penktadienis, kovo 24, 2006

Konkrečiai

"Apie Demetriją gerai liudija visi ir pati tiesa".
3 Jono 12

Jau kuris laikas vis užkliūnu uŽ konkrečių dalykų Biblijoje, jie kažkaip man daro įspūdį.
Atrodytų, ką gali pasakyti iš šitos sausos ištraukos?
Vis dėlto, nežinau geresnio žmogaus apibūdinimo - apie jį visi gerai liudija. įsivaizduok, sako "Linas - geras žmogus, visi taip sako":)
Tačiau būtina pastebėti ir tai, kad nepakanka būti populiariam kaip Mikutavičius - yra dar vienas liudininkas, kurį nurodo apaštalas Jonas - pati tiesa. Mes dažnai imamės liudyti vienas apie kitą, tik užmirštame tiesos pasiklausti. Gal nesitikime, kad atsakys?

2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nelabai man miegasi... Tiksliau dar nemiegojau :0) Tai tu man pasakyk, kas zino, kas ta tiesa? kiekvienas turim savo tiesa, jei jos laikomes, jauciames "teisingi" ir "garbingi" ir "laimingi", o kitiem gal musu tiesa atrodo beprotybe??? Aisku, tu kalbesi, kad Jezus - tiesa ir jo mokymas...Bet ir toj biblijoj kiekvienas kitokia tiesa randa...
Prisiminiau kazkaip savo drauga, kuris eme ir isprotejo... Kai praleidau su juo viena nakti, kad jis nenusizudytu ( padejom jam keli draugai pakaitom ) vos pati nekvanktelejau nuo jo tiesos... Ir jis taip realiai mate visus tuos dalykus, kuriuos pasakojo, kad plaukai piestu siausesi beklausant...Tai vienas baisiausiu potyriu mano gyvenime, kaip realus siaubo filmas... O zinai, kokia buvo jo tevu " tiesa", kai paskambinau, prasydama pagalbos, kad greitaja specialia iskviestu? Ju tiesa buvo ta, kad jiems prestizas neleido, kad ju sunus atsidurtu psichiatrinej, jiems lengviau buvo ji taip palikti... Geriau sunus mirtu, negu butu netobulas, be to jie visa gyvenima kartojo " nereik nest siuksliu is namu" Tai kas po galais ta Tiesa ???? Mano tiesa buvo viena - kad negaliu palikt draugo, su kuriuo bendrauju nuo 15 metu... Bet puikiai suprantu, kad buvau neteisi, nes pastaciau i pavojinga padeti save ir vaikus, nes vyro nebuvo. Kaip zinot, kas teisinga? Velniop visas tas tiesas, visi man nuolat tik ir kartoja, kokia as neteisi, bet megsta mane... O zinai, kodel? Nes MANO TIESA grazi, o jie tokios neturi...
Draugas tai pasveiko, seniai jam sekas gerai, nors as, kaip jo drauge, neseniai pasakiau jam pacia baisiausia tiesa, kurios jis nenorejo zinot - kad jo zmona niekada pas ji negris...
Labanakt, o gal jau ir labas rytas, eisiu pamiegot :0)

Linas rašė...

Nu pirma, tiek nemiegot negerai, paskui visa savaite busi pikta:)
Del tiesos tu visiskai teisi(O kalamburs isejo:), net kalvis Ignotas turejo savo tiesa.Taip tas tiesas suformuoja musu gyvenimas, musu asmenybes, bet ir as save klausdavau, ar yra visu tiesu Tiesa, nes buvo atveju, kai mano tiesa stipriai nuskriausdavo(ne taip kaip taviskes, kurios padeda) zmones. Ir pasirode, kad ta tiesa yra asmuo - tu ir pati zinai, kad as taip parasysiu.Tik skaityti Jezaus mokyma - kaip skaityti svetima laiska - kol jis nera tavo, tai zodziai grazus bet svetimi - nei atsako, nei pamaitina, nei meiles jose nera.
Siaip suprantu, kad siunti signala, kad gyvenimas yra zymiai sudetingesnis nei eilutes is Biblijos.
Sutinku, sudetingesnis, bet ar tikresnis, tai dar klausimas.

Karta perkrausciau draugo teva po skyrybu, ten buvo Naujasis Testamentas, o as tuo metu ieskojau atsakymu, man buvo skaudu ziureti i ta senyva zmogu, ant pievele susidejusi savo palaike manta, as sau pasakiau:"Kodel taip yra, Dieve, atsakyk, tai neteisinga". Ir atsivertes NT perskaiciau "Vienas zmogus pasistate nama ant smelio, uzejo liutys ir to namo griuvimas buvo smarkus".
Viskas buvo vienoj vietoj - namas, griuvimas, daiktai - akivaizdus irodymai, kiek vertas statinys ant smelio.
Tada supratau - jei tesiu toliau savo gyvenima iprastu rezimu - manes laukia tas pats. Ar gali zmogus pasipriesinti tokiai tiesai?