ketvirtadienis, spalio 15, 2009

Evangelijos šventė Vilniuje. Įspūdis


Siemens arenoje vykusi šventė su Dovydu Hatavėju, kurioje tako pabūti, baigėsi, emocijos nusėdo, taigi dabar galima jau įvertinti. Na, pirmiausiai galima drąsiai sakyti, kad tokio dydžio evangelinio renginio Lietuvoje dar nebuvo. kas vakarą susirinkdavo iki 8000 žmonių iš įvairių Lietuvos vietų. Organizacija buvo irgi gera, žmones vežė autobusai, be to, šventė nebuvo tik sau patiems, kiek žinau, vaikų choro "Valio" koncertą organizatoriai dovanojo vaikų namų auklėtiniams, buvo skirta 30 autobusų, kurie suvežė vaikus į Siemes areną.
Ar buvo trūkumų? Žinoma, kadangi tokia šventė pirmą kartą, organizacijoje ne viskas buvo sklandu, keitėsi renginių laikas, kai kurių koncertų galėjo iš viso nebūti, tačiau pirmą kartą viskas nurašoma kaip neišvengiami nuostoliai.
Kas džiugino, kad renginyje susirinko patys įvairiausi krikščionys, dalyvavo apie 50 skirtingų bendruomenių, tačiau nesijautė susiskirstymo į denominacijas. Dar labai džiugino, kad daug žmonių atsiliepė į kvietimą pradėti naują gyvenimą, daug liko maldai atskirai.
Kas stebino? Stebino tai, kad šventė susilaukė nemažai priešininkų ir visų pirma tai buvo... krikščionys iš bendruomenių, kurios išdidžiai nedalyvavo. Tai jiems per pasaulietinis renginys, tai amerikonas pamokslavo (nors Hatavėjus anglas), tai maisto paketai kaip dovana - žemas lygis, tai atgaila žmonių netikra, tai malda už ligonius kliuvo ir t.t. Žodžiu,jie stengėsi įtikinti, kad jau pas mus tai tikra evangelija, o va tokiuose renginiuose tik balaganas:) Pasakyčiau, jei jau tikra - padarykit geriau ir neliks klausimų, o dar nė vienam nepavyko išsiaukštinti žeminant kitus.
Manau, kad šiuo atveju atliktas grandiozinis darbas jau vien tuo, kad sugebėta surinkti lietuvius, kurie yra individualistai iš prigimties, kad susijungė dirbti lietuvių, rusų ir žydų bendruomenės ir t.t. Žodžiu, geras buvo renginys.

12 komentarų:

Šauklys rašė...

Kas stebino? Krikščionys iš bendruomenių, kurios išdidžiai nedalyvavo.

Linai, katalikai pasakytų, kad tu išdidžiai nedalyvauji mišiose.
Kodėl tu jose nedalyvauji? - nes vargintum savo sielą matydamas ir girdėdamas nedorus darbus.
Tuo tarpu aukštieji kunigai, vyresnieji ir visas sinedrionas ieškojo... greitai bus toks metas, kai vėl susirinks visas sinedrionas (ekumeninis) ir pasakys: „ Jūs išdidžiai nedalyvaujate“. Toliau matome, kaip klostysis scenarijus: Mt26,65-66. — „ Tada vyriausiasis kunigas persiplėšė drabužius ir sušuko: "Jis piktžodžiauja! Kam dar mums liudytojai?! Štai girdėjote Jo piktžodžiavimą. Kaip jums atrodo?" Jie atsakė: "Vertas mirties!" “
Ten buvo visas sinedrionas, tarp jų - ir Nikodemo grupė, kuri iš pradžių palankiai žiūrėjo į Žodį. Bet: jie ėmė spjaudyti Jam į veidą ir daužyti Jį kumščiais. Kiti mušė Jį per veidą.
Kas yra krikščionys?
Jūs sakote:
—Taip, Tadai, yra du požiūriai į krikštą, tačiau nemanyčiau, kad kažkuris klaidingas galutinai. Tiek vieniems, tiek kitiems Viešpats suteikia savo Dvasią. Vadinasi, ne krikšto formulė svarbi, o širdies atsidavimas Viešpačiui
Bet Viešpats sako ką kitą:
— Aš juk leidžiu savo saulei tekėti blogiesiems ir geriesiems, siunčiu lietų ant teisiųjų ir neteisiųjų.
Jūs nuvarginote Viešpatį savo žodžiais. Jūs sakote: "Kaip mes Jį nuvarginome?" Sakydami: "Piktadarys yra geras Viešpaties akyse, tokie Jam patinka", arba: "Kur yra teisingasis Dievas?"
Ir Tėvas nieko neteisia, bet visą teismą pavedė Sūnui(Žodžiui), kad visi gerbtų Sūnų (Žodį-Bibliją), kaip gerbia Tėvą. Kas negerbia (iškraipo Žodį savo žmogiškais aiškinimais) Sūnaus (Žodžio), tas negerbia Jį siuntusio Tėvo.

Linas rašė...

Tadai tavęs jau anksčiau prašė, kad kalbėtum savo žodžiais, o ne Branmano pamokslų gabalais,nes atrodai juokingai ir nenatūraliai, taigi pasistenk, tobulėti yra kur:)

Šauklys rašė...

Nejaugi tu netiki, kad Aš esu Tėve ir Tėvas manyje? Žodžius, kuriuos jums kalbu, ne iš savęs kalbu; Tėvas, esantis manyje - Jis daro darbus.

Linas rašė...

Tadai, nu ir čia ne tavo žodžiai.

ramaske rašė...

Linai...gili uzuojauta tau:))Pats Jezus Kristus,pasivadines Tadu,tavo Blog'o straipsnius komentuoja.Oho,bet ir sekasi gi tau.!

Linas rašė...

nu Ramaske, šokai kaip vivora iš krūmo:) Rašyk blogą ir tau seksis:)

ramaske rašė...

As taip ir nujauciau,kad nutaikes proga tu man ta vivora priminsi:)Turiu savo tinklapi,kuriame nera galimybes komentuoti,tai kazkas panasaus i bendraminciu susiejima karts nuo karto.Na,o blog'o kol kas nekursiu,nes nesu pakankamai patyres susidoroti su "tado" situacijomis.Tu jau cia geriau tvarkaisi.O be to mano web'as ispanu kalba,todel net ir paskelbus adresa,niekas is lietuviu neuzeitu.

Linas rašė...

Ai Ramaske, nenuvertink google vertėjo:)))cabaljeros:)

Linas rašė...

Beje, Ramaške, tu man paaiškyk, kodėl aš trikalbis(ispanų neįeina) turiu ieškot ispaniškos evangelinės muzikos, kai yra specų?:) Gal gali kokių nuorodų inmest? Būtų dėkui ir tėvynę apšviestum

ramaske rašė...

Ne,kodel gi nuvertinu?Nepasakyciau,tik kad cia yra populiaresnis ieskiklis Mozilla FireFox.Anas yra greitesnis uz google ir turi daugiau mano darbui reikalingu funkciju.Beje,Linai tu ikeli ne visai ispaniska muzika.Daugumoj is Brazilijos,kur dominuoja portugalu kalba.As pasistengsiu su nuoroda i grynakraujiska sekmininku ispanu muzika.Specas sioj muzikoj nesu,gal daugiau specas ispanu-portugalu-graiku lingvistikoj.

Linas rašė...

Tai kap aš inkelsiu ispanų, jei nerandu ir nežinau kur ieškot? Nesu nusiteikęs prieš ispanus, tiesiog neturiu žmogaus,kuris parodytų.Padarytum dydelę naudą, Ramaške, pasistorok:)

ramaske rašė...

Cia pradziai:ieik i puslapi ir spausk prie muzikos rusies arba atlikejo,kuri nori klausyt.Grotuvas online isijungs pats automatiskai.Cia taip pat bus kai kurios nuorodos i kitus puslapius,bet gerai nesuprantant ispaniskai gali nugrybaut i reklama.Gidas tau - pirminis puslapis,kurio adresas cia:http://www.tonocristiano.com/Musicas-10_Hits.html