ketvirtadienis, kovo 12, 2009

Sunkiai, bet išmokti galima

Ko esu mokomas pastarosiomis savaitėmis. Atrodytų, paprastos pamokos - nesigrumti. Oi koks mums, berniukams, tai sunkus menas, atrodytų, juk reikia už įsitikinimus, už tiesą, šviesą ir tautinę valstybę kovoti, įrodinėti, dar primintiJ
Tačiau pastaruoju metu suprantu viena – nesigrumk. O į šitą sąvoką įeina daugiau dalykų – neskambink, neieškok, nesistenk, nebėgiok, nepadėk ir t.t. Tegu tyli telefonas, tuščias paštas. Nesigrumk, reiškia nesigrumk.
Išties sunkiai man šita pamoka gaunasi, bet po truputį. Dievas labai kantriai man jau kuris laikas rodė – kas iššiepia nasrus kartą, būtinai įkąs, kas nusisuko vieną kartą, nusisuks ir vėliau, ir pačiu netinkamiausiu laiku, kas nepasitiki, tas ir nepasitikės, kas bijo, tas ir bijos - palik ir eik. “Atsitraukite nuo žmogaus, kurio kvėpavimas šnervėse; kokia yra jo vertė?”,- sako Biblija (Izaijo2;22).
Kai galvoju, išties daugelis situacijų, kurios man nepatinka, kilo būtent dėl to, kad įsivaizdavau, kad dalis žmonių yra vertesnė, kai iš tikro jų “kvėpavimas šnervėse” – tai išorės žmonės.Žmonės, kurie neturi atsakomybės nei sau nei kitiems, negali perlipti kartelės “patinka – nepatinka”. Susitikus tokį, reikia pamesti iliuzijas, kad kažką gali pakeisti jame tavo pastangos, Biblija liepia – “Atsitraukite”.
“Neteisusis toliau tesielgia neteisiai, kas susitepęs, ir toliau tebūna susitepęs, teisusis toliau tevykdo teisumą, ir šventasis dar tepašventėja”(Apreiškimo 22;11).
Laikas yra per trumpas, kad gaištum bandydamas pataisyti nepataisoma. Kiekvienas yra 100 procentų atsakingas už save, savo poelgius. Kas ateina tegu eina, kas paskambina, tegu kalba, kas sėdi prie stalo, tegu valgo su tavim, o kas nusisuka, tegu keliauja. Taigi, šiuo atveju sakau sau:”Nesigumti reiškia nesigrumti, ir nieko daugiau”.

9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Nežinau, ką turi galvoje, kokie ten pas tave reikalai, bet gal dalis teisybės yra. Bet tik dalis. Kartais verta grumtis, kartais reikia išlaukti, kartais reikia leisti viskam tiesiog tekėti sava vaga.
"Kas ateina tegu eina, kas paskambina, tegu kalba, kas sėdi prie stalo, tegu valgo su tavim, o kas nusisuka, tegu keliauja"- svarbiausia nenusisukti nuo tų, kuriems tikrai reikia tavęs. Bet jie turi patys suvokti, kad reikia. :0)
Na, pailsėk jau tada, nesigrumk :0) Pasižiūrėk, koks pavasaris už lango. O paskui, žiūrėsi, viskas jau bus ir susitvarkę... :0)

Anonimiškas rašė...

Kiek daug negatyvo...
Tokie mes jau esam ir netgi to nenorėdami būnam ir neteisūs, ir išdavikai ir dar daug blogybių. Bet nesi ir vienas, jei vienas nusisuko tai kitas gali paremti, palaikyti. Gal per daug ant savęs susikrauni.
zita

Linas rašė...

Vo Mamka atskrido, jau buvau pradejęs jaudintis, ar tik neprispaudė tavęs akinių rėmelių stirta:)
Viskas gerai pas mane, taigi esu apmokymuose, todėl reikalai ir taip yra susitvarkę, bet kai ko neišmokti negalima.
O Zitai paskysiu, kad čia ne negatyvas, čia kaip tik tai, kad to negatyvo nebūtų:)

Anonimiškas rašė...

tikiuosi, kad čia man tik taip pasimatė :)
zita

Linas rašė...

Tam ir dienorastis, kad rasytum, kaip jautiesi, ne visada isgyvenimai yra su pliusu, taciau ir ne visada su minusu reiskia minusa.

Anonimiškas rašė...

Gyva aš, gyva :0) Beveik...
Šitam darbe dirbdama imu suprasti, kodėl mūsų liaudis tokią beviltišką valdžią išsirenka. Nes patys žmonės mūsų beviltiški...
Kartais pagalvoju, kad dirbu anekdote... Sakoma, aptarnaujantis personalas turi būti mandagus. Stengiuosi. O kaip gaunasi? Anekdotiškai...
Scena nr.1
Sėdžiu. Įeina jaunuolis:
- Daktare, akims sveikiau vitaminas A ar E?
- Aš ne daktarė, bet vaistinė už sienos. O akims yra specialūs vitaminai, rinkiniai. Geri natūralūs, kur yra mėlynių (ir t.t.)
- O kaip manot, tos sultys, kur natūraliai turgely spaudžia, jos sveika?
- Kodėl manęs klausiat?
- Taigi jūs žinot!
- Tada žinau tiek. Jei jas spaustų iš mano tėvų ūkyje užaugintų daržovių, jos būtų sveika, o dabar nežinau iš kokių jas spaudžia...
-Aaaaa...
Scena nr.2
Sėdžiu. Įeina pagyvenęs vyriškis.
- Kaip jūs manot, daktare...
- Aš ne daktarė!
- Bet vis vien gal jūs žinot. Va vakar padariau butelį, kokių 0,6, pasimylėjau gerai, paskui atsiguliau su akiniais ir man kažko akyse tamsu. Kaip manot, tai nuo šnapso ar nuo sekso? Man jau 74-eri, išsigandau!
- Tai gal pas gydytoją nueikit.
- Buvau, sako gali būti priešinfarktinė būsena.
- Tada tikrai dėl šnapso
- Ale gerai sakot, jau daugiau tai negersiu...
Scena nr.3
Sėdžiu. Įeina moteriškutė.
- Žinot, man reikia akinių. Na, tokių visai kuklių, pigių, bet papuoštų kaip nors, už kokius 20lt., bet kad būtų (dairosi)na, kaip jūsų (ir rodo į mano "versace", kurie kainuoja apie 800)
Ir va taip kasdien, po milijoną scenų... :0) Be užtat turiu langą ir matau dangų šitam darbe!
Labanakt!

Linas rašė...

Tai sakai ne daktarė?:) Nu tikrai kieta liaudis, kad pirkdami akinius da sugeba sekso klausimais pasikonsultuot:)
Žiūriu gyveni linksmai, tai smagu, svarbu langas yra, kai išves iš proto, atsidarysi ir išeisi.Laikykis:)

Anonimiškas rašė...

Man rodos, kai tas mamkos klientas užsimanys šnapso, tai save įtikinės, kad širdis streikuoja nuo sexo, o kai.. šita va... sekso užsimanys, tada galvos, kad nuo šnapso. Reiktų jį pas Liną į bažnyčią kaip nors komandiruot.

Linai, tikiu, kad Jūs turit ganytojo širdį, kuri teisingai parodys, prie ko verta pabūti šalia, ką gal palikti, nuo ko - atsitraukti, ką - primygtinai raginti... kad galų gale visi augtume Kristuje. :)

Tiesa, aš jau įpratau prie žodžio "pamaldos", man dabar visai normaliai skamba, nors kai grįžau bažnyčion, biski keistai skambėjo. O kaip pas jumi vadinasi: susirinkimas, tarnavimas? (cekauna Zosė ašen).

P.S. Sorry, Linai, kad ir iš manęs tuščias paštas. :(
Man šios savaitės - (asmeninių ne bažnytinių) planų ir vilčių dužimo metas. Kai jau atrodo, kad daugiau nesėkmių būt negali, bac ir dar kokia atsiranda. Viena iš mažiausių nesėkmių - mokausi gyventi be automobilio, kol kas visai nieko, įtikinėju save, kad labai sveika, ir kad nereik tapatint savęs su tuo, ką turime. Dėl tų visų nesėkmių vaikščiojau kaip zombis, neėdus, nemigus iš nervų. Atrodo, jau visos durys uždarytos - gal Dievas atidarys langą?

Anonimiškas rašė...

Nu labai jau pamaldos opicialiai skamba, mes tai sinagoga vadinam:) Be masinos gal ir sveikiau ir raumenys bus stipriasni vaikus panesiojus:) Siaip tai zinok, kai ka nors del Dievo pradedi daryt, tai visi velniai sukyla is karto. Tau reiktų prasyti apsaugos, gali atrodyti, kad tos nelaimės atsitiktinės, bet tikrai ne. Zmogus patiria daugiausia spaudimo, kol ieina i pasaulima. Juozapa net prakalę buvo:)
L