penktadienis, spalio 09, 2009

Paskutiniai grybai

Labai norėjau dar grybų, radu miške keliolika, dabar verdu, kvapas skanus ir t.t. Pagalvojau, vaikščiodamas, kad grybai kažkuo panašūs į žmones, kad ir į tuos kurie pas mane užeina, vieni per daug nesigiria, kad yra sveiki, o sveikieji kaip tam eilėraštyje:"Ir pasakė mokiniai, sukirmijusi seniai". Vos pakrapštai, kirmėlės lenda pulkais, o jie vis tiek šaukia kad tai jie sveiki. Deja, net ir valgomi grybai ne visi tinka valgymui, kai kuriuos tenka išmesti kad kirmėlėm neapeitum. Fui, fui fui...
O kas dar nori tai dyksta žaliuokės, važiuokit, rasit garantuotai. Skanaus:)

16 komentarų:

kirenietis rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
mamka rašė...

Dėl tų žaliuokių, tai pirmiausiai reikia jas pažinti... :0) Aš tai nepažįstu :0) Bet praeitą šeštadienį po darbo dar grybavau ir kitokių. Gera miške. Ir "Grybų karas" buvo geras eilėraštis. Dar dabar atminty nuotrupos iškyla: "...Kad suriks ant jo kazlėkas, koks tu vyras, pašlemėkas!.." :0) "...O žmona
Kelmutį spiria:
- Niekur neisi
Tu, pipire!.." :0)

Linas rašė...

Oho, tai bent atmintis, aš atsimenu tik tai, ką mes darbe naudojam "Dieve mano, ką jis dro, aš visai nenoriu karo":)

mamka rašė...

Na va, diedą, kuris jau nebe diedas vaikų prašymu, vėl kažkas nervina :0)
Negerai, kai žmonės nori vieni kitus tik erzinti. Gero savaitgalio, Linai :0) Ir geros nuotaikos. Štai dėl tos priežasties, kad žmonės labai nori vieni kitus tik panervinti ar įžeisti, aš ir rašau vis mažiau internete.

mamka rašė...

Man tą knygelę mokykloj buvo padovanoję, vaikystėj aš ją skaičiau kokį milijoną kartų :0)

Linas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Zita rašė...

Dėl tų grybų (čia aš apie tikrus grybus kalbu :) tai toks juokas pas mus buvo. Parsinešėm tada labai gražių baravykų ir mama juos sutvarkiusi beveik visus džiovinti sudėjo. Suvėrė ant vielos ir pakūrė pečių. Kai tik pečius gerokai užkaito visi grybai su plaukais pasidarė :) Pasirodo, kad tie grybai tik sveikai atrodė, o iš tiesų buvo gerokai sukirmyje ir tik kai gerai pakaito kirmėlės lauk lyst pradėjo. Tai va kaip būna.
Čia gal ir ne grybam tinka, aš nežinau :)))

mamka rašė...

Mielai prašom :0)
Aš tau asmeniškai net rožinius galiu pagaminti- ir sveika, ir pasaulis gražus... :0)
O jei rimtai, dabar tikrai būna ir rožiniai akinių lęšiai. Tokie specialiai darbui kompu skirti :0)
Na, jau einu nuo kompo. Iki.

Anonimiškas rašė...

Ei, tai vija,
Pinavija,
-Visą dieną
Grybais lyja.

Visą dieną
Nuo pat ryto
Grybai krito,
Krito, krito...

Kai lietus
Nustojo lijęs,
Pražydėjo
Pinavijos.

O miške
Išdygo grybų -
Šimtas trisdešimt
Sodybų.

Šitų grybų
Pulkaunykas
Buvo storas
Baravykas.

Jis ūsus
Po beržu raitė
Ir grybus
Nuo kelmo skaitė.

O kad skaičiaus
Nepamirštų,
Tai skaičiuodavo
Ant pirštų.

Jo žmona -
Riebi paliepė -
Savo vyrui
Kartą liepė:

- Nors tave
Ir žmonės giria,
Bet esi netikęs,
Vyre!

Linas rašė...

Grybai su plaukais tikrai įkvepia:)))

O dėl rožinių, tai nežinau, nežinau, neturėsiu rūbų prie kurių galiu priderint:)

ramaske rašė...

Nu va,Linai,cia jau kitas reikalas!O tai per ta apologetika sitiek draskymosi ir priesiskumo.Vel viskas i savas vezes iejo.Vel atgijo Lietuvos gamta,su mociutes patarimais,o ir man malonu pasiskaityti tokias neutralias temas.Nemalonu,zinoma,kad rasant teologiniu stiliumi,isigijai neprieteliu,todel dusiai atgaivint ne pro sali ir apie grybukus,bei dar apie kazka tokio butu naudinga parasyt.

Linas rašė...

Vai vai, Ramaške, koks tu gamtos vaikas, ai buvau pamiršęs kad tu dzukas:) Ne dėl to taip buvo, teologija niekuo čia dėta, tiesiog jei žmogus mokykloj neišmoksta kai kurių dalykų, tai jis ir lieka nemokytinas.Ojei piktsa, nemokytinas ir dar su durelėm, tai jau ...
Geriau papasakok, ar Ispanijoj grybauc eini ar ne?:)

Linas rašė...

Beje, nesidžiauk, kitą savaitę turėčiau užbaigti, ką sumaniau apologetikoj:)

ramaske rašė...

Ten,kur as gyvenu,valgomi grybai beveik neauga.Yra vos pora rusiu naudzingu grybu,bet juos reikia gerai pazinc,tai as ir nesivarginu,nes klaidos cia brangiai kainuoja.Yra toks panasus in umede gryboks,kuri gali virc visu amziu,bet suvalgius kelis gabaliukus per tris minutes tampyc priemecis ima,o dar uz poros minuciu eini apyskaitos Teisejui duoc.Daugiau siaurinej Ispanijos dalyje,kur misresni miskai,ten da zmones pasigrybauja,ale,kad tuose miskuose labai negeru gyviu yra.Vienas is tokiu,-gyvate,-vivora(isp.).Ana padla neturi akiu,zliba,bet per kelis metrus ant zmogaus uzsoka.Trumpa tokia,visa juoda.Nuodai per 10 min.suveikia.Dar po 15 minuciu,jei neatskrenda sraigtasparnis su priesnuodziais,paprasciausiai uzsilenki.Taigi grybavimu pasigirc negaliu,nors ir Lietuvoj nebuvau pamises del grybu.Dar yra skorpionu.Tie rupuzynai yra dzvieju rusiu:rudzi ir juodzi.Kai cvanktelna rudzis,tai is skausmo ramiai laidzi in kelnes ,kuom turi,ale nemyrsci.Bet,va juodukai,tai jau rimtas reikalas,ne cik gali nusbaigc,bet da ir skauda.Tai as geriau pasirenku prie Vidurzemio juros nuvaziuoc ar prie Atlanto vandenyno.Cia ir ziema gali ir degycis ir maudzycis.O vasara,tai in kalnus sniego paziurec ir ant slidziu gerai persiversc.Ne taip jau cia ir baisu,zinoma.Priprasc raikia,juo labiau,kad viska kompensuoja kitoks zmoniu mentalitetas,ir galimybes nesuktc galvos del rydzienos.Nors as,kap cikintis,ir tep nesuku:)
A is kur zinai,kad as dzukelis?Gal viena boba vienaake tau pasake?

Linas rašė...

Ramaske, nu ir krastai, gali tik ant akspalto ramus jaustis, oi oi vivoros šokinėja, fui. Taigi aš kalbininkas, gerai visokias priegaids girdžiu, net kai žmogus rašo, nebijok, duomenų nerinkau apie tavy:)o kai dar apie vivoras parašei - tikrai nieko nenoriu žinot.

ramaske rašė...

Nu,Linai,neperdek - man rasant komentarus tavo blog'e,tikrai per monitoriu nei viena gyvate neisoks.Nebent tavo vaizduotes deka,bet cia jau as nieko padaryt negaliu:)O del apologetikos serialu pratesimo,tai as neliudziu,atvirksciai-laukiu tolesnes Bin Ladeno kovos su ..is kampo:)