ketvirtadienis, gegužės 14, 2009

"Sargybos bokštas" ir mirtis

Kad nesakytų, jog "atskalūnų" literatūros prisiskaičiau, paimu tiesiai iš "Sargybos bokšto" ir pabandysiu parodyti, kaip Jehovos liudytojų organizacija konstruoja savo teologiją.Manau, jokie atskalūnai taip nekompromituoja JL organizacijos, kaip jų pačių raštai.

Štai vienas skyrelis iš "Sargybos bokšto"

Ar yra gyvenimas po mirties?
KODĖL KYLA TOKS KLAUSIMAS. Dauguma pasaulio religijų moko, esą žmogus turi nemirtingą pradą. Neretai sakoma, kad mirusieji gali kenkti gyviesiems arba kad Dievas nedorėlius baudžia pasmerkdamas amžinoms kančioms liepsnojančiame pragare.
KO MOKO BIBLIJA. Kai žmogus miršta, jis tiesiog nustoja egzistuoti. „Mirusieji nebežino nieko“, — pasakyta Mokytojo 9:5. Jie neturi sąmonės, nieko nejaučia, nieko nebepatiria, todėl negali niekam nei kenkti, nei padėti (Psalmyno 146:3, 4).


Pirma, niekur Biblijoje nerasite, kad kai žmogus miršta, jis "tiesiog nustoja egzistuoti". Todėl tai ne Biblijos mokymas, o išvados (ši doktrina atsirado, nes jų įkūrėjęs Č.Raselas klaikiai bijojo mirties) iš parankių Biblijos vietų, atmetant visas neparankias.
Kokias neparankias?
1. Visus Jėzaus žodžius apie amžiną gyvenimą ir bausmę
2.Pasakojimą apie Lozorių ir turtuolį
3.Apaštalų žodžius apie mirtį ir išėjimą pas Viešpatį.
4. Mozės ir Elijo buvimą(jie pagal JL teologiją turėjo nustoti egzistuoti) ant atsimainymo kalno.
Ir daugelį daugelį kitų Biblijos vietų.

Sakykim, JL minima (Psalmyno 146:3, 4) atvirai prieštarauja JL teologijai.
"Kai dvasia jų iškeliauja, jie sugrįžta į žemę; tą pačią dieną jų sumanymai žūva".
Labai aiškiai parašyta, kad "dvasia jų iškeliauja", o ne išnyksta, netenka sąmonės, išsisklaido ir t.t.

Biblija moko "Todėl buvo paskelbta Evangelija ir mirusiems, kad jie, nors ir nuteisti kūne kaip žmonės, gyventų dvasia kaip Dievas".1 Petro 4;6. Taigi, Dievo žodis nemano, kad mirusiųjų tiesiog nėra, nes Jėzus evangeliją skelbė kalėjime esančioms dvasioms, kurių pagal JL, turėtų išvis nebūti.
Kas meluoja - Biblija ar Jehovos liudytojų organizacija?

Teiginys, kuris "Sargybos bokšto" pateikiamas kaip klaidingas:"Neretai sakoma, kad ... Dievas nedorėlius baudžia pasmerkdamas amžinoms kančioms liepsnojančiame pragare" tai yra pats Biblijos mokymas, su kuriuo taip agresyviai grumiasi JL organizacija.
Biblija sako
Liepsnojančioje ugnyje Jis atkeršys tiems, kurie nepažįsta Dievo ir nepaklūsta mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus Evangelijai.
Jie bus nubausti amžina pražūtimi ir atskirti nuo Viešpaties veido ir nuo Jo galybės šlovės.

2Tesalonikiečiams 1;8-9

Paminėjau tik kelias vietas, o tokių vietų daugybė Biblijoje.
Todėl apibūdinčiau Jehovos liudytojų organizacijos mokymą kaip visiškai nebiblinį ir atvirai priešišką Biblijos žodžiams. Galbūt jie norėtų, kadangi žino, jog nėra išgelbėti, jog mirus niekas nebeatsimintų jų nuodėmių ir nebūtų pareikalauta už jas sumokėti, tačiau tai tuščios viltys.

4 komentarai:

Edita rašė...

Labas. Esu Edita, as Jehovos liudytoja. Noriu tau paaiskinti, kad Biblija parasyta ne pazodziui, kad suprastu zmogus, bet su alegorijomis ir palyginimais. Zodis dvasia nueina pas Dieva, tai netiesiogiai, o simboline prasme, t.y. ne dvasia, o jo zmogaus atmintis, dar kitaip, kad suprastum DNR. Jug supranti ka reiskia DNR, tai visa informacija apie zmogu. Tai ka jis dave Adomui, kad jis butu gyvas, ta ir pasiima atgal. Kaip rasoma Pradzios 2:7, tai ne reiskia, kad ikvepe DNR, ikvepe jam i snerves gyvybes alsavima,pacia gyvybe is kurios ir susideda DNR, taip jis tapo gyva siela.
Apie siela,aisku neparasyta,kad tiesiogiai siela tiesiog nustoja egzistuoti, bet alegorija aiskiai pasako: dulke buvai ir i dulke pavirsi.Esi ir isnyksti.Toliau padeda tokie zodziai: mirusieji daugiau nieko nebezino,nes paprasciausiai tu pavirtai dulke, taves nebeliko, o kai nelikai tai ir nieko nezinai.Pavyzdys: snekuciuojasi dvi merginos ar zmones nesvarbu, jei nesi tame kambaryje tai ir nezinai ka apie ka ir kalbasi, nes taves tame kambaryje nera.
Apie nedorelius, kad kankins amziname pragare, ir vel tai ne tiesiogiai reikia suprasti. Jug parasyta, kad Dievas yra meile, tai kaip jis gali kankinti. O parasyta taip, kad amziams nedoreliai bus SUNAIKINTI be jokiu kankyniu, jie kankinsis tame prasme,kad niekada daugiau neprisikels ir kankinsis ne dvasine prasme bet budami gyvi zinos kad nuteisti amziams. Jug po mirties virsti dulke,meslu ir tikrai nesikankini. Pavyzdys: nusikaltelis nuteistas iki gyvos galvos ar mirtimi, jau dabar supranta, kad isteisintas jis nebus, teks priimti pasekmes mirti arba kaleti iki gyvos galvos.Tai ir reiskia amzinai kankintis pragare kuri pats ikisai galva.
Tikiuosi aiskiai paaiskinau.Jei dar kas neaisku PARASYK i mano email: editav@inbox.lt arba ateisiu cia.

Andrej rašė...

Edita jus turite kreiptis pas medika ir kuo skubiau. JL jus jau uzvalde..ĄĄ

gitana rašė...

jai nera bausmes,tai givenkime kaip sirdis geidze,jai as tiesiok uzmiksiu tai ko man kankintis as plesiu zudysiu ir givensiu 100 procentu o paskui tiesiok uzmiksiu.ar tai logiska .taip dievas yra meile bet jis yra teisingumas ,jai zemiski tevai baudze vaikus uz blogus darbus nors myli juos,tai negi dangiskas tevas bus abejingas,jis nubaude angelu tai negali palikti mus be teysingumo,jis dave isgelbejimo kele nes myli mus,ir mes renkames laisva vale.jis sako noudeme amzinas kentejimas tikejimas isgelbejimas,paprasta ne dievas kankina nusidejely jo pacio darbai ir jo pasirinkimas .dievas sako nekisk rankos i ugni nudeksi jis mylintis tevas jis perspeje,dabar tu kisi i ugni ranka ji dega ir tu jauti nezmoniska skausma ir ka sakysi dievas manes nemyli jis sukure ugni ir taip mane nubaude,ne jis sukure ugni kitam paskirimui o tu naudoji ne pagal paskirti,taip kaip pragaro liepsnas jis sukure nukritusiems angelams bet jai tu nepaklusti jo valei tu pats pasirenki bausme,jis nubaude angelus parodydamas kad jis laikosi savo prnsipu kad mes i tai ziuredami suprastume kad dievas nezaidze jo teisingumas nepajudinamas kaip ir meile.viskam ira saligos,.neapsigaukime ir isigilinkime i zodi skaitykime rasta be kaskeno pamokimu is salies prasykime sv dvasios atverti rasta taip kaip dievas nori kad mes suprastume.jus remetes jusu lyderiu supratimu jiems taip atrodo padekite tai i sali ir skaitykite su sv dvasios pagalba ,isigykite originala biblijos nes jusu vertimas gali neatitikti relybes.o svarbiause milekite visagali dieva teva danguje kuris sutvere dangu ir zeme ir tave idejo i motinos iscius
ir jo sunu jezu kristu kuris numire uz musu nuodemes ir sv dvase musu guodeja ir mokitoje,visa kita tik tustybe tik tai atvere vartus i amzina givenima.su meile gitana

Anonimiškas rašė...

dievas-tai meile,gerumas ir t.t,bla,bla.bla.
Ar tikrai?????
http://www.sarmatas.lt/04/biblija-dievas-krikscionybe/