ketvirtadienis, rugsėjo 07, 2006

Kaip gyventi?

Išties kilo diskusija, kaip gyventi, kai aplink vienos netikusios sistemos. kai kas teigia, kad reikia but žmogum i žiūrėt į puikius žmones supuvusioj sistemoj. Be abejo taip, sutinku, yra toks kelias. Gal neminėjau, bet mano mamą per karą nuo rusų išgelbėjo rusai. "Ana naša doč",- įsikibo vyras su moterim ir neleido kareiviams isvesti, o tėvą - nuo vokiečių - vokiečiai - "išeikit iš bunkerių, paskui mus SS ateina, užmėtys granatom".
Taigi, žmogiškumas išties didelis dalykas, jaučių dėkingumą ir tiems rusams ir vokiečiams - jie buvo žmonės. Jie ir kaliniams tikriausiai duonos kąsnį savo atiduotų, bet varytų juos toliau.
Beda ta, kad gyveno tie geri žmonės tuo laiku, kai sistema vertė juos elgtis nežmoniškai ir beprasmiškai.Todėl manau, kad žmonaus gerumas nepakeis sistemos nereikalingumo.Visada buvau ir būsiu prieš sistemą.

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Gryna teisybe, pasaulis zveriskeja. Ilgai gyvenam be karo.

Anonimiškas rašė...

Patiko vienas komentaras apie sistemas: "kas Dievo, Dievui, kas ciesoriaus, ciesoriui" :)

Anonimiškas rašė...

Yra viena sistema tobula. Ja paliko mums Jezus Kristus. Bet beda ta, kad zmones jos uzsispyrusiai nenori laikytis, arba nori paversti kokia nors religija.

Unknown rašė...

nepritsriu jokiom sistemom. reikia atsikratyti visokiu sistemu ir rutinu ir gyventi taip lyg kiekviena sekunde butu paskutine sioje zemeje

Zita rašė...

Keista ir gera skaityti Roberto komentarą... Aš manau lygiai taip pat.

Anonimiškas rašė...

Dievo nera, reiskia ir religija krikscioniu melaginga! Vatikanas 1700 metu apgaudinejo zmones, o dauguma dar ir dabar yra apgaudinejami... Tiketi savimi reikia ir kaip Algis sake gyventi sia diena sia valanda sia sekunde.