penktadienis, spalio 20, 2006

Himnas

Yra valstybinių himnų, mokyklos, organizacijų ir t.t. Bet patį apie juokingiausią himną aš girdėjau prieš porą metų - prisiminiau šitą istoriją kai važiavau pro antkapinių paminklų dirbtuvę.
Sodyboje padėjęs dirbti tos paminklų dirbtuvės žmogus keikėsi, burbuliavo ir leido kitokius garsus pasakodamas(toj dirbtuvėj jie su savininkų dviese tedirbo), kad užuot ieškojęs užsakymų savininkas jau visą savaitę brazdina gitara ir kuria cecho... himną "Mes prisiminsim jus ilgai".
Galima įsivaizduoti - tamsi patalpa, antkapiai, rūksta buržuikė, o žmogus kuria himną paminklų dirbtuvei. Labai juokiausi, nors ar ne žavu, kad žmonės kūrybingi?

19 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Bet istikro, kaip fainai, ane? Dabar tokia nostalgija sueme man senojo darbo, vakar buvau nuejus pas buvusia bendradarbe, nes jau reik geeeera susitikima organizuot, musu daug zmoniu keites ten, bet buvo daug tokiu nuostabiu :0) Kokias mes sventes darydavomes! Net negaliu cia pasakot, bet baisiai pasiilgstu tu laiku. Karta net pypke bandem rukyt( tai cia dar grazu :0). O siaip pavargau siandien kaip suva (kodel idomu taip sakoma?). Bet dabartiniam mano darbe irgi yra viena nuostabi pamaina. Pav. siandien viena panele zinojo, kad man bus daug darbo ir atejo val. anksciau, kad man padetu, nors jai visai tai nepriklauso, o paskui puole dar dvi padet, kad galetume spet atsigert kavos ir papliurpt, kol mano darbo laikas baigsis. Gera, ar ne, kai zmones tokie geri, as kartais net galvoju, kad nesu verta, kad man taip sektusi rasti tiek daug geru zmoniu. Tada ir tie bjauriukai taip neerzina :0)))
O su gitara kai groja, tai taip grazu ir dar be to, as ryt eisiu i koncerta, vat. Ir dar netoli scenos sedesiu, vat.Ir kaip man smagu bus!!! :0)

Linas rašė...

Nu Mamka, is kur tiek optimiszmo, juk lapai krenta, dargana, salta fui:)

Anonimiškas rašė...

Kur tu cia ta optimizma matai? :0) As tiesiog bandau gana normaliai gyvent. Be to, jau kuri laika galvoju, kad as esu stipriai issikrauscius is proto :0) Pikta ant saves kartais ir juokinga, bet nieko negaliu padaryt, nors tu ka :0) Visaip po truputi bandau parkeliaut i savo prota buvusi, bet mintys tik sast ir vel nulekia i padebesius :0))) Va ir galvoju:

... Ar skauda kristi,
Jei krenti i dangu?
Jei sirdi nusibrozdinsi?
Ar ranka kas isties?...

Nezinau, kas parase net, bet grazu :0)
Na, o rupesciu niekad netruksta, pav, dabar man reik poros tukstanciu mergaites dantim sutvarkyt ir tai man labai dideli pinigai. Bet jos organizmui truksta kalcio, nepasisavina pakankamai, kartais net vaiksciot jai kaip undinelei tenka,koju kaulus skauda ir dantukus kasmet reik labai daug tvarkyt, nes baisiai greit genda. Manau cia jau genai kalti, mano giminej daug kam su stuburais problemos. Pikciausia tai gydytoju poziuris. Karta ejom net pas tris ( ejau kartu), tai visi sugebejo palazdavoti del netaisyklingos laikysenos ja, mazdaug: " tai ka, tingi pasportuot? negali vaiksciot, kaip princese?" Nors jei butu paklause, tai butu suzinoje, kad ji beveik 10 metu soka ivairiausiuose sokiuose, tiesiog del saves, pradedant aerobikom, baigiant klasikiniais(ten vos ne baletas buvo). Tik siemet nebeliko pinigu ne sokiu studijai, ne mokytojams kol kas. Bet ka nors sugalvosiu :0))) Ir pas gydytojus nebeisim, vel saujom gers kalci.
Bet tai ne pasaulio pabaiga, ar ne? Visi turi rupesciu rupesteliu ir visai pamirsta paziuret i dangu ! o jis ir rudeni grazus...

Jei mokeciau rasyti eilemis, papasakociau jums, kaip maciau krentancia zvaigzde viena rugsejo nakti... Ji leidos ant mano istiestu delnu, laikanciu svajone grazia...
Bet nemoku, deja, eiliuoti, todel tik tyliai pagalvoju sau:" gyvenimas toks keistas... Mes mokam gaudyt zvaigzdes, bet kartais nepasiekiam artimo rankos..."

Tai tiek siam rudens vakarui...

Linas rašė...

Stebini, Mamka, oi stebini. Isties problemos, ypac kai liecia vaikus, yra skaudesnes negu tada kai paciam kas nutinka.
Dievas nenori žmonių kančių.Biblija stulbinamai paprastai ir aiškiai nurodo "Kenčia kas iš jūsų? Tesimeldžia.".
Tik tiek - vienu zodziu. Suprantu, kad gal ir kvailai tau gali pasirodyt, bet paprašyk Dievo, kad išspręstų šitą problemą. Mūsų sinagogoj viena moteris prieš metus nepaeidavo dėl sanariu problemu, invaliduma turejo, - siandien sveika ir vikri kaip vovere. Nors daktarai niekuo padėt negalėjo.
Kita pagyvenusi, kuri sirgo seniai, kai daktaras liepe jai numirt, pasake:Nu docente, zinai, tu -ne Dievas, gyvensiu.

Kalbu tai ne todėl, kad paguosti - jei yra beda reikia iseities o daznai iseities zmones negali pasiulyt. Jėzus nepasikeitė, jis taip pat žiūri į žmones kaip ir tada kai ėjo gydydamas visas žmonių negalias ir visas ligas. Biblija sako "Jis išgydo visas tavo ligas". Visas vadinasi visas.
Paskysiu, kad man buvo dar blogiau - du metus sirgau, o nerado, kas yra, Teko ir manuzuot kitus mokius, paciam eiti ieskoti isgydymo:) Tai pasiekiama, tai gaunama ir jokios mistikos tame nera.
O rasai, Mamka tu ir taip beveik eilemis -eik i Kauno diena ir prasyk skyrelio - busi super populiari

O jei jau prakalbom apie poezija, tai ir tau siek tiek

“Yra sidabro gyslų ir vietų, kur gryninamas auksas.
Geležis kasama iš žemės. Iš akmens išlydomas varis.
Žmogus nustato ribą tamsai ir ieško visose įdubose rūdos – tamsos ir mirties šešėlio akmens.
Jis įrengia kasyklas vietose, kur nėra žengusi koja, leidžiasi į gelmes toli nuo žmonių.
Žemės paviršiuje užauga duona, o gelmėje žemė išrausiama kaip po gaisro.
Safyrą randa jos uolienose, aukso dulkės yra joje.
Kelio tenai nežino plėšrus paukštis, nematė jo nė vanago akis.
Liūto jaunikliai jų nemindo, ir liūtas tais takais nevaikštinėja.
Jis ištiesia ranką į kietas uolas ir kalnų pamatus kasinėja.
Jis iškerta upes uolose, jo akis pamato kiekvieną brangų daiktą.
Jis užtvenkia upes ir tai, kas jose paslėpta, iškelia į šviesą.
Bet kur randama išmintis, kur yra supratimo šaltinis?
Joks žmogus nežino jos kainos, jos nėra gyvųjų krašte.
Gelmė sako: ‘Ji ne pas mane’, jūra sako: ‘Jos nėra manyje’.
Jos negali pirkti už auksą nė įsigyti už sidabrą.
Negalima jos palyginti su Ofyro auksu nė su oniksu ar safyru.

Anonimiškas rašė...

Linai, as suprantu, ka tu kalbi apie malda ir suprantu teisingai. As gi tikinti po galais ir gana gilinaus i tai, nors ir juokauju cia apie ta tikejima kartais :0) Maldu budus kai kas net suklasifikavo : paleidimas, perdavimas, vizualizacija, dekojimas, irodinejimas, absoliutas ir sprendimas :0) O ka daryt, jei pav. as uz tiek daug zmoniu noreciau pasimelst, kad dienos butu per mazai? Negaliu visa diena melstis is sirdies :0) Juokauju aisku :0)

Ka tik laidos kartojima ziurejau apie keistus zmones, ten Vaitiekunas, dar toks psichoterapeutas kalbejo, moteriske buvo ir menininkas ( ne visa ziurejau, tai pavardziu neatsimenu), labai patiko. Nors as tikrai nesu keistuole, bet labai protingai kai ka prikalbejo, net sirdziai miela. Net kazkaip palengvejo, kad gyvenime nors tarp keistuoliu uzdirbti daug pinigu nera svarbiausias dalykas gyvenime :0))) Ai, daug ten graziai snekejo " apie gyvenima pakrastely" :0)
O koncertas vakar fainas buvo, labai ilgas, bet gana patiko.

Linas rašė...

Mamka, is as esu pakrasti, nepergyvenk, as net da toliau - uz pakrascio ribos:)
Zinau, kad tu tikinti, tai ir raginu, naudokis ssavo tikejimu. tai ne satatiskas dalykas
O apie malda tai tera vienintele klaasifikacija -malda veikia arba ne. Jei neveikia, tai ir ne malda.

Anonimiškas rašė...

O as ir nepergyvenu :0), nes nemanau, kad esu keistuole :0). Bet va mano tetis tai keistuolis, negaliu kartais nesizavet juo... Zinai apie ka svajoja tas senyvas vyriskis atsigules vakarais? ( jam 71- eri:0) Ogi kaip galima butu sukurti vandeniu varoma varikli! Ir ne del to, kad jam jo reiketu, jam uztenka pinigu benzinui, bet todel, kad zmonems butu lengviau ir zemei svariau... Ir as tikrai tikiu, kad jei butu daugiau laiko jam duota ir truputi daugiau mokslo, jis ko gero tai ir padarytu, kaip yra padares begales nuostabiu dalykeliu, nors is jo visuomet visi juokes, kad kvailas :0) Isjuokdavo, o paskui ziuri - oho, tikrai gerai gavos ir tarsi is nieko... :0)

Del maldu... Kartais galvoju, kad kiekviena musu mintis yra malda ir nuo ju susitvarkymo reiketu pradet. Nenoriu daug isvedinet, tu teisus, ji veikia arba ne. Jei tiki, kad Jezus tavyje, ar ne, tai jis gyvena su tavimi kiekviena minute, vadinasi zino ne tik tavo maldas, jis zino tavo tikruosius ketinimus ar ne? Jei ketinimai nera patys svariausi ir nesutampa su Dievo harmonija, tai malda gali duoti laaabai blogas pasekmes. O savo mintis kartais labai sunku sukontroliuot, kartais norisi anaiptol ne Dievui patinkanciu dalykeliu :0)))

Pacituosiu is savo megstamos knygos apie malda: " Nesvarbu, ko jus maldomis prasote, jei tik jomis kreipiates i Dieva ir jei jos niekam nedaro zalos, tai jus ta jau turite, nes visi geri ir kilnus dalykai yra jumyse slypincio Dievo valioje. Atsakymai jumyse jau yra, jie tik laukia, kada ju paprasysite ir juos pripazinsite. Jums tereikia tik teigti, jausti, zinoti ir tiketi, kad atsakymas jau yra ir kad sprendimas jau ateis."

Linas rašė...

Oi, buvau parases ilga komentara PRARIJO nieksasa intenetas:)

Mamka, jai nori pasiekti rezultata, visu pirma turi vadovautis biblija,nes ji yra DIEVO ZODIS TAI KA DIEVAS NUSTATE IR NEKEIS o ne tom skaisciom idejom tipo "jei dievas visur, tai jis ir manyje, o jei manyje, tai as viska turiu, atsistoju prie veidrodzio ir sakau:"as pati geriausia, mane myli".

Speju, kad ta knyga yra populiarioji"Pasnekesiai su Dievu"

Anonimiškas rašė...

Linai, tu kartais mane pykini ziauriai, tikrai sakau :0) Ne, ta knyga ne pasnekesiai su dievu, net negirdejau tokios :0) Bet stai taves tureciau isiklausyti, nes tu zinai TIESA, ar ne? O va bet kas kitas kalbantis apie Dieva jau nusisneka. As cia tarp kitko apie tave samprotavau, nes manyje Jezaus tikrai nera, jau sakiau :0))) Ir as tureciau skaityt vien biblija, netureciau dometis kitu nuomone... As turiu savo nuomone, man idomi ir kitu, nes kitaip ir su tavim cia nekalbeciau :0) Juokinga, bet apie tokius intymius dalykus, kaip apie seksa jau turbut lengviau su zmonemis sneket, negu apie tikejima, nes kiekvienas tikintis mano be jokiu kompromisu, kad jis vienas tiki teisingiausiai :0))) As niekad nesakiau juk, kad biblija neteisinga, bet idomu, kaip kiti ja aiskina kartais, juk tu irgi aiskini ja zmonems :0) Na , rasyk is naujo ta savo ilga komentara :0)

Linas rašė...

Suprantu kad nervinu:) tik turiu tau paaiskinti, kelis dalykus - pirma, nesu visazinis ir viska teisingai suprantantis.ir nsikesinu i niekieno asmenine nuomone.

Draugas is JAV grizo, klausiu, kas ten tau didziausia ispudi padare? Sako tai, kad nuejau pas advokata - jis man isaiskino istatyma. Tada nuejau pas kita - ir tas isaiskino zodis zodin ta pati.
Cia pas mus tokia pliurza, kad kiekvienas aiskina pagal savo sugedimo laipsni:)

Kas liecia Biblija - stengiuosi perduoti tik tai, kas parasyta ir tiek. Negi sunku paskyti - va taip parašyta ir viskas.
Kadangi zinau, kad Biblija - absoliuti tiesa, tai su ja ir nesiginciju, mano nuomone nera tokia svarbi.Kadangi pakankamai Biblija zinau, labai lengvai matau dvasingose knygose, kur teisingai kalbama, o kur ne. Ir visai nesvarbu, kas kalba, ar popiezius, ar koks pastorius ar sena mociute -jei teisingai, tai ir sakau teisingai, jei ne - ne. Ir nera taip, kad as viska zinau, o kiti - nieko.Tiesiog jei teisinga, pripazistu, jei ne -taip ir sakau. Nera kito kelio pazinti Dieva kaip Biblija, todėl jei "dvasinga" knyga prieštarauja Biblijos tiesoms, nors ir kalba apie Dieva - as ja atmetu. Dievas pats sau nepriestarauja.

Kur yra tiesa, ten nuomoniu nera -zmogus arba paklusta jai(kas musu amziuje sunku) arba stengiasi ja apeiti.Pav primityvus pavyzdys Biblija draudzia daryti atvaizdus ir juos garbinti, katalikai ir provoslavai ima purtytis - ne, cia nieko tokio, mes ne garbinam, o gerbiam, karunuojam, taip prie Dievo artejam ir t.t.
Pasirinkimas tik vienas - paklusti arba ne.

Mamka, zinau, kad tai atrodo siaura ir nepatrauklu - jei ieskociau patrauklumo tai buciau garbingoj kataliku baznycioj ir mane kaimynai gerbtu ir perspektyvas geras tureciau.
man reikia tiesos o ne vaizdu ar dar ko. Siaip dvasingiausi atrodo zmones, kurie nuolat iesko. Ieskojau, radau, ir apie tai kalbu. Jezus yra tiesa.
Tai nereiskia, kad as issikeliu virs kitu, esu geresnis ir t.t.
Esu tokia pat mesa ir kaulai ir gerai zinau(pavydziu tau, kokios geros sirdies tu esi), kad be Jezaus neturiu kantrybes, negaliu pakesti zmoniu, esu piktas niurzglys, smulkus vagis, manipuliatorius ir visiskas istizelis.
Kas gali gyventi kitaip - lai gyvena, o as kitaip negaliu - mano paties paveikslas per daug sunkus, kad ji be Dievo galeciau pakelti.
Va isklojau viska tau kaip per ispazinti, zinok, su kuo turi reikalu:)

Anonimiškas rašė...

Nu gerai, jau maziau nervini, tiek to :0) Nelabai turiu laiko daug rasyt, nes reik eit valgyt daryt ir paskui i sunaus susirinkima, jau nuo vakar kariaujam, nes jis vis klausia, kaip ji bausiu, kai grysiu :0)) Ot bjaurybukas, tu isivaizduoji, vakar pasiemes pratybas, nieko nesprendes ten belenkiek laiko ir sedi prie kompo. Ateinu, o jis susiranda vyresni mokini nebloga, ten jam prizada kazka (jauciu kokiu ginklu is zaidimu) ir jam sudiktuoja visus namu darbus :0) Kompiuteristas atsirado, nu jau jam vakare bus nuo manes... Dirzus tai sake susleps, net man nesitiket ilupt :0))))
Del biblijos ir kitu knygu, tai man vistiek idomu tiesiog, kaip kituose tikejimuose zmones tiki, kaip i tuos pacius dalykus skirtingai ziuri. Tarsi tiki Dievu, didziaja Dvasia, begaliniu Intelektu, Kristum, Buda, bet vistiek geri dalykai visur islieka tie patys. Man idomu... Net jei biblija tikroji tiesa, man vistiek idomu ir visos netiesos :0)) Juk fantastine literatura irgi labai idomu :0) Ir davincio kodas idomu. Idomu galvoti, supranti? Nieko tu nesupranti... Idomu apie viska galvoti is visu pusiu, tarsi taip zaisti: o kodel taip? O jeigu butu anaip? Net jei prieini visiskai nesamones, vistiek juokinga tada. Pav. vakar taip smagiai priplepejom iki nakties, nuo dvasiu perejom prie Kafkos, paskui prie sizofreniku, paskui ar intelektualus myli giliau, negu buki, paskui apie santykius tarp zmoniu, paskui apie tai, kas yra zmogus ir medis, jei ten tie protonai ir elektronai ne rutuliukai, o ukeliai, tai mes is esmes tas pats, kaip stalas, paskui pavargo liezuviai nusisneket, buvo jau puse pirmos nakties :0))), o ryte anksti keltis, bet smagumas iki siandien liko... :0))) Dar aisku visokiu temu tau cia neisvardinau. Gaila, kad mazai yra tokiu, su kuriais yra gera tiesiog nusisneket ir nusisvaigt beleka, mes labai jau gedinames vieni kitu, visi norim but labai protingi :0)

Linas rašė...

:0 nu Mamka, viskas gerai, kas idomu, tas idomu. kartais ir i razete liezuvi ikist nieko, bet susilaikau:) As gi sakau, kad esu senas diedas, taigi kai ko ir nenoriu suprast:)
O ka supratau, to jau nepaleidziu.

Anonimiškas rašė...

Tu diede diede, bet juk tu zinai, kodel negalima kist liezuvio i rozete, ar ne? Ar nekisi tik todel, kad kazkas pasake NEGALIMA!? As zinau, KODEL NEGALIMA :0))), jau 4-5 metu suzinojau :0) Kaip kazin ka atsimenu, kaip nuziurejau, kur tetis paslepe kistuka su atviru laidu, kaip nutaikiau proga, kai jie su mama buvo virtuvej, kaip buvo idomu kisti ta kistuka, nes tos skylutes tokios mazos, laaabai buvo sunku pataikyt... Paskui jau tik atsimenu kaip klykiau, subego namiskiai, nes issideginau delniuka... :0) Aisku, kai suaugi, ismoksti mokytis is kitu patirties ar klaidu, bet as visada sau uzduodu klausima KODEL? Nes pasakymas " negalima" yra absoliutus nulis. Niekad nekarksek vaikams, kad ko nors negalima, jei nesi pasiruoses paaiskint, kodel :0)) Bet aisku pats zinai, turbut :0) Nevartoti narkotiku, nes tai blogai, skamba tik apgailetinai, bet kai pamatai vaikuti be pirstuku, nes tai jo tecio, buvusio narkomano, kalte (jei galima tai pavadint kalte?), tai veikia kur kas tikriau, negu kvailas zodis "negalima". Gyvenime viskas galima :0), tik kai ko nereiketu daryti...
Va tu sakai " kai ko nenoriu suprasti" Tai kaip tu gali kazka ivertint, jei tu to nesupranti? :0) Is cia ir gaunas pasmerkimas kazko tik del to, kad pazvelgus is pirmo zvilgsnio atrode nekaip. Del to, kad kazkas nenori suprasti :0), as kazkam buvau prostitute, kazkam pedofile, kazkam atrodau tipiska kauniete, kazkam durna, kazkam be galo protinga, kazkam ideali mama ir zmona, kazkam netikus motina ir visiskai nemoteriska, o neseniai mane kai kas pavadino " puikia jauna dama", tuo labiausiai nustebindamas mane pacia, nes jau i dama( ir dar i jauna :0), tai as maziausiai panasi :0)))) net sau... :0) Taigi noreti suprasti reik viska ir visus, kad galetum kazka vertint ne pagal kazkieno sukurtas taisykles " galima negalima", o pagal savo sirdi ir savo sazine...
O jau kaip velniu gavau vakar susirinkime! Kiti tai nieko, o as tai matai vos ne " zlugdau genialu vaika..." :0)) O tas gagrys, kai gavo velniu, tai pareiske " mane kazko i statybas pradeda traukt, as jau kazko grioviu kast beveik noreciau eit... " Ruosia dabar pamokas, kaip bite, eisiu kiekviena tikrint, kaip pirmoko :0)))

Linas rašė...

Nu mamka, smagu tave skaityt, kai jau pasakysi, tai pasakysi. Sutinku su tavim, bet zinai, tu moteris, taigi pagailek manes seno diedo ir neliepk taikyti dedukciniu metodu:)
As taikau pacia primityviausia schema - yra geras ir yra geriausias. Visada renkuosi geriausia, o i gera kartais net nesigilinu.
O geniju priziurek tik nespausk labai, o tai is griovio paskui neisvilksi, ten ir gyvens.
Mamka i da noriu paklausti, zinoma, jei nori atsakyti.jei nenori nesakyk. Ar padekojo jums tas pazistamas ar ne?

Anonimiškas rašė...

aisku, kad padekojo :0) Jis tikrai protingas mielas zmogus ir jam viskas kol kas gerai :0) Kada nors papasakosiu ( dabar neturiu laiko), kaip jo masina cia vos nesudege. Jei turi brangia masina, apsidrausk po galais kasko ar kokiu ten draudimu (gyvenimo patirtis :0), nes yra tokiu vaiku, kur i greta stovincia masina gali svystelt ziebtuveli... :0) o va jo zmona nuo tada nepaskambino ne karto... :0)

Linas rašė...

Tada liuks zmogus.Zinai, kiek patyriau, paprastai tie, kurie patenka i dideles bedas nemoka net padekoti - jie savimylos is prigimties, stai kas mane stebina. Zmogus daro viska, kad tik jam butu gerai, bet pralosia, va ko negaliu paaiskinti.

Anonimiškas rašė...

Nu faini jus abu, sakyciau. :-)

Anonimiškas rašė...

Del to dekingumo, tai visai su tavim nesutinku :0) As niekad nelaukiu is nieko padekos, nes nemanau, kad ka nors tokio darau, kas jos butu verta. Elgiuos taip, kaip elgtus kiekvienas mano vietoj. Pav. tas svecias... As gi jam nepasiuliau savo pagalbos, jis pats paskambino ir pasake, kad nebegali istvert ir atvaziuoja :0) Argi kas nors atsakytu zmogui tokiu atveju? Pastate mane pries fakta ir viskas :0))) Kokio gali laukt dekingumo is zmogaus, kad tiesiog pabuni su juo, jei ateina ir atsiseda greta? Pav. draugui, kuriam sizofrenijos priepuoliai budavo, vienu metu isvis atrode, kad as jam kenkiu... Mane snipe net buvo isvadines :0) Praejo laikas ir jis atsigavo, o tuo metu, kai zmogui blogai, jis tankiai islieja pykti ant to, kas arciausia, net jei tas artimas gero linki. Painu viskas ir ner cia ko laukt jokio dekingumo ir ner uz ka. As esu daug kam dekinga, bet tikrai nevisad pasakau. Esu pav. dekinga kai kuriems zmonems tiesiog uz tai, kad jie gyvena, kad jie yra...Nes man nuo to gera, man lengviau :0) Bet jei as pradeciau jiems dekoti, apkabinciau, pabuciuociau ir dar pakutenciau, nes man jie labai patinka :0), tai mane po galais ko gero dar ir maniake isvadintu... :0)Nesu pati is tu zmoniu, kurie praso pagalbos tankiai, bet labiausiai vertinu tylia pagalba. Pav. jei bendradarbe (atsimeni, kai sakiau darbe padejo?) butu pasiulius pagalba is anksto, buciau tikrai atsisakius :0) Bet ji atejo ir lyg niekur nieko pasake " ai, zinai, neturiu namie ko veikt, galvoju pabusiu su tavim, tuo paciu ka nors padirbsiu..." Aisku as matau, kad atejo specialiai ir tikrai esu dekinga uz tokius dalykus, vertinu tai, ka zmones daro del manes, bet... Pav. vienas vyriskis karta pasake " darau tau nuolaida, nes tai kainuoja daugiau" antra karta vel taip pasake, eidama trecia karta buvau nusistacius nebeimti paslaugos su nuolaida, nors uz anas padekojau. Nes jaustis skolinga, kai tau bado akis " as tau gera darau", nekenciu. As jo neprasiau... Bet daugiau jis niekad nesakydavo, kad ima maziau, negu priklauso, bet nelupikaudavo :0) ir as tai puikiai maciau ir tada tikrai nuosirdziausiai " aciu" sakydavau :0) Tai cia apie gydytojus kalbant :0) Taigi turbut reik moket duoti ir moket imti... Man sunku imti, tikrai sakau, nes esu pripratus viska daryt pati... :0) Arba mano drauge. Va dabar bus jos gimtadienis, jai labai reik tokio dalyko, kuri padovanosiu, kuris kainuoja brangokai. Bet reikes kaip nors itikint, kad uz ji sumokejau tik kokia 10 litu, nes kitaip ji jausis skolinga ir man per gimtadieni pirks uz tiek pat, o ji labai sunkiai gyvena. Tada jau as blogai jausciausi :0) Komiska, bet meluosiu ka nors, gal kad vogta pirkau ar ka... Sugalvosiu, nes nematau kitos iseities. :0)

Anonimiškas rašė...

Manau, kad dekojimas yra naudingas dekojanciam. Taigi visada reikia dekoti. O kas nedekoja - daro sau zala. Man gaila tokiu zmoniu kurie nedekoja.