pirmadienis, gruodžio 11, 2006

* * *

Man vis rečiau prisireikia poezijos
Svarstau, gal jau teisingai gyvenu
Algalapis – naujasis mesijas
Ateis tik po kelių dienų.

Neduoda niekas laiko melancholijai
Nebus gėlių, kaštonų ir žiedų
Ir kam dabar tuos pinigus išskolinai
Kažkam atidavei ir vėl sunku.

Kol daužosi širdis ir jaučia taktą
Įsikalbu, kad gyvenu
Banknoto šiluma paliečia kaktą
Ir pasidaro taip ramu.

12 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Nu jau tu ir poetas pasidarei paskutiniu metu :0) Grazu ziuret :0)

Linas rašė...

Na, jei už tai pinigus mokėtų, mamka, tai aš tik eilėmis ir kalbėčiau:)kaip tas is 12 kėdžių, kur sakė:"Gavrila buvo biurokratas, biurokratu tarnavo jis":)

Anonimiškas rašė...

Nu tu cia dabar :0) "pinigus moketu"... Geriau galvok, kaip isleist tuos pinigus, jau apie dovaneles laikas galvot :0) As jau pirkineju. Jau labai megstu dovanas dovanot, kaip smagu, kai pataikai nupirkti ir nusisypso, apsidziaugia kas nors, man labai smagu. Net smagiau, negu paciai gaut. Tik per kaledas tai aisku as nedovanoju niekam, nes kaledu senelis atnesa, bet vistiek labai smagu, nes as issikariavus teise is maiso traukti :0) Aisku reik susikaupti ir pan. pries kaledas, viska suprantu, bet man smagu laukt, ruostis, kambarius ka nors persitvarkyt, laaaukiu kaledu! :0) Tokia masine tryda visus pagavus :0) tik kiti tai pikti kazko, nemegsta dovanu pirkt, atsieit tik rupesciai.

Linas rašė...

Mamka, deja, turiu tave nuvilti, aš prie tų niurzglių, nemėgstu švenčių, nemoku švęsti, man nelinksma:)

Anonimiškas rašė...

Tai kaip galima nemegt svenciu? Gal pas tave kaledu senis neateina? Taigi SVENTE - vien zodis kaip skamba! :0) As tai laukiu siandien sveciu is anglijos, eisiu vaisiu ruost truputi, irgi maza svente, nes labai ilgiuosi isvaziavusiu. O del kaledu, tai jau vien mamos aguonu pyragas ir kuciukai man tikra svente, jau nekalbant apie visokius ten stebuklus. O gal tu ir kaledu stebuklais netiki arba seneliu? As tai tikiu ir net nejuokauju, per kaledas pats laikas daryti stebuklus! O ko tau nelinksma, gal kas atsitiko? Man tai siandien irgi kai kas negerai sugnybe sirdi, bet ka jau padarysi, kartais pagalvoju, kad negerai, kai skaudina dalykai, kurie turetu nei nerupeti :0)

Linas rašė...

Mamka, tu šiaip giedras žmogus, o aš tundra niūrioji, man kad tik kur į plyšį įlįsti.
nežinau, aš nuo vaikystės švenčių nemėgstu, man tas slankiojimas ir persivalgymas nepatinka.O organizuotis kitaip nemoku, žodžiu esu lietuvis, niurzgu bet nieko nepadarau. Tiesa, šiemnet su sinagoga planuojam i sodybą važiuot, susikursim laužą, gal taip laikas ir prabėgs greičiau.
O kalėsų seneliu tikiu ir net labai:)

Anonimiškas rašė...

"persivalgyti" jis nemegsta! Taigi tik valgyk, paziurek koks kudas esi, moterims, tai reik prisilaikyt :0) Nors mano vyras tai labai stengias mane nupenet, kaip ragana bebenciuka :0), nes sako, kad mano blauzdos liko kaip zenoto zvirblio. As tik tyliu ir bijau, kad man kaledu senelis neatnestu abonento i sporto kluba, nes numirciau vietoj. Nekenciu sportuot :0) Na ten pasokt ar daug pavaiksciot megstu, bet su treniruokliais nekenciu. Bet gal nebus toks durnas tas senis :0) O siaip kaledos pati silciausia metu svente, kai zmones yra arciausiai vienas kito. Nauji metai tai man jau ne tokia svente, tik pagerimo diena kazkokia. O per kucias bunam butinai su tevais, nebent jau ten kokia beda buna. O KALEDOS!!! Prisiminti visus, kuriuos myli ir tuos, kurie vienisi. Bent jau man. Kartais apsirengiam kaledu seniais ir vaziuojam pas visus po kelias minutes su dovanelem, kartais einam pas senus kaimynus, oi tie kaip senovisku smetonisku eilerastuku pavaro! Gali i kelnes prileist :0) O kartais kas nors pasiulo pas ka nors uzsukt... Buvom pas tokia vyro mokytoja uzsuke pasveikint, pasijuokem, o paskui ji ir paprase, kad uzeitume pas jos kaimyne, nes ji nieko neturi. Nuejom, o ta mociute pasitiesus ciuzini prie peciaus, kad butu silciau ir guli ( ten tam miesteli namai senoviski). Kaip nusvito jos akys! Apkabinom ja tiesiog, padovanojom siltas kojines ir pirstines ir tai jai atrode tokia gera dovana! Atnesem daug triuksmo savo bugneliais, dudelem, padainavom " laimingu sventu kaledu...", bet istikro noretusi, kad nebutu ne vieno tokio vieniso... Taip skaudu ziureti... Nes tikrai zinau, kad per sventes vienisumas darosi nepakeliamas... Ai, tai cia trupinelis is to, kas man yra kaledos :0))

Linas rašė...

Gražios, Mamka tavo kalėdos, ner ką ir pridurt:)
Man dar toli iki to, be to, ir su kaimynais per labas laikomes.Aukštaičiai, unoravi ir šalti kaip suomiai:)
O dėl sustorėjimo, tai matyt, man nepavyks, familijoj storų vyrų nerasta, beviltiškas daiktas:)

Anonimiškas rašė...

Nu pagyventum tu pas mane, tai sustoretum :0))) Mano tai vyras storulis :0) O kaledos mano buna grazios, o buve ir tokiu, kad pries pora metu tiesiog prisiekiau sau, kad kas gyvenime beatsitiktu, niekam daugiau neleisiu sugadinti kaledu, atsiribosiu nuo visu, kas bandys tai padaryti :0) Nemanau, kad blogos kaledos ir siltai namie sedint, juk svente, tai sirdyje, ne isoreje, arba jauti ja arba ne :0)

Linas rašė...

Jo,Mamka, esminis klausimas ne kur, o su kuo.
Beje, jei tavo pašto dėžė ta talpi, atsiųsiu tau kalėdinių sektantiškų giesmių, galėsi šeimą virkdyt:)

Anonimiškas rašė...

Gerai

Linas rašė...

Mamka, išspjauna tavo dezela, arba pilna arba labai netalpi:( prasivalyk, pabandysiu veliau:)