antradienis, kovo 03, 2009

Evoliucija - neįtikėtina, bet akivaizdu

“Gal mes galėtume pasiversti kokiais nors vandens gyvūnais?”,- paklausė tinginys Sidas per “Ledynmetį”, kai išgirdo, kad tuoj bus potvynis.
Manau, kad šitas klausimas aiškiausiai parodo visą evoliucijos teorijos absurdiškumą.

Tuo labiau mane pritrenkė, kai Vatikanas pareiškė, kad "Charleso Darvino evoliucijos teorija neturi būti atmesta, nes ji suderinama su krikščioniškąja pasaulio sukūrimo teorija. Arkivyskupas Gianfranco Ravasi, Popiežiškosios kultūros tarybos vadovas, pasakė, kad nors anksčiau Bažnyčia buvo nusistačiusi prieš Darvino teoriją, vis dėlto tenka pripažinti, jog evoliucijos idėja sutinkama dar Šv. Augustino ir Tomo Akviniečio raštuose".
Nežinau, kokias knygas skaito apduję Vatikano valdininkai, bet jie aiškiai užmiršo pagrindinę Knygą, kuri sako:
“Dievas tarė: “Tegul žemė išaugina žolę, augalus, duodančius sėklą, ir vaismedžius, nešančius vaisių pagal jų rūšį, kuriuose yra jų sėkla!” Ir taip įvyko. Taip Dievas sutvėrė didelius jūros gyvūnus ir visus kitus gyvius, kurie atsirado iš vandens, ir visus paukščius pagal jų rūšį. Ir Dievas matė, kad tai buvo gerai. Dievas tarė: “Tegul žemė išaugina gyvūnus pagal jų rūšį: gyvulius, roplius ir laukinius žvėris, kiekvieną pagal savo rūšį!” Ir taip įvyko.
Dievas padarė laukinius žvėris, gyvulius ir visokius roplius, kiekvieną pagal jų rūšį. Ir Dievas matė, kad tai buvo gerai”.

Pradžios 1 skyrius.

Suprantu, kad galima būti neperskaičius visos Biblijos, tačiau neperskaityti bent pirmo puslapio vyskupams turėtų būti gėda.Sakote perskaitė? Jei perskaitė, tai kodėl atvirai deklaruoja, kad netiki tuo, kas parašyta?

Ar bereikia stebėtis, kai katalikų hierarchai ima tvirtinti, kad “Vatikanas taip pat ketina sumenkinti „protingojo plano“ idėją, teigiančią, jog už gyvenimo prieštaringumą atsakinga „aukštesnioji jėga“.
Kitaip sakant, Vatikano valdininkai tapo svarbesni už patį Dievą. Kartu katalikams siunčiama aiški žinia, jog tikėti Biblija NEPRIVALOMA, privaloma klausyti, ką mes nutarsime be "jokių aukštesnių jėgų".
Todėl mano galva takoskyra labai aiški, negalima tarnauti dviems šeimininkams. Arba tikime, kad Dievas sukūrė pasaulį ir gyvybę, kaip teigia Biblija, arba tikime, kad esame atsitiktinis evoliucijos produktas, kaip nutarė Vatikanas.

Man skaitant rimtu tonu dėstomus Vatikano pareiškimus akivaizdu, kad pildosi Šventojo Rašto pranašystės, nors ir koks skeptikas būčiau, apie paskutinius laikus:
"Nes ateis laikas, kai žmonės nebepakęs sveiko mokslo, bet, pasidavę savo įgeidžiams, pasikvies sau mokytojus, kad tie dūzgentų ausyse; jie nukreips ausis nuo tiesos ir atvers pasakoms".
2 Timotiejui 4;3

Manau, kad ir Vatikanui su visa jo galybe galioja Šventojo Rašto įspėjimas:
"Kas tik peržengia ribą ir nesilaiko Kristaus mokymo, neturi Dievo".
2 Jono1;9

9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Ir būtų tada Sidas Vandenidas. :))
Gryna tiesa. MAn patiko ,aki vienas pastorius sakė:
-Aš mačiau beždžiones, ir mes tikrai neesame į juos panašus.

Ir aš sakau, aš ne iš beždžionės. Aš DIevo kurinys.

Kamilė

Anonimiškas rašė...

jooo, gėda apdujusiam Vatikanui, ir šlovė vunderkindui Biblijos ismanytojui Ciapui. Ej, katalikai, jei kartais cia šmirinėjat, traukit kardus is maksciu

Linas rašė...

Neri, jei trauki tai trauk i savo parapiją kur telefonas neima ir tyloje sielos tobuleja, kardais gali, tik nemusk rozanciais labai skauda ir zymes lieka:)

Jurgita rašė...

Na, bet Biblija neprieštarauja mokslui. Juk netikim tuo, kad moteris iš šonkaulio atsirado, ar ne. Nereikia visko tiesmukai priimti. Aprašytas pats principas, o kadangi tų mokslininku tais laikais gal nebuvo, tai ir perduodama iš lūpų į lūpas pagrindinė žinia, kad viskas sukurta Dievo palaipsniui. Ir tik pabaigos žmogus, kaip tobuliausias sutvėrimas, ar ne? Taigi ne nuo žmogaus prasidėjo šiaip jau.....

Anonimiškas rašė...

Na, Jurgita, jei galvojam, kad Biblija tai padavimų knyga, kuriuos perdavė iš lūpų į lūpas, tada taip - galima elgtis kaip išmanom - nieks mūsų už tai neapkaltins, tai tiesiog žmogiškos interpretacijos.
Tačiau jei manom, kad Biblija yra antgamtinis Dievo žodis, taip bent turėtų galvoti krikščionimi save laikantis žmogus, tada netikėti tuo, kas pasakyta ir užrašyta yra nusikaltimas prieš Dievą.
"Pradžioje buvo Žodis, tas Žodis buvo pas Dievą, ir Žodis buvo Dievas"- šitą ištrauką visi yra girdėją, bet mažai apie ją pamąsto.

Man užteko 4 žodžių iš šitos knygos, ir jie apvertė mano gyvenimą, todėl esu visiškai įsitikinęs, kad tai ne žmogaus pasakojimas, su mitais nevargčiau:)
linas

Jurgita rašė...

Na ne padavimas, aišku. Tik sakau, kad gal nereikia visai pažodžiui traktuoti, nes galima iki absurdo nueiti. Katalikų bažn. katekizmas kūrimo teoriją paaiškina tuo, kad Dievas kūrė pasaulį protingai, palaipsniui ir tai manau, neprieštarauja evoliucijos teorijai. Septynios kūrimo dienos manau irgi simbolika. O esminė žinia, kad pradžių pradžia, sumanymas visgi atėjęs iš Kūrėjo.

Anonimiškas rašė...

Na katekizmas geras tiek, kiek neprieštarauja Biblijai, deja, jis daug kur prieštarauja. O sutaikyti mokslą ir teologiją siekis pagirtinas,tiesa, juk parašiau, kad siekiama sumenkinti "protingo plano idėją", taigi, katekizmus tuoj perrašys, teologiją Vatikano pareigūnai mikliai pakeis, kaip ne kartą jau darė:) tuo tarpu Biblijos nepakeisi. Todėl geriau skaityk nekintamus tekstus:)
Šito teksto simboliniams niekaip priskirti negalima. Sukūrimas buvo galutinis, rūšys arba prisitakydavo, arba išmirdavo. 200 metų - pakankamas laikas evoliucijos teorijai patvirtinti, tačiau to neįvyko, mokslinnkai taip ir neatsakė, kaip atsirado gyvybė, nerasta ne vienos tarpinės rūšies.
Tačiau įvyko nuostabus dalykas -ją jau pateikia kaip tiesą. Sakykim, vaikams skaičiau apie arklius žinyną. ten aiškinama, kad arkliams kojos išstypo, kai jie apsigyveno stepėse ir reikėjo greitai bėgt:)))
L

Anonimiškas rašė...

Žmonės, jūs mane stebinat.

O žemė kartais neplokščia? Gal dar pasakykit, kad žemė visatos centras?

Visus ateistus ant laužo sudegint! Regis vėl grįžtam į viduramžius...

Artūras rašė...

Jei esi netikintis, ir ateistinių pažiurų,tai pažvelg į faktus, o tada ir pagalvok, ar rodyti špygą į dangų:)

Tai mūsų tarystė:) - "veikti laiku ir ne laiku...."
1.

http://www.jaunimui.com/index.php?option=com_content&view=article&id=37:evoliucija-ar-kryba&catid=29:evoliucija&Itemid=29

2.
http://www.youtube.com/watch?v=qFrDQgw1vdE

3.
http://www.youtube.com/watch?v=10UkElCBtgs&feature=related