sekmadienis, lapkričio 22, 2009

Vyriškas reikalas - Ana Paula Valadao



Tarnavimas "Diante do Trono". Pastorė ir dainininkė Ana Paula Valadao kalba apie viltį, kurią mes turime Dieve.
Sukaupiau visą drąsą dėdamas šį įrašą. Net ir nemokėdamas kalbos daug gaunu iš jo. Vienas iš klausytojų parašė tokį komentarą:"Kas kartą kai visiškai išdžiūsta mano žemė, einu ir klausau šių žodžių ir būnu atgaivintas".
Iš kitos pusės, kas sakė, kad pamokslavimas yra vyrų reikalas? Vyras kailį gali nusinert bet kažin ar jam kas taip išeitų. Vyrams neduota tokio gilumo, subtilumo ir atvirumo. Biblija sako:"Ir Dievas sutvėrė žmogų pagal savo atvaizdą; pagal Dievo atvaizdą sutvėrė Jis jį; vyrą ir moterį sutvėrė Jis". Pradžios 1;27 Vyras negali to, ką moteris, o moteris, tai ką vyras.

3 komentarai:

Olgerdas rašė...

Nu kas sake,tai tu Linai gi pats zinai:).Tik mums sunku paklust tam,bet uztat lengva perdet viska ant moteru peciu.Visur gi kur vadovauja moteris,vyrai yra ne savo vietoje zinok.Per ta nenormalu reiskiny vyrai yra Dievo sugedinami.Ir cia nera diskusiju ar skirtingu poziuriu reikalas,tiesiog prigimtis is Dievo yra skirtinga.Vadovauti skirta vyrui,o moteriai paklust.Vyrui gi skirta paklust Dievui.Nu o kai viskas sumaisoma vietomis tai turim bardaka.Na as nelinkes ta tema gincytis,tiesiog taip yra kad mes kazka renkames arba patys arba ziurim kaip Dievas i tai ziuri.Sukurti pagal Jo atvaizda?Be abejo.Bet su skirtingomis funkcijomis ir sugebejimais.Darydama tai kas skirta daryti vyrui,ji paneigia Dievo jai skirta vieta ir tuo paciu niekina vyrus.Tas dalykas yra feminizme,ir ne kurie krikscionys tai toleruoja,tai yra gaunasi toleruoja feminizma.Bet kas liecia baznycias-visur kur pamatysime vadovaujancia moteri-ten vyrai uzguiti,jauciasi nejaukiai,ten jie miega tam tikra prasme,todel viska perima moterys.Paklausk Linai bet kurios moters,kur ji geriausiai jauciasi-vadovaudama,ar paklusdama?Dauguma moteru pasirinks antra varianta.Nes tai moters prigimties dalis-kaip ir seima(o ne karjera),vaiku gimdymas ir auklejimas(o ne pastovus begimas i niekur) ir tt.Velnias sujaukia musu protus,kad priimtume ta jo netvarka kaip modeli baznycioje ir gyvenime.Bet ne taip sukurta Dievo.Atsiprasau uz grieztuma :).Tiesiog

Olgerdas rašė...

Ziuriu nedabaiges paspaudziau :).Norejau pasakyt,kad tiesiog mes turime paziureti i savo sirdi ir nuosirdziai pamaste apie tuos dalykus,pamatysim kad tai tera modernios idejos(apie moteru vadovavima) ir tiek,neturincios net pagrindo Raste,bet uztat atrodancios gana logiskos is pirmo zvilgsnio.Bet ne kiekvienas modernizmas turi but sutiktas ovacijomis.Ok,baigsiu,o tai ziuriu gaunasi Talmudas cia :).

Linas rašė...

Šiuo atveju nenorėjau stoti feminizmo pusėj, vyrai patys kalti, ypač Lietuvoj, kad moterims tenka per didelė našta,tiesiog norėjau parodyti, kad pašaukimas nėra kelnių ir sijono reikalas. Kas turi pašaukimą, tas turi, todėl 3K kaip sakė Liuteris, nevisai tinkamas požiūris. Varyti į virtuvę tą, kurį Viešpats pašaukė pamokslauti, man atrodo kvaila. Beje, nėra jau taip viskas aišku su tom lytim. Žinai, ką Dievas Abraomui pasakė? "Daryk viską, ką Sara tau pasakys".:)