ketvirtadienis, gegužės 07, 2009

Apie draugą

Mano mėgstamiausi vis tiek išlieka "hilsongai". Jie ėmėsi dabar įrašinėt naują albumą, kurio laukiu turbūt ne aš vienas. Iš viso Australijos sekmininkai pasižymi tuo, kad jie šiek tiek kitokie - visiškai nereligingi ir laisvi, tačiau jokiu būdu ne paprasti, jų giesmėse, nors ir moderniose, gilumo mokytis ir mokytis. Kiek skaičiau, Australijos katalikų vyskupai net "fetvą" buvo išleidę, kad katalikams negalima pirkti "Hillsong" bažnyčios muzikos. Suprantu, kad gyvai tikintys erzina, visa imperija staiga braška, kai pamatai, kad Dievui jokio tarpininko nereikia, mišių nereikia, atlaidai iš viso nonsensas, o ir be klebonų žinios Jėzus gali tapti tavo geriausiu draugu. Apie tai ir ši giesmė kiek iš senesnio albumo"Geriausias draugas". Va tuo pačiu ir mums klausimas, ar jau turime geriausią draugą.

12 komentarų:

Apokalipto rašė...

Labas.Nu nezinau...Manau kad "fatvas" galima siuntineti i bet kuria puse..Protestantiska irgi..Nes klaidziamoksliu ir netikru "pranasu" turi netik katalikai..
Zinok kartais "fatvos" :) buna ir teisingos..As cia ne apie Hillsong,neisizeisk..Aplamai rasau apie tuos dalykus,kurie yra tartum "svetima" ugnis kuria bandoma uzdegti ant Dievo aukuro..
Ir ta "svetima" ugni turi ir katalikai,ir protestantai..
As lankau protestantu bendruomene,bet negarbinu jos kaip metodo.Protestantizme irgi pilna to kas turi buti israuta su saknim..Bet iki laiko viskas auga kartu(pagal Jezaus palyginima).
Bent jau man yra brangesne ne bendruomene ar denominacija.Ne slovinimo stilius.Tarp kitko ne betkoks slovinimas tinkamas Dievui..
Neretai siandienine slovinimo muzika,industrija garbina slove,sekme,pinigus labiau nei Dieva,nors apie Ji dainuoja..Beto ne vienas atlikejas yra atsisakes radikalizmo ir tapo stipriai atskiestos "evangelijos" neseju..Zmones be druskos savyje..
Jie patys pripazysta kad but radikaliu neapsimoka,nes esi tada pajuokiamas,prarandi klausytojus,galu gale ir pinigus..
Tad daugelis apsisprende uzsiciaupt ir "kalt bapkes"..
Cia ne mano vien nuomone.Tai-viesa paslaptis,siuolaikines krikscioniskos muzikos industrijos geda..Itikdami pasauliui ir uzciaupdami burnas jie tapo pajuoka pasaulyje.. :( Pasaulis patenkintas nes pakinke juos i savo vezima..
Tu kazkada sakei kad as perdaug apokaliptiskas..As negaliu but kitoks..As negaliu tylet ir gyventi "ciungaciangisko" gyvenimo su tikrais taip pat ir su tariamais krikscionimis..Visas pasaulis yra apokaloptiskas..
Pvz Amerika nera tik finansinej krizej.Jinai daug metu yra dvasinej,moralinej krizej-neziurint to kad dauguma lanko baznycias bet visgi gyvena sotu,besaiki,istvirkeliska gyvenima..Amerikos laukia dar didesnis krachas nei dabar.Ir visa tai delto kad ji kaip kvailas zmogus,sakantis "gyvenu kaip noriu ir niekas man nieko nepadarys-nes Dievas uz mane,as atgimes is auksto" ir panasus briedas.."In God we trust"-uzrasas ant dolerio..Kam gi lenkiasi Amerika?Kuriam dievui?Vienas is dievu-tikejimas savimi..Savo baznycia..Savo salim..Dievas viska atstato i savo vietas..
Jis sako- SAVO SLOVES NEDUOSIU NIEKAM....

Linas rašė...

Nu vo cia tai konkretus pasisakymas ir pagal specializaciją taip sakant:) Turėčiau tik porą pataisymų, kaip vyresnis tau Apokalipto. Atsimink, pirma, protestantai neskirsto taip griežtai, "mūsų - ne mūsų", skirstymas yra kitoks, ar pažįsta tiesą ar seka tiesa, tuo tarpu katalikai net nesiaiškina - "ne našy" ir vsio:)
Antras dalykas, kad išties pasakai daug ir tarsi teisingų dalykų, aš ir nesakau, kad su viskuo reiktų sutikt aklai mums, tačiau bene didžiausia paslaptis - iš ko mes kalbame. Ar kalbame iš to, kad mūsų širdyje gyvena nepasitenkinimas ar iš to, kad norime tiesos? Tau patarčiau nepasitenkinimą nuryt, tai ne kurianti, o griaunanti jėga. Stengtis kalbėti iš to, kad tu myli tiesą, o ne iš to, kad kažko nekenti ar nesutinki. Tai du skirtingi dalykai, kurių buvau išmokytas pats, nes mano prigimtis tokia pat kaip ir tavo:)
Viešpats pašaukė tave statyti ir kurti, o ne griauti.
Trečias pataisymas būtų toks, kad krikščionybė yra bendruomenė, o ne ideologija. Jei nevertinsi savo bendruomenės, tai tu anksčiau ar vėliau liksi tik su ideologija, bet neturėsi savyje gyvybės. Neįmanoma buti nesusijungus su kūnu ir būti aprūpinatam krauju. Tai paprasta tiesa, bet labai gili. Kiek stebiu, jei kuris žmogus nori tik lankyti susirinkimą, bet nesusijungti su kitais - jis išpjaunamas ir nebelieka, nors visi linki gero, ir t.t.. Neįmanoma būti susijungus ir nevertinti kūno.
Tada ir pozityvo daugiau:) Tai va, neįsižeisk ir tu, aš kaima klebons, taigi gerų manierų manys nieks neapmokė, o čia susakiau tai, ką man pačiam reikėjo pereiti norint būti naudingu Jo karalystei. Neabejoji kad ir tu nori būti naudingas, todėl ir sakau - jėga turi būti iš kitur:)

Zita rašė...

Ale matai šiandien nebespėjau būt pirmą :)
O čia apie kurį draugą kalbi? Ar tik ne apie tą kur liepė viską parduot, išdalint ir sekt paskui Jį su vienais marškiniais?

Linai, komentare pastebėjau, kad pradžioj pasiūlei pora pataisymų, o paskui radai ir trečią. Aš gi sakiau, kad tarp dviejų būna ir trečias ir pats svarbiausias :)

Linas rašė...

Nu aju tos moterys, niekas nepraslysta pro jų akis arba bent apsimestų, kad nemato, tikra KGB mūsų namuose:) Aha, vadinasi giesmės neklausiau:)?
Jo Būna arba antras arba trečias, tai faktas, faraono visa beda ir buvo, kad jis turėjo visą valstybę, minias žmonių, bet taip ir buvo vienas.

Zita rašė...

Bet kančios tai ir minioms teko. man vis tiek gaila faraono.

Ogis rašė...

Gerai pasakei-jungtis...Visks but gal ir neblogai su tuo "sojuzu" su bendruomene jei...
Taiva ir buna visokiu "jei"..
Todel ir esu priverstas kol kas tik lankyt bet ne "sojuzintis" nes bendruomenes ir mano nuomone i keleta dalyku issiskyre..Nors lankau susirinkimus bet kai kuriu ideju nepriimu..Taiva ir problema gaunas-iseit nesinori,bet pasilikt sunku :)
O sunku nes visgi bendruomene man artima,daugeliu atveju maitina dvasine prasme ir pan.Bet tie dalykai kurie mus pradejo skirti man yra esminiai..Pvz poziuris i ekumenizma(kad ir su kataliku organizacija)..Mano sazine neleidzia to dalyko vertinti kaip Dievo veikima-greiciau priesingos jegos..Nenoriu cia visko destyti-atsibos cia tau :)...
Zodziu va taip yra kaip yra..
Tad su tuo "sojuzu" buna ir taip..
Man pvz nera lengva..Nes Jezaus zinia yra-bukite viena kaip ir As viena su Tevu(ar panasiai)..
Bet nesutinku kad bet kokia vienybe yra priimtina.Jezus tokios vienybes neturejo omeny..Jezus nesivienydavo su bet kuo..
Vienydavosi su nusidejeliais,pavargeliais ir pan.Ji ir vadino nusidejeliu ir muitininku draugu...As va toki Jezu ir pazistu tarp kitko(nes esu vienas is nusidejeliu).
Bet Jezus nesivienyjo su veidmainiais,kuriems Dievo nereikejo,nesivienyjo su fariziejais...Ir t.t.
Va cia problema.Jezaus draugais tapo sio pasaulio silpnieji dazniausiai.O stiprieji bande ivaryti Ji i kampa..
As sirdyje negaliu priimt to "jezaus" kuris man yra brukamas..
Tas Jezus kuri kazkiek pazistu,fariziejams turi tik viena zodi-"vargas jums"...
Tikiuosi mane suprasi :)
Nepyk kad uzknisu tave :)

Linas rašė...

Nu puikiai suprantu ir pritariu, ir as nesu uz ekumenizma tokia prasme, tai falsyvas ekumenizmas, kai taikomos nuolaidos kaip Maximoj, mes nematysim, o jus nesakykit:) Parasyk man i pasta, si ta patarsiu, Ogi ir placiau papasakosiu.
linas.ciapas@gmail.com

Linas rašė...

Nu Zita, matai, ką reiskia kai esi vienas, tada ir minios kancias patiria:)
Beje, del faraono tai nesigailek, nes jis butent buvo tas kuris tiek spaude izraelitus, kad ju sauksmas net Dieva pasieke, o kur dar isakymas kudikius iszudyti. faraonas tai setono, sio pasaulio kunigaikscio, simbolis, kuris nepaleidzia jokiu budu zmogaus.

Linas rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Zita rašė...

Žinai ką aš tau pasakysiu? Pasakysiu, kad man taip neišeina. Gerai, liepiau sau: "Nesigailėk to faraono, nesigailėk jis buvo negeras, jis šėtonas, nesigailėk, jam taip ir reikia".
Neišeina taip ir viskas.
O nepagalvojai, kad gal jis ir buvo toks todėl, kad jo niekas nemylėjo? Visi jį matė kaip blogietį tai jis toks ir darėsi. Jo nekentė ir jis nekentė. Jo dar labiau nekentė ir jis dar labiau nekentė. Ir taip iki susinaikinimo. O kur buvo artimieji? Kur buvo jų rankos? Kišenėsė?
Pala, tunikose gal ir nebuvo kišenių :) Bet klausimas nuo to nesikeičia. Kur tada buvo artimieji? Kodėl niekas neparodė šviesos? Va dėl to visi ir nukentėjo.
Tikriausiai niekas nenori būt vienas, bet pats nedrįsta prieiti. Žinok, kad kai paimi už rankos ir patrauki prie visų, tai padedi tam žengti pirmą žingsnį :)

Linas rašė...

Nu taip, kartais surizikuoji ką timtelti:) Tačiau iš esmės mus traukia vienas asmuo, tik gal skirtingais būdais. Kaip tik šiuo metu mąstau apie šituos Jėzaus žodžius "O Aš, kai būsiu pakeltas nuo žemės, visus patrauksiu prie savęs”.Jono 12;32
Tai tiesiog didinga

Dalia rašė...

Sveiki visi,

va, žiūriu čia mes su Ogiu ir gal Apokaliptu tuoj musiškių frakciją sukursim. :D

Aš daug kur ogio mintim pritariu... šita va :) :) :) Tik gal taip mąstau - su bendruomene panašiai kaip su šeima, skirtis dera tik kraštutiniu atveju. O "kaitaliot partnerius" (bendruomenes) ar "gyvent kaip kambariokai" (lankytojai) hmmm... sprendimas biski rizikingas. Kur benueisi,kur besilankysiu, atsiras dalykų, kuriems neišeis pritarti, bus kur derintis ir kai kurias mintis (apie bendruomene) teks pasilaikyti tik sau. :) Bet jei šalia ir matai teigiamus dalykus, jei girdi iš esmės sveiką evangelišką mokymą, o pagaliau, jei žinai, kur ir kodėl esi :), tada "trūkumus" norisi pridengti, o gal būt, tam tikra prasme ir savim skyles užkaišioti.

Hillsongus Linas mylėt įpratino. Aš kai ne prie muzikos, tai kai kurias giesmes jau seniai mylėjau, bet nesusimastydavau, iš kur jos O dabar labai favoriniu yra: "Lead me to the Cross", "I'll never be the same" :)