pirmadienis, liepos 24, 2006

Dabar būsiu čia


Kadangi man prasidėjo atostogois, mane dabar rasite čia- šitam pušyne. Jau pradėjau rengti naują alpinariumą, remontuosiu antrą pirtį, dengsiu lubas ir dirbsiu kitus praktiškus darbus. Ir žinoma, turėsiu daugiau laiko sau.
Vandens šulinyje dar yra, oras geras kol kas - žodžiu, liuks viskas, važiuosit pro šalį - užsukit.

16 komentarų:

Kristina rašė...

As labai noriu pas tave uzsukti;) Jei dar adresiuka duotai, tai butu isvis faina:))
O siaip jau sveikinu su persikelimu i gamta;) Bent jau kuriam laikui...

Anonimiškas rašė...

Graziai atrodo tavo sodybos aplinka :0) Miskelis ten? Cia gal ta, kur dar upeliukas? Geru tau atostogu...Tai dabar turbut nerasysi visa menesi? :0) Jei kartais cia uzsuktu dar Kristina, noreciau paklaust, kodel jai paprastai neina komentaru parasyt? Anadien norejau, bet nenusisiunte :0) Galetu pasidaryt paprasciau :0) Bet gal nenori, kad belekas lystu :0)

Kristina rašė...

Man kartais pas Lina neisieina parasyti komentaru :P Bet matyt, taves neleidzia, nes nesi registruota;) Vat jeigu pradetum blog'inti, tai butum galejusi. Na, as pabandysiu kuri laika leisti komentuoti visiems;), tai gali bandyti dabar savo zodi tarti:)

Linas rašė...

kristinai, kai susiruos, tikslesni adresu parasysiu, o siaip irgi kartais parasysiu, dabar negaliu, nes su mazaja rengiam drugeliu kapines - ji renka visas numirusias drugeliu dalis ir deda i piopieriuka, o man liepia ieskot vietos:)

Anonimiškas rašė...

Siaubiakas su tais drugeliais ir su ju kapinem :0) Ka tik knyga perskaiciau Ivanauskaites apie "drugelius" Ten irgi buvo drugeliu kapines... Negerai uzslegianti knyga, nepatarciau kitiems skaityt. Kodel? Ogi todel, kad per mazai ten vilties... Nors vienas labai teisingas dalykas ten parasytas ir ta knyga turi toki pati poveiki ir turetu patikt tokiems zmonems, kurie megsta ziuret "kriminalines naujienas". Yra va tokiu zmoniu (daug), kurie ziuri tas kvailas beprasmes laidas apie kancia ir skausma. Kartais pagalvoju, gal zmoniu sirdys jau visai suakmenejo ir tokie sukretimai juos pakrutina? O gal tiesiog pasireiskia tas " tikras lietuviskumas", mazdaug ten jiems taip blogai, gal as visai dar gerai laikaus? Zmoniu kanciu rodymas ir toks sunkus aprasinejimas tiesiog kazkokia savotiska egzotika tampa. Kazkaip skaitydama pagalvojau, kad sedi kur nors inteligente poniute ir skaito ta knyga samprotaudama koks baisus pasaulis ir taip sleikstu pasidare. Man asmeniskai nereik tokiu knygu, as naturaliai per daug matau ir girdziu. Kam ta pasakot? Geriau zmones apsidairytu ir nors vienam istiestu ranka...Kad kazkam neatsitiktu, kaip vienam berniukui is vyro kaimo. Zinai, jis perejo visa kaima pries eidamas zudytis ir su visais draugais atsisveikino. Keistai atsisveikino... Kodel niekas nepamate? Ta diena motina pijoke eilini karta ateme pragerimui jo keliu litu stipendija is profkes. Kai jo jaunesnis broliukas eidamas su draugu i sokius pamate kabanti sode jo kuna, jis buvo ka tik pasikores, dar gyvas. Bet virve jau buvo uzsiverzus, o jie neturejo peilio... Tada draugas pakeles laike kiek galejo, o broliukas dantimis pergrauze virve...Uztruko... Per ta laika vaikinukas, aisku, mire... Nereik apie tokius dalykus kalbet, nors kartais ir as neistveriu :0( Reik stengtis MATYT greta esanti, o ne megautis mazochistiskai savo sukrestais jausmais skaitant tokias knygas. Girdi, neidealai!!! Cia jis, kvaisas diedas, apie ta knyga pripliurpe :0)

O dabar, Lineli, tu man paaiskink, kas tiems drugeliams atsitinka, kad jie kazkaip buriu numirsta? Anakart kaime sustojime buvo pilna mirusiu drugeliu ir man kazkaip negrazu buvo juos ten palikt, tai as po teisybei juos susidejau tarp knygos lapu ir namo parsivezus susidziovinau, kaip geles... Gal negrazu, bet as paskui puikiu atviruku buvau draugam padarius su tais drugeliais, dar viena iki dabar turiu prie vaiku nuotraukos uz stiklo uzkisus...

Anonimiškas rašė...

Puolu teisintis pries Mamka. Matomai as ne taip jautriai Drugelius priemiau. Ten daug ir sviesiu pusiu buvo, nors per visa suda gal ir sunkiai pastebimu. Ta knyga gal reiktu potencialiem prievartautojam duot skaityt kaip profilaktikos priemone. Apie vyru pavertima prostitutais ko gero ir Mamkai ideja patiko? Aisku, megautis tem maza kuo galima, bet apie daugeli dalyku buciau net nepagalvojes, jei ne Drugeliai:( Atleik, Mamka, uz sugadinta nuotaika.
Vis niekaip nepavyksta istrukt is darbo, nor nuo ryt oficialiai atostogauju. Planuosiu po 3-4 dienas is miesto kur nors kartkartem pabegt.

Anonimiškas rašė...

O as savaitgali buvau pabegus :0))) Buvau pasimatyme!!! Net papletkinsiu :0) Taigi buvau pakviesta atvaziuoti i pasimatyma i Birstona. Labai tingejau, bet jei zmogus visa savaite kviecia, negrazu nevaziuot, ane? :0) Tai va, buvom koncerte, vaiksciojom palei Nemuna, po pusyna, gerem prie zidinio raudona vyna... Ir nors tas vyriskis toks storas, bulbanosis ir pliktelejes :0), man jis visai patiko... Ypac kai dar padainavo tokia daina is rusisko popso: " padari etu noc, padari, atravi ti mienia sladkim jadom liubvi..." Mergaite uz mane padirbo, taigi likau ten nakvot dideliausiam tusciam bute , ten ir miegojom ant zemes prie zidinio... :0) Buvo smagu... Oi, vos nepamirsau pridurt, tas vyriskis, tai mano vyras, jeigu ka... :0) Jis dabar ten dirba :0)

Neidealui geru atostogu ir linksmesniu knygu :0))) Mane tai zinai dar uznervino, kai internete kazkur ten komentaru paskaiciau veliau. Viena moteris (mergina gal) raso: "po tokios knygos tik noris kambarius siurbliuotis ir valytis visus kampus". Tai mane toks piktumas paeme, taip ir norejos pasakyt:" savo suplekusios sielos ir sudulejusios sirdies nei "issiurbliuosi", nei skudureliu neistrinsi..."

Linas rašė...

Nu Mamka, tu vel savo stiliuj, as jau pats vos nenumiriau, kai apie pasimatymus pradejai pasakot, nezinociau, kur tave tokia ir det:)))

O as da pasakysiu, patylėjau del Ivanauskaites, nes niekada jos ir nevertinau. Skaičiau pora knygų, taigi, galiu pasakyt tik tiek - egzaltuota, pritemta ir nenaturalu. Be to, ji visada raso apie tai, kas visiems idomu tuo metu - kitaip sakant, atvira kurybine proctitucija, plius da ir tai, kad daugelis jos kurybiniu minciu, junginiu ir net asociaciju jungimo budu yra begediskai pasiskolinti. Ji ne kureja, o eiline amatininkė, kad ir aukstos klases.
Isvada - jos knygos bevertes, kad ir kokios atrodytu ismintingos.
Busiu cinikas, bet ji net is savo ligos piara neiskente nepadariusi, tiesa, tai irgi tik Markeso elgesio kopija analogiskoj situacijoj.

O Neidelas irgi fruktas - tu gi biologas, grait paaiskini Mamkai, kaip su tais drugeliais ir mirtim

Anonimiškas rašė...

Savo gedai turiu prisipazint, kad apie drugius ne ka tezinau. Per bestuburiu zoologijos egza pas doc. Kazlauska dar ir klausima apie drugius pataikiau istraukt - sunkiai vyniojausi. Drugiu amzius gan ivairus - yra rusiu, kurioms priklausantys drugiai gyvena viena nakti arba diena, kiti - iki puses metu. Kai kuriu rusiu pas mus issirite drugiai skrenda ziemot i siltesnius krastus, jie dar ilgiau pratempia. Admirolas (drugys) pavasari i Lietuva atskrenda is siaures Afrikos. Gali taip but, kad nedideliam plote gyvenantys vienos populiacijos drugiai issiperi vienu metu, vienu metu ir mirsta. Masine mirti gali sukelt isoriniai poveikiai - bakteriju ar virusu infekcija, chemines medziagos, naudojamos zemes ukyje, ar panasiai.
Drugiu sparneliai padengti zvyneliais, atspindinciais skirtingos spalvos sviesa. Jie labai greit nusitrina, todel laikant tarp knygos lapu gali but pazeisti. Sparnu dziovint nereikia - sudet i dezute ir gana. Kai randam mirusius, ju ir pilvelis jau buna izdziuves.
Slyksciai tiesmukiskai vienapusiskai (seniai pastebejau, kad tau tai budinga) issakei, Lineli, gal ir teisybe (dali teisybes) apie Ivanauskaite. Tikras krikscionis, spinduliuojantis artimo meile. Susirask storesni Biblijos leidima vietoj skydo, bo atvaziaves kupra meginsiu vanot, sventaskuri tu.

Anonimiškas rašė...

Pagalvojau, kad ant galo persudziau. Persiprasau, paskutiniu dvieju zodziu prasom neskaityti:))) Del kupros dar pagalvosiu.

Anonimiškas rašė...

Aciu Neidealui uz pasakojima apie drugelius :0) As tai ir pagalvojau, kad tuos maniskius kas nors "nutrucino" kokiom trasom.

Linai, apie Ivanauskaite tu per ziauriai... Siaip man visai patinka jos kai kurios knygos, o ir del ligos tu labai negraziai rasai. Supranti, kokie mes originalus bebutume, mes esam tik zmones ir visi kopijuojam vienas kita noredami to ar ne :0) Juk mes net kalbet nemoketume, jei musu to neismokintu... Zodziai visi kazkada pasakyti, tik vienaip ar kitaip jie sudestomi... Ir kiekvienam musu savas skausmas atrodo didziausias, o sava meile- labiausiai nepakartojama, nors kitiems i tai nusispjaut :0) Jiems gali tai atrodyt kvaila, banalu ar nuvalkiota... Tai, kad ji serga, yra labai labai negerai ir jei ji ka nors ir ne taip pasake (man neuzkliuvo) tai tikrai atleistina, nes niekam gyvenime nelinkeciau sirgt nepagydoma liga. Tai yra nezmoniskai siaubinga ir ji turi teise isliet savo jausmus, kokie jie bebutu... O kaip tu i tai reaguoji, tai jau ir parodo tavo meile zmonems :0))) As nesu pries Ivanauskaite, manau ji stipri, giliai jaucianti, turinti savita poziuri i gyvenima moteris. Pagaliau mokanti ta poziuri itaigiai isdestyti :0) Man tik ta knyga nepatiko, nes mano poziuris i zmones labai kitoks :0) As nesakau, kad apskritai ten jos poziuris, nes tai grozine literatura, bet sios ir kitu knygu stilius leizia truputi susidaryt nuomone apie ja pacia... Tiesiog mane labai prislege ta knyga... Gal cia as tiesiog tokia suskydus pasidariau :0) Dabar, beje, skaitau jos " ragana ir lietu" :0), nezinau dar ar patiks :0)

Linas rašė...

Gerai jau gerai - apie kultinius -nė žodžio:) Nors ji nėra dar pati prasčiausia, pav. Gavelis, man iš vis kažkoks nesusipratimas ir t.t. bet tiek to.
Žinoma, kad serga blogai, bet kad daro piara ir verslą iš savo nelaimės - dar blogiau. Galų gale tai ir nusako jos, kaip rašytojos "išdirbtą" metodą - viską panaudoti savoreklamai.
Nepateisinu šito ir nepateisinsiu - tai pats elementariausias komercelizavimas visko, kas tik įmanoma. Ir deja man tai ne savo jausmų ir skausmo išsakymas, bet nužmogėjimas -kur gi dingo jos kilniosios budizmo idėjos?
Tiek to, daugiau neberasysiu apie ja, bet supraskit - neteisiu žmogaus, teisiu šito pasaulio praktiką ir gryniausia parsidavimą pačia nežmoniškiausia, mano nuomone, forma.
Žinau sergančių žmonių - bet nė vienas iš to komercijos nedaro.

Anonimiškas rašė...

Atleiskit, kad isiterpsiu, mieli intelektualai, i jusu diskusija apie Ivanauskaite. As jos knygu neskaiciau, bet is paskutinio jos interviu, leidziu sau daryti isvada, kad ji po truputi, vistik atranda Kristu!!! Taigi ligos kartais irgi i nauda.
Beje, kiek mes beklaidziotumem savo iskojimuose, vis tiek viena diena prieisim prie Kristaus. As asmeniskai gailiuosi, kad priejau taip velai...

Anonimiškas rašė...

Robertai, tai jei jau dabar ji atras Kristu, tai staiga ir teigiama taps ir gera... :0) Linai, sakai zmones is ligu komercijos nedaro... o as manau reik dar daug daug zmonems kalbet apie ligas, nes su laiku dauguma kazkuo suserga. Ir apie tai, kaip su tuo gyvent, apie tai, kaip tai priimt artimiesiems, apie tai, kad zmogus turi teise nors ir klykti, jeigu jam blogai... Nes musu visuomene yra iskrypus siuo atzvilgiu. Tokiu atveju tylejimas daug blogiau negu bet ko kalbejimas... Nera taip jau lengva kalbet apie savo liga, is asmenines patirties galiu pasakyt, o be to ir tavo va poziuris ta parodo " daro savireklama" Del budizmo ar kitu ideju, zmogus turi teise persigalvot, juk pats sakei, viskuo domejaisi? O dabar matai krisla kito aky? :0) Nu gerai, nekalbesiu ir as daugiau apie ja :0) O " ragana ir lietus" man patinka :0))) Kaip va tos moterys raganos vis kazkaip tuos sventuosius sugundo :0), o siaip, jei ne raganos, tai jau jie butu sventi sventi... :0)

O apskritai prisikarksejau " reik padet greta esanciam" Tai va, turiu svecia dabar namie su depresija :0)(as cia nesijuokiu, o sypsausi). Sunkokai penkiese 2-ju kamb. bute bus, bet ka nors sumastysim. Svarbu, kad viskas gerai butu, man tai nemaiso. Bet jei zmogus spjove i geriausia darba, namus su visais italiskais baldais ir su savo "kruta" masina atvare pas mus, pareiskes, kad dirbs bet koki darba su mano vyru uz bet kokius pinigus, bet pora savaiciu pabus ir viskas... Duok dieve, kad butu gerai, nes geria vaistus, be to, sako, namie zudytis norejo... Tpfu tpfu tpfu... Is tikro jis fainas, vis tos jusu "vidutinio amziaus krizes", kad jus kur velniai, visus tokio amziaus vyrus, kiek jus zmonom gyvenimu sutrumpinat... :0) Ir ko tiem zmonem vis negana, ar ne?

...Anaiptol as ne pries sotuji gyvenima,
as tik pries gyvenima suluosinta.
As tiesiog uz laime, didele, sviesia.
Aisku- pati neateis ji savaime...
Juk kazkur atsisede prie termoso dviese
Nusidegina lupas nuo laimes.
Neganda name- tikruose rumuose,
Kur tyla kaip neizengiamuose liunuose,
Kur soka balerinos porcelianines.
Ten dvi nemylincios sirdys baigia prisalti
Prie saldytuvo tviskancio, balto...
(Maja Rumianceva)

aisku vertimas gal prastas, bet mintis grazi... :0)))

O dar kazkas atsitiko mano kojai, o darbu pilna, o as klupejau, o kai stojau, tik kely brakst kazkas, dabar skauda trecia diena... Bet net nebandyk sakyt, pas daktarus neisiu!!! Sugalvosiu kokiu raganisku vaistu :0) Jei jau pirmai prakalbom apie budizma, tai man cia buvo paskaiciave :0), kad praeitam gyvenime buvau alchemike ar nuodu gamintoja kazkokia :0)))) tai va reik i save gerai isiklausyt, kokiu cia brudu geriau tept... :0) Tikras sudas viskas, va. Bet man neliudna siandien :0)

Linas rašė...

Nu tu Mamka, ot fruktas esi:)
Tai ta svecia ir siusk su vyru dirbti. Gali ir pas mane popigiaja betonavimo turiu, murijimo, patalpu tvarkymo ir t.t.Nu darbas toks kur issimurzini kaip parsas, o nieko gero nepadarai:))
Nu vidurinio amziaus krizes zinote, geras dalykas, manyciau, kai kuriuos patinelius susimastyt privercia:)
Aisku, as cia viska juokais, ale tu turi svecia, tai ir spresk, manau, akd sugebesi.
O eilerastis fainas.
Tik apie Ivanauskaite nebediskutuosiu, bo labai jau tu jauties kaip zuvis vandenyje šiuo atveju. O Robertas irgi dabar prei juros kaip zuvis:)

Anonimiškas rašė...

Taiiigiiii... Gera prie juros. Ziurejau siandien i truputi selstancias bangeles ir idomu pasidare. Viespats pasake jurai - iki cia eisi o toliau ne.! Ir kaaip ji vargsele besistengtu, negali Viespaties paliepimo sulauzyti.

Beje mamka, jeigu Jurga atras Kristu, tai ji atras viska. (Aisku nuo to geresnis zmogus netampa, bet tai igalina zmogu siekti tapti geresniu, nes jeigu seki Mokytoja tai nori buti panasus i Ji)