šeštadienis, liepos 30, 2005

Vis galvoju apie Saliamoną

Mane ėmė erzinti, kad Lietuvoje daugelyje parduotuvių yra tos pačios prekes, galų gale net parduotuvės tokios pačios. Štai ką daro vartojimas. Viskas padaryta tam, kad žmonės vartotų, kuo daugiau vartotų... Taigi, žmonės vartoja daiktus, o tai baigiasi tuo, kad ir žmonės imami vartyti, kaip kiniški niekučiai...
Kuo tai baigiasi, man labai aišku, pažiūrėjus į Saliamoną.
Saliamonas, apie kurį sakoma, kad tai buvo turtingiausias to meto žmogus, turėjo 700 žmonų ir 300 sugulovių. Ekleziasto knygoje tas pats Saliamonas užrašė: "Suradau vieną vyrą iš tūkstančio, bet moters tarp visų neradau nė vienos". Jis rašė tai, ką patyrė - turėdamas 1000 moterų taip ir neturėjo meilės.
Kodėl?
Todėl, kad vartojo žmones kaip daiktus, kolekcionavo gražias moteris iš aplinkinių tautų, kol galiausiai baigesi tuo, kad Biblija sako:"Jo širdis tapo nebetobula prieš Dievą". Beje, jei pagalvoji, matai, kad nepaisant daugybes pastangų jis taip ir nerado meilės. Vartojimas jį apgavo.
Taigi vartojimas, ne tik šio laikmečio bėda - Biblija perspėja kad tai yra pavojus kiekvienam žmogui, ne tik karaliui. Susižavėję daiktais ar turtais, mes kažką prarandame, vartojimas mus iščiulpia ir apgauna. Nauda iš turto tik tokia, kad tu jį matai savo akimis.
Neneigiu daiktų, rūbų - tik viskas turi užimti savo vietą, kaip cukrus - gerdamas kavą gali įsidėti šaukštelį ir bus gerai, nes vartoji pagal paskirtį, o 5 šaukšteliai viską sugadins.
Manau, tai dar ne paskutinis mano pamastymas apie Saliamoną.

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Jeigu pajuokaujant, tai tam Saliamonui gavosi, kaip man parduotuvese.Vaikstau po drabuziu parduotuves(nu megsta babulkos,ka darysi)ir tiek daug drabuziu atrodo graziu,net akys raibsta, bet vos tik nusprendziu kazka nusipirkt, staiga pamatau, kad nera ne vieno, kuris man tikrai patiktu, visiem kazko truksta. :0)
O siaip tai Saliamonui butu reikeje paskaityti "mazaji princa":
-Tavo planetos žmonės,-tarė mažasis princas,-augina penkis tūkstančius rožių tame pačiame darže ir neranda jame, ko ieško...
-O juk tai, ko ieško, būtų galima rasti vienoje rožėje arba truputėlyje vandens...
Ir mažasis princas pridūrė:
-Bet akys yra aklos.
Reikia ieškoti širdimi.

Linas rašė...

Labai taikliai pasakei, labai.

Anonimiškas rašė...

sutinku

Anonimiškas rašė...

Galvoju apie Saliamoną ir apskritai apie žmones, kai jie keičia daug "mylimųjų".Jie ieško vis gražesnių, vis tobulesnių, ypatingesnių.Tokių visada galima lengvai rasti, nes svetimi visada geresni, ar ne? Lengva myleti mažai pažįstamą, nes tu jį daugiau įsivaizduoji, negu pažįsti, bet labai sudėtinga mylėti savą žmogų su visais jo trūkumais, blogais įpročiais, kaprizais ir pan. Ir dar sunkiau pamatyti tame savo žmoguje privalumus, viršijančius tūkstančius kitų žmonių.

Anonimiškas rašė...

http://www.tyrabhakti.lt/myleti_dieva.html

UZEIKITE I SI PUSLAPI IR PASKAITYKITE LABAI SILTUS ZODZIUS.

Anonimiškas rašė...

http://www.tyrabhakti.lt/myleti_dieva.html

uzeikite i si puslapi ir paskaitykite labai siltus zodzius