penktadienis, spalio 02, 2009

Šnobelio premija - mūsiškių nebuvo

Harvardo universitete JAV įteikta Šnobelio premija už pačius kvailiausius mokslinius pasiekimus.
Sakykim, šiemet nugalėjo inžinierė Elena Bondar su kolegomis, kuri išrado liemenuką -dujokaukę. Iš vieno liemenuko greitai gali padaryti 2 dujokaukes.
Šnobelio premiją gavo ir Airių policininkai, kurie išrašė daugiau kaip 50 baudų lenkui Prawo Jazdy, kas išvertus iš lenkų kalbos - vairavimo teisės.
Šnobelio matematikos premiją gavo Zimbabvės banko prezidentas, išspausdinęs 100 trilijonų kupiūras taip pat ir Islandijos bankininkai.
Medicinos srityje buvo apdovanoti patalagatomai, kurie aiškinosi, pilnas ar tuščias butelis yra tvirtesnis, kai juo trenkiama žmogui į galvą.
Chemijos premiją gavo meksikiečiai, sukūrę deimantus iš tekilos. Buvo apdovanoti ir fermeriai, kurie įrodė, kad karvė, turinti vardą, duoda daugiau pienų negu ta, kuri vardo neturi.
Šią premiją įteikia žurnalas "Annals of Improbable Research".Į ceremoniją kandidatai atvyksta už savo lėšas, premiją įteikia tikri Nobelio premijos laureatai, o pasirodymą stebi 1200 žmonių.

1 komentaras:

Olgerdas rašė...

Na kodel,is musiskių yra vienas kandidatas-Henyte.Jis gi isrado mokslini-fantastini buda kaip is kaltinamojo galima pavirst kaltintoju ir nukentejusiuoju-tereikia tik nukrist ant grindu ir vaidint priepuoli :).