ketvirtadienis, rugpjūčio 09, 2007

Pamatai namui II

Taigi, brangieji, savaitė darbo ir pamatai jau yra. Šiandien baigiame pagrindinę dalį, liks tik dvi pertvaros. Pamatams, kaip ir skaičiavau, išeis apie 30 maišų cemento plius atlyginimas darbininkui. Aš kasiau žvyrą, dėliojau blokus, nešiojau vandenį, darbininkas pylė betoną. Tiesa, dar man padėjo draugas Albinas, ačiū jam už tai. Iš viso už darbą ir cementą bus sumokėta apie 1400 litų. Stebiuosi, kur tie milijonai, kuriais gąsdina statybininkai? Nieko čia brangaus nėra, bent jau kol kas.
Ai dar - pamatai poliniai - į 1,20 gylį per visą perimetrą suleistos banketės, o rostverko aukštis - 50 cm.

9 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Puiku, kad puikiai tau ten sekasi. As tai zinok irgi vonioj vis tik islupau plyteles! Bet daugiau nieko nesakysiu ;0) tiek to. Dabar liks kaip pas bomzus. Juokiaus is vaiku, kaimynukas klausia ar remonta ruosiames daryt, kad kalam, o tie: ne, cia mama namus griauna... :0)
O dar turbut tau pamirsau pasigirti, kad dukra i universiteta istojo, kur norejo ir i nemokama kol kas :0)
O dar jei nori suzinot, kas pats asiliskiausias zmogus pasauly, tai zinok - as. Siandien vis tik atsisakiau dovanos- keliones dviems i Londona, keturioms dienoms, kai ten karnavalas, toks, kaip brazilijoj. Kodel as pav. negaliu but, kaip zmogus, juk kiti ne nesvarstytu, kodel as tokia glusa! Man pikta. Dar galvojau, gal vyras su dukra kad vaziuotu, bet ai, nuvaziuosim gal kada uz savo pinigus, negalim imti tokiu dovanu. Bet subalamutino ir pikta pasidare, juk taip noretusi. Siandien net isejau i miesta, norejau pabut viena, nes savaitgalio keliones i Druskininku vandens parka irgi atsisakiau, nelabai noriu su tais zmonem, be to gana brangu su visom nakvynem mums keturiems,o ir remonta reik tai anytai vis daryt! Zinok, sakau, asile as.
Uztat mieste buvau tokioj vietoj, kur pucia prie parduotuves muilo burbulus toks aparatas. Kaip faina, iseini, ir pasijauti kruvoj burbuliuku, skrenda jie dar toli gatve, kai eini. Labai labai pradziugino, zinai, kaip zeri saulej, grazu. O dar buvau dailes parduotuvese ir man labai patiko toks nenormalus paveikslas. Ten mergaite su fleita gal :0) Bet daug to paties dailininko maciau, visi patiko, tiesiog jo paveikslai iskart issiskiria, tokie oranziniai kazkaip. Labai visi man grazus. Pasakyciau dar, kad man ir prie nauju uzuolaidu tiktu, bet jau butu per ziauru, ane? :0)))) Tiek to, tikrai nepirkciau paveikslo del uzuolaidu :0)

Mindaugas rašė...

ne... cia geras, zvengiu negaliu... Linui norejau pakomentuot, bet kai tavo mamka komentara perskaiciau tai sakau... gerai, kede su rankturiais, tai buc nuvirtes jau is juoko. Geras, nuo dusios tokius parasytus skaityt. Ir pasiseke tau Linai. Dabar kai einu i tavo puslapi tai zinau, kad rydamas seiles ne tik tavo beveik a la(ne)emigranto dienorasti "kaip pasistatyti nama per puse metu uz 10 stukiu" skaitysiu, bet ir po to susiemes pilva, kad neplystu nuo juoko, mamkos komentarus. Dekui jums abiems. Ot gerai susigrojot :-)

Anonimiškas rašė...

Mindaugui :0) Ant kompiuterio kedes reik sedet tvarkingai! O ne issidirbinet, zvengt arba kojas uzsikelinet, nes paskui ir nudrimbi. Kaip, pav. as. Ir dar dantu vos neissimusi i stalo kampa.
O apie beduina graziai parasei pas save :0) Del to diedo (Lina cia turiu galvoj) :0), su kuriuo neva "susigrojam" tai, supranti, jis vienintelis mane istvermingai pakencia, kaip tikras internetinis draugas! Itariu, kad kitus as uzknisu kur kas greiciau. Jei jis toks kantrus ir su zmona, turetu ji mylet.
Linai, kuku! Ar tave myli zmona? Turbut myli, negi nemylimas namus statytu, ane? :0)
Mindaugai, tu dviratininkas? Atleisk, nepasigilinau per daug. Turejau klasioka puiku dviratininka- Mindauga Umara. Jo brolis gal zymesnis buvo, bet abu saunuoliai. Bet tai jau senesne karta.
Visiems gero savaitgalio!

Anonimiškas rašė...

Ei, klausykit, dviratininkai, aš čia prakaitą lieju, pūsles trinu, o jie žvingalioja, nieko ateis šventė ir į mano kiemą. Tiesa, laukti neilgai, Mamką į statybas jau įklampinau, o Mindaugas irgi dar įlįs:)
Beje, Mamka, reikėjo į Londoną vykt, nes plyteles tai nusilupai. Būtum grįžus žiūrėk ir susiklijavusios:)
Gerai, karšto savaitgalio jums, savo statybinius nuotykius pranešiu.
Linas

Mindaugas rašė...

va, matosi, kad Linas mokytojas - "ilis" su abiem nosinemis parase, kai kiti "grizti" su "y" raso.
Na gerai, suprantu kai pats stataisi tai tikrai pigiau gaunasi. Ka Linai darysi su vandentiekiu, kanalizacija, elektra\dujomis, visokiais popiergaliais... koki stoga galvoji dengt? bijau, bet gal but tai ir sudarys tuos milijonus?

Anonimiškas rašė...

ai, mamka, dvirka tai cia taip, gyvenimo budas :) kur man Umara pasivyti... smagu kad tau beduino istorija patiko. m.

Anonimiškas rašė...

Zinot, gyvenimas idomus turiu pasakyt. Pasaulinis tvanas pasieke ir mano busta... Penktadieni lygiai antra nakties mums eme begti nuo lubu vanduo. Vonioj. paskui koridoriuj. paskui virtuvej :0)Kaimynai, is kuriu bego, isvaziave, taigi iki 7 ryto keturiese semem kibirais... Apskambinom nuo avariniu iki policiju, rezultatas 0... Galiausiai vyras islauze tris sandeliukus ir laikinai uzsukom vandeni. Pasirodo ir gelezines duris isiutus galima islauzt pora smugiu :0) Norejom buta islauzt, bet butu reikeje sedet ten iki ryto, kol spynas pakeistume.
Savaitgalio rezultatas- reiks ismest spinta, kilima( gal dar ta atgaivinsiu, vesiu dabar i kaima), susikraipe medines vaiku kamb. durys, teks lupti koridoriaus dailylentes, linoleuma ir t.t. Issireikalauti is ju neiseis, nesiteisiu, tiek to. Be to, mane nuo to rudo vandens net isbere, fui. Dar gyvenime nebuvo, kad mozoliai nuo skuduru grezimo atsirastu :0) Tai va. Man net nepikta, tik liudna. Net ne per daug ir liudna, neturiu kada liudet, greiciau- truksta zodziu tiesiog pagalvojus apie toki gyvenima :0)

Anonimiškas rašė...

Oi Mamka užuojauta tau tikrai užuojauta, bet nuostolių neatsisakyk išreikalauti, juk daug patys patyrėt. O kas bus jei po jumis gyvenantys jums iškels ieškinį, nes ir nuo jūsų bėgo? taigi, kartais reikia pakovot už save. Praeis, neliūdėk labai, susitvarkys po biski. Beje, sakiau kad bėgtum iš to baisaus rajono, tu tiek pripasakojai, kad aš į Kauną išvis bijau koją įkelti:) Laikykis.
Linas

Anonimiškas rašė...

Tai ka tu ten issireikalausi, nebent po 10 lt. per men. Nezinau, vyras pyksta, dar vandens neatsuko, nes net neatejo atsiprasyt, mes kaime buvom paskui, tai tik kaimynam pasake, kad jau galima atsukt vandeni ir vel neina ju pagaut, ner. Ta moteris pas drauga turbut gyvena, ai...
Daugelis musu gyvenimo tragediju po kurio laiko prisiminus pavirsta komedijom :0) Semem ta vandeni, semem, kai jau 5valandas pravargom, eme svisti, mane eme imti juokas. Jau beveik zinai nustojo begt ir buvo uzsukta, o visi tokie juokingi- plaukai kaip makaronai slapi, drabuziai slapoki, suniukas visa laika ziurejo ziurejo ant lovos sededamas ir kakla istempes, kas cia daros, paskui protinguolis uzsilipo ant pacios didziausios drabuziu kruvos ir uzmigo :0) Matyt nusprende, kad jau nenuskes :0) O geriausiai patiko kaimynas is apacios. Atejo paziuret, kaip mums sekas, pakraupo ir tik pralemeno: Tai ka... gero ryto... :0) Juos irgi uzpyle, tik maziau ir dar kitus.
O tau geru statybu. Kaip tu viska taip ir speji, gal darbe nedirbi visai? :0)