynas sudmaliavimas, tai tiek. Taip, del visko kalta sistema, tai kurioj sistemoj ner narkotiku? Vatikane? Bet ten bjauri kataliku sistema! Bloga svietimo sistema! Tai ka siulai? Jei ministrai keicias kaip kojines pas koki statybininka murzinom kojom, tai ko noret. Gi jiems reik parodyt, kad mazdaug dirba :0) Beprasme musu kalba
Dar paaiskink, kuo sistema kalta del narkotiku vartojimo ar alkoholizmo? Kuriam pyle i gerkle ir kodel man nepripyle? As nieko nekaltinu ir nesmerkiu, tik mastau, kad lengviausia ir kvailiausia leptelt " kalta sistema..." Labai jau daugiaprasmiskai galima suprasti, aisku viska galima nurasyt sistemai. Nekalbesiu daugiau apie tai, man kvaila ir tiek, ypac cia :0)

Linas rašė...

Nu Mamka, geros tavo sistemos geros, cia as blogas blogas, kad gerio nematau - nuraminau?:)

Kalba eina apie tai, ar legalizuot, ar ne tokias sistemas - jei legalizuot, vadinasi sutart, kad viskas ciki, o jei ne, tada yra sansas kad itakosi nors kiek sistema pasikeisti. Nusisvirkst man ant savo reputacijos, as jau seniai jos neturiu - taigi, kur galiu, ten ir pasakau ir toliau sakysiu.
O sistema bus gera arba tokia kuria galima toleruoti:
a - turės tiksla ir vizija
b - jai rupes zmogus
c - dirbs ne del varneliu.

ir nesakyk, kad as nieko nezinau - sia savaite asmeniskai dalyvavau likviduojant viena kaimo mokykla - vaikai vazines 20 km, mokytojai - be darbo, miestelis - be mokyklos.
Ir nieks negali pakeisti mano nuomonės - sistema supuvusi - tarsi suteikdama teise geriau mokytis ji atima is vaiku ir vaikyste ir galimybe mokytis.Jau nekalbant apie tai, kad vaikai ir tevai patiria didžiuli stresa, kai ketvirtoka reikia isleisti visai dienai į svetimą aplinką, kur jį, kaimietį, badys pirštais, ir kur jis niekam nerūpės. O butinybes taip daryti nebuvo. bet žinote, sistema nusprendė kitaip.
Patinka, Mamka, tokia sistema, gink ja toliau, o man to apsisnarglejusio ketvirtoko gaila, nes as pats matydavau, kad kaimietukai nedrista ieiti į klase, kol neateinu as.Pabandzius padaryt tvarka - buvau iskviestas ant kilimelio - ne tavo reikalas, yra aukletoja ji suziures ir t.t., neturi teises

Zinot, nu naivu sakyti, kad tik savo gerumu gali pakeisti ta dumbla ir svarbiausia but geru zmogum i t.t.
Beje, nezinau, kaip Kaune, bet pas mus visas 1000 mokiniu reitinguoti kaip kokie veisliniai verseliai pagal mokymasi - tai isvis kazkoks absurdas - nustatyti zmogaus verte pagal pazymius. Beje mano dukra kažkur 30 - ta, bet vis tiek tai mane biesina -as zinau savo vaiko vertę, o ne kazkokia suknista sistema, kuri pranesa - dziaukis teveli,uz tavo vaiko da 970 stovi, tavo dukte gerai mokosi. Net jei ir nesimokytų, vis tiek ji butu mano dukra - kitiems is viso nera reikalo zinoti ar mokosi ar ne jinai.
Cia tik pora pavyzdziu.

Anonimiškas rašė...

tu paprasciausiai nesupranti ka as tau sakau, as neginu jokiu sistemu, viskas, nenoriu apie tai kalbeti.

Linas rašė...

Nu mes diedai daznai nesuprantam, arba ne taip suprantam:) cia jau mūsų problemos amzinos:)

Anonimiškas rašė...

Na, rimtai nesupranti kartais :0))) Pav. Robertas raso, kad baisu, kas daros mokyklose, kai as paprasau paaiskint kas, nes gal ne taip matau, jus viens po kito nusprendziat, kad as vienam ir kitam priekaistauju, kad jus nezinot... :0))) As niekur nerasiau, NIEKUR, kad kuri nors sistema gera, o tu aiskini, kad jas ginu :0))) As tik aiskinau, kad kiekvienoj sistemoj dirba zmones ir ju yra visokiu... Zinai, kalbant gal susikalbetume, bet ne cia. Saunu, kad mergaite tokia protinguole :0))), maniske tai savo klasej beveik blogiausiai mokos :0), bet ji labai sauni ir protinga, didziuojuos ja, visi tai zino :0))) O sunus savo mokykloj vidutinis, bet jis dykaduonis ir gauna velniu :0) Ir dar jis sugeba man pareikst, kad visus savo protingus genus as isnaudojau seses gamybai, o jam liko tecio (jis i teti panasus :0)), taigi tipo ner ko rekaut :0)

Anonimiškas rašė...

Mamkai. Sakai paaiskinti kas darosi mokyklose :-( Labai daug laiko reiketu. O as jo tiek neturiu. Yra viena sistema tobula. Ja paliko mums Jezus Kristus. Bet beda ta, kad zmones jos uzsispyrusiai nenori laikytis, arba nori paversti kokia nors religija. Taigi, viskas labai paprasta, kaip ir viskas kas genealu.