antradienis, spalio 20, 2009

Noriu būti garsus

Ko nepadarysi, kad taptum žinomas. Kai kurie pluša visą gyvenimą, kad tik jų pavardė atsidurtų kokiam žinyne, deja pasirodo, yra daug lengvesnių būdų. Tiesa, kainą reikia vis tiek aukštą sumokėti.
Pirmiausia jauni žmonės veržiasi į televiziją, kur galvoja viens du ir išgarsės. Kai išgarsėja, pasirodo, kad nelabai saldu. Jaunos merginos drąsiai eina olialia mergaičių fotosesijon, paskui rauda. Gal kitose šalyse tai neatsilieptų taip skaudžiai, tačiau tik ne Lietuvoje. Kuo garsesnis žmogus, tuo didesnis jam priešiškumas. Atliktų tyrimu duomenys rodo, kad tik vienintelis garsus žmogus sulaukia dažniausiai palankaus vertinimo. Ir tas žmogus yra Virgilijus Alekna. O visus kitus „slaptieji agentai“ bando sumaišyti su žemėm. Iš kitos pusės, absoliutus fenomenas, kad tuos, kuriuos derėtų maišyti su žemėmis, žiūrėk, tauta ima ir aukština. Sakykim, vargšas persekiojamas Henytė. Reikia tik stebėtis, kaip jį ligi šiol dar į Seimą neišrinko.
Šiuo metu dažniau net už prezidentės pavardę Lietuvoje skamba tik viena pavardė, įtariamojo, kuris siejamas su dviem žmogžudystėm. Žinomas žmogus, nieko nepasakysi, net ir gerbėjų klubas susikūrė. Tačiau gerbėjams siūlyčiau pagalvoti, ką turėjo išgyventi iš mokyklos parėjusi mergaitė, kai sužinojo, kad jos mama nušauta. Norėtumėt tokio patyrimo savo gyvenime?
Mano galva, ar reikia taip skubėti ir juoda daryti balta, kai net neaišku, ar balta, ar juoda. Smurtas nėra išeitis bet kokiu atveju. Negirdėjau, kad kas nors veikdamas blogais metodais pasiektų teigiamą rezultatą. Net jei atrodo, kad pasiekei, vis tiek vėliau teks už tai sumokėti. Smurtu problemos neįmanoma išspręsti, nesukeliant kitų problemų. Šiuo atveju žmonių žavėjimasis ir smurto pateisinimas man atrodo visiškai nepamatuotas. Negi norime sulaukti, kol nusprendęs išgarsėti pilietis, šventai įsitikinęs, kad gina savo interesus, ateis į mūsų kiemą? Juk gyvendami Lietuvoj žinome, kad kažkur vaikšto žmogus, o gal net keletas, kurie mano, jog tu esi slaptas niekšas ir tik jie gali tave "demaskuoti ir sustabdyti". O tokiu atveju tau nieko nereikės daryti, kad taptum žinomu.

1 komentaras:

Unknown rašė...

Cia tu teisus Linai. Simtu procentu.