pirmadienis, gruodžio 15, 2008

Laukimas

Adventas daugumai išlieka vienintelė galimybė pamąstyti, pasijusti laukime. Deja, turiu pasakyti, kad mūsų krašte šis laikas tarnauja kaip grynas formalumas – nuo kažko šiek tiek susilaikyti, kažko šiek tiek atsisakyti ir esi tvarkoje. Kai pasižiūri, ko gi žmonės laukia, tai tikrai ne to, kas buvo sumanyta ir yra esmė. Suaugusieji laukia atlyginimų, vaikai - dovanų, prekybininkai - apyvartos, valdininkai - 13-ojo atlyginimo. Daug labiau laukiama, ką apie krizę pasakys premjeras Andrius Kubilius negu užgimęs kūdikėlis Jėzus. Na, žinoma, Kubilius ar Valinskas mums kalba suprantamesne kalba – grėsmė, skurdas, nedarbas.
Tačiau ar pamąstome, kodėl pasaulį ištiko šita krizė, nuo ko ji prasidėjo, ar galima rasti atsakymą į šį žmonių sukurtą monstrą, krečiama mirtino viruso, vadinamą rinka?
Pranašas Izaijas, Biblijoje išsakęs pranašystes apie Kristaus gimimą, išsakė Dievo žodžius apie tai, kodėl tokie dalykai, kaip dabartinė krizė, ateina ir supurto pasaulį: “Aš parinksiu ir užleisiu ant jų vargą, kurio jie bijo. Nes Aš šaukiau, bet nė vienas neatsiliepė, Aš kalbėjau, bet jie nesiklausė. Jie darė mano akivaizdoje pikta ir pasirinko, kas man nepatinka”.(Izaijo 66)
Mūsų politikai šaunūs ir iškalbūs vyrai, tuo nė kiek neabejoju. Jie daro savo darbą, tačiau bėda su mumis, juos mes juk girdime, kai kurie iš mūsų per Adventą net susilaikome nuo mėsos, tačiau nenorime girdėti kai mus Dievas šaukia, nesilinksminame, tačiau neklausome kai mums Dievas kalba.

9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Sunku nugalėti kasdienybės spengimą, bet grįžtama prie tikrųjų vertybiu. Ne visi nesiklauso ir mane tai džiugina.

Erškėtrožė

Anonimiškas rašė...

...Eglutę parsinešiau iš miško.
Eglutei ašara ištryško...
Šitaip man padeklamavo "senukų" apsauginis, kai eglutę pirkau :0) O aš pasakiau, kad todėl ir reikia pirkti gyvas eglutes, kad ji nenumirtų. :0)
Eisiu puošti. Ir nusispjaut man į krizes, aš galiu misti ir kruopom, bulvėm bei blynais :0) Figūrai tik sveikiau. Apie krizę pagalvosim kitąmet. O dabar... Dabar ARTĖJA ŠV. KALĖDOS!!!

Anonimiškas rašė...

Nu merginos taigi ner cia ko pergyvent, aisku kad ateina, as net visa pamiske sestadieni papuosiau:)

Anonimiškas rašė...

Nufotografuok ir parodyk, o gal meluoji :0)

Anonimiškas rašė...

Kas čia dabar daros, nebeprijungia, reikės matyt vėl su kompu aiškintis... Jeigu ką tai esu erškėtrožė
O mane tai kaip ir kasmet apvertė darbais, vos psėju suktis. Laisva paprastai lieka tik paskūtinė diena. Nu jau tada kiek spėju tiek mano :) Gal dėl to ir šventės būna tokios šventiškos. Tik šiemet nieko ypatingo nesugalvoju arba tam ką sugalvojau nebeturiu laiko. Bet dar ką nors sugalvosiu, juk kitaip ir nebūna,
juk artėja ŠV. KALĖDOS

Anonimiškas rašė...

oi tos moterys, joms visadu įrodymu reikia:)

O galvojimui laiko irgi reikia pasilikt. Va mes bendruomenej statom vaiku spektakliuka Kaledoms, ruosiames giesmiu, paskojimu ir sausainiu. Tik nezinau ar tik mieste darysim,nu aisku ten vaidinsim, ar ir į kaimą važiuosim. Bet ten jau biski vargas, sugabenk visus, prikurenk, o dar vaikai susals, va ir galvoti reikia:)
L.

Anonimiškas rašė...

Vaikai, tai čia malonūs rūpesčiai, jie šypsosi nuoširdžiai, juokiasi iš visos širdelės. Norėčiau pamatyti spektakliuką.
Ir man šiemet dar teks pavaidinti snieguole. Jeigu tai būtų vaikams tai būtų lengva, o suaugusieji kad patikėtų reiks jau pasistengti. Drabužius jau pasisiuvau, o dovanėlės dar nesupakuotos, o laikas bėga, o šventės artėja, džiaugsmas artėja, tiktai kur tas sniegas. Nematei ten kur nors pamiškėj :)

Anonimiškas rašė...

O i spektakliuka tai visada prasom, netoli tas musu miestelis nuo ersketroziu lauku:)
L.

Anonimiškas rašė...

Taigi taigi, kad mano laukuos informacijom lytų, tai keturios sienos manęs nematytų. Vo ir rimuojas :)
O lauke kaip slidu. Vaikai čiuožia iš mokyklos, o man tai sakė, kad griūt nemoku :) kažko tai nepanorau daugiau pasimokyt, skaudokas pirmas bandymas buvo, nu bet jiems tai buvo linksma, juokės net susiriesdami :)
Ai gera man šiandien nuotaika ir darbas einasi ir tau gal jau atsibodau, bet aš tik trumpam - kavos pertraukėlė. Tai sėkmės darbuose :)

Erškėtrožė