antradienis, balandžio 11, 2006

Jaudintis

Visi susiduriame su pasaulio netobulumu, dar blogiau, kai patys esame netobuli.Kai pagalvoji, ar gali kaip Jezus prakaituoti krauju Getsemanės sode už pasaulį? Turbūt ne, nes net už save nė kiek nesijaudini, ką jau bekalbėt apie kitus žmones.Kažkaip tada ir į kitus lengviau žiūrėti - juk pats nesi tobulas.

12 komentarų:

Anonimiškas rašė...

Man idealus zmogus - tai kazkas is pasaku pasaulio. Arba turi buti aklas, kad kitame toki izvelgtum, ar visiskai bukas, kad save tokiu laikytum. Kuo zmogus bukesnis, tuo daugiau trukumu kituose izvelgia, kuo tobulesnis, tuo daugiau gerio ir grozio atranda smulkmenuose, tuo daugiau geru savybiu pamato kituose. Tikros blogybes buna dvieju rusiu: tos, kurias tu gali istaisyti ar pakeisti, ir tos, kuriom iveikt esi persilpnas.

Anonimiškas rašė...

anonimui tik norejau pasakyt, kad kai gerai isimyli, tai atsiranda ir idealus zmogus, nereik ne pasaku pasaulio :0)))) tam tikra laika, aisku... :0) Be to idealus zmogus kiekvienam kitoks, mano supratimu jis turetu but vienoks, o tavo turbut visai kitoks :0) Dabar prisiminiau, kaip karta jehovos liudytoja man aiskino apie roju, kuris bus zemej ir ten gyvens tobuli zmones. Tada jai ir pasakiau, kad netureciau ka veikt tam rojuj, taigi niekaip negaliu tiket taip, kaip ji :0) O musu pasaulis, zmones tuo ir fantastiskas, kad jame yra visko visko visko... tik imk ka nori ir megaukis, o nenori - neimk :0)
O kad blogybes 2 rusiu, tai ka zinau, tavo blogybe man gali but geris :0)

Anonimiškas rašė...

Zinot, Mamka, berasant man irgi buvo atejus i galva mintis apie isimylejimo busena, bet taip ja ir praleidau. Cia jau atskira pokalbio tema. Sauni ta pamisimo busena - isimylejimas, tik gaila, kad beveik visad buna susijus su skausmu. Nors negaila - kas tikra ir stipru dazniausia buna arti skausmo ribos. "Ir pjauna sirdi tarsi dobila lig geluonies, lig pat sirdies saknu...". Galiu pasiteisint, kad meile, tai irgi pasaka. Tikra teisybe ir tai, kad beveik kiekvienas tam tikru gyvenimo momentu turim po konkretu idealu zmogu. Laikui begant jie vis keiciasi. Netrint idealo velniskai jau sunku butu gyvent. Bet tai is emociju, savijautos, individualumo srities. I istatymo ir sukonkretinimo remus to neidesi. Linas lyg ir suabsoliutint ta ideala noretu.
Patiko Tavo pasakymas "zmones tuo ir fantastiskas, kad jame yra visko visko visko... tik imk ka nori ir megaukis, o nenori - neimk :0)". Cia turiu galvoj pasiulyma del svingiariavimo: blogai kai neturi is ko rinktis, o kai yra pasiulymai, gali priimt, gali atmest. Pasirinkimo laisve. Ir dar vienas dalykas - Tu jiems tikrai turi patikt, jei pasiule. Ju normos tokios, ir taip jie isreiske savo prielankuma Tau. Kas vieniems Tabu, tas kitiems priimtina. Nemanau, kad norejo izeist, nemanau, kad pagalvjo, jog suglumsi. Nu jau isipezejau apie ka nereik. Matyt pati suzavejo tas pasiulymas.
Rasydamas apie blogybes norejau pasakyt, kad jas visi matom, ivertinam ir nusprendziam ka darysim. Linas lyg ir noretu kovot pries viso pasaulio blogi. Geriau pradet nuo smulkesniu dalyku. Nuo musu pastangu priklauso kur padesim riba tarp neiveikiamu dalyku ir galimu pakeist. Galejai plaikt meginusi nusizudyt drauga, nerizikuot, kad jis tai padarytu Tavo akyse, galejai megint padet. Pasirinkai antra varianta, iveikei save ir jo busena.

Anonimiškas rašė...

anonimas galetu belenkuo pasivadint, butu smagiau kreiptis :0) Del svingeriavimo tai man jau praejo piktumas :0) Siaip ten ta ponia mano vyro daugiau uzsigeide, nes jis galantiskas, svelnus, demesingas ir bla bla bla :0) Kazkada ir as ji toki maciau :0) O siaip ta pora tiesiog truputi ekstremalai, as nemanau, kad jie blogi, tik su savo ekstimais gal ne i ta puse eina :0) As siaip esu tolerantiska gal net perdaug, nes savo vyrui pasakiau, kad eitu vienas, jei nori, bet jis kazko be manes neina, nu o jau uz rankutes tai as tikrai nelaikysiu :0)))) Man tai nepriimtina ir tiek. As nemegstu kai man primeta nuomone, stengiuos niekam ir savo per prievarta nebrukt ir turiu pasakyt man linksma gyvent, nes as kartais net pati nezinau kokia nesamone imsiu ir pridirbsiu :0)))) Tik stengiuos niekam perdaug nepakenkt :0)

Linas rašė...

Vo du realistai susitiko, man net biski kazkaip, oi oi:)
Tiesa, turiu pasakyt, kad nemanau, kad mano misija - tik sekmingai paciam nugyvent. Mano toks tarnavimas - spyglys uodegoj(mamka, as cia ne apie svingerius ar mazokistus, perspeju:)
O Grafui(turbut toks anonimo vardas:) galiu tik pasakyt - Linas nekovoja pries viso pasaulio blogi, o tik ji ivardija. Sio laiku juk sakoma - kas vienam blogis, tas kitam...
madinga...
Bet as manau, kad blogis yra blogis, kas nesvaru, tas ir nesvaru - niekam naudos neatnesa. O pavasaris - pavasariu ir lieka,ane?

Anonimiškas rašė...

Nu va, issirinkau varda, jei Linas su Mamka bus krikstateviai, tai toks ir liksiu. Taigi ne Grafas as, esu visai nekilmingo kraujo.
Linai, bijau, kad su savo kalbom galim pati isstumt is nuosavo puslapio - nenoresi nei paziuret, ka tokie parmazonai rasineja. O su viena kita pasauline blogybe galetum pakovot - siuksle kokia pakelt ir i siuksliu deze ismest, nosi vaikiukui nusluostyt. Kas cia per hobis - blogybes ivardint? Nu, bet jei padeda...
Mamka tikrai tolerantiskas zmogus, jei savaji taip imtum ir isleistum. Bet kazin kaip po to atgal priimtum? Nors man baisiausia, kai daro ir slepia. Jei padares kiaulyste zmogus atvirai prisipazysta, visad rasiu kuo ji pateisint. Prisipazinimas sunkus dalykas, ir jei jis randa jegu tai padaryt, dali grieko kaip ir atperka. Pora valandu papyksti ir atsileidi.

Anonimiškas rašė...

Nu del to vyro isleidimo :0) Tai tiesiog as apskritai sakau jam, kad gyvenimas su manim jam neturi but kancia, taigi jis turi laisva teise rinktis kaip nori gyvent, gali netgi iseit is manes siandien, ryt ar kada nori, as laiminga su juo, bet buciau laiminga ir be jo :0) Is savo puses manau, kad nugyvenciau su juo visa gyvenima, kaip esu prisiekus ir niekad jo nepalikciau, o jis is savo puses ka galvoja, zino tik jis pats :0) Bet mano vyras turi toki ypatinga sugebejima, jis vis isimyli kazkaip mane is naujo, jau as ji ramunele praminiau :0) As atrodo nei keiciuos perdaug, babulka ir tiek :0) Seima man didziausia vertybe, bet ne prievarta, bent dabar taip manau :0)

Linas rašė...

Nu Neidelas pamirso kaip ji pagal Cipolina vadindavo:0
O Mamkai tai su vyru pasiseke - zinai, dauguma vyru be saves visa gyvenima nieko daugiau isimylet negali, o taviskis vis tave isimyli, va svingeriai matyt i uzuodzia krauja:)
Ale neisivaizduoju, kaip jus toliau gyventumet tokiam reikale sudalyvave. Gal nesiuolaikiskai mastau, bet galvoju kad jums butu ragai:)

Anonimiškas rašė...

Nu va, Lineli, dar viena blogybe busi ivardijas

Anonimiškas rašė...

Linai, manai man su vyru pasiseke? :0) Tiesiog jis puikiai zino, kad geresnes uz mane neras :0) Gali rast grazesne, jaunesne, bet tokios - neras :0))) As nesikeliu, tik tai faktas :0) Tai jam velniskai pasiseke, kad turi mane :0) Ir truputi man, kad turiu ji :0) Bet gana apie mano seima, tai kvaila... O jei butume susvingeriave, nieko nebutu atsitike, pasaulis vis dar suktus i ta pacia puse, tik man tai neidomu, nes man mylejimasis tai

kai akyse dega aistra ir virpa kunas, kai sirdis plaka kaip paselus, kai du zmones tampa vienu ir visas pasaulis sukas tik aplink juos, kai atiduodi save kaip brangiausia dovana tam, kuris moka tai ivertint, kai nori padaryt kita paciu laimingiausiu zmogum, kai nelieka jokiu tabu, kai viskas telpa tavo partnerio akyse...

Tai va, o santykiavimas, seksas, dulk(pypt pypt pypt), krus(pypt pypt pypt) manes nedomina, as megstu myletis :0))) O mylejimuisi reik jausmu, nesvarbu, ar tai truktu diena, metus ar visa gyvenima...

Kazkada skaiciau mazu mergyciu atminimu sasiuviniuose: " zmones - tai angelai, tik su vienu sparnu, kad galetu skristi, jie turi stipriai apsikabinti..." Ar galima pasakyt graziau? :0))

Linas rašė...

Ir truputi man, kad turiu ji :0)
;)))

Nu Mamka, manau, kad situos zodzius reiktu iskalt marmure ir pastatyt miesto centruose ir muziejuose, kaip tobulai atspindincius vyru ir moteru santykiu:)))
Liuks pasakyta.

O del tu anu dalyku - kai zmogus isgeria nuodu, jis mirsta. Nu zeme suktusi, bet jusu santuoka butu nuzudyta - isgertumet nuodu.
Tiesa, zmones turi tokia savybe gyventi ir mire, sako, taip net patogiau - nieko nejauti, gali daryti bet ka ir nejaudina...
as tikiu, kad nuodai nuzudo - kaip tu galvoji, kaip jauciasi tie svingeriai tavo, manau jie mire - neber gedos.
Ar zinai, kad narkomanas per metus gali per 40 zmoniu prikalbint vartoti?
Kodel, ar del to, kad jam labai gerai? Del to, kad nejaustu jog vienas vartoja, kad kuo daugiau tokiu purvinu butu.

Anonimiškas rašė...

as labai matyt skirtingai ziuriu i visus tuos reikalus, negu tu :0) Mane tie sokiravo del to, kad mus sieja tam tikri dalykiniai reikalai, kaip pav. virsininkas pasiulytu :0)
O apskritai as puikiai sutariu ir su zmonem, kurie svingeriauja, pazistu moteru, kurios retkarciais parsidavineja ir dar visokiu zmoniu pazistu :0) Tiesiog kiti gal nezino apie juos to, nes apie tai ne su visais kalbama... Ir tai puikus zmones, nes man nesvarbu kokie ju pomegiai, as ne teiseja, man svarbu, kokie jie sirdyse...na , o kas mane truputi daugiau pazista, tai tokiu dalyku ir nesiulo :0)
Del to, kad svingeriai "be gedos", tai atvirksciai, kai kurie ju mano, kad jei sutinka abu, tai ne " griekas", nes tai ne meiluziai, ne slapta, o garbingai zmonos ir vyro susitarimu :0)
O del nuodu ir santuokos, tai seksas is sono nera baisiausias dalykas :0), nes pav. vyrai i seksa ziuri truputi kitaip negu as (dauguma vyru), baisiau dvasine isdavyste, bent man taip atrodo.