trečiadienis, gegužės 11, 2005

Naujasis Amžius ar senasis melas?

Neabejotinai iš JAV kilo ir dar vienas religinis sąjūdis, kuris nūnai vadinamas “New Age” pavadinimu. Šis sąjūdis toks margas, kad aprašyti jam reikėtų visos knygos, tačiau visų šios pakraipos religijų esmė – pagonybė, pagoniški kultai, garbinantys gamtą, turintys ryškų rytietišką atspalvį. Šalia visai nekaltų liaudiškų prietarų atgaivinimu, šių kultų pasekėjai nebesigėdija pasivadinti raganomis ar burtininkais, kas iki šiol visuomenėje turėjo neigiamą reikšmę. Be abejo, visa tai susiję su žmogaus noru valdyti aplinką ir savo gyvenimą, turėti “stebuklingų galių” ir kartu netikėti, kad žmogaus prigimtis yra sugedusi ir jokios “rasa apšlakstymo” apeigos to panaikinti nebegali.
Ir vis dėlto šis judėjimas gana populiarus –štai buvo pranešta, kad JAV raganos ir burtininkai suplanavo ir įvykdė keletą “apvalančių” ritualų ir ceremonijų Niujorke, kurių metu turėjo pašalinti “blogą energiją” politikos srityje. Iš viso Niujorko Centriniame parke ceremonijoje dalyvavo 100 raganų iš “Pagonių draugijos”. Maždaug valandą susikibusios už rankų jos dainavo dainą apie taiką, o po to “apvalė” visą miestą.
Laikraščiui "US News and World Report" viena iš “Pagonių draugijos” narių Treisi Lerd pasakė, kad buvo surengta ir uždara ceremonija, kurios tikslas – burtais nuimti “Bušą iš Vašingtono”.Nepavyko.Bušą vėl išrinko.
Beje, ir Lietuvoje moterys vis dažniau didžiuojasi ir vadina save raganomis, burtininkėmis... Joms reklamuoti net yra keletas televizijos laidų.
Tačiau ši pasaulėžiūra negali atsakyti į giluminius žmogaus širdies poreikius – apie tai liudija buvusi ragana Keti Šarp, kuri įkūrė internetinį tinklalapį ir pasakoja jo lankytojams – pagonybės šalininkams ir kitoms raganoms – apie Jėzų.
Interneto tinklalapio forume nuo 20o2 metų buvo atlikta apie 100 000 įrašų, “Aš pritrenkta, kad raganos užeina į tinklalapį ir ištisomis dienomis diskutuoja apie Kristų”,- sakė Keti Šarp žurnalui “Charizma”.
Vienas iš tinklalapio administratorių Maiklas Bišopas, beje, praeityje, irgi išpažinęs pagonybę, sako, kad šis tinklalapis skiriasi nuo kitų krikščioniškų tinklalapių, nes čia sveikinamos bet kokios, net ir neigiamos, svečių nuomonės. ”Mes neišmetame žmonių, kurie nesutinka su mumis, ir neperšame Evangelijos, tiesiog pasakojame apie Kristų”,- sakė Maiklas Bišopas. – “Beje, aš nežinau kito tinklalapio, kuris dirbtų su raganomis, tiesiog tokius žmones dažniausiai krikščionys “nurašo”.
Beje, tinklalapio įkūrėja taip pat susitinka su raganomis ir pagonimis ir ragina lankytis juos protestantų charizmatų bažnyčioje, kurią pati lanko. Beje, kaip tvirtina kita administratorė, taip pat praeityje buvusi ragana, Loti, kai kurie iš okultistų ir pagonių net negali išbūti iki galo bažnyčios susirinkimuose, nes jie neišlaiko, kai jų pasaulėžiūra tiesiog pasirodo esanti visiškai tuščia ir neveiksminga, susidūrusi su Šventosios Dvasios veikimu.
Loti sako, kad ir pati yra patyrusi panašų jausmą, prieš apsispręsdama pasirinkti Kristų.

2 komentarai:

Linas rašė...

Aišku, domėtis galima, niekas nedraudžia, bet kai kalbama apie Dievą, kalbama apie tiesą, negali pažinti Dievo per gamtą, nes Jis yra asmuo. Pasaulis išties puikiai sukurtas ir gražus, bet dar gražesnis yra Kūrėjas.

Kristina rašė...

O kas yra fanatizmas? Ar tai yra tai, kad as visa savo sirdimi, siela ir protu gyvenu su Dievu ir pasitikiu Juo kiekviename savo gyvenimo zingsnyje? Visi apastalai buvo fanatikai tam tikra prasme, nes jie pazino Gyva Kristu ir zinojo, kad Jis yra Tiesa, ir kitos tiesos nera. Sutinku su Linu, kad dometis ir stengtis pazinti ivairius pasaulio reiskinius niekas nedraudzia. Liudniausia, kai tas pazinimas pavergia tavo sirdi, atitolina tave nuo tikrojo Saltinio. Pati kazkada buvau i tai isivelusi... Dabar viskas ismesta lauk deka Jo.