pirmadienis, spalio 08, 2007

Kaminas


Kadangi šių metų darbai jau įvykdyti, tai dabar jau nėra ko skubėti. Lėtai mūrijamas kaminas, šeštadienį išliejome rūsio dugną ir laiptus.Tiesa, kaminas gyvatė išeis beveik 10 metrų aukščio, tai galiu ir plytų pritrūkti, bet iš ardomo namo atsivežiau apie 2000 tai tikiuosi, kad pakaks. Kažkaip, kai viskas ima įgauti formą daug geriau nebėra tokio chaoso, apsitvarkė kiemas, žodžiu, tokia stadija, kai darbas - beveik malonumas

10 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Koks tu darbininkas! O as buvau baliuj dvi dienas, ne, liezuvis neapsivercia sakyt baliuj, as buvau Pokyly :0) Vienos ponios 50-ies m. jubiliejuj. Labai nuostabu buvo, sventem aleksote kavinej, saude fejerverkus, buvo tortas su fontaneliu, buvo labai grazu. O kokios ponios!!! Dauguma 50-60m., nuostabios, energingos, stiprios, veiklios, spindinciomis akimis... Nuosirdziai galiu pasakyt, negaliu prie ju lygintis. Aisku, man irgi komplimentu netruko, bet jei as galeciau sulaukus tokiu metu tureti bent puse tiek energijos, buciau laiminga. Nerealu! Viena 78m. ponia su jubiliate taip padainavo, kad net as asara nubraukiau... Nu to dar nebuvo, sakes, senstu, ponai :0)

...ir atsake man tyliai gandrai,
ir atsake man tyliai klevai:
nei toli, nei arti, jisai tavo sirdy,
o tu ieskai ir rast negali...

Aisku, kiekvieni truputi kitaip dainuoja. Mano karta jau praranda ta mokejima uzstales dainu, zinai, stulpelis ir paskui visi nemoka toliau, o cia- begale. Ir valsa visi soka... NUOSTABU! Visa ju energinguma galima apibendrint kita daina, tik gal irgi nevisai cia zodziai tikslus, zinai, dainas siek tiek iskraipo...

...mes ateinam į žemę ne mirti.
mes ateinam gyventi,prabilti.
mes ateinam dainų padainuoti
ir žole po langais sužaliuoti.
reikia būti švelniu kad mylėtų.
reikia būti teisiu kad tikėtų.
reikia būti žmogum,
kad per lietų pas tave pasišildyt skubėtų...

Tai va, pasigrozejau. Pasibuvau, pasilinksminau. Tik viena pora labai nepatiko, net tetuka seniuka pravirkde, jam virs 80-ies, tai antra diena as jiems gale pasakiau kai ka. Super nemalonus zmones, fe!
Tai va tiek naujienu, jau ko gero nuo ryt busiu daugiau uzsiemus, bent jau tikiuosi :0)

Linas rašė...

Nu Mamka, tu tikra vakarėlių liūtė, klausyk, gal dabar kai Kauno akademinis užsidaro mesiesi į vaidybą ir estradą?:)
Noriu torto su fontaneliu

Anonimiškas rašė...

Sveikas Linai.
Ar zadi statyti koklini peciu? Jei galvoji ka kita tai taupumo sumetimais nepradek kamino muryti skyletom raudonom plytom. Uosviui jau toki sumete pries keliasdesimt metu, tai dabar dega :(.
Arturas

Anonimiškas rašė...

Sveikas Artūrai, dėkui už patarimus, žinau, kad tokių plytų jokiu būdu negalima mūryti o koklinio pečiaus nestatysiu, baisiai nuobodu ji kurenti, bus grindinis šildymas centralinis ir židinys su ortakiais.
Linas

Anonimiškas rašė...

Jooo, ten toks triju aukstu fontanelis is sampano, o virsuj dvieju aukstu tortas, kuris is visokiu rusiu... Niam niam... Ar ten tikrai sampanas, tai neragavau :0)
Tikiuosi paskutinis balius buvo, neturiu pinigu taip svesti :0) Dar kitais metais visi visu draugu 40-meciai laukia... :0) Nes mes irgi dauguma vienmeciai. Reikes dainynu pasigamint, va, sugalvojau!!!
Bet tu zinai, tos veiklios moterys, uzimancios aukstas pareigas ar verslininkes, nelabai turi vyru... Turbut mazai yra ju vertu vyru, ar ne? Arba ne su pirmais gyvena ir labai pavydzios kai kurios tu vyru :0) Arba jaunesnius turi, na, tarsi del grozio kazkaip... :0) Tai as nelindau prie nepazistamu, buvau kulturinga :0) Tik su vienu ( jo zmona irgi vyresne) pasnekejom normaliai, kad mums toli iki ju, nes ir man, ir jam nuo tu puosniu batu pakirto kojas jau apie antra nakties... Pasiguodem, kad sportiniai batai kur kas geresnis dalykas. Bet net polka su raguciais sokom! Nu faina faina. As irgi noriu savo gimtadienio grazaus. Labai noreciau teminio, su keistuoliu (turiu galvoj is keistuoliu teatro), bet... Kaip toj dainoj: " ne tau, Martynai, melynas dangus, ne tau, berneli, rozem klotas kelias..." Bet vis tiek, man ir uz kitus smagu.

Anonimiškas rašė...

O tu sustrai darysi - grindinis sildymas... Man tai labai patinka glazuruoti kokliai, tiesiog labai. Jei kada iseisiu i kaima, butinai turesiu glazuruotu kokliu peciu ir sienele, gal but dar ir prica arba zeliki, kaip kitur vadina. :0)

Linas rašė...

Neliūdėk, Mamka, kai užaugsi ir tu jaunesnį dėl grožio povą turėsi:) Bet jei eisi į kaimą, tai perspektyvoj traktoristas:)
bet man gražu, kad baliavoti sugebi ir tau patinka:)

Anonimiškas rašė...

Aciu uz palinkejimus del jauno ir grazaus :0) bet tikiuosi, kad ir nuosavas vyras daugiau nepabegs... :0) Nors as nepavydi beveik, pobuviuose visad paskatinu, kad visokias moteris pasokintu, juk nenusideves!
Jaunesniems draugams man jau jaunystej kompleksa ivare... Turejau toki berniuka, man buvo 17, jam 16. Pats didziausias intymumas buvo tas, kad jis man ranka pabuciaves buvo :0) O kai jau karta jo mama mano mamai paskambino!!! Viska isdejo- kokia as pasileidus, nes tvirkinu jos sunu, jis daug jaunesnis, o per mane bega is pamoku, neruosia ju ir tik svajoja... ( Ka zinau, as tai tuo metu eidavau i pamokas ) Zodziu nuo tada jis nebeatsiliepe i skambucius, turbut mamos bijojo. Bjauriausia, kad jis pabijojo man tiesiog draugiskai pasakyt, kad nebesusitikinetume :0) Nuo tada jokiu jaunesniu. Mano mama irgi tada klause " tai ka tu jam darai?". Ka galima atsakyt i toki klausima? :0)
Baliavot tai tik dabar cia prisikaupe, siaip labai smagu su savais draugais, tada jokiu nesusipratimu, visi gali ir apsikabinti, ir pajuokaut zmoniskai, ir pasimaivyt, ir smagiai nusisneket, visi viska supranta. Ramia sazine galiu visus vyrus isbuciuot, nes visi savi! Tik retai susieinam, todel noreciau jiems svente padaryt, be jokiu puosniu sukniu, o temine, juokinga. Kazkada organizuodavau, pav. mamu baliniu suknuciu baliu... Issitrauki senovines suknutes iki zemes ar pustas, koki peruka, idomiai atrodo. Arba karnavalinius drabuzius per naujus metus- malvinos, klounai, moterys, tape vyrais, indenai ir pan. Bet turedavo but savos gamybos, ne nuomoti.
Einu miegot, truputi nervinuos del rytojaus, tai nesinori miego. Bet visi jau miega, ner su kuo paplepet :0)

Unknown rašė...

Na nesinervuok mamka, ir tai praeis..... :-)

Anonimiškas rašė...

gal zinot koks sildimo seneles angu dydis turetu buti aciu