šeštadienis, kovo 24, 2012

Tegyvuoja gyvybė


Labai fainas filmas apie gyvybės užsimezgimo momentą. Pažiūrėjus procesus tik kvailys gali pasakyti, kad gyvybė atsirado savaime

17 komentarų:

consolatio fratrem rašė...

Dievo Žodis sako - "..ir kvailys tarė - Dievo nėra". Pagalvojau, kad teologiškai korektiška bedievius vadinti kvailiais, bet iš kitos pusės - į kietą širdį kietas žodis neįeis.

Anonimiškas rašė...

Sveiki,
isivaizduokime pasaulyje zmoniu perteklius, kas yra didesnis geris ar zuti visiems ar dali prazudyti, kad isgelbeti likusius?
Koks butu dieviskas pasirinkimas. Biblijoje buvo pranasyste, kad turi mirti vienas, kad butu isgelbeti kiti.
Pasaulyje, milijonai badauja ir ismetama milijonai tonu maisto. Ar geriau didinti populiacija ar pasielgti dieviskai, del kitu isgelbimo ir leisti mirti kenciantiems nepriktekliu?
kas yra geris ir kas yra blogis, kas tai tiesa?
kaip suderinti visuotine ir asmenini gerove?

Anonimiškas rašė...

ar visa tai ka zmogus mato, daro, jaucia siame pasaulyje nera tik elektriniai impulsai jo smegenyse?
kuris is siu impulsu biologinio roboto sistemoje isgelbes nuo pragaro.
ar asaros, ar nuosirdus fanatiskas tikejimas pamokslais ir nepasiekiamos svajones siekimas? juk galima nuosirdziai turint geriausius ketinimus aukoti vaikus.
jei i krikscionio namus ateitu nusikalteliai ir prievartautu jo seima vyras turetu melstis ar nusauti uzpuolikus?
kaip jauciates durnindami zmones savo pamokslais? galbut gerai, kad istraukiate juos is primityvios egzistencijos ir duodate proga susimastyti apie egzistencinius klausimus, bet ar dera juos paversti zombiais?
ka manote apie valstybes ir religijos bendradarbiavima ir kaip vertinate skandinavijos pastorius kurie baudziauninkams liepdavo miegoti atsisedus, kad tiems butu nepatogu ir maziau miegodami galetu nudirbti daugiau darbu ponams, ar yra tokiu apraisku ir siandien?

Anonimiškas rašė...

isivaizduokime mergina kuri bijodama gyventi skurde isteka uz turtingo vaikino del geresnio gyvenimo, ar ji prostitute?
isivaizduokime zmogu kuris pamokslininku-suteneriu prigasdintas bijo pragaro ir del geresnio gyvenimo, tenkindamas savo egoistinius gyvuliskus instinktus parsiduoda dievui, ar malonu dievui i toki zeti?

Linas rašė...

Sveiki, kaip suprantu, laikote savo egzistenciją aukštesne už primityviai tikinčius ir išnaudojamus pamokslininkų:) Klausimų daug, matyt, kad jums rūpi ir skauda ir nežinote, kas būtų mažesnis blogis. Į viską neatsakysiu, bet pasakysiu tiek
Nėra tokios ateistų organizacijos kuri:
1.Mažintų skurdą
2.Rūpintųsi sergančiais ar badaujančiais
3.Rūpintųsi benamiais
4. Rūpintųsi kam nors padėti fiziškai, emociškai ar materialiai.
Todėl jų keliami "protingi" klausimai yra tiesiog juokingi. Ateistai yra visiškas nulis...

Anonimiškas rašė...

jus teigiate, kad rukymas ir alkoholio vartojimas nuodeme.
bet biblijoje rasoma, kad nera to blogo, kas neiseitu i gera. kad visa valdzia nuo dievo kuriai reikia paklusti.
biblijos ir visatos mirties ir gyvybes principas teigia, kad del kito gyvybes kazkas turi mirti.
kirminas tam, kad gyventu paukstis, zole, kad gyventu karve ir t.t. kristus kuris simbolizuoja gyvybes rata aprasoma biologijos vadoveliuose.
taigi valstybes valdzia kuri paskirta dievo palieka zmonems laisva valia pasirinkti gerti ar rukyti ir t.t. tie rukantieji greiciau numirsta ir jiems reikia maziau moketi penciju, tuos pinigus valstybe gali panaudoti pasalpoms, svetimui, vaiku namams.
taigi viskas isiena i gera ir mirtis atnesa galimybe gyventi kitam.
tai ar blogai yra rukyti ir kartais isgerti?
lietuvos valstybe yra ateistu organizacija ir ji rupinasi visais savo pilieciais.

Linas rašė...

Mes nieko neteigemia:) Giliai klystate, jei ir buvo bandymas ateizuoti viską valstybėje, tai galima paminėti TSRS, Kiniją,Fašistinę Vokietiją ir Kombodžą:) Buvo šiurpūs laikai...
Susiburkite, ateistai, ir nušluostykit nosį religiniams tamsuoliams, parodykit,kaip reikia daryti mažinant blogį:)

Anonimiškas rašė...

bet juk blogio nera kaip ir rasiau, nes viskas iseina i gera, net jei nedoreliai bus sudeginti pragare teisuoliams tai tik i nauda, nes gales ramiai gyventi danguje ar naujai atkurtoje zemeje.
juk biblijoje raso kad nedoreliai toliau tedaro nedorystes, o teisieji vykdo teisinguma? bet vistiek viskas iseina i gera. ar as ne taip suprantu?
o tsrs leido zmonems gyvent, buvo darbo, rupinosi paprastu zmogumi. juk pats Jezus ir apastalai, bei pirmieji kriskcionys buvo komunistai, viskas buvo bendra. tik musu komunistams sukliude musu genuose slypintis gyvuliski instinktai-brokas, zodziu zmogiskas faktorius.

Linas rašė...

Nu jei nėra blogio, tai kam tuos kvailus klausimus kelti - perteklius, žūtis, egzistenciniai klausimai ir t.t.?:)
Džiaukitės gyvenimu ir tiek. ar nelabai išeina?:)

Anonimiškas rašė...

nelabai, kai matau, kaip tokie kaip jus durninat zmones.
F. Nyčė visur akcentuoja graikų tradiciją kaip pačią geriausią, bet sugadintą krikščionybės. Anot jo, kol žmogus nepradėjo ieškoti moralės, tol jis buvo moralus. Jis dorybę sieja su prigimtimi ir taiko tik aristokratams. Anksčiau (Antikos laikais) žmonės gyvenę anapus gėrio ir blogio. Žmogus buvo gyvuliška būtybė, o moralė sugadino žmogų, todėl moralė ydinga. Kadangi yra dvi kategorijos – gėris ir blogis – todėl ir supratimas apie gėrį ir blogį gali būti dvejopas. Moralę gali sukurti tik aristokratai, o vergiška moralė yra aristokratiškai išvesta moralė. Moralės tipas priklauso nuo valdančios klasės.

Linas rašė...

Kaip gaila, kad savo veikalus jis rašė sirgdamas sifiliu, o gyvenimą baigė beprotnamyje:) Taip sakant -gyvulys ir anapus moralės. Neabejoju, kad Breivikas "gilių" minčių turi.
O kad neišeina, tai tikrai bėda, kažkas tavo džiaugsmą atėmė, gyvuliukams dabar morčius - maukis kelnes arba sijoną aukštyn ir pirmyn. Štai ji laimė ir egzistencija:)

Anonimiškas rašė...

nemazesnis beprotnamis sektose, o sifiliu gali susirgt ir tu. o jums laime paversti zmones fanatikais ir naudotis ju pinigais, ar cia laimingas gyvenimas?

Linas rašė...

Matai, kaip grait insižeidžiama, kai kumyras paliečiamas. taigi faina buvo, atitiko jo gyvenimas jo filosofiją, turėtum tik didžiuotis, o ir kai mirė - tik į gerą, paliko nišą kitiems filosofams.
O jei rimtai, tokios teorijos panašios į girtuoklio mokymą savo vaikui apie alkoholio žalą. sakiau, kad deja ateistai yra nulis, kad ir labai pikti. Aš dar kartą siūlau - džiaukis laisve, džiaukis, kad už nieką nereikės atsakyti - pirmyn.

Anonimiškas rašė...

Matai pagal biblija daug ateistu bus isgelbeti, o ale krikscionys gali likti uz borto. Tai nesakyk, kad ateistai niekas, nes ateistas teisiamas pagal sazines istatyma gali buti daug pranasesnis nei veidmainiaujantys kriskcionys, verciau buti saltam ar karstam, kaip ten pas sako?

Anonimiškas rašė...

Galimi požiūriai į Dievą, dievus

Antiteizmas mano, jog tikėjimas į Dievo buvimą yra žalingas ir aktyviai kovoja prieš visas be išimties religijas.
Ateizmas yra tikėjimas, jog Dievo ar dievų tikrai nėra.
Atvirasis teizmas yra panašus į teizmą, tačiau teigia, jog dėl laiko prigimties Dievas negali numatyti ateities.
Deizmas teigia, jog Dievas sukūrė pasaulį, tačiau nesikiša į tolesnę jo istoriją.
Monoteizmas teigia, kad yra tik vienas Dievas.
Panteizmas teigia, jog Dievas yra Visata (arba Gamta) ir Visata (Gamta) yra Dievas. Neretai papildomai aiškinama, jog Dievas turi savyje, bet nėra lygus Visatai.
Politeizmas teigia, kad yra daug dievų, kurie atlieka skirtingas funkcijas.
Teizmas mano, jog Dievas ne tik sukūrė pasaulį, bet ir aktyviai dalyvauja jame, būdamas visur ir galėdamas viską.

Anonimiškas rašė...

Krikscionybe primena stabmeldziu religija turincia daugybe dievu ir statulu. Dievus teva ir sunu,dvasia sventuosius, angelus. Garbinamas statulas ir ikonas. ar tai neprimityvu? ir dar pati smerkia kitatikius, pagonis, kai patys lygiai tokie patys.

Linas rašė...

Na, gerb, anonime, jūs visiškai teisus - pagoniška ir primityvu,. O kas jums sakė, kad tokie veiksmai ir paveikslai yra krikščionybė?