penktadienis, gegužės 08, 2009

Fidžis - miręs salynas pakilo gyventi


Manau, šitą istoriją reiktų papasakoti. Neseniai girdėjau, kaip Benis Hinas kalbėjo, jog mes net neįsivaizduojam, ką Dievas daro Žemėj.Kaip pavyzdį jis pateikė Fidžį - kruizo metu į jo susirinkimą susirinko 500 000 Fidži gyventojų, kai šalyje (salynas Ramiajame vandenyne) iš viso gyvena tik apie 800 000.
Fidžis tapo ypatinga vieta – Dievas ten keičia viską – žmonių santykius, net žemę ir vandenyną. Nuo 2000 metų ten vyksta milžiniškas prabudimas, o jo pamatas - malda. Krikščionys sako, kad neturėjo kitos išeities, jiems reikėjo keistis, todėl atsakymų ieškojo ne tarptautiniam valiutos fonde, bet pas Dievą. Ir visų pasikeitimų pamatas – Jėzaus Kristaus evangelija.
Po vykusių maištų, šalis buvo suniokota, faktiškai bankrutavusi, tauta pakilo prieš tautą, kaimas prieš kaimą – susiskaldymas buvo visur, kur tik įmanoma.
Šiandien Fidžis vieta, kur aukščiausi politikai meldžiasi su tauta, kur bažnyčios gimsta ir auga akimirksniu, kur visa negyva religija, tradicijos išmestos su trenksmu, nacijos susitaikė, žemė išgydyta. Tai bent mane jaudina – Dievas atsakė į maldas.
Viena iš tokių Fidžio vietų – Nataleiros kaimas.Iki prabudimo kaimas praktiškai buvo pasmerktas – jie neturėjo maisto,vaisiai neaugo, niekas, ką jie pasėdavo irgi neužaugdavo, dingo vanduo, nors žmonės iškasė daug šulinių, jūroje neliko žuvies.
Kaimo seniūnas Kalesi sako, kad pasikeitimų pradžia – tragedija, vienas 16-os metų berniukas pasikorė, nes buvo apkaltintas 7-metės išprievartavimu. Tačiau gydytojai pasakė po tyrimų, kad tai netiesa. “Jis buvo geras berniukas, bet tai mūsų tradicijos, tai labai blogai”,-sakė Kalesi.
Kaltė ir baimė apėmė visą kaimą ir jie visi ėmė ieškoti atgailos ir melstis, jie verkė ir šaukėsi Dievo prašydami ateiti ir išgelbėti juos. Kaimo žmonės pasninkavo ir meldėsi 40 dienų. Po pasninko kitą dieną iš dangaus pasirodė ryški šviesa, ir jūra aplink kaimą užsidegė, ugnies liepsnos kilo iki 30 metrų į aukštį, jūra degė maždaug pusvalandį. Visi kaime puolė ant žemės iš baimės. Kalesi sako:”Aš patikėjau, kad Dievas laimina mūsų kaimą” Po pusvalandžio žmonės nuėjo prie jūros, kuri tapo balta tarsi verdanti nuo daugybės žuvies. Žmonės prigaudė tiek žuvies, kad pamaitino dar 6 kaimyninius kaimus. Marika, kita kaimo vyresnioji sako:”15 metų nebuvo žuvies,dabar žvejai kaskart atsiveža tūkstančius žuvų”
Ir tai ne galas – šuliniai prisipildė vandens, viską, ką pasodina kaimo žmonės, užauga per 15 dienų, vaismedžiai vėl veda vaisius – tam nėra jokio natūralaus paaiškinimo. Jų žemė akimirksniu buvo išgydyta. Marika sako:”Mes turime grūdų, laukinės bulvės auga visur, koralai, kurie buvo mirę, vėl auga”.
Bet daug svarbiau kaip pasikeitė žmonės – meilės atmosfera persmelkė visą bendruomenę.Berniuko tėvas Mele sako:”Žmonės atėjo pas mane ir prašė atleidimo, aš atleidau”. Žmonės tiesiog gatvėse dainuoja ir meldžiasi Dievui.
Toks pats atstatymas atėjo į daugelį Fidžio vietų ir tai modelis, kaip greitai Dievas gali pakeisti visos nacijos likimą, jei ji ieško Gyvojo Dievo veido.

10 komentarų:

Ogis rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Linas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Anonimiškas rašė...

nugi jai pas mus taip melstųsi politikai tai irgi gal kas pasikeistų.

Anonimiškas rašė...
Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
Linas rašė...

Patarčiau kritikos skyrelio personalijoms teisti čia nekurti ir nešiukšlinti. Lietuva laisva - kurkites pas save ir į valias išsisakykit:)

Anonimiškas rašė...

devuliau, cia tikrai taip buvo, ar cia is Fidzio liaudies pasaku knygos? O kas tas Benis Hinas? Gal koks Heklberio Fino palikuonis? Apsvieskit mane negramotna...

Anonimiškas rašė...

panasiai.Nedaug tesuklydai.Tik Heklberi Finas vaiksciojo apiplyses,ruke,keikesi,jieskojo nuotykiu.O sits Hins vaiksto visas paauksuots,musiet neruko,o su nuotykiais ir keiksmais va nezinau.Zinau tik kad kaikurie ji keikia :).Bet jie panasus.Abu nusidejeliai

Linas rašė...

Nu smagu, patys klausiat, patys atsakot:) Jurgita, galetum ir pasirasyt, beje, malonu, kad tavo kraštuos ekosistema nepažeista:)

Anonimiškas rašė...

o tai tas Benis Hinas gal dar aukstesnis uz popieziu, kad po jo apsilankymo septinto pasaulio salyse dykumos ima pieno upem ir medum teket? o tai gal tamista ciapas galetum ji i musu marijos zeme pakviest, - krize kaip ranka nuimtu, a ?

Linas rašė...

O gal nori geriau paklaust, kas tas Fidžis? Žinok nuvilsiu, "žalgiryje" tikrai nežaidžia:)