trečiadienis, liepos 12, 2006

Šiaip taip

Šiaip taip išgyvenom šutrą, atsirado biški ir jėgų parašyti.Nors šiaip džiaugiuosi, kad šilta, bent nusimaudyti galiu, nes esu šalčmirys - jei eidamas maugytis trumpai pagalvoju, kad gali būti šalta - įlįsti į vandenį tikra kankynė. Net ir dabar.
O vidurvasaris gerai, kaip sakė mano Verionika:"Darzelyje aukletoja sakė, kad siandien Trijų brolių sysiukų diena".
Va taip folkloras ir atgimsta:)

13 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Jooo, pas mus tik siandien irgi prapliupo kaip is kibiro :0) Darbe buvo dar karsta, tai isejau ir einu patenkinta sau, lyja... O vienas vyriskis ir klausia :" cia lyja, ar man vaidenas?" "lyja",-sakau :0) O jis: "tai cia tu taip padarei?", sakau: "galbut". Tada jis paziurejo idemiai ir vel klausia:" kodel?", sakau:"kad butu stebuklas!" Nusisypsojom viens kitam ir nuejom sau i priesingas puses :0) Jau tikrai nuo to karscio kvankteleje zmones :0) ir as tam tarpe :0) O kol gryzau namo,pasijauciau kaip is slapiu marskineliu konkurso isejus, net geda biski, bet taigi kai ryte rengiaus ploniausia palaidinuke, nezinojau, kad sulis :0) Bet smagu...

Linas rašė...

Nu Mamka tu savam stiliuj, suteikei vyriskiams dziaugsmo - puse Kauno svytejo:)
O pas mus dar nelijo, dar tik ruosiasi. As va su mazaisais vaikais vis begu i sodyba miegot, nes ten ne taip karsta ir vejo buna, o mieste nama prikaitina, akd uch.
Beje, per ta laika kol nerasiau beveik ivykdziau desimtmecio darba - iskaliau pirti lentom, kas man nebudinga - va kaip karstis veikia:)

Anonimiškas rašė...

Tai saunuolis darbininkas tu :0) As tai nepavilkau koju, saule nugarino kokius pora kilogramu, tai tik dabar eisiu vel juos privalgyt :0)

Linas rašė...

Joks as ne saunuolis - jau pora metu neiedavau iki pirties, pakilnodavau lentas ir vel iseidavau:) Ten tuo gerai, kad pastatas i zeme ileistas tai vesu pakankamai.
jei as buciau savo zmona, tai galva seniai buciau nurovusi:)
Dabar tik nusipirkau reikiama instrumenta, tai darbai ir pajudejo.tik bijau, kad teks dirbti toj sodyboj, kur ruosiu parduoti, vadinasi uzmesiu senaja, ir vel praeis noras:)

O del kilogramu, nu dazniausiai moterys pergyvena, kai priauga, kiek zinau, bet galvoju, kad galiu buti ir neteisus:)

Linas rašė...

Dar apie kilogramus prisiminiau - issliauziu vakare ieskoti vaiku su sortais, dvi kaimynes kad uzpuls mane:"Žiūrek jis be rūbų visai nekūdas, o kai su rūbais - vienos kartuves, daugiau su rūbais nevaiksčiok".
Va kaip nudistiniai reikalai pataisė mano reputacija kaimynų akyse:)

Anonimiškas rašė...

Kaip del svorio, tai tikrai atrodai kudas :0) O man tai visaip gerai, kiek as sveriu. Vyras tai megsta labiau storaliaskes negu as, tai liepia man daug valgyt :0) Buvau kazkada ir storule (sveriau 13kg. daugiau, negu dabar), tada maniau, kad jei suliekneciau, kazkas pasikeistu :0) Bet nieks nuo to svorio nesikeicia. Be to tai labai salygina :0), nes kiekvienas storesni uz save laiko storu, o plonesni plonu :0) O be to, ko cia pergyvent, tegu kiekvienas valgo kiek nori, nes pilni zurnalai idiotisku dietu mane varo i pasiutima, jauna prisibandziau :0) Jau geriau but storesniu, negu amzinai beskaiciuojanciu savo kasnius ir besigadinanciu nervus :0) Be to buvau ir visai perkarus kazkada :0), tai jau stambesne geriau :0) O apskritai, tai su plikytais pyrageliais su riebiu kremu, ar geru tortu mane beveik visada galima papirkt :0) Oi, arba kaip noreciau griliaziniu saldainiu! Galiu daug ko atsisakyt maiste, bet jau tik ne saldumynu! Kaip buvo fainai, per kaledas virsininkas buvo man visa deze sokolado padovanojes! Bet kad tie vaikai beveik visa suede :0)

Linas rašė...

Nu situo klausimu mes tikrai bendraminciai - geriau pavalgyt negu but piktam, tas tocna. A pas mane giminej storu nera, tai galiu kapot kiek tinkamas.
Beje, neuzmiegu be saldumynu - zmonai sakau, akd vaikams perku:)

Anonimiškas rašė...

As tai linkus storet, jei sau leisciau :0) Bet truputi prisiziuriu :0) Tiesiog stengiuos ne maziau, o sveikiau valgyt. Kai galiu, aisku :0) Nes siaip labai megstu riebu maista :0)

As va galvoju apie vaiku isnaudojima dabar... Dabar laukiu, kol vaikai is darbo pareis, tai ir galvoju. Kadangi daug vaiku nori padirbet truputi, tai prisiklausau daug ir tai siaubinga. Pav. mano vaikai (turbut jau kita sav. neleisiu dirbt ten) dirba tokioj vienoj istaigoj nelegaliai. Ju darba uzsiraso suauges, kuris gaus daugiau atostoginiu. O vaikai, dirbdami tuos darbus, kuriu nenori suauge, tegauna 10-20 lt.per diena. Gryzta sutinusiom kojom abu. Vakar mergaite net verke, ji labai norejo teises issilaikyt, uzsidirbt, o sunus- kompui greicio ten kazkokio. Kiti vaikai bande dirbt siltnamy, uz tona agurku duoda 90 lt., dirbdami nuo ryto iki vakaro, priskina uz 20-25 litus. Suauge nenori per toki karsti aisku sedet siltnamy ar prie lygintuvo ar preso, kaip mano vaikai. Kita mergaite bande padirbt" tigrasoj". Cia zymi kavine karmelavoj, kur dideli cepelinai. Priima vaiku, kad dirbtu po kelias val. per diena, kai nori atlyginimo (kavinese dazniausia moka kas savaite) pareiskia, kad atlyginimas bus po 45 dienu! Tai reiskia, kad niekad... Apie kavines, tai ten isvis tyliu, daug kas priima band. laikotarpiui, po savaites pasako, kad netikai ir ismeta be pinigu. Ir dar daug kitokiu nesamoniu siulo, o realiai nieko gero...

Linas rašė...

Nu jo, vaiku gaila, nors is kitos puses, as tai tik buciau uz kad mano vyresnioji pasimaltu tokiom salygom, tai tik i nauda butu.
Sunkumai zmogaus nenuzudo, tiesiog tada supranti ko tu nori, kad nereiktu daryt, KO NENORI:)
O tavo vaikai matyt i tave - savarankiski ir veiklus, gerai labai.

Anonimiškas rašė...

Bet siutina visuomenes (net moteru!!!) poziuris i tai, kad uz ta pati darba vyrai (net berniukai!) gauna daugiau. Pav. meistre sunui ir kitam berniukui visad pakisa geresnius darbus (geriau apmokamus). Sunus siule sesei po pusdienio pasikeist, meistre neleido. Ziurint bet kur, moterys uz ta pati darba tankiai gauna maziau, negu vyrai. Tai piktina, daug esu to prisiziurejus, nors manes asmeniskai tai neliecia :0) Bet piktina, kai moterys su tuo nuolankiai sutinka ir mano, kad tai normalu. :0)

O del vaiku savarankiskumo :0), tai jie stenauja, bet vistiek sako, kad geriau dirbt, o ne mokytis :0)) Sunus toks gabus tinginys (jam ryt sueis 15-a), kad mane uzpjauna tiesiog, kaip jis tingi. Vasarai atejus laksto su sokoladais ir siknalaiziauja mokytojam, kad is 1 padarytu 10 :0). Ir jam padaro, jis moka... Bet tai cia su visokiom dailem, muzikom ir darbais jam problemos :0) Eis uzauges grabam duobiu kast :0) O mergaite zino nuo kokios 6-7 kl. kuo noretu but, bet tik tam nelabai bus galimybiu ko gero, nes ner pinigu tam tikroms pamokoms. Ai, bus matyt.

Linas rašė...

Nu gebejimas bendraut yra vienas is geresniu savybiu, gali daugiau ir nelabai ka moket, svarbu mokėt bendraut. Manau, jam bus gerai ateityje. Be to, turetum zinoti, kad vyrai tik apie 21-25 metus graibytis gyvenime pradeda(musu smegenai tokie skystesni nei moteru:), taigi, nekreipk demesio labai, pasikeis, kai isimyles arba padirbs:)
O del merginos, tai visos nori but dainininkem :) mano vyriausiai jau praejo:)

Anonimiškas rašė...

Na mano mergina tikrai dainininke but nenori :0))) Siaip ji link tikslesniu mokslu :0) Kartais kaip paaiskina mum su sunum matematika, tai mes tik pakarpom ausim ir einu studijuot jo knyga, kad normaliai paaiskinciau. Bet kaip zmogus viska pamirsti, va galvoju. Kazkada taip gerai mokejau matematika, kad destytoja net egzamino leido nelaikyt, o dabar dievazi iki nakties anakart " studijavau" astuntoko knyga, net juokas :0) Tai cia aisku dar kol mokslo metai buvo :0)

Linas rašė...

Nu tai jei tokie popieriai ieskokit biski pinigu pamokoms, neprapuls