trečiadienis, rugsėjo 28, 2011

Trinkelių, o gal trinktelėjusi Lietuva?


Trinkelių, o gal trinktelėjusi Lietuva? Savo nuostabai stebiu, kaip lietuviai gyvena ciklais. Jie kai ką nors atranda ir įsisavina, vadovaujasi filosofija – kam ieškoti naujo, jei senas dar geras. Taigi pastaruoju metu stebiu, kaip plačiai ir galingai Lietuvoje įsisavinama nauja medžiaga – betoninės trinkelės. Jos įsisavinimo koeficientą jau prilyginčiau sovietiniais laikais įsisavintos baltos silikatinės plytos ar šiferio lakštų.
Kur bepasisuksi, viskas daroma Lietuvoje iš trinkelių – mūrijamos sienelės, dedamas grindinys, tiesiami šaligatviai, klojamos gatvės. Neabejoju, kad jomis išklotas jau ne vienas garažas, o gal net ir grindys. Gražu, tvarkinga, estetiška. O jei kartais užsuki į kapines, gali pastebėti, kad tokios šaunios medžiagos lietuvis tiesiog negalėjo nenugabenti ant savo artimo kapo – trinkelėmis iškloti ne tik takai, bet ir patys kapai...
Žodžiu, kur beeisi, visur jos – pilkos, rudos, žalios ar net garstyčios spalvos – trinkelės. Tiesa, neimčiau kaltinti vien lietuvio, prie šito masinio plitimo ženkliai prisideda motušė Europa, per visokius projektus užklojanti Lietuvos nugarą trinkelių šarvu. Ir tai - plečiasi kaip gaisras.
O kas belieka? Manau, reikia skubėti, ir neatsilikti, klosiu ir aš.

3 komentarai:

Zita rašė...

Aš tai, manau, kad neklosiu. Geriau pasvarsčius neapsimoka, vis tiek tuoj žiema viską užklos :)

Anonimiškas rašė...

http://www.azuritas.lt/index.php?pageID=65&&gclid=CMzT9YaKxasCFUu_zAod-1Tn0A

Olgerdas rašė...

Žinoma, kad klok. Ir mada cia gal ne prie ko. Tiesiog trinkeles patogu ir tvarkinga. Man daleiskim graziau yra paprastais akmenim kiema isgrist, megstu alia senovini stiliu biski. Bet uztat ziema uzsiknisi per tuos akmenis sniega stumdydamas ir pan. Tad trinkeles tikrai patogu. Klosim ir mes savo laiku jas.