pirmadienis, kovo 16, 2009

Žana Bičevskaja - romansai

Жанна Бичевская "Если можешь прости"

Buvau postipris nacionalistas, tačiau paauglystėje papuolė Žanos Bičevskajos plokštelė. Klausydamas supratau, kad ne visi rusai yra komunistai ir kad ruso dūšioj yra šiek tiek daugiau, negu vodka, chamizmas ir keiksmai. Radau ir gelmę, žodžiu, kažką puikaus, ko keikti negalėjau. Taigi, šiai moteriai iki šiol esu dėkingas už tuos atradimus, o lietuviams bardams reiktu pasakyti, kad brazdinti gitara dar nereiškia būti bardu. O čia pavyzdys, kaip grojami romansai.Romanse - Anos Achmatovos ir Nikolajaus Gumiliovo šeimos istorija. Per pilietinio karo baisumus šeima buvo išskirta, likimas jiems buvo negailestingas.

4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Labai gražu...
O mano kompas nusibaigė, nežinau, kada pasitaisysiu, tai retai parašysiu.
O ko tu čia dabar staiga vietoj šlovinimų romansų ėmei klausyt? Pavasaris... :0)

Linas rašė...

Nu Mamka tau tik pasišaipyt, jau tep stengiausi tep, o jinai - kas atsitiko?:) Taip zmones klausia tik po 20 bendro gyvenimo metu:)

Anonimiškas rašė...

Vo, brazdint gitarą tai ir aš norėčiau išmokt. Kartais paliečiu sesers gitarą, bet geriau jau neliečiau :)
Prieš daug metų buvo toks tikras bardas, jaunas vaikinukas. Tai kai jis ateidavo į barą žmonių minios net nuo gatvės sueidavo pasiklausyt ir susispausdavo prie durų. bet būdavo tokia tyla, kad net barmenai taurėm neskimbčiojo. Arba prie stoties pievelėj atsisėsdavo ir dainuodavo. Vieną kartą net į autobusą nesėdau ir laukiau kito.
Daugiau tokio dainavimo jau neteko išgirst.

Gražus romansas. Apie Anos Achmatovos ir Nikolajaus Gumiliovo meilės istoriją daug girdėjau. O Gumiliovo eilėraščiai skirti jai kokie gražūs...
Maloniai pasiklausiau, ačiū :)
zita

Linas rašė...

I sveikata, dainuot daug kas moka, taciau ne visi dainiai:)