trečiadienis, balandžio 26, 2006

Personažo gyvenimas

Turiu tokį literatūrinį personažą - Amiliutę. Kas savaitę pasirodo jos nutikimai, piešiamos karikatūros posmams, taip patenkimu savo poreikį rimuoti, o psichoanalitikai pasakytų - išreiškiu kompleksus ir sunkią vaikystę.
Taigi, nė nepajutau, kaip mano personažas ėmė savarankiškai gyvent. Šią savaitę Amiliutė sprendė klausimą, kaip jai prie Uspaskicho prisiderint.
va taip jai išėjo

Amiliutė dėl Uspaskicho mokosi šokti

Pagalvokit, Viktoriukui
pasidarė baisiai striuka
Dėl diplomo vos suspėjo -
O jau išknista šokėja.

Žurnalistai po jo langu
Dieną naktį baisiai lando
Dar Jolanta pakels vėją
Namuose jam už šokėją.

Viktoriukas – kaip vijurkas
Drūtas, kietas kaip agurkas
Amiliutė net pastiro:
“Noriu būtent tokio vyro.

Jeigu reikia tuoj išmoksiu
Kaip Anžela jam pašoksiu.
Tas puolimas - blogio chartija-
Tegyvuoja Darbo partija“.

21 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Delfyje vienas komentatorius pasiule nauja reklamini suki:
Ciulpki Viktoro sasyska - gausi buta, dzipa - viska.

Anonimiškas rašė...

Nu gerai, asileliai eiliuojantys ir ne :0) Koks jusu reikalas, turi tas Uspaskichas meiluze ar ne? Beveik visi Lietuvos vede vyrai turi ar bent yra tureje meiluzes. Ar tai naujiena? Ne :0) Tai apie ka cia kalbet? O kad jis nupirko jai kazka, tai saunuolis, juk tikrai turi is ko :0)
Neidealai, ar patiko sukis? :0) O gal pavydi, kad nesi mergina ? :0)))))) Bet tai daryti gali ir vyrai :0))))
Uspaskicho lytinis gyvenimas tai jau tikrai yra tik jo ir jo seimos reikalas, bjauru, kai is to daroma "sensacija"

Linas rašė...

Ogo, aistros kaista:) Alia kaip sake per "Kaukazo belaisve" - "V mojom dome ne vyrazatsia";) Cia prasymukas toks.
Mano Amiliute nieko nekaltina, jinai pati mokosi sokti - taigi ir ji nori pretenduot, apacioj paprastai buna karikaturos, tai prie sito nupiese kaip Amiliute, mazdaug 60 metu, su baleto bateliais skraido:0

Anonimiškas rašė...

Veje, Mamka, kaip tavi papykinau. Taigi cia ne Viktoriuko, ar jo kuno daliu reklama, o Krekenavos desreliu. Daugeliui (man taip pat) nepatiko ciniska sios agrofirmos reklama su vokeliais. Ji tikrai izeidzia daugeli mokescius mokanciu, ar besistengianciu dorai uzsidirbt zmoniu. O kaip jaustis tai is darbo ismestai mesos sudytojai? Taip, man patiko sis sukis - cinizmas i cinizma. Ir dar taip sumaniai suvelti abu sie dalykai. Parasyta trumpai, o pasako daug.
Puikiai zinau, kad tai galiu daryti ir as, nebudamas mergina, gali tai daryti ir mesos sudytoja. Tik kad Viktoriukas visai ne mano skonio, o buvusiai sudytojai tai daryt (perkeltine prasme) jau pabodo. Nemegstu pasiputusiu ir arogantisku asabu. O ir as tikriausia ne jo skonio:( Ech, teks gyventi be dzipo:(
Politiku gyvenimas yra viesas. Tokia jau kaina. Jie gi musu elitas ir pavyzdys (bent jau daugelis patys taip galvoja). Jei nori ramaus asmeninio gyvenimo - nelysk pats i viesuma.
Daugelis svetimauja, vagia, musa zmonas. Tai apie ka cia kalbet. Taisykle, jei visi taip daro. Tik manau, kad kiekvienoj seimoj tai individuali tragedija ar komedija, nepaklustanti jokioms taisyklems.
Nelabai megstu politikos, o blevyzgos daznai patinka. Esu kaimo bernas. Blevyzgos, pasilojimai - musu tautosakos etnografinis turtas.

Anonimiškas rašė...

išsirenkam politikus paleistuvius, vagis ir kitokius.... o paskui stebimes, kad musu seme vyksta keisti dalykai. Nesistebekime milimieji, vsio zakonomierno.
O siaip, mamka, tai nemanau, kad jeigu visi taip daro, kad tai yra normalu. Sodomoj visi pedikai buvo ir lyg tai visiems buvo normalu, bet vienam ASMENIUI taip neatrode...

Anonimiškas rašė...

Oi turejau pora Sodomos grieku, oi turejau... Ateis viena diena sventas Robertas visu gyvuju ir mirusiuju teisti, svils pragaro liepsnose mano necystos vietos, oi svils, jau dabar uzuodziu...

Anonimiškas rašė...

Nu tas neidealas tai is tikro mane juokina :0) , gal linksmina tikriau :0) Ir kokiu Sodomos grieku turejai? o Gomoros ? Lyg ir Sodoma su Gomora ten buvo. Chana tau dabar... Dar plius blevyzgos, degsi pragare amziam, turesi visa amzinybe likt su Uspaskichu, nes jis irgi ten bus :0)))

Robertai, kokia tauta, tokia valdzia, tai ir ner ko saipytis :0) O kad jei visi daro, tai turbut normalu, nes pav. man kartais dievazi geda pasakyt zmogui, kad niekad meiluzio neturejau :0) Tu paklausytum, kokiu filosofiju isklausau apie savo neisreiksta seksualuma, beverti aukojimasi zmonem, kurie to neivertina, apie tai, kaip nemoku manipuliuoti vyrais ir bla bla... Man juokinga, nes as ne nemoku, o nenoriu, tai skirtumas yr :0)

Linai, o kodel tavo Amiliute tokia vat sena ?

O apskritai as jum, diedai, pasigirsiu - maciau vakar savo didele buvusia gyvenimo meile, einanti gatve :0) Del jo vienintelio kazkada rasiau eiles... Buvau nemacius ziauriai daug metu, dukra juokias, kaip pazinau, o as sakau, tiesiog as ji matau toki, koks jis buvo tada, visada man toks liks... Bet nepriejau, nenorejau, nes kaip pats sake kazkada, gyvena gerai, susirado zmona panasia i mane, taigi lai gyvena... Jei zmona panasi i mane, tai turetu but laimingas :0)

Linas rašė...

Nu Mamka, senos moterys ismintingesnes:)Be to, per metus sukaupia regiono patirti ir lengvai pamysta:) Diedai irgi:)Bet as pasirinkau moteri, nes ju akiratis platesnis, joms labiau viskas rupi.

O siaip mamka, pavasaris, matyt prasidejo:) Zinot, kas gerai su buvusiom DIDZIOSIOM meilem? Ogi kad jos netapo realybe ir liko vizija.

Anonimiškas rašė...

Ir kaip cia Amiliute Viktoriuku nesizaves, jei ir mamka muru uz ji stoja. Juokauju, suprantu, kad mamka pasisako uz asmeninio gyvenimo privatuma.
Del pragaro man patiko :))) Tik neteks kartu su Viktoriuku vienoj reckoj smalos pliuskentis, jei danguje kaip ir zemeje. Galvojat be reikalo jis cerkves stato. Protekcijos. Geriau ten su sava kompanija. Va mamkai galeciau kas savaite karsta smala kojas depiliuot, Linui skeleto masaza padaryciau. Idomu, ar ten irgi yra suomiska, turkiska plikinimo sales, saltos ir karstos rukyklos?
Vaje, i darbo savaites pabaiga smegenys skysteja, smarkiai nepykit jei ka persudziau:)))

Anonimiškas rašė...

Linai, del meiliu, tai nesi teisus :0) Matai, viena didzioji tapo realybe man ir dar tempiu, nieko... O del to vyruko, kuri palikau, man skaudejo sirdi prisimenant kokius astuonerius metus turbut :0(

Neidealui, tai noreciau pasakyt, kad del tu koju tikrai dar pagalvosiu :0) O kaip su kitom kuno vietom? :0) Rukyklos tai man jau nereiks, ir taip esu salto rukymo, nes rukau :0) Ir kokia dar darbo savaites pabaiga, taigi dar ryt ir poryt i darba ! :0)

Anonimiškas rašė...

Pagalvojau, mamka, ir apie imtymiu vietu, bet neisdrysau taip is karto siulyt - tegu laikas parodo. Nesu jau taip visai iki galo pagadintas:))) Kas del darbo, pradedu itart, kad katorgoj esi, jei iseiginiu neduoda:(

Anonimiškas rašė...

Neidealui
Tu cia baik apie tas intymias vietas, gerai ? As cia usus ten visokius, antakius turejau galvoj :0)
O del darbo, tai megaujuos paskutinem dienom ir zmonemis, nes geguzes pradzioj iseinu truputi kitur ir verksiu, nes laaabai gaila bendradarbiu, o musu darba tiesiog isnuomoja kitiems :0)

Linas rašė...

Mamak, o kaip galvoji, ar vyrams del tokiu dalyku sirdi skauda irgi kartais?

Anonimiškas rašė...

Linai, cia tu klausi ar sirdi skauda del depiliacijos ar del bendradarbiu ? :0) Aisku, kad visiem gaila butu, jei turetu tokias puikias bendradarbes, kaip as... Jos labai geranoriskos ir mielos. Visas pasaulio problemas mes ten apsvarstom darbe, nuo smurto seimoj ar prievartavimu iki ateiviu... Ir mes labai visos skirtingos, bet geriausiai sutariam, pav. viena inteligente, viena pikta ir valdinga, viena laaabai seksova ir as, tokia kazkokia :0) Kitu negaila. Nezinau ar supranti, kaip smagu, kai ateini i darba, o taves ten laukia drauges :0) Viena ciauska ir puola rodyt kokias apatines kelnaites nusipirko, kita aiskina, kokie visi vyrai gyvuliai, o vyriausia inteligente klausineja manes ka daryt su paaugliu sunum... Bet mes vistiek visos sutariam...

Linas rašė...

Mamka, nu saunios tavo bendradarbes, bet as klausiu, kai tu kalbejai apie savo meile, kad sirdi skaudejo kelis metus.
O del bendradarbiu, tai manau, kad tu toks zmogus, prie kurio kiti limpa - greit susirasi nauju.

Anonimiškas rašė...

Linai, tai aisku manau, kad skauda :0)Isimylejimai trumpi, tai greit praeina, o kai zmogus tikrai patinka, tai skaudu... Tik mano ta meile buvo tokia beprotiska - mes taip akivaizdziai viens kitam netikom, kad tai visiems "bade" akis. O ir mes patys supratom, kad tie santykiai be ateities, kad mes be tos meiles neturim visiskai nieko bendro... Jis mane idealizavo, mes net nesimylejom, bet ten vire tokios aistros, butu galima visa knyga parasyt :0) Patyrem ir pridirbom begales nesamoniu, bet kiekviena minute budama su juo jausdavausi laiminga, ne taip kai buna, kad po kurio laiko pagalvoji - va, buvau laiminga :0)

Linas rašė...

O kas meilej gali nustatyt - tikom, netikom?
Mokykloj turejau mergina, kurios giminaiciai irgi nusprende, kad mes netikom, nu ilga laika tempem santykius, bet ilgainiui ji pasidave"netikimui" ir viskas.
Meilej kaip ir kare taisykliu nebuna:)

Anonimiškas rašė...

Nu gerai, del to "meilej kaip ir kare taisykliu nebuna" . Supranti, mylet (tik mylet) gali bet ka... Bet jei bent kiek rimciau ziuri i gyvenima ir i ateiti, rinkdamasis gyvenimo partneri pastoviai partnerystei (santuokai) turi atsizvelgt ne tik i emocijas, zmogus turi turet su tavim bendrus tikslus ir bent dali bendru vertybiu. Pagaliau imant jau tuos musu instinktus, renkiesi "geresni patina reproduktoriu" . Jei nori seimos, nori tureti kazkoki supratima, stabiluma, palaikyma ir pan. Tiketis, kad zmogus pasikeis vien del to, kad tave myli yra ir egoistiska ir kvaila, nes turi priimt zmogu toki, koks jis yra, nes pakeist gali tik save. Tai va, draugaut su tuo zmogum man buvo nuostabu, bet gyvent kartu mes niekad nebutume galeje, abu tai supratom :0) O del zmoniu, tai taip, mano mama man nuolat rekdavo, kad visi mano draugai chuliganai, banditai ir vagys, o as sakydavau, kad jie geri, tik ji nemato, todel, kai uzaugsiu, busiu advokate... Advokate as tikrai netapau, bet mano chuliganai draugai tapo verslininkais, kiti baige magistraturas net kelias, viens tapo policijos komisaru, o buvo ir tokiu, kurie sedo i kalejima... As net negaliu jiems lygintis pagal tai, ka jie pasieke :0) Bet visada malonu, kai paskambini isgirst " tu tik pasakyk, as del taves padarysiu viska, ka galesiu..."

...O dienu margu tu sukury
Tau is atminties vel kyla veidas -
Tas, kurio bijai, kuri meni,
Tas, kuris isaukstintas, kuris prakeiktas...

Cia is tos mano 18 - iolikmetes kurybos :0)

Linas rašė...

Geros eiles, pratesk, Mamka, tu gali rasyti.
Nu zinai, su tuo gyvenimu - kiek zmoniu galvoja, kad surado antra puse, o paskui nusivilia -viskas sutapo -pomegiai, poziuriai ir t.t.
Nemanau, kad taip lengva nusprest -sutas tinkamas, o tas - ne. Juk ir is tavo draugu turbut negalejus butum pasakyt, kuris bus komisaras, o kuris - ne. Gyvenimas sudetingesnis.

Anonimiškas rašė...

" geros eiles" :0)))) Kai vel ka nors isimylesiu taip stipriai, tai gal ir pradesiu rasyt :0) del draugu tai aisku, nezinojau kas kuo bus, bet maciau, kurie blogi, o kurie- ne.
O del nusivylimu ir t.t. nebenoriu apie tai kalbet, viskas cia aisku, tiesiog kiekvienas poroj turetu stengtis augint meile, o ne pribaiginet ja ir viskas butu ok. Tai cia tokia siekiamybe butu :0) Laaabai myliu vyrus, kurie myli savo zmonas :0)

Linas rašė...

Kiekvienas turi savo trukumu:)