ketvirtadienis, lapkričio 12, 2009

Atramos



Labai taiklus filmukas apie žmogaus gyvenimą ir psichologiją.

8 komentarai:

Olgerdas rašė...

Nu va pagaliau rimtais dalykais uzsiimi:)Geras sveikas filmukas,gerai prisijuokiau,ypatingai is paskutiniu kadru...Ale is kitos puses,is saves juokiames...

Linas rašė...

Olgerdai, tik kvailiai nesugeba iš savęs pasijuokt. Jei žmogus sugeba pasišaipyt iš savęs tai viskas gerai, vadinasi viskas su juo gerai:)

Anonimiškas rašė...

kvaila šneka ar juokų krėtimas jums netinka, verčiau tebūna dėkojimas.
Siais laikais zmones yra po tokiu patepimu, kad nebesugeba normaliai mastyti, nes nieko rimto jiems nera, viskas juokai... visi simpsonai, saprai, le broniai uzpludo gatves, kaimus.. zodziu zmones tapo personazais... juokas tai emocija.. rementis i emocijas zmonemis galima manipuliuoti kaip marionetemis, tu gali, juoktis, po minutes verkti ir t.t. kai kas sako, kad juokas tai rimti reikalai, taip ir yra, kad visuomenej jei tu istiesu esi rimtas, savo rimtumu priverti zmones jaustis nekonfortiskai, o tai sio amziaus baubas, nes tai teisiu amzius, visi kovoja uz savo teises, nes jiems mazai komforto, tei juokeliai man primena einanti per kapines berniuka ir svilpaujanti-bandanti apsimesti, kad jam nebaisu, toks visas pasaulis slepesi uz savo juokeliu, nes jie bijo realybes..
taigi sakau yra du karstutinumai formalumas ir perdetas jaumingumas, tad linkiu eiti kelio viduriu..

Linas rašė...

Ačiū už palinkėjimus, nors nemanau, kad ironija tolygu juokų krėtimui. Šiaip ar taip žmogus taip sutvertas, kad jame turi būti visokie jausmai. Žinoma, kol jis gyvas.

tadas rašė...

Kai Dievas patalpino žmogų i fizini kuna, tai tas kunas buvo duotas tam, kad zmogus galetu kontaktuoti su siuo fiziniu pasauliu, pojuciai, protas, emocijos tam kad galetume gyventi fiziniame ismatavime, bet ilgainiui, zmogus nustojo vadovautis Dievo zodziu, nustojo gyventi tikejimu ir pradejo remtis savo pojuciais, protu.. sugalvojo moksla, juokelius, raganas su vampyrais, evoliucija ir visokiausiu pasaku..ir tapo tu pasaku personazais..
Normalu, kad mes juokaujame, tik turetume atkreipti demesi koks tas juokas ar jis teisingas.. emocijas turi valdyti zmogus, o ne emocijos zmogu.
Siu laiku problema, kad znomes perdaug vadovaujasi emocijomis, o kad jie nors minutele pagalvotu is kur zole atsirado po ju kojom.. bet tokie dalykai, jiems kelia tik juoka.
Dievas juos palaimino ir tarė: "Būkite vaisingi ir dauginkitės, pripildykite žemę ir užvaldykite ją, viešpataukite jūros žuvims, padangių paukščiams ir kiekvienam gyvam padarui, kuris kruta ant žemės!"
Noreciau pasakyti uzvaldykite savo emocijas, netikekite velnio melu.. daukinkite, duokite vaisiu: Dvasios vaisiai yra meilė, džiaugsmas, ramybė, kantrybė, malonumas, gerumas, ištikimybė,
romumas, susivaldymas.
Viešpataukite savo pojučiams, jei mielas broli tu su geiduliu žiuri i svetima moteri, nusuk savo zvilgsni Viespatauk, jei tu isgirdai nesvanku juokeli, nepradek kruteti zemeje(kune) bet Viespatauk, daukinkis.. atsimink, kad zmogus visu pirma dvasine butybe, tai duok vaisiu:Dvasios vaisiai yra meilė, džiaugsmas, ramybė, kantrybė, malonumas, gerumas, ištikimybė,
romumas, susivaldymas
Tai tikrai nera lengva, bet mes esame sukurti pagal Dievo atvaizda..
Jei zmones suvoktu, kad jie zmones tai ju gyvenimai pasikeistu.. jie nebesielgtu kaip gyvuliai, bet daugintusi ir Viespatautu zemeje.
Gal suprantamai mielieji parasiau..

Linas rašė...

Suprantamai. Tai žiūrėk, Tadai, nesijuok.

Olgerdas rašė...

O vat paciam net idomu pasidare,ar pvz Jezus ar apastalai juokaudavo.Manau,kad taip.Jie gi nebuvo robotai.O ir aplamai,pats jumoro suvokimo jausmas manau priklauso paciam Dievui taip pat.As tai kartais kai paziuriu jau vien i kai kuriuos gyvunus-ir jau norisi juoktis ar bent nusisypsot.Va,kad ir anciasnapis :).Arba atsiprasant, meslavabaliai su savo kautynemis del tu brangiu :) jiems rutuliuku...Nu gal as ir ne i tema cia aisku su tais vabalais :) bet ka pasakiau ta pasakiau :).Tenorejau pasakyt,kad pats Dievas turi jumoro jausma ir tai idejo ir i mus.Beje Biblijoje vietomis taip pat galima aptikti jumoristines eilutes.Na o sitas filmukas skirtas manau tam,kad pamatyt save biski is sono,pasijuokt is to,kaip mes patys ir gyvename neretai,na ir padaryt teisingas isvadas.Nematau pvz jame jokios Sapro dvasios :) ar Valinsko itakos.Galima palyginti nebent su Raikinu(jei kas dar prisimena toki).Betgi ir vel,klausydami Raikino monologu,juokemes is saves irgi.Na,bet visada bus skirtingu zmoniu ir ivairiu nuomoniu.Kas vienam normalu,tas kitam papiktinimas.O kokia isvada?Galbut tokia,kad tegu kiekvienas gyvena pagal savo sazines ir tikejimo saika.

Linas rašė...

Na visų pirma Biblija nėra knyga, skirtas aprašyti Jėzaus ir apaštalų visų bruožų, ką jie darė, o ko ne. Tai visų pirma teisinis dokumentas, bent jau tokiu stiliumi parašytas - kad nekiltų abejonių. Manau, kad jei apaštalai buvo normalūs, tai aišku, kad juokavo. Pav nu negali sakyti, kad Pauliaus posakis:"O kad jūsų kurstytojai ir nusipjautų" yra be jumoro:)