penktadienis, spalio 13, 2006

Postmodernistinis peizažas

Spalis atiduoda šilumą už vėlyvą pavasarį. Gerai, kad bent gamta užjaučia žmones, jei jau Lietuvoje iš valdžios nesulaukiame palankumo. Medžiai meta lapus, posmtmoderniai apibarsto egzistencialistišką mūsų būtį liūdesiu...
Išeivių internetinės svetainės vadovas Aivaras Citronas pasakojo, kad gyvendamas Anglijoje suprato, kad iš tėvynės tautiečius veja ne tik ekonominiai nepritekliai. Bet dažnaiu veja šaltis. Šaltis žmonių santykiuose, darbdavių nesiskaitymas ir perspektyvų nebuvimas.
Pasak A.Citrono, paradoksalu, kad žmonės kartais daug komfortabiliau jaučiasi svetur, o ne čia, jau nekalbant apie materialinius dalykus - pasak jo, po keleto užsienyje praleistų metų grįžti jau reikia valios pastangų – užsienyje šilčiau.
Panašu, kad nors vasarą mus vargino karščiai, o ruduo šiltas, žiema bus kaip reta šalta. Jau dabar daugelio oda pašiurpo, kai benzino litras buvo viršijęs euro ribą, mano įsitikinimu, šita kaina anksčiau ar vėliau grįš. Be to, dėl brangstančių dujų trečdaliu gali brangti šildymas, pranešama, kad nuo kitų metų 42 procentais brangs elektra, per metus malkos pabrango 60 procentų. Visam šitam fone dar ir politinis nestabilumas, Europos Sąjungos uždaryti vartai į euro zoną, didėjančios prekių kainos, o dar Valstybės skolos užsieniui šiandien vienam Lietuvos gyventojui jau „prikaupta“ už 4000 litų...
Kitos šalies gyventojai gal pultų į depresiją, tik ne lietuviai, esame užgrūdinti ir atsparūs. Išgyveno Lietuva blogesnius laikus, išgyvens ir Nepriklausomybę. Tik neaišku, kiek dar mokėsime kainą už tai, kad patys valdžion išsirenkame žmones, kurie beveik nieko nedaro dėl tautos, bet daug – savo rinkimų kampanijos finansuotojams, kurie pateikia vis įžūlesnius prašymus. Jau kuris laikas skamba žinia, kad pramonininkų atstovas Bronislovas Lubys, aišku, išreikšdamas pramoninkų interesus, siūlo įteisinti Lietuvoje 60 valandų darbo savaitę. Kitaip sakant, 5 dienos po 12 valandų. Žiūrėk, politikai ims ir įteisins, juk ar ne verslas finansuoja juos per rinkimus? Bet aš manau – įteisins, vis tiek išgyvensime. Netgi tyčia išgyvensime ir net protestuoti neisime.
Todėl rimtai ar nerimtai, bet tenka konstatuoti – gyvename šalyje, kurioje gali bet koks reišinys virsti bet kuo – kas atrodė absurdas- tampa įstatymu, o kas buvo įstatymas, bus laikoma vos ne nusikaltimu. Bet nieko nepadarysi – tokia yra gyvenimo postmodernistiniame pasaulyje kaina.

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

gal ir isgyvensime, pavasarį pasimatys...

Anonimiškas rašė...

O as tai vakar pamelynavau is pasiutimo, nes gavau lapeli is siluminiu tinklu ir... 133 litu saskaita uz sildyma :0) uz rugseji! Pasirodo kad jie sugalvojo perskaiciuot uz balandi ir kova musu namo sanaudas ir va tiek teks moket uz nieka! pasiutims gryns, ponai( o sau asmeniskai tai nusikeikiu suvalkietiskai, nes jie man labai graziai keikias :0)))

Linas rašė...

Nu cia tai geras, kaip jie taip sugebejo?

R. A. rašė...

Na dėl rinkimų, Linai užsiminei, o tai parodyk kuriuos rinkti, kad jie dirbtų valstybei, žmonėms, o ne sau?
O dėl mokesčių, tai pas mus buvo bajaris, kad kiekvienam butui vieną dieną parėjo saskaitos po 300 Lt už bendrą laiptinės elektrą (tos pačios laiptinės, kur matei mano dienoraštyje), tipo nuo anksčiau prisiskaupė. Tai kurį laiką žmonės kėlė revolioucijas, vertė valdžias, o po to ramiai susimokėjo ir gyvena toliau...

Linas rašė...

Nu Joakimai, rodymas, kuriuos rinkti,vadinamas agitacija:)
Agituoti nesiruošiu, viena ka galiu pasakyti, nebalsuoti už tuos, kurie zadejo ir netesejo.
Juk salygas sukuriame jiems mes - niekas nereikalauja atsakomybes is ju ir viskas.Pav toksMaldeikis - bene 4 partijas pakeite, o vis tiek ji isrenka ir ka? Nuo durnumo vaistu nera, taip mums ir reikia:)

Anonimiškas rašė...

Tai, kad pati sistema kvaila (o gal ir ne)Pvz. Paulausko nneisrinko bet jis vistiek seime. As nieko neturiiu pries Paulauske, bet sistema be rysio.

R. A. rašė...

"viena ka galiu pasakyti, nebalsuoti už tuos, kurie zadejo ir netesejo."

Tada parodyk kitokius? Kažkaip aš nematau tokių... va kur problema. Bet tai turbūt visai naturalu mūsų postsovietinei visuomenei. Juk ir išvestieji iš Egipto savo kartoje nebuvo pasiruošę valdyti pažadėtąją žemę...