pirmadienis, sausio 25, 2010

Kas brangiau už auksą?



Biblija sako, kad Dievo žodis brangesnis už pragaištantį auksą, teoriškai suprantame, bet praktiškai. Susiduriu su tuo, kad žmonės elementariai neįvertina evangelijos sudėtingumo, todėl sekmadienį nusprendžiau parodyti. Esu nagrinėjęs nemažai tekstų, tačiau nė vienas iš žmogaus parašytų tekstų nėra toks sudėtingas kaip evangelijos. Todėl tai neabejotinai Dievo Žodis, o ne Pauliaus, Jono ar dar kokio kito raštininko mintys, užrašai, pamąstymai.
Luko 15 skyrius 11-32 eilutė, visiems žinoma istorija apie sūnų palaidūną.
"Jis (Jėzus) kalbėjo toliau: “Vienas žmogus turėjo du sūnus.Kartą jaunesnysis tarė tėvui: ‘Tėve, atiduok man priklausančią palikimo dalį’. Tėvas padalijo sūnums turtą".
Šitame pasakojime yra 5 sluoksniai
1.Siužetinis. Skaitom įvykius - padalina, iškeliauja, sugrįžta, pokalbis su vyreniuoju.
2. Simbolinis. Tėvas -Dievas, sūnūs - žmonių tipai, šalies gyventojas - velnias,sugrįžimas - atgaila ir t.t.
3. Supratimo.Kai skaitydami imame suprasti - iškeliauji iš Tėvo namų, imi barstyti, pasaulio valdovas tau tik kiaules lieps ganyti ir t.t.
4.Simbolinis - kontekstinis..Tai detalės, susijusios su Biblijos simbolika, tarkim, tėvo duodamas žiedas reiškia valdžią, apautos kojos - šventumą.
5.Pranašiškas. Jėzus pranašauja apie "du sūnus" - pagonis ir žydus, kaip jie elgsis. Pagonys atgyja, žydai nenori to pripažinti.

Pirmi du sluoksniai "įkandami" mūsų protu, trečiasi - tai žmogaus supratimo ir Dievo Dvasios bendradarbiavimo vieta, o paskutiniai du - Dievo Dvasios sfera, Ji gali atverti tai arba ne.
Šekspyras, Dostojevskis - kokį žmogaus kurtą tekstą bepaimtum, geriausiu atveju turi tik 2 sluoksnius, jei atsiranda trečias, tai toks žmogus jau laikomas genijumi. Tuo labaiu, kad dažnai žmogui tenka parašyti visą romaną, kad pasakytų tą patį, ką vienas Biblijos sakinys. Todėl paprastas evangelijos tekstas yra nepralenkiamas, tai tikras auksas ir joks žmogus nesugeba taip sukurti.
Kai kurie žmonės naiviai įsivaizduoja, kad pirmasis sluoksnis jau viskas, kas gali būti, todėl Biblija jiems yra elemntarščina, jie jau žino, nes skaitė. Išties Dievas yra autorius ir jo prerogatyva, ar atskleidžiami žmogui tie turtai ar ne. Kai kuriems užtenka ir pirmo sluoksnio, jie nieko daugiau neieško, ir manau, kad tai jų valia.
Kiek pastebėjau, kuo turtingesnis žmogus, tuo mažiau jis gauna. Todėl geriausia pozicija - pripažinti, kad esi vargšas. Tai yra vienintelis kelias į Dievo turtus. Būkim turtingi:)

32 komentarai:

Šauklys rašė...

2Tim.3:16 Visas Raštas yra Dievo įkvėptas ir naudingas mokyti.

Anonimiškas rašė...

Bet bijau, kad kaip gyvatė savo gudrumu suvedžiojo Ievą, taip ir jūsų mintys nesugestų be paprastumo Kristuje. (2 Kor 11,3)

Šėtono ir jo tarnų tikslas yra nukreipti dėmesį nuo Dievo Žodžio į tariamą jo sudėtingumą.

Yra tik dvi būdenos skaitant Šv.Raštą: a). Jis yra uždarytas ir b) Kristus atveria protą raštams suprasti.

Visa kitą gyvatės suvedžiojimai.

Olgerdas rašė...

Sian ziurejom su zmona filma apie Liuteri.Man jis matytas ale vistiek ziurejau dar.Taiva filme irgi eina kalba apie kelias Rasto interpretacijas.Viena is ju-Romos popieziu politine interpretacija,kuri iki siol laikoma atseit teisingiausia...Roma baisiausiai perpyko kad Rastas atsidure paprastu zmoniu rankose,o tai jau tragedija siai sistemai...

Anonimiškas rašė...

Tu neteisus algirdai, šėtonas išplatinęs Šv.Raštą (aišku paredaguotą) nutarė, kad tokiu būdu geriausiai sukompromituos Kristaus bažnyčia, neva žmonės pamatys koks iš tiesų piktas yra Dievas (kiek žmonių nužudyta Jo valia ir tiesioginiu paliepimu) ir kiek daug yra ten neatitikimų. Bet ... bet kaip visada jis tiesiog įvykdė Dievo valią.

Bažnyčia, gerais norais vedina, nutarė padėti Dievui ir paslėpe Raštą kuo giliau, kad tik priešai negalėtų pasinaudoti ir silpnieji ne būtų suklaidinti. Bet per tą slėpimą Žodis vis mažiau buvo skelbiamas, todėl prakalbo akmenys :) Dievas esant reikalui gali kalbėti ir per asilą (prisimink Balaamą), bet tai visiškai ne reiškia, kad reikia sekti asilu :)

Olgerdas rašė...

O tai Dievas neigalus ar ka kad Jam reikia padet?:)
Yra padejeju ir siandien zinok:).Munas Korejoje pvz.Jis mano kad Jezui misija nepavyko tad Dievas nutare antra kart siust Sunu(pagal Muna tai esas jis pats :) ir taip pamacyt :) Oj sunku but Dievu pasirodo :))).
Silpnas tas dievas kuriam reik padet zinok.Geriau su tokia filosofija vaikiska sleptis po lapais...Baznycia ne virsesne uz Dieva.Suprantu kad kai kam norisi but kaip Dievas,bet tas asmuo nuteistas ir is jo atimti pragaro raktai.

Olgerdas rašė...

Beje paslaptys yra katalikybes isskirtinis bruozas ir prerogatyva.Dievas gi priesingai-nesislepia ir yra atviras.Tas pats liecia ir paprastuma kaip sakai.Evangelija paprasta kaip 5 pirstai bet kai kam tai nera naudinga...Ieskok kam tai naudinga ir pats suprasi kad ne Dievui.Zmogui naudinga.Ypac tam kuris valdzioje.Jis nepasiduos laikysis uzsispyres savo egositisku siekiu nors ir sprogs...Tokia katalikybe.Ok labanakt:) .Nepasiklysk tarp Dievo ir zmogaus ok? Jei manaisi esas Jis,man taves gaila zinok...

Anonimiškas rašė...

As ir sakau, kad Dievo vaikai persistenge bandydami Jam padeti ir apginti. Bet dėl to jie ne tapo atmestini. Dievas tiesiog leido šėtonui su savo tarnais "pasielgti protingai" :) Juk Biblija moko, kad šėtonas nieko pats iš savęs daryti ne gali, jis privalo atsiklausti Dievo :)

Be je, kas atėmė iš Akmens raktus? Kur tai parašyta? Biblija moko:

Tu esi Petras, uola, ir ant šitos uolos aš pastatsius savo bažnyčia ir pragaro vartai jos neįveiks" :)

Dievas ne žmogus Jis nesikeičia.

Olgerdas rašė...

Tai UOLA,tai yra pats Jezus,ateme raktus pragaro ir mirties raktus is setono.Tad valdo Dievas o ne setonas ir ne zmogus.
Zvelk paprasciau o ne per Romos prizme.Ziurek Rasto.
Ok ate :) naktis laikas miegot :) ir tau patariu :)

Anonimiškas rašė...

Tai tu teigi, kad Dievas gali keisti Savo Žodį ir pažadus?
Nežiūrint į tai, kad Biblija mus moko: Juk Dievo dovanos ir pašaukimas - neatšaukiami." (Rom 11,29)

Tuomet tau tinka tai:

Šitų žmonių širdis aptuko, jie prastai girdėjo ausimis ir užmerkė akis, kad kartais nepamatytų akimis, neišgirstų ausimis, nesuprastų širdimi ir neatsiverstų, ir Aš jų nepagydyčiau'. (Apd 28,27)

Atgailauk broli ir gręžkis nuo savo erezijos, kol dar ne vėlu.

Olgerdas rašė...

Apreiskimo 1:17-18

“Nebijok! Aš esu Pirmasis, ir Paskutinysis,
ir Gyvasis. Aš buvau numiręs ir štai esu gyvas per amžius. Amen. Aš turiu mirties ir pragaro raktus.

Petras su savo visrakciu kazkur dinges:) nesimato...Uztat Jezus yra.Ar supranti,ka reiskia turet pragaro ir mirties raktus? Tas kas juos turi,sprendzia pats ka daryt.Jis valdo.Ar ne taip?Ne Baznycia juos turi,joks ten petras povilas ir karoliai vojtylos kartu sudejus:).Tik Jezus sprendzia ir valdo viska.Jam viskas pavaldu.

Anonimiškas rašė...

Amen !!!

Sprendžia tik Jis ir tik tie kam Jis suteikia tokią teisę:

Iš tiesų sakau jums: ką tik jūs surišite žemėje, bus surišta ir danguje, ir ką tik atrišite žemėje, bus atrišta ir danguje'. (Mt 18,18)

Be je, nepagarbiai atsiliepamas apie mano brolius Petrą, Povilą, Karolį tu tik patvirtini Rašto žodžius:

......niekina viešpatystę, piktžodžiauja šlovingiesiems. Kai arkangelas Mykolas, besiginčydamas su velniu, varžėsi dėl Mozės kūno, jis neišdrįso mesti piktžodiško kaltinimo, bet pasakė: 'Tesudraudžia tave Viešpats!' Šitie šmeižia, ko neišmano, ir pažindami tik gyvuliškus instinktus, juose genda Jud 1,8-10

Linas rašė...

Nu gražus Anonimo(beje, galima pasirinkti koki slapyvardi,niekas neužpuls) bandymas Biblijos slėpimą pateisinti kilniais tikslais, kaip ir inkviciją, kryžiaus karus ir t.t. Būsiu ne politikškai korektiškas - ar ne paprasčiau pasakyti, kad ištvirkę ir apsvaigę nuo valdžios viduramžių katalikų vadovai, pasivadinę "Dangaus ir pragaro valdovais", darė viską, ką tik leido sugedusi žmogaus prigimtis?
Juk ir pats rašai, kad tos bažnyčios akmuo yra Petras - ji stovi ant žmogaus.
Kristaus bažnyčios kertinis akmuo yra Kristus.

Dievo žodžio niekas nepakeitė ir nepakeis.
Tau reiktų graikiškai originalą pasižiūrėti, nes Petros - yra akmens gabalas, akmuo, o ne uola(Petra). Petras Biblijoje daugelyje vietų vadinamas Kefas - akmuo. Kristus niekam šito posto neužleido ir neužleis.
Parašei puikų įspėjimą
"Šitie šmeižia, ko neišmano, ir pažindami tik gyvuliškus instinktus, juose genda" Jud 1,8-10
Ar nemanai, kad tai yra atsakymas, kodėl katalikų bažnyčios gyvenime tiek daug pedofilijos, seksualinių iškrypimų? Tik Jav per pastariuosius metus iškelta bylos dėl 12 000 vaikų tvirkinimo katalikų bažnyčios tarnų???Tokios pat bylos - Airija, Italija ir t.t. Čia šėtonas kovoja prieš kalalikų bažnyčią ir ją šmeižia ar atskleidžiami slapti darbai?
Tai Kristaus bažnyčia???? Ar bažnyčia kuri stovi ant žmogaus sugedusios prigimties?
Jėzus mokė:"Juos pažinsite iš vaisių".
Man užtenka vien vaisių, kad suprasčiau - su Dievu šita sistema turi tiek pat, kiek kukurūzai su komunizmu. Visi gali rinktis - kam patinka ant žmogaus, tegu stato ant jo, tačiau atsakomybę už visus nusikaltimus taip pat turi prisiimti.

Šauklys rašė...

Mt.16:17 Jėzus jam atsakė: "Palaimintas tu, Simonai, Jonos sūnau, nes ne kūnas ir kraujas tau tai apreiškė, bet mano Tėvas, kuris yra danguje.
16:18 Ir Aš tau sakau: tu esi Petras, ir ant šios uolos Aš pastatysiu savo bažnyčią, ir pragaro vartai jos nenugalės.
16:19 Tau duosiu dangaus karalystės raktus; ką tu suriši žemėje, bus surišta ir danguje, ir ką tu atriši žemėje, bus atrišta ir danguje".
Viešpats niekada nieko nestato ant žmogaus,Jer.17:5 Taip sako Viešpats: "Prakeiktas žmogus, kuris pasitiki žmogumi ir laiko kūną savo stiprybe, kurio širdis nutolsta nuo Viešpaties.
Viešpats savo Bažnyčia stato ant apreiškimo, ant Savo apręžeikšto Žodžio ir tik ant Žodžio, ne ant dovanu, stebuklu, emociju, programu, ekumeniniu organizaciju, bet tik ant appreikšto Žodžio.
Raktai yra pas Nuotaka, pas Bažnyčia, Petras tik Bažnyčios simbolis, ir kaip mes galime patekti i dangu? Jėzus sako Aš esu vartai ir niekas neieis kaip tik per mane, Jis buvo tos Dienos apreikštas Žodis tapęs kūnu, kas yra Bažnyčia? organizacija? ekumenine sajunga? ne tai Kristaus vergai, Jo vaikai kurie ištikimi Jo Žodžiui, jie yra Kristaus kūnas, Viešpats niekada su pagoniais neturėjo reikalo kaip su tauta(su žydais Jis turi reikala kaip su tauta) kaip su organizacija, bet is pagoniu Jis pasikviečia išrinktuosius, tuos kurie yra Jo ir pasitiki Jo Žodžiu ir nežiuri į nieką kaip tik Jį Viešpatį Jėzų Kristu, kuris vakar, šiandien ir per amžius toks pat.

Olgerdas rašė...

Be abejo Tadai,jei turet omenyje tai kad visi tikintieji yra Kristuje ir kartu yra Nuotaka,tai tada zinoma,galima butu sakyt kad turime raktus kazkokius.Bet ar svarbu tokie antraeiliai klausimai?Kai kam zinoma svarbu,nes sie ir panasus dalykai yra ju kertinis akmuo.Bet Kertinis Akmuo jau yra,tad butu ismintingiau Ji pasistatyt kaip savo tikejimo pagrinda,o ne raktus,visrakcius ir kitokius daikciukus...

Šauklys rašė...

Viešpats yra nustates tvarka, penkiakartini tarnavima per kuri Jis veikia:
Ef.4:11 Ir Jis paskyrė vienus apaštalais, kitus pranašais, evangelistais, ganytojais ir mokytojais,
4:12 kad išlavintų šventuosius tarnavimo darbui, Kristaus kūno ugdymui,
4:13 kol mes visi pasieksime tikėjimo vienybę ir Dievo Sūnaus pažinimą, tobulai subręsime iki Kristaus amžiaus pilnatvės saiko,
4:14 kad daugiau nebebūtume kūdikiai, siūbuojami ir nešiojami bet kokio mokymo vėjo, žmonių apgaulės, gudrumo, vedančio į paklydimą,
4:15 bet, kalbėdami tiesą meilėje, augtume visame kame į Jį, kuris yra galva - Kristus.
4:16 Iš Jo visas kūnas, suderintas ir stipriai sujungtas įvairių raiščių, pagal savo saiką veikiant kiekvienai daliai, auga, kad ugdytų save meilėje.
Jaunikio ir Nuotakos balsas sako:
22:17 Ir Dvasia, ir sužadėtinė kviečia: "Ateik!" Ir kas girdi, teatsiliepia: "Ateik!" Ir kas trokšta, teateina, ir kas nori, tesisemia dovanai gyvenimo vandens.
Tokia Dievo tvarka, kad Jo balsas per Nuotaka kviečia. Pas Nuotaka apreikstas Žodis.
10:7 Tuomet Jėzus kalbėjo jiems toliau: "Iš tiesų, iš tiesų sakau jums: Aš - avių vartai.
O kas buvo sitas Jėzus:
1:1 Pradžioje buvo Žodis, ir Žodis buvo pas Dievą, ir Dievas buvo Žodis.
Jn1:2 Jis pradžioje buvo pas Dievą.
1:3 Visa per Jį atsirado, ir be Jo neatsirado nieko, kas yra atsiradę.
Viskas atsirado per Žodį.
1:14 Tas Žodis tapo kūnu ir gyveno tarp mūsų; mes regėjome Jo šlovę - šlovę Tėvo viengimio, pilno malonės ir tiesos.
Per Žodį galime ateiti pas Tėvą.

Anonimiškas rašė...

Na taip linai, tikri krikščionys netobuli, kaip ir visame pasaulyje tarp jų yra pedofilu, homoseksualistu, istvirkeliu, gobsuoliu ir t.t. bet tai nera VAISIAI. Tai yra nuodemes uz kurias numire Kristus, todėl jie išteisinti ir ne tau eretike juos teisti.

Be abejo setono tarnai (ivairus nuo kataliku baznycios atskile eretikai) zmoniu akyse atrodo teisiau :) bet Dievas zino ju vidu o ne isore.

Tikro Kristaus sekimo vaisius yra tvirtai laikytis apastalu mokymo.

Kataliku (visuotine) bazycia laikosi tvirtai sveiko mokslo, o va stai supagoneje atskalunai jau baigia visai degraduoti. Jie jau sutinka su pasauliu ir vaiku zudymo (abortu) klausimais ir homoseksualistu isventinimo (neigimo, kad tai nuodeme) ir netikejimo Dievu klausimais (Olandijoje net eretiku vyskupas ateistas viesai pamokslauja). Šunų bažnyčios, krikštas internetu, pamokslų pardavinėjimai, pažadai nusidėjėliams, kad jie jau amžinai išgelbėti ir to negalima pakeisti, štai eretikų mokymo vaisiai, vis gražumu.


Liūteronų teologas vokietis D.Bonhoefferis labai gerai pasakė:

….”Mes išteisinome pasaulį ir pasmerkėme kaip eretikus tuos, kurie stengėsi sekti Kristumi. Tauta tapo krikščioniška ir liuteroniška - deja, tikros mokinystės kaina.

Ką reiškia trys tūkstančiai saksų, kuriuos Karolis Didysis pasmerkė myriop, palyginus su milijonais dvasinių lavonų mūsų šalyje šiandien?

Linas rašė...

Oje kokia gynimo kalba, Vladai.
Rašai:Na taip linai, tikri krikščionys netobuli, kaip ir visame pasaulyje tarp jų yra pedofilu, homoseksualistu, istvirkeliu, gobsuoliu ir t.t. bet tai nera VAISIAI".
Krikščionys nebūna pedofilai, homoseksualistai, tai sistemos vaisiai. Laikytųsi apaštalų mokymo, ir būtų kaip apaštalai.


Be abejo setono tarnai (ivairus nuo kataliku baznycios atskile eretikai) zmoniu akyse atrodo teisiau :) bet Dievas zino ju vidu o ne isore.

Pirmą kartą girdžiu, kad šėtono tarnai gyvena kaip angelai, o Dievo - kaip velniai:)
Man atrodo, kad tau prasidėjo aštri daltonizmo forma.

Vladas rašė...

sakai:

"Pirmą kartą girdžiu, kad šėtono tarnai gyvena kaip angelai, o Dievo - kaip velniai:)"

Skaityk Biblija:

Ir nenuostabu. Juk pats šėtonas apsimeta šviesos angelu. Tad nieko ypatingo, jei jo tarnai apsimeta teisumo tarnais. Bet jų galas bus pagal jų darbus. (2 Kor 11,14-15)

O apie TIKRUS Krikščionis ten parašyta:

Ir kas pasaulyje žemos kilmės, kas paniekinta, kas yra niekas, Dievas išsirinko, kad niekais paverstų tai, kas laikoma kažkuo, - kad joks kūnas nesigirtų prieš Dievą. (1Kor 1,28-29)

Krikčionių bažnyčia yra nusidėjėlių surinkimas o ne teisiųjų. Teisiesiems gydytojo ne reikia, būtent todėl mano Viešpats gerė vyną kartu su paleistuvėmis ir nusidėjėliais, nes būtent pas juos Jis ir atėjo, o ne pas teisuolius fariziejus ir rašto žinovus.

Linas rašė...

Šiaip Vladai, jei žinai kelias vietas iš Biblijos tai nereiškia, kad tavo teorija teisinga. Ji net juokinga.
Rašai:
"Krikčionių bažnyčia yra nusidėjėlių surinkimas o ne teisiųjų".

Aš ir kalbėjau, kad ant žmogaus pastatyta bažnyčia tokia ir yra - nusidėjėlių, negalinčių ištrūkti iš savo prigimties, sambūris, bandantis pats nusistatyti tvarką ir paskendęs bloguose darbuose ir nuodėmėse, tarsi Kristaus ir nebuvo.

Kristaus bažnyčia yra šventųjų susirinkimas
"Dievo bažnyčiai Korinte, pašventintiems Kristuje Jėzuje, pašauktiesiems šventiesiems"...
1 Korintiečiams 1;2

"Paulius ir Timotiejus, Jėzaus Kristaus tarnai, visiems šventiesiems Kristuje Jėzuje, gyvenantiems Filipuose,
Filipiečiams 1;1
"Todėl, šventieji broliai, dangiškojo pašaukimo dalininkai"...
Hebrajams3;1

Tu sakai, kad tavo bažnyčia yra nusidėjėlių susirinkimas, Biblija sako, kad Dievo bažnyčia - šventųjų susirinkimas.

Gali ginti kiek nori nusidėjėlių susirinkimą nuo to jis nepasikeis.

Vladas rašė...

Prieš tai kaip ką nors teigti visada pradžioje išsiaiškink, ką reikškia viena arba kita sąvoka.

Sąvoka „šventas“ reiškia atskirtas nuo kitų.

Biblijos Senajame testamente žodis apibūdinantis šventumą yra kiles iš Žydų žodžio „kedeš“ o šis žodis taip pat reiškė ne tik "atskirtas Dievui" bet taip pat ir "purvinas".

Todėl šėtoniškas mokymas dėl amžino išgelbėjimo ir neatimamo teisumo reiškia tik vieną, kad žmonėms nebereikalingas Kristus, jie juk "jau išgelbėti - teisūs".

Tai mirties mokymas, nes užkietėjusių Dievas tiesiog nebegali išgelbėti.

Linas rašė...

Šventas reiškia ne tik atskyrimą, bet ir moralinį įvertinimą. Katalikybėj juk daugybė stebuklingų šaltinių, šventų vietų, kur keliauja piligrimai vandens, yra vadinami "šventieji", kuriuos kanonizuoja specialiai ir t.t.
Paklausk gatvėj bet kurio žmogaus ką reiškia šventas ir nešventas, paaiškins geriau už mane.

Kristus reikalingas visada, bet po to, kai nusidėlėliai ateidavo pas Jį, jie nebebūdavo tokie, taip žmogžudys Paulius nustojo būti tokiu, išdavikas Petras nustojo būti toks, Zachiejus nustojo skriausti, paleistuvė - nusidėti.

Jei organizacija, kuri sakosi skelbianti Kristų pilna pedofilų ir homoseksualistų, tai ji net nebuvo pas Kristų ir jai tikrai laikas ten eiti, kad nusiplautų savo nuodėmes.

Linas rašė...

Beje, tavo vaikas gražus:)

Vladas rašė...

..."Paklausk gatvėj bet kurio žmogaus ką reiškia šventas ir nešventas, paaiškins geriau už mane."....

Va būtent linai, todėl jūsų mokymas yra iš gatvės, o krikščionių mokymas nuo Dievo. To neįmanoma pakeisti. :)

Neužtenka vien tik pasivadinti krikščionimi, pradėti elgtis teisuoliškai ir skaitinėti raidę siuzetiniame, simboliniame, supratiminiame, simboliniiame - kontekstiniame, pranasiskame stiliuje. Reikia turėti Kristaus Dvasią ir protą atvertą Raštams suprasti ;) tada nereikės gatvėje klausnėti kas yra šventas o kas ne :)

Be je, pas mane ne vienas vaikas, o trys :)

Vladas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Linas rašė...

Krikščionių mokymas dalykas geras... tai kad katalikai savęs krikščionimis nevadina, va kur bėda:) Siūlai man mokytis nekrikščioniško mokslo?:)

Dėl vaikų tai sveikinu, gal geriau pasikalbam apie tavo vaikus, daugiau naudos bus, o savo tobulą mokymą galima šlifuoti "bernardinų" svetainėje, ir kitose katalikiškose, ten mielai pasidalinsi kokie blogi eretikai, ir kokie nusidėlėliai mes Kristaus mokiniai:).

Vladas rašė...

Ačiū Dievui turiu laivę Kristuje ir galiu kabėti visur ir apie viską, nekreipiant dėmesio iš išmintingųjų priekaištus ir nurodymus.

Aš aišku suprantu, kodėl tau nepatinka Žodis apie Kristų, nes ... "Mat žodis apie kryžių tiems, kurie žūsta, yra kvailystė, bet mums, išgelbėtiems, jis yra Dievo jėga. (1 Kor 1,18) :)

... sielinis žmogus nepriima to, kas yra iš Dievo Dvasios, nes jam tai kvailystė; ir negali suprasti, nes tai dvasiškai vertinama. (1 Kor 2,14)

Kas priima pamokymus, eina gyvenimo keliu, o kas atmeta perspėjimus, klaidžioja (Pat 10,17)

Vladas rašė...

sekmės Broli :) melsiuos už tave.

Linas rašė...

Už sėkmę dėkui, jei nori pasidalint, ką Dievas daro tavo gyvenime, visada prašom, o ginčytis neverta. Be to, siūlyčiau broliais vadint tik tuos, už kuriuos gali galvą padėt.
Tau patarčiau nuo katalikų katekizmo pradėt, nes kol kas tavo, kaip kataliko, galvoj visiškas chaosas. Ir imk vykdyti prievoles. Turėtum žinoti, kad katalikui nebūti sekmadienį mišiose - mirtina nuodėmė, taigi imk vykdyti. Iš erezijos sugrįžt galima,net ir medalį dar pakabins, o va mirtinos nuodėmės panaikint - nelabai:) Todėl imkis vykdyti

Vladas rašė...

Visi mes broliai ir seserys. Tik vieni seka Kristumi, o kiti visokius "pateptuosius" (pateptasis graikiškai yra Kristus - Mesijas). Biblija musm moko, kad daug tokių Kristų iškils paskutiniais laikais.

Be je žinok, kad šėtonui ir jo tarnams žmonės nėra broliai, todėl jie broliais vadina tik tuos kas seka mirties mokymą. Visi kiti jiems ne broliai.

Aš asmeniškai visuose žmonėse matau savo brolius ir seseris. Todėl man jų yra gaila. Taip pat gailiu ir tave Linai. Baisu kai naikini savo ir savo aplinkinių gyvenimus vien todėl, kad įsikibęs laikaisi erezijos. Bet tai tavo pasirinkimas, aš negaliu padėti aš galiu tik nuoširdžiai gailėtis, melstis ir kabėti apie tai. Nes tiktai Jo rankoje vėtyklė: Jis kruopščiai išvalys savo kluoną ir surinks kviečius į klėtį, o pelus sudegins neužgesinama ugnimi'. (Lk 3,17)

Olgerdas rašė...

Nu va,vel gincai :)...Geriau jau tikrai apie vaikus pakalbet nei eretikais cia pravardziuotis...

Linas rašė...

Vladai, aš žmogus paprastas, kai ko nors gailiu, šetono išperom ir eretikais nevadinu, todėl labai jau sunku patikėti tavo nuoširdumu.O politiniai posūkiai man įtakos nedaro.
Jei nepradėsi reguliariai lankyt mišių,kalbėt rožančių, nešiot škaplierių, aukot bažnyčiai, laikytis visų švenčių, garbint šventuosius ir atlikt išpažintį, kad nuodėmes tau atleistų, ta mėtyklė tave išmes patį pirmą. Jei tas mokymas teisingas, tai tik linkiu sėkmės jį praktikuojant, o ne vien liežuviu malant.

Išeivis rašė...

Diskutuojate įdomiai tik problema (gal būt todėl kad lietuviai) kad kataklikų bažnyčia jau seniai išpažįsta šetoną. Įsivaizduoju kiek įsįžeidusiu šoktelės. Bet tik
aklas užsispyrimas gali sutrukdyti matyti tai ką jau seniai mato dauguma Krikščionių na o įžeidinėti vienas kitą tikrai nederėtų (nors mums tai taip įprasta)