antradienis, kovo 30, 2010

Dingusiems atminti


Mano giminėj yra nemažai dingusių, vieni paskiklydo kažkur JAV platybėse, kiti pasimetė per karus.
Tai vienintelė mano dėdės Vinco (Vincento) Čepo nuotrauka. Jis per Antrąjį pasaulinį karą buvo išvežtas į Vokietiją darbams iš Raseinių rajono Varnėnų kaimo. Jokių žinių apie jį nuo to laiko negauta. Išvežta į Vokietiją buvo ir mano mama,Iš pradžių Klaipėdoje, vėliau laivu buvo pervežtą į Kaliningrado sritį, bet ji grįžo pasibaigus karui iš dabartinės Kaliningrado srities. Beje, net ir vienos šeimos pavardės dėl to meto raštininkų "nuopelnų" varijavo, vienų dokumentuose parašyta Čepas, kitų Čiapas.
O apie dėdę žinau tik tiek, kad buvo geras aktorius, vaidino klojimo teatre, galėjo parašyti eilėraštį pasirėmęs ant tvoros, negėrė degtinės ir nesiveldavo į muštynes su kaimo bernais.
Pagalvojau, kad internetas gal bus saugesnė vieta vienintelei nuotraukai išsaugoti.

2 komentarai:

mamka rašė...

Ateina laikai, kai viskas ima kartotis. Pusė giminės baigia išsibarstyti po pasaulį, nereik nė išvežt, mano vaikai jau nepažįsta truputį tolimesnių giminaičių. O mes susirinkdavom anksčiau dideliu būriu. Visi išvažiuoja išvažiuoja...
Svetimėja žmonės. Lieka vis mažiau progų pabūti kartu, tik laidotuvės. Vestuvių daro vis mažiau :0) arba "nebesiženija". Vyresniems dar atlaidai miestelyje šventė, kai susitinka giminaičiai.

Gaila, kad dingo tavo dėdė. O gal jis gyvena kur nors laimingas sau?

Linas rašė...

Mamka atšilai į pavasarį?:) Smagu, tos dešrelės tau į naudą buvo:).
Manau, kad dėdė negyvena laimingai, kitaip būtų pranešęs.
Tik tu dar neišvažiuok:)