antradienis, gegužės 19, 2009

Hinani

Vakar sužinojau naują žodį "hinani". Jis man pasirodė toks gražus, kad susižavėjau ir ... užmiršau. Gulėjau lovoje ir kūriau planus, kaip greičiau ateitų rytas, kad vėl susirasčiau jį. O istorija tokia - vienas žydas užaugęs tradicinėj šeimoj nuvažiavo į Jeruzalę, ten jam draugas pasakojo apie Jėzų. Jis labai nustebo, kad Jėzus - žydas, nes buvo įsitikinęs, kad Jėzus katalikas ar koks provoslavas. Kai jie ėjo per Jeruzalės vartu, tas žydas pamatė Jėzų. "Tada nesupratau, kad tai regėjimas, tiesiog pamačiau ir pažinau, labiausiai mane pritrenkė Jo akys, kai žiūrėjau į jas mačiau pačią amžinybę. Atrodė, kad Jis viską apie mane žino, kas aš, ką aš dariau, tačiau vis tiek myli besąlygiška meile,- pasakojo tas žydas,- ir tada Jėzus neatverdamas burnos pasakė tik vieną žodį "hinani" - "štai aš".
Vieno žodžio užteko, kad šito žmogaus gyvenimas pasikeistų. Praėjo 16 metų, o tas žmogus seka šituo žodžiu ir aišku, tuo ką sužinojo - Jėzus - žadėtasis Mesijas . Nuostabus žodis. Pasistengsiu nebepamiršti.

5 komentarai:

Zita rašė...

Joooo... tikrai nuostabus žodis.
Ir istorija graži. Gerai kad jam užteko vieno žodžio.
Man atrodo, kad Jėzus dažnai taip pasako, betgi nevisi jį girdį. O gal ir negirdi tik dėl to, kad vis šaukia: "Kur tu"

Ogis rašė...

Siaip jau cia du zodziai.Pvz "ani" reiskia "as"...
"Ani ivri"-"as zydas" tipo..
Nu as rimtai kazkiek procentu zydas..
:) Ne tipo :)
Bet ne esme cia :)

Linas rašė...

Ir as kazkiek, nu tiek kiek mane priskiepijo:) Ar zinai, kad Vilniuj yra mesianistine žydų bendruomene, jei jau esi kazkiek pagal krauja? As susirasineju su jos vadovu kazkiek:)

Ogis rašė...

Nu nezinojau.Butu neblogai apsilankyt.Idomu kur renkas ir kada.Tai gal zinai?Idomu jie gal sestadieniais renkas?Nes teko girdet Ukrainoj pvz jie svencia kai kurias savo sventes,tame tarpe ir sabata..

Linas rašė...

Renkai Krivūles 12a 16 val.