ketvirtadienis, birželio 23, 2011

Kol tu miegojai...

Yra toks filmas, pavadinimu "Kol tu miegojai". Net kai mes miegame ar esame užsiėmę kažkuo kitu, gyvenimas vyksta. Va praeitą savaitę labai diskutavome apie Šventąją Dvasią su vienu žmogum. Taigi, kol diskutavome šis tas ir įvyko, sakykim, vakar mačiau kaip vieną seserį, kuri trumpam grįžo į Lietuvą, Dievas krikštijo savo Dvasia. Tiesiog ji pasakė."Meldžiausi, bet staiga neliko lietuviškų žodžių ir... atsirado nauja kalba". Man labai smagu tai matyti vėl ir vėl, kas nepriklauso nuo žmogaus ir nuo teologijos. Dievas yra gyvenimas ir Jame yra ištisas gyvenimas.
Antras dalykas, kad praktikoje labai aišku, kad Dvasios dovanos ima reikštis tik po šio krikšto, bet ne anksčiau. Kaip ir parašyta Apaštalų darbų 2 skyriuje - tada atsiranda ir sapnai, ir regėjimai ir matymas ir galų gale - antgamtinis tikėjimas. jam tebūna šlovė, kol mes miegame... 

75 komentarai:

Olgerdas rašė...

Linai, tu cia apie ta komedija, kur sutuoktiniai niekaip negalejo pastoti? :). Jei taip, tai labai fainas, juokingas be to, filmas :)

Linas rašė...

Ne, ten mergina įsimylėjo nepažįstamą, o mylimąjį partrenkė, tada ji įsimylėjo jo brolį... irgi faina komedija:)

Ramaškė rašė...

Norėčiau pasiūlyti pažiūrėti trumpą filmuką atsipalaidavimui nuo teologinio disputo.Man kažkodėl kilo asociacijos su mumis ir Dievu,kuomet Aną Dieną matysime Jį veidas į veidą, jau ne kaip per aprūkusį stiklą.
http://www.liveleak.com/view?i=305_1308772777

Linas rašė...

Don ramon, čia pas mus ispaniškai žmonės prakalbo, beje:) O filmas tikrai fainas. Man patiko tie žmonės.

Ramaškė rašė...

Don Lines(vardo kilmė meksikietiška,reiškia dangaus pasiuntinį) būtų labai cekava išgirsti ką ten anys ispaniškai pasakoja.Čia pat išversčiau lietuviškai.Ir taip pat pasakyčiau,ar tikrai ispaniškai kalba.Parašyk kokius kelis sakinius nuklausęs,ar ką.

Linas rašė...

beje, įrašą rašiua ne tam, kad duot progą išsiliet skeptikams ir prasieit su dalgiais. Valdykitės, vyrai:) Jūsų pilna:)

judas rašė...

Na,siais laikais nenuostabu,kad lietuviai trumpam gryze i Lietuva pasimeldzia ir kitom kalbom...primirstama juk lietuviskai kalbeti,tad pritrukstama ir zodziu maldai,tad naturalu,kad 'isijungia' kitos tautos,-kurioje jie darbuojasi,-kalba...:)
Pamenu,kai buvau gryzes is tarybines armijos,daznai isreiksdavau mintis rusiskai,pritrukdaves lietuvisku zodziu...na,bet taip buvo tik pacioj pradzioje ir trumpam ,kol pilnai neatsistate gimtoji kalba.

paalionis rašė...

Uzsitraukiai cia tu Linai skeptiku debesi.
Vyrukai, kai as, pripildytas Sventosios Dvasios (ir beje kalbantis kitomis kalbomis kaip Dvasia duoda prabilti) isgirstu salia naujai itikejusi zmogu pradedant kalbeti kita kalba ar kalbomis, as puikiai zinau kad jis prabilo taip kaip Dvasia jam dave prabilti. Paprasciausiai zinau ir tiek. O kitiems tai atrodo kvailyste, bet apie tai irgi parasyta.

Olgerdas rašė...

Linai, nera cia jokio skeptiskumo. Tik remiuosi Pauliaus zodziais: kalbos yra ženklas ne tikintiems, bet netikintiems (1 Kor. 14:22). Tad butu logiska taip ir mastyti, kad jei pas jus kazkas prakalbo ispaniskai, vadinasi pas jus sveciuose turejo buti netikintys ispanakalbiai... Jiems ir turejo buti skirti tie ispanu kalbos zodziai- kaip zenklas. Negi sunku pagauti Pauliaus minti sioje vietoje? Jei ispanakalbiu pas jus nebuvo, vadinasi sis atvejis buvo dirbtinis, zmogus kalbejo pats is saves.

Linas rašė...

ajo, o kas per pilnatį darysis... bijau i pagalvot, bet lietus palijo, per jaunatį jau bus grybų

Linas rašė...

Olgerdai pakalbėsma, kai per sekmines pereisi. Daugiau praktikos, mažiau teorijų:)

Olgerdas rašė...

Beje, 21 eilute to paties skyriaus pasako kai ka apie kalbas- kad jos yra Dievo teismas. Vadinasi Dievas kazkodel nori jus teisti:). Taip iseina, kai skaitai sia eilute, kuri yra citata is ST. O 20 eiluteje Paulius sako, kad nebutume vaikai ismanymu. Apie tas kalbas galiu pasakyti, kad ju panaudojimo lygis siais laikais yra butent lyg vaiko, netgi kaip kudikio. Jos naudojamos kaip pasigyrimo, isdidumo, nuosavo teisumo irankis. Tuo tarpu Paulius sia Dvasios dovana ivertino kaip maziausia is visu. Be to patare ja naudoti kuo maziau, ypac bendruose susirinkimuose. Kodel? Nes ji netarnauja baznycios ugdymui. Todel Paulius pamini pranasystes dovana, kuria galima tarnauti kitiems (jau nebe sau kaip yra su kalbom). Pasakyciau, kad dovanos yra gerai, bet kai nemokama jomis naudotis, jos atnesa tik zala.

Linas rašė...

Liuks Olgerdai, pradėk nuo mažiausios, gal kū paskui ir daugiau gausi.

Olgerdas rašė...

Kai Dievas duos, tadum ir pradesiu:) Kol kas nedave. O Dievo reketu neuzsiiminesiu- nesvarbu, kad tai dabar madinga:)

Linas rašė...

Nu nežinau, kas ty sostinėj do mados, Ale aišku, nesieksi - negausi.

Olgerdas rašė...

Tokios mados visam pasauly jau gal apie 100 metu ar daugiau- Dieva spaudzia kaip citrina... Jei Jis neduoda ( o Jis kaip tik ir neduoda, nes Dievas nieko nedaro genamas bizunu), tuomet susigalvoja patys, kad neva Jis dave- ir zaidzia cirkus. Stai tokios mados...

O siekti- nereiskia spausti ar prievartauti Dieva tipo "duok duok". Juk pasakyta, Dvasia duoda koznam zmogui skirtingas dovanas, ir kokias zmogui duoti, sprendzia Ji pati, o ne mes. Jei kas gauna vienokia, nereiskia, kad ir as tureciau gaut tokia pacia, ir nereiskia, kad esu blogesnis uz ta kita zmogu. Gavai, naudok ir nesisaipyk is tu kurie turi kitokia nei tu dovana- manau, toks principas turi buti pas krikscionis. Sakau, kad turi, nes kol kas retai galima toki sutikti. Pagrinde vyrauja pasaipuniskas elgesys: pvz., kalbom nekalbi- Dvasios neturi (nors tai nebiblinis dalykas). Tokiu atveju, zmonems dzin, kad dovanu yra pilna, o ne tik kalbos- jie uzsicikline tik ties savimi ir sneka tik apie savo "isskirtine" ir "geriausia", "tikriausia" dovana. Argi tai nera vaikiskumas?

Zita rašė...

Todėl, broliai, karštai trokškite pranašauti ir nedrauskite kalbėti kalbomis. Tebūnie viskas daroma padoriai ir tvarkingai.(1Kor 14:39,40).

Pasimokykim, Olgerdai :)
Kaip tu supranti karštą troškimą dovanų? Karštą dovanų neigimą, jau matau ant tavęs :)
Kodėl prieštarauji Pauliui? Ar čia Paulius tau prieštarauja :)
Tvarka yra, kai yra Dievo baimė, nes Dievo baimė išminties pradžia. Vietoj to, kad tvarkytum kitas bažnyčias pats laikas peržvelgti savo paties komentarus, kurie skatina netikinčius šaipytis iš Dievo. Ir čia jau nebejuokinga :(

Mano broliai, ne visi būkite mokytojais. Žinokite, kad mūsų laukia griežtesnis teismas. Juk mes visi daug kur nusižengiame. Kas nenusižengia žodžiu, tas yra tobulas žmogus; jis sugeba pažaboti ir visą kūną (Jok 3:1,2).

Linas rašė...

Olgerdai paradoksas tame, kad nekalbantys yra geresni kitų kalbų specialistai už kalbančius ir jos joms net svarbesnės:) Štai ir tu - viską žinai, kaip gauti, kokios turi būti, ką turi omenyje Paulius rašydamas, kaip naudoti, kur nenaudoti. Protingiau būtų gauti, o paskui mokyti. Būnant tokio visažinio nusistatymo vargu ar kokią dovaną gausi, Šventoji Dvasia yra jautrus asmuo - žino, arba nenaudosi dovanų arba išmesi į šiukšlyną pasišaipydamas. Pasakyta, "neliūdinkite Šventosios Dvasios".

Olgerdas rašė...

Zodziu, matau, gaunasi tep:Paulius tegu sako, ka nori, o mes darysime tai ka norime... Darykite...

Linai, kad ka nors naudoti, reikia visu pirma tai gauti (manau, Linai, tu visu pirma gavai vairavimo teises, o tik veliau legaliai sedai prie vairo) , o Davejas yra Dvasia, o ne mes. O Jos isprievartauti ir priversti sokti pagal musu dudele neimanoma. Aciu Dievui! :) O tai ka Ji duoda, duoda Savo nuoziura, neziurint musu noru... Ka Ji mums duoda, tas- gerai. Bosas yra Ji, o ne mes. O kai mes siekiame buti bosais, tuomet imame Dieva uz pakarpos ir Jam "ryskiname" ka Jis atseit privalo mums duoti- kas yra didziausias absurdas. Naudojant tokius metodus, galima kai ka gauti, bet tas "kai kas" nebus anei is Dievo, anei tuo galesime Jam tarnauti. Tai, ka gauname tokiu budu, mus neisvengiamai dvasiskai zaloja, atitolina nuo Dievo bei skatina garbinti ne ka kitko, bet pati save.
Beje, internete galima rasti pilna info apie tokiu metodu naudojimo pasekmes. Ypac situos dalykus megsta sekmininkai: nevalgo, negeria, net nemiega- "dovanu" siekia:). Vienas Rusijoje kiek zinau, ant stogo tupejo ziema, lauke "dovanu"- na, 3 dienas pasedejo, persalo ir numire nuo plauciu uzdegimo. Taigi nera tep kad negavo:), tik gavo liga ir mirti. Tokiu ir svelnesniu pavyzdziu pilna- kas psichiatrinen isveztas, kas liga sau pasidare del nevalgymo ar nedamiegojimo, kas darbus prarado (nes nejo darban- "dovanu" ieskojo), kas seima prarado(nes sutuoktinis neatlaike tu "ieskojimu")...

Olgerdas rašė...

O siaip, manau, koznas sau turi uzduoti klausima: kam man reikalingos tos dovanos, ka as su jomis ruosiuosi veikti ir pan. Tai manau svarbu. Nes kolkas dazniausiai pastebiu, kad tikintiesiems tos dovanos reikalingos tik tam, kad kitiems bei paciam sau irodineti, kad tipo su manimi Dievas. Ar tokia yra dovanu paskirtis? Ar girtis, ar kazka irodineti? O gal kozna turi savo konkrecia paskirti? Pvz kalbu dovanos paskirtis nebuvo balbatavimas, kitu niekinimas ar meditacinis ezoteriniu pojuciu siekimas, taciau Kristaus liudijimas kitomis kalbomis kalbantiems zmonems. Panasiai ir kitos dovanos turi konkrecia paskirti.

Unknown rašė...

Nu ir pavariai tu cia Olegai. Pas mane kai kas nors ateis i svecius ir atnes dovanu tai as prasysiu kad kita karta, kai nores nesti dovanas tai tegul man pasiskambina ir pasako ka atnes o as jau pagalvosiu ar man to reikia ar ne. Ir jeigu kam nors is broliu, geriausias draugas nes dovanu tai butinai ji perspesiu, kad gerai pagalvotu ka jis veiks su tom dovanom.

Dievo reketas, palyginus su tokia teologija, yra nulis :)

Olgerdas rašė...

Ka pavariau, ta pavariau :). O tavo, Robertai, sulyginimas manau cia netinka, nes nesulyginamos yra Dievo dovanos ir musu. Ir Dievas dovanas duoda visai kitaip ir kitokiais tikslais nei mes. Neiseina suprasti ir paaiskinti Dievo veikimo musiskais supratimais ar pavyzdziais, nes Dievas nemasto kaip mes ir kaip mes nesielgia.

Linas rašė...

Olgerdai, patarimas tau mažiau landžiok pas Dvorkiną ir Glaznaja maz, Eresi net ir kitus šašlavynus, gal praeis noras niekus rašyti apie pavyzdžius ir metodus visokius. O jeigu nori tam negatyve gyventi, į sveikatą, laisva Lietuva, tik būk geras neaiškink to, ko nesupranti, čia, nes aš žinau, iš kur tu savo pažiūras ir išmintį semi.

judas rašė...

1Kor.12:31 Taigi karštai trokškite AUKŠTESNIŲJŲ dovanų! Ir visgi rodau jums dar pranašesnį kelią.
Todėl, broliai, KARŠTAI TROKŠKITE PRANAŠAUTI ir NEDRAUSKITE kalbėti kalbomis. Tebūnie viskas daroma padoriai ir tvarkingai.(1Kor 14:39,40).
1Kor.4:2 Taigi ir jūs, karštai trokštantys dvasinių dovanų,SIEKITE JŲ BAŽNYČIOS UGDYMUI, kad gausiai jų turėtumėte.
1Kor.14:13 Todėl,kas kalba kalbomis,tesimeldžia,kad galėtų aiškinti.

Ap.Paulius ragina mus troksti ir siekti dovanu,bet aukstesniuju dovanu,ir ragina ju siekti tik del vieno tikslo-del baznycios ugdymo.
Aukstesnes dovanos,tokios,kaip pranasavimo,mokymo,-ugdo baznycia,o,pvz.kalbu dovana,-ugdo tik pati kalbanti(1Kor.14:4),bet aisku,jei kalbantysis turi dar viena dovana-kalbu aiskinimo,-jis gali ugdyti ir kitus (5eil.).
As noreciau paklausti tu,kurie kalba kalbomis,kiek is jusu meldesi,kad galetu aiskinti?Yra parasyta:"Todėl,kas kalba kalbomis,tesimeldžia,kad galėtų aiškinti".Toks Pauliaus duotas isakymas,besimeldziantiems kitomis kalbomis,tik parodo,kaip jam rupejo baznycios ugdymas!
Kaip tokio matymo siandiena truksta kalbu kalbetojams...jei jie ji turetu,jie melstusi,kad galetu ir aiskinti,arba siektu aukstesniuju dovanu-pranasavimo...baznycios ugdymui.Kai nera tokio matymo,tai nenuostabu,kad siandiena kai kuriu susirinkimai-kaip svetimsaliu konferencija be vertejo...:)

Sekmininkai padare kulta ir sios,vienos,-k.kalbu dovanos.Jiems tai tapo vieninteliu zenklu-irodymu Sv.Dvasia gavimui,kad sia dovana kalba visi,kad tai,vos ne vienintele ir pagrindine dovana,po kuria slepiasi kitos dovanos...:)Toks ispudis,kad jie niekada neskaite, ka rase Paulius 1Kor.14 skyriuje.

Linas rašė...

Gerai, kad yra Judas, kuris perskaitė visą 14 skyrių, kalba kalbom, aiškina, pranašauja ir tik ugdo bažnyčią, tik ugdo:) Ir teologiją kremta gerai. Aš irgi stengiuosi mokytis, Judai iš tavo skaitymo metodo. "Tebūnie viskas daroma padoriai ir tvarkingai".
Biblija čia aiškiai rašo, kad bažnyčioje ne viskas gali būti daroma tvarkingai.
Žodelis "ir" rodo, kad vieni skatinami elgtis padoriai, o kiti - tvarkingai. Taigi, elgtis netvarkingai - galima..
Ar teisingai pagal tavo metodą perskaičiau, Judai?

judas rašė...

Del "ir" jau buvo diskutuota,ir konteksto pagalba parodyta jo tikroji reiksme,tad jei jau nori mokytis is manes,tai mokykis taip pat,"ir" teisingai aiskinti,ir be isizeidimu..:)

O del 1Kor 14,tai
Paulius gerai yra pasakes: 1Kor.14:37
Jei kas mano esąs pranašas ar dvasinis žmogus, tegu pripažįsta, kad tai, ką jums rašau, yra Viešpaties įsakymai.
38 Bet jei kas neišmano, tegul neišmano.
:)

Unknown rašė...

Taip Olegai, butent del to as ir sulyginau zmogiskas dovanas su Dieviskom, kad pastarosios yra nepalyginamai aukstesnes. (Beje ir is zmoniu galima gauti ne vien materialiniu dovanu, jeigu ka) Taigi galiu patarti, jeigu kartais nezinosi del ko Dievas duoda dovanas ir kokio jos lygiogali pasiklausti pas brolius kurie tas dovanas gauna ir jomis naudojasi pagal paskirti. Jeigu tau atrodo, kad broliai naudoja dovanas netinkamai ir tai tave zeidzia, tai eik ir kalbek jiems. O kalbeti abstrakcijomis (tipo tokiomis kaip: va ten kazkas kalba kalbomis kad pasididziutu, ar kad dar kazka darytu) ir as moku, jeigu ka :)

Linas rašė...

Matai, Judai, kai kas ko nenori pripažinti, tai randa kaip, parodžiau. Bet pirmas pradėjai tu:) Taigi grįšk atgalia ir skaityk kaip priklauso, tada nebereikės kitų teorijų:)

Linas rašė...

Prieš Šventąją Dvasią dar nieks nelaimėjo, galima, Judai, miegoti toliau,kaip čia ir parašiau, bet gyvenimas vyksta. gulėsi ir sapnuosi, o jis vyks be tavęs.

Linas rašė...

Olgerdai, kiek vilkas besilaižo, vis tiek dantys išlenda:) Pasistenk paS mane čia Dvorkino sekcijos neįkurti su savo išvadom. Pas save - kiek tik nori. O jeigu nori viešo snukiadaužio, tai aš jūsų paslaugoms. Pasižiūrėk į save, sarmata, pats įsitikinęs kad "dovanos" ateina iš kito "davėjo", o lankai bzn, kuri praktikuoja tas dovanas. Esi arba elementarus paprastasis dirvinis prisitaikėlis, nes taip patogu, arba tavo įsitikinimai ir elgesys neturi nieko bendro, kitaip sakant veidmainiauji, ir tik iš už kampo amsi. Tiek tave teišmokė tavo Mokytojas - viena sakyti, o kitą daryti? Po kokiu "kaifu" tu sėdi, jei veidmainiauji šaltu poku? Deja, tokia lietuviškos krikščionybės atmaina yra dažna, nesi kažkuo ypatingas - žmonės negerbia nei savo įsitikinimų nei veiksmų, todėl gerbti kitą ir laikytis elementaraus padorumo - tai jau kosmosas. Blogiausia, kad tokie tipai parduoda tuos, kurie būna arti labai pigiai, todėl laikausi atokiau.
Olgerdai, būk vyras pagaliau. Šituo klausimu arba patylėk arba elkis pagal įsitikinimus. Kol kas esi kaip berniukas, kuris kartu eina agurkų vogt, nors nepritaria, kad tik iš kompanijos jo neišmestų.

Olgerdas rašė...

Linai, pazvelk i Biblija ir pamatysi, kad pirmieji krikscionys neskirste saves tarpusavyje : sitie "kalbantys", anie "tylintys", dar kiti "gydantys" ir panasiu principu. Tarp ju buvo visokiu, nes Dvasia duoda koznam taip, kaip Ji pati nusprendzia. Jie neskirste saves pagal chebras: tipo musu chebra kalbom kalba, o aba chebra- ne. Kristus neikure chebru ir klubu, bet ikure Baznycia, kuri yra vieninga, kurioje yra visko.. Tad logiska ir visai normalu, kad ir as lankau bendruomene, kurioje gali buti visko: vieni turi vienokia dovana, kiti kitokia... Tai yra laisves Dieve principas, o ne pasiskirstymas pagal bandas. Tarp kitko, esu kalbejes kazkada su savo lasteles lydere, ji pritaria mano isitikinimams ir taip pat mano, kad baznycioje turi buti visko. Juk ir Paulius ta pati aiskino: ne visi kalba kalbom, ne visi pranasauja ir t.t. Cia yra Laisko korintieciams 12 skyriaus pabaigoje. Zinoma, jei tu, Linai, Paulius nuomone priimi kaip Dvorkino, tai nieko cia jau nepadarysi- vergyste :)...

O koliotis, Linai, daug proto nereikia...

Linas rašė...

Tai ir neskirstyk ir apibendrinančių išvadų nedaryk. Dienorašty pasakoju, ką matau ir kas vyksta. užuot pasidalinęs, kas pas tave vyksta privarai nežinia iš kur trauktų nesąmonių apie darbų metimą,"gydymą","klestėjimą", nuodėmes, psichiatrines, vergystės ir dar susieji tai su Dvasios dovanom - kaip viso to šaltiniu. Jei taip yra tavo bzn, tai prie ko čia aš, Paulius,kalbos, raštas ir t.t.? Būtum ateistas, dar suprasčiau, padiskutuočiau. Ateistai savo įsitikinimus gerbia ir elgiasi pagal juos. O tu panašus į veikliuosius vyrus - Dievas gyvas, bet statulas vis tiek nešiojam ir poterius kalbam, kad tik patogiai būtų. O jei lyderės nuomonė tau atstoja sąžinę, tai ką aš žinau...

Olgerdas rašė...

Tai ar as skirstau? :). Juk zmones patys susiskirsto, dirbtinai atsiskirdami nuo kitu bei niekindami ne tokius kaip jie. Pvz., as taip suprantu, kad tavo bendruomeneje buti negaleciau, nes buciau "balta varna" del kai kuriu priezasciu. Geriausiu atveju, is manes tyliai butu saipomasi bei galbut meldziamasi uz mane, kad pradeciau pvz tarabarinti:), o blogiausiu- nuolatos buciau terorizuojamas bei laikomas treciarusiu. Is kitos puses, jei kalbeciau kalbomis, buciau nekenciamas pas baptistus. Na ir pan. Nezinau tik, ar supranti ka turiu omenyje. Zodziu, tokiu dalyku neturetu buti baznyciose, aplamai neturetu tikintieji skirstytis chebromis: viena chebra kalba, kita nekalba- ir vieni kitu nekencia. Siuo metu TZ pvz nera tokios situacijos, o yra taip kad kiekvienas zmogus gali buti savimi- jis neturi nei ko megdzioti, niekas jam nepompuoja nei apie kalbas, nei apie kazkokius kitas alia "stebuklingas" praktikas. Kas ka gauna is Dievo, ta ir praktikuoja, jei nieko negauna- dirbtinai nebando vaidinti kad kazka neva gavo. Taip ir ne kitaip turi buti Kristaus baznycioje...

Linas rašė...

Olgerdai, aš tą ir sakau, kad rašinėji pagal savo sugedimo laipsnį. Nebuvęs nematęs tu jau tvirtini, kad tave muš, kankins, terorizuos. Jėzus sakė, jog iš vidaus, iš žmogaus širdies išeina visos blogybės. Taigi, pats pasisakei, kaip tu elgiesi su kitais. Kitu atveju tokios mintys tau net į galvą nešautų.
O del btz tai jau ten nesitebiu kad maža kas turi kokius įsitikinimus. Elgiasi kaip ir tu - pastoriai panos Marijos atlaiduos sėdi, vienam mieste visi nariai, pradedant pastorium savo vaikus leidžia į katalikų tikybos pamokas, o kai viena nesutiko leisti, tai išvadino ją... sektante ir t.t. Tęskite, netrukdysiu, tikrai viskas ten ok:)

judas rašė...

Oi,Linai,as nepripazystu ir nepripazinsiu sekmininkisko poziurio i Biblija,ypac ju supratimo apie Dvasines dovanas...Esu Viespaties pamokytas skaityti Rasta,bei skaitytis su Jo zodziu,tad nieko savo ir nepridedu,nei jokiu "IR VISI",bei kokiu tai kitu svetimkunisku supratimu.Tu kol kas taip nieko ir neirodei,aisku,Biblijos pagalba,kad tavo teorija teisi...tik parodei tai,kaip tau yra svarbu laikytis sekmininkisko supratimo,kurio pagalba,netgi Biblija isigudrinai cituoti...:)
Rasai,kad pries Sv.Dvasia niekas dar nelaimejo,tai kodel bandai Ja nugaleti?Sakysi,kad ne,bet tai kodel Ja gesini?Kaip?Ogi bandydamas Ja supakuoti i viena-kitu kalbu dovanos-dezute?:)Neisdegs.

Tu manai,kad kiti miega,nes nekalba kalbomis,ar,kad parodo,kad kitos kalbos nera irodymas to,jog gavai Sv.Dvasia?
Jei noreciau pasigirti,tai tureciau kuom,ir tai butu ne viena dovana,o daugiau,bet geriau,as pabusiu kitiems "mieganciu",kad ju nesugedinti...

Linas rašė...

Gerb Judai, nu va ir tavo dantys išlindo ir vis labiau lenda, jaučiu kuo tai baigsis:) Mačiau ne vieną tokį kuris laiko save "virš visko", tai gali ir pabūti vienas, nes su kitais vargu ar tau kas išdegs. Viena tavo dovana labai aiški - norėtum būti mokytoju, tai telieka susirasti norinčių pasimokyti. Aš - pass, neturiu ko mokytis iš žmogaus, kuris elementaraus sakinio neperskaito neiškraipęs ir Biblijos chronologijos nesilaiko. Be to, turiu pasakyt,man gana nusibodo tas nuolatinis nepasitenkinimo reiškimas(čia gal irgi dvasdovana) ir zirzimas. Aik žmonai pazirsk, kad barčiai neskanūs.

judas rašė...

Linai,nepulk i asmeniskumus ir nepasikliauk savo praeities matymais bei nuojauta,-bo apsigausi...:)
Man tiesiog rupi pati tiesa,o ne santykius aiskintis su paciu,jeigu ka...ir noriu,kad tiesa butu "virs visko",o ne as :)
Ir nekalbek uz visus,nes ne VISI kalba kalbomis :),tad jiems reikia kai ko ir daugiau bei auksciau...:)ir be to,nuo pat itikejimo pradzios nebuvau vienas,ir kuo toliau,tuo labiau esu ne vienas,ir ne vien tik kiekybe,bet ir kokybe :)

Tu gali is manes ir nesimokyti,nes to as cia nesiruosiau ir nesiruosiu daryti,tiesiog tik parodau,kad Raste yra kitaip parasyta,negu,kad teigia sekmininkai,ir tiek:).Tu kaltini mane,kad as kazka tai iskraipau,kazko tai nesilaikau?Tai kada gi pagaliau imsi ir Biblijos pagalba irodysi tai?

Linas rašė...

Judai, pakankamai parodžiau ir nesiruošiu grįžti aiškinti pavieniam radikalams, kurie traktuoja, kaip jam patinka - iš visų po biškį prisigraibę. Aš jau parodžiua iki kokių absurdų tavo aiškinimas veda, o tu dar kažko kabiniesi tai prie sekmininkų, tai prie charizmatų.Gal ir turi kokią dovaną, ale neturi kur jos naudot, nes kaip pasakyta - tai bažnyčios ugdymui. dar sykį sakau - pirma išmok Biblijos chronologiją, tada nebus ir nesąmonių.

judas rašė...

Tu pakankamai parodei tik tai,kaip tu tvirtai laikaisi sekmininkisko ispazinimo...:)
Visu pirma,jei jau nori buti saziningas pries Dieva,kitus ir save-reiktu pripazinti,kad Biblija neraso taip:"VISI prakalbo kitomis kalbomis".Tu manai,kad cia yra smulkmena ir i tai nereikia kreipti demesio ir kad as cia bereikalo kabinejuosiu :)?
Ismok pirma teisingai skaityti,taip,kaip yra parasyta.Pradek nuo sito ir tai bus didelis zingsnis i prieki pergales link :)

Linas rašė...

Judai, aš pagal išsilavinimą kalbinykas, tai jau teksto nagrinėjimo gal manys nemokyk. Jehovos liudytojai ištisą mokslą sukūrė, kaip "nagrinėti", kad kas parašyta nereikštų, kas parašyta. Taip ir pas tave "visi" reiškia "ne visi" ir dar tai vadini 'šviesa".Šutitj izvolite:) Bet kuris mokytojas, Judai, tau 2 parašytų už tokį nagrinėjimą. O dėl to, ką rašai, tai tavo šaknys yra vienoj man žinomoj teologijoj. Ir esmė ne jungtuke, o siekyje pateisinti tą teologiją ir legalizuoti. Tačiau bėda ta, kad kai Biblija iškreipiama vienoj vietoj - šleifas tęsiasi per visą teologiją ir pažiūros tampa mažiausiai keistos. Jėzus ne veltui klausė:"Kaip skaitai".Ir sekmininkiška teologija čia ne prie ko, pritariu jei teisingai skaito ar katalikas, ar adventistas ar baptistas ar sekmininkas, Dievo žodis visiems galioja vienodai.

Kęstutis rašė...

Man atrodo kad jūs bergždžiai ginčijatės dėl bereikšmių dalykų... ar labai svarbus skirtumas tarp to ar VISI prabilo kalbomis ar VISI-1? Faktas yra toks - Šventoji Dvasia lygiai taip pat krikštija žmones ir šiandien, lygiai taip pat žmonės kalba kalbomis ir pranašauja ir aiškina kalbas ir šiandien. Krikštas Šventąja Dvasia - buvo pati nuostabiausia ir įsimintiniausia mano gyvenimo akimirka, gyvenimas su Šventąja Dvasia, kas dieną prisipildant Jos - antgamtinis - antgamtinė meilė, antgamtinė ramybė, antgamtinis džiaugsmas, antgamtinis teisumas.. beveik kaip apaštalų laikais :) kitas faktas - Dievas taip myli žmogų ir taip nori apipilti jį dovanomis, bet pats žmogus labiau myli doktrinas ir įsitikinimus, kurie tapo šių dienų stabais. Nebūkit kietasprandė tauta, kuriai svarbiau įrodyt savo tiesas kitiem nei atrasti Jį, ieškokite Viešpaties veido ir leiskite būti Jo apdovanotais.

judas rašė...

Linai,tavo issilavinimas gal tau naudingas kur kitur,bet tik ne Biblijos skaityme ir Jos aiskinime.Daznai buna,kad visokie ten issilavinimai tik uzdengia Biblijos perlus,o ne padeda juos matyti :)
Matai,jei Biblija nesako: ir VISI pradejo kalbeti kalbomis,tai vadinasi taip ir buvo,o ApD.2 skr. kontekstas-dar tai tik patvirtina.Jau apie tai buvau kalbejes ir aiskines,gali gryzti ir pasiskaityti.
Jeigu jau zinai,kad Jezus klause sito:"kaip skaitai",tai kodel pats nesugebi perskaityti taip,kaip parasyta?Kame saknys?Kodel butina iterpti kazka tai savo,negi manai,kad Sv.Dvasia pamirso si zodeli:"VISI" :) As tikrai nemegstu kabinetis prie smulkmenu,bet siuo atveju,cia nera smulkmena,cia jau didele beda,kuri pagimdo absurdiska mokyma ir atnesa neigiamu patyrimu...
Sekmines paverciamos i kitu kalbu dovanu svente,tuo anuliojant tikraja Sekminiu prasme...is to kyla klaidingas mokymas,kuris moko,kad kitu kalbu kalbejimas-tai irodymas to,kad esi gaves Sv.Dvasia...ir toks mokymas atveda prie klaidingos praktikos,kuri zmones priveda prie nusivylimu,jei nepavyko prakalbeti,arba ismoko apsimetineti,kad tik itiktu sekmininkiskam supratimui.

Kestuti,tu antgamtinis brolis :),kaip koks angelas...ziurek,tik zmoniu neisbaidyk antgamtiskumais :)

Linas rašė...

Sėsk Judai, du. Nu keista kitus kaltint klaidomis, kai nesugebama sakinio perskaityt ir chronologijoj nesusigaudoma. Tuoj paaiškės, kad tvanas buvo po nukryžiavimo. Neserjozno. .

judas rašė...

Tamsta mokytojau Linai,tai kad pats ir nesugebi perskaityti taip,kaip yra parasyta :).Tai kaip tu gali mokyti kitus,jei pati reik dar mokyt ir mokyt?Ale tau ziurau dzin...:)

Linas rašė...

Aš mokytis pasiruošęs ir mokausi nolat.Dėl teksto tai jį reikia skaityt be išakkstinės nuostatos ir suprasi ir pagausi Judai:) Ne tu jį parašei, ne tu jam ir vadovausi.Turi leisti, kad jis tau vadovautų.Kitaip nebus.

Zita rašė...

Visi pasidarė pilni Šventosios Dvasios ir pradėjo kalbėti kitomis kalbomis, kaip Dvasia jiems davė prabilti (Apd 2; 4).

Nu, ne visi, tai ne visi...:)

Žinai, Judai, pabandžiau pasimokyti skaityti iš tavęs. Ale, žinai, įdomių dalykų pamačiau. Tikrai, nuo skaitymo daug priklauso.

Apd 27 skyrius, kur laivas vos nepaskendo. Ten žmonės 14 dienų buvo nevalgę ir Pauliaus paraginti pradėjo valgyti, bet...

Tada visi pralinksmėjo ir ėmėsi valgio (Apd 27; 36)

Bet matai, ne visi valgė :( Kas nutiko su tai kurie jau nevalgė nebėra ko nei kalbėt :(

Toliau dar gražiau. Sako, kad visi iš to laivo išsigelbėjo, bet... ne visi gi pasiekė žemę :(

Šitaip visi išsigelbėjo ir pasiekė žemę (Apd 27; 44).

Siaubas kažkoks, a ne...:)

Linas rašė...

Oi Zita, kaip nuostabiai jūs perteikiate ir taikote Judo metodą praktikoje. Štai ką reiškia Bibliją sumanaus žmogaus rankose, šaunuolė.

judas rašė...

Siaubas Zita yra tame,kad tu bandai irodyti Rasto pagalba zmogaus ismyslus.Visu pirma,tau reikia isigilinti i ApD.2 skr.konteksta,bei i kitas Rasto vietas,kalbancias apie Sv.Dvasios isliejimo pasireiskimus,bei apie kalbejima kitomis kalbomis.Kai normaliai isigilinsi i visas tas vietas,tada jau nebereiks rasineti nesamoniu...:)
Isiskaityk i tai:
ApD.2
13 O kiti šaipydamiesi kalbėjo: „JIE prisigėrė jauno vyno”.
14 Tada stojo Petras su vienuolika ir, pakėlęs balsą, prabilo į juos: „Jūs, vyrai judėjiečiai bei visi Jeruzalės gyventojai, tebūnie jums žinoma,-įsidėmėkite mano žodžius!
15 SITIE nėra, kaip jūs manote, prisigėrę,-juk dabar vos trečia dienos valanda...

Tie,kurie saipesi,jie nesake taip:Jie visi prisigere....bet JIE prisigere.Toliau stoja Petras su vienuolika,ir gerai isidemekite :),ka jis sako:SITIE nera,kaip jus manote prisigere...
Taigi,blaiviai skaitant sia vieta,aiskiau matosi,kad per Sekmines ne VISI kalbejo kalbomis.Jei butu VISI kalbeje,tada butu pasaipunai sake taip:"Jie VISI prisigere...",o Petras tada sakes:"MES nesame prisigere..."
Kadangi kalbejo tik dalis mokiniu,todel tai daliai mokiniu ir buvo pasaipunu adresuotas pasakymas:"JIE prisigere..."o Petras su vienuolika apgyne juos pries minia,sakydamas:"JIE nera prisigere..."
Stai ir irodymas,vien to jau pakanka,kad paneigti sekmininkiska aiskinima,jog kalbejo visi :)

Toliau,kalbant apie kitas Rasto vietas:
Apd:19:6 Kai Paulius jiems uždėjo rankas, ant jų nužengė Šventoji Dvasia ir jie ėmė kalbėti kalbomis ir pranašauti.
ApD.10:46 Jie girdėjo juos kalbant kalbomis ir aukštinant Dievą.

aiskiai skaitosi,kad vieni kalbejo kalbomis,o kiti pranasavo bei aukstino Dieva (savo,gimtaja kalba) :)
Tiketi tuom,kad visi,kuris gavo Sv.Dvasia,VISI prakalbo kalbomis-didziausias absurdas :)

Ta patvirtina ir Paulius,klausdamas;ar VISI kalba kalbomis?:)
Mokykites Rasto pagalba apginti Rasta,o ne apginti zmogaus ismyslus.
Taigi,mano rankose auksas,ir kaip jus ji besistengtumete sumenkinti,jis nuo to tik aukses...:)

Linas rašė...

Judai, tu gilinkis, gilinkis, va jau iki ko "prisigilinai", kai parašyta VISI, o tu sakai - tai reiškia kad NE VISI. Apie ką mes kalbam, apie kokį kontekstą? Nėra tokio skaitymo būdo, kaip tu taikai ir nebus. Nevark įrodinėdamas, nes tik dar labaiu susipainiosi ir taip komiškai atrodai.

Olgerdas rašė...

Kadangi cia vis apie VISI kalbat, tai ir as ta proga biski pakalbesiu, eilerastuka pavarysiu:

Sėdo kiaulė į taksi
Ir nurūko į VISI
Ten truputį pasimokė-
Tapo ji krūta kiaulokė...
Įsidarbino ji greitai
Jai nei Londono nereikia-
Ji uždirba neblogiau
Tyliai kriuksi liauliauliau... :)

Zita rašė...

Aš nieko nebandau įrodyti, nes man neturi reikšmės kaip pasibaigs šita diskusija. Mane tik liūdina tai, kad tikintieji, deklaravę viešai savo meilę Kristui, dėl savo supratimų viešai pajuokai išstato Dvasią.
Judai, jei tavo rankose būtų auksas, tau nereikėtų to įrodinėti. Arba, kitaip tariant, jei turėtum Šventosios Dvasios patvirtinimą tai čia nesiardytum. Tu tik bandai paneigti kitų išpažinimą, kad tik tavasis taptų auksu :)
O su kalba tau tikrai blogai sekasi. Man, beje, irgi už lietuvių kalbą būdavo prasčiausi pažymiai :) Bet tų pačių klaidų stengdavausi nekartoti. Tu ir vėl suklydai sakydamas, kad vieni kalbėjo kalbomis kiti aukštino Dievą gimtąją kalba. Juk parašyta: „Jie girdėjo juos kalbant kalbomis ir aukštinant Dievą“
Tarkim, kad Linas kalba kalbomis, o aš lietuviškai aukštinu Dievą. Jei tu, Judai, pasakysi, kad girdėjai mus kalbant kalbomis ir aukštinant Dievą, tai bus netiesa. Tu negali mūsų abiejų „pakabinti“ ant vieno įvardžio, nes jeigu aš dar būčiau nusistačiusi prieš kalbas tai sukeltum tikrą karą :)
Pažiūrėk kaip aprašomi skirtingų žmonių atliekami skirtingi veiksmai: „Miesto gyventojai suskilo: vieni buvo už žydus, kiti už apaštalus“ (Apd14;4). Arba: „O ten vieni rėkavo vienaip, kiti – kitaip“ (Apd19; 32)
Ir dar, to meto tikintieji turėjo ir naudojo visas dvasines dovanas, tame tarpe ir kalbų aiškinimą. Jie buvo tik žmonės ir jei nebūtų girdėję ir supratę kalbomis aukštinant Dievą, būtų pačias kalbas atmetę kaip „šarabandinimą“
Toliau jau nebesiaiškinsiu su tavim, nes kaip jau minėjau lietuvių kalba nėra stiprioji mano pusė, todėl aš labiau pasitikiu Šventąją Dvasia.

judas rašė...

Tu nieko nebandai irodyti?Nepasakyciau.:)
Bandai vis Juda prigauti,su meile...:) Kam tie visi gudrus vartymai?Negi jau nebeimanoma,paprastai perskaityti eilutes ir jas suprasti taip,kaip ir yra parasyta.?
Kas taip sujauke protus,na tikrai,kad ne Sv.Dvasia.
dar karta: :)
Apd:19:6 Kai Paulius jiems uždėjo rankas, ant jų nužengė Šventoji Dvasia ir jie ėmė kalbėti kalbomis ir pranašauti.

Ir jie eme kalbeti kalbomis IR pranasauti.kaip cia supranti?

1)Vieni kalbejo kalbomis,o kiti pranasavo
2)visi kalbejo kalbomis
3)visi kitomis kalbomis pranasavo
4)neturiu nuomones

ApD.10:46 Jie girdėjo juos kalbant kalbomis ir aukštinant Dievą.

1)vieni kalbejo kalbomis,o kiti aukstino Dieva
2)visi kalbejo kalbomis
3)visi kitomis kalbomis aukstino Dieva
4)neturiu nuomones.

Ar VISI kalba kalbomis?

Olgerdas rašė...

Judai, VISI nekalba kalbomis- ten kalba lietuviskai :)

judas rašė...

Taip,ten kalba lietuviskai,ir be jokiu kitu kalbu...:)

Zita rašė...

Už lango varnos šaukia savo jauniklius, o tie atsako tuo pačiu: „Kar, ka-a-a-r“
Krūmelyje žvirbliai pasipūtę bando prarėkti varnų balsus ir jų jaunikliai neatsilieka tuo pačiu: „Čirkt, čirkt“
Kačiukai pūkuoti paskui katę bėga ir kniauksi plonais balseliai, o katė atsako/ramina tokiu pačiu kniaukimu.
Pas mus dirbanti nebylė mergaitė ir perskaito ir parašo atsakymą.
O Dievo vaikai ne tik nekalba, bet ir skaityti nemoka...
Kurie vaikai pasaulyje nekalba su tėvais jų kalba? Tai juo labiau Dievo vaikai turi bendravimą Šventojoje Dvasioje. Paulius neklausia: Ar visi meldžiasi kalbomis?
Judai, tavo skaitymo menas yra aukščiau mano supratimo ribų. Renkuosi ketvirtą, iš tavo leistinų, atsakymų :)

judas rašė...

isivaizduoju,kai susirenka varniukai,zvirbliukai,kaciukai...i viena vieta ir pradeda visi kalbeti savo kalbomis :)
Zita,kartais pas tave ne "Kalbu Biblija" rankose? :)
Paulius klausia:ar visi kalba kalbomis?Aisku,kad ne visi,nes nebutu reikalo taip klausti.O jei neturi kalbu dovanos- tada ir nesimelsi kalbomis.Negi ir tai negalima buvo paprastai suprasti?Kam tie keisti isradinejimai,kurie priveda prie krastutinumu?Pagal tave iseina taip,kad jei jau nekalbi kalbomis,tada jau negali melstis Tevui,nes Tevas nesupras taves,jei tu melsiesi jam pvz.lietuviskai...? :)

Rasta skaityti yra viena,bet suprasti ka skaitai-visai kas kita.Kai kam labai truksta izvalgumo.

Kęstutis rašė...

VISI kalba ir kalbom - ten užsieniečių privažiuoja, ten ir kalbų aiškinimas yra labai išvystytas :) man ir paskaitėlę teko pravesti ten kalbom :)

Man iš tiesų labai liūdna kai žmogiškos doktrinos užvaldo žmogaus širdį ir taip apakina, kad yra nuošaly paliekama tai ką sako raštas.. tai iš tiesų religijos dvasia - ji pakreipia raštą 1% širdyje tai užtvirtina kaip nenuginčijamą tiesą (juk 99% - tiesa) ir dėl tos 99% tiesos pasiruošęs kautis iki numirimo.. čia primena "kataliku gimiau, kataliku ir mirsiu".. o jei nesikauni gyvenime su kitais, tai kauniesi mintyse su Dievu :)

Olgerdas rašė...

Nu tai Kestuti, kalbos VISI yra normalios egzistuojancios kitu tautu kalbos- tokias ir isversti nera labai sunku, jei tik jas zinai aisku :) O cia juk zmones ne apie tokias diskutuoja. Na, arba galima pasakyti, viena puse turi omeny realiai egzistuojancias, o kita puse- balbatavima (kurio nei iversti niekas niekada neisvers nes tai nera kalba)... Stai ir visa problema:)

Kęstutis rašė...

Negavęs krikšto Šventąja Dvasia niekada ir nesuprasi kalbų, jų prasmių, jų aiškinimo ir t.t. :) bet vos tik ją gausi - viskas taps daug aiškiau, nes pati Šventoji Dvasia tau tai apreikš ;) balabatavimas yra tam, kas neturi apreiškimo :) bet tam kam jis duodamas, tai bus pranašystė, malda, pažinimo žodis... čia net neverta daug diskutuoti ir įrodinėti, prašyk Dievo, kad Jis išlietu tau savo Dvasios ir pripildytu tave :)

Olgerdas rašė...

Kestuti, va paskaityk, cia is Apastalu darbu 1 skyriaus:

Kilus tam ūžesiui, subėgo daugybė žmonių. Jie buvo priblokšti, kiekvienas girdėdamas savo kalba juos kalbant.
Lyg nesavi ir nustebę, jie vienas kitam kalbėjo: “Argi štai šitie kalbantys nėra galilėjiečiai?
Tai kaipgi mes kiekvienas juos girdime savo gimtąja kalba?!
Mes, partai, medai, elamitai, Mesopotamijos, Judėjos ir Kapadokijos, Ponto ir Azijos,
Frygijos ir Pamfilijos, Egipto bei Libijos pakraščio ties Kirėne gyventojai, ateiviai romiečiai, žydai ir prozelitai,
kretiečiai ir arabai, – girdime juos skelbiant didingus Dievo darbus mūsų kalbomis”.

Ar cia Kristaus mokiniai balbatavo? Ne. Jie kalbejo realiomis to meto kalbomis, ju net versti nereikejo, nes ten susirinke ivairiu tautu zmones juos suprato. Balbatavimo jie nebutu suprate tikrai.
Pasiskaityk, Kestuti, internete rask informacijos, kas gali buti laikoma kalba, o kas ne. Galiu tik pasakyti, kad kiekviena egzistuojanti kalba, net jei mes jos nezinome, turi tam tikra lingvistine struktura. Ne kiekvienas zmogaus lupu isleidziamas garsas gali buti laikomas kalba. Va, kazkur cia Linas rase, kad jis pagal issilavinima kalbininkas, tad situos dalykus tikrai turetu nusimanyti :)
Beje, tas balbatavimo fenomenas yra daug kartu tirtas ir rimtu mokslininku kalba nelaikomas, nes atskiru bereiksmiu ir tarpusavyje niekaip nesusijusiu garsu rinkinys negali buti laikoma kalba. Tu garsu neimanoma isversti. As va irgi galiu paliudyti, kad kiek maciau ir girdejau tuos "kalbininkus", nei vieno ju garsai net tolimai neprimena jokios kalbos. Na, ir kaip gali atskiri nuolat besikartojantys suksniai buti kalba? Net vaikui tai aisku. Tarp kitko, mano dukra kai buvo mazesne, puikiausiai balbatuodavo :) Niekas jos nesuprasdavo zinoma. Ir dabar, kai isiduksta, pasako ka nors bereiksmio- na ir kas is to?..
Tik nemanyk, kad esu pries kalbu dovana. Nesu. Bet jau sakiau, nesu niekada girdejes jokio krikscionio kalbant kitomis kalbomis. Balbatuojant simtus kartu girdejau. Va, butent pries balbatavima as ir esu. Tarp kitko, jei gerai issiskaitytum ko moke Paulius, tai suprastum, kad ir jis buvo pries balbatavima.

Olgerdas rašė...

Tiesa Kestai, krikstas Sv. Dvasia nieko bendro neturi su kalbomis. Tuo labiau balbatavimas neturi nieko bendro su Sv. Dvasia :) Tiesiog, tavo mokymas neleidzia tau mastyti savo galva, o tik to mokymo remuose.

Linas rašė...

"Tiesa Kestai, krikstas Sv. Dvasia nieko bendro neturi su kalbomis". Maladiec, Judui ir sekminės nieko bendro neturi - kas daugiau?:) Olgerdai, nenori - nekalbėk, niekas tavęs neverčia, ale jūs abu bachūrai nepraleidžiat kažkodėl progos palikt po garuojančią krūvą kai paliečiama šita tema, kad tik smirdėtų ir niekas nė artyn neitų. Ale parodyk Olgerdai, kaip reikia kalbėti ir bus gana - gauk tą kalbą konkrečią ir parodyk - va aš tikrai kalbu.
Skirtingai nuo jūsų, tie, kurie patyrė ką reiškia Dvasios krikštas tokiais dalykais neužsijama. Jų kvapas kitoks. Todėl reiktų rimtai susirūpinti, kokį kvapą jūs skleidžiat, o dar blogiua, kad net laikot tai savo misija. Patarlės sako:"Kvailys tetrokšta parodyti, kas jo širdyje".

Olgerdas rašė...

Tai Linai, kada reikia, as ir kalbu. Jei sutinku uzsienieti, su juo ir kalbu kita kalba:) jei tik ja zinau aisku. Jis gi nesupras "barabara" genties "dialekto", kuri kazkodel jus vadinate Dvasios krikstu :) Ir, tarp kitko, Apastalu darbu 2 skyriuje pamineti kitu tautu zmones bereiksmio "barabara" taip pat nebutu suprate... Ir taves, Linai, neimanoma butu suprasti, jei vartotum ne lietuviu kalba, o bereiksmius zodzius.

judas rašė...

Linas,javno ne tos dvasios...
Ka,mes kalbam?Kaip galima kalbeti apie Sv.Dvasia be Sv.Dvasios?Kai kam reikia blaiviai pasiziureti i savo kalbejimo vaisius,kad pagal tai nustatyti,kokios bukles yra jo sirdis .Taip pat reikia atidziau skaityti ir komentarus,kad zinoti,kas ka sake,o kas ko nesake...:)

Jei sirdis neteisinga-tai ir pats zmogus neteisingas.Nors jis kalbetu ir teisingus zodzius savo lupomis,jo sirdis nuo to netaps teisi nei pries Dieva,nei pries brolius...

Kęstutis rašė...

Judai, aš nuoširdžiai perskaičiau tavo komentarus, bandydamas suprasti tave, su nuostata "o gal visdėlto tu teisus", bet sorry, tavo cituojamos rašto vietos tiesiogiai prieštarauja tavo interpretacijai.. arba turi rimtų problemų su teksto suvokimu, su lietuvių kalba, arba per daug įsikibęs į doktriną.


Olgerdai, kažkada aš pats labai kreivai žiūrėjau į kalbas, ir į žmones jomis besimeldžiančius kaip į iškalbos ir fantazijos nepakankamumą turinčius nuspangėlius, bet gavęs Šventosios Dvasios krikštą aš buvau akimirksniu perkeistas, akimirksniu sugriuvo mano požiūriai ir nusistatymai prieš kalbas.. Prašyk Dvasios išliejimo ir pats pamatysi - pats Dievas tau tai apreikš ir išaiškins.
PS: jei tu nesupranti, kas kalbama - labai tikėtina kad tai skirta ne tau ;) juk sekminių dieną kiekvienas ten buvęs nesuprato visų kalbų kuriom kalbėjo mokiniai, bet suprato tik tie kuriems buvo duota suprasti ir tai tik savo kalbą.
Kitas dalykas - jei kažką kalba kalbomis ir tu nesupranti, tai nereiškia kad tokios kalbos visai nėra, juk viso svieto kalbų nežinai :)

Linas rašė...

Judai, nu aišku kad ne tos ir nesiruošiu tos būti:)
Kęstuti tu čia nesistebėk,populiariai paaiškinsiu, kodėl čia viskas taip - Judas nuoširdžiai dėsto baptistų ir laisvųjų krikščionių teologiją, tačiau jos pagrindas ne kaip gauti krikštą, bet - mes jau turim krikštą ir kodėl galim nenaudoti dvasinių dovanų. Kitaip sakant neigiamas tikėjimas. Tiesa, jei baptistai žiūri į šį reiškinį vos ne į kaip apsėdimą, tai laisvieji daugiau kaip į vaikiškumą, žodžiu, nebūtiną dalyką, nes negali kontroliuoti ir tvarkai kenkia. O Olgerdas irgi iš to paties šulinio gerai pasrėbęs ir turi nuostatą - paimk mane Dieve, jei gali, o jei ne - mano teisybė.
O esmė čia ta, kaip Biblija rašo - "jie užsikimšo ausis, kad negirdėtų". Ir nieko čia nepadarysi, jų ausys, jų sprendimas, kam jas naudoti - klausyti, ar kamščiams laikyti:). Diskusiją laikau uždarytą - pasisakė visi, kas norėjo. Amen.

judas rašė...

Kestuti,na,kad tu nuosirdziai perskaitei mano komentarus,tai jau neblogai;)
Bet man keistas vienas dalykas,kuris cia nuolat vis kartojasi is kai kuriu klavisu spaudinetoju...na,o kur pagaliu jusu konkretus argumentai paremti Rastu?Kaip nera ju,taip nera,vien tik kazkokie tai keisti isvedziojimai,kurie paremti kazkokiais tai asmeniniais patyrimais (kurie mazai ka bendro turi su Zodziu),bei kazkokia tai asmenine izvalga,kuri taip pat nieko bendro neturi su tais asmenimis,kuriems tai taikoma.Susidaro ispudis,kad bijoma normaliai zvilgteleti i Rasta,kad tik nebutu prigauti savo kalboje.
Kestuti,jei esi uztikrintas savo izvalga apie mane,kad mano inetrpretacijos tiesiogiai priestarauja rasto vietom,tai prasau,paremk tai Rastu,nes jei to nesugebesi-tai visa tavo snekta-nieko verta,gros cena...

Paz.tavo matymas apie sekmines tik toks,kad tu jas matai tik kaip kalbejimo kitomis kalbomis svente :)...esmes,pacios sekminiu esmes tu nesuvoki,todel tau ir nesigauna suprasti mane,ir matyt dar negreit suprasi.
Keista,bet dauguma kalbejima kitomis kalbomis iskelia daug auksciau uz kitas dovanas, negu kad pati Sv.Dvasia jas iskelia..:),ir pacia Sv.Dvasia isigudrina apriboti,sia,pacia maziausia dovana.

Linas rašė...

Visi bibliniai, lingvistiniai ir loginiai argumentai buvo pateikti, tačiau kai kas "kertiniu akmeniu" pasidarė ne Viešpatį, o jungtuką "Ir". Kaip toj mįslėj - Kabojo A ir B:) A nupuolė, B prapuolė, kas liko?:)

judas rašė...

Liko kaboti "ir" :) .O A ir B ,pagal tavo nuomone,-tai vienas ir tas pats,ir Biblijoje,ir lingvistikoje ir logikoje :),o Sekmines-tai krikstijimas i kitu kalbu dovanas :).
Sekmininkiska-charizmatine misle iminta...:)

Linas rašė...

Deja, Judai,Biblija sako vienareikšmiškai - teisūs yra ne įstatymo žinovai, o vykdytojai.

Olgerdas rašė...

Kai ant jūsų nužengs Šventoji Dvasia, jūs gausite jėgos ir tapsite mano liudytojais Jeruzalėje ir visoje Judėjoje bei Samarijoje ir lig pat žemės pakraščių”. Apastalų darbai 1:8

Na, parasyta tai parasyta, kai kam visai nesvarbu, kas parasyta, ir kas is tikruju ivyko per Sekmines, nes turi savo teoriju, kurias reikia ginti ir nuo Biblijos, ir nuo tikinciuju...

Linas rašė...

Judai, gaila, kad tau nesvarbu, kas parašyta:)
Įdomu, kad be grandiozinių pretenzijų į visažiniškuma, kaip tik tokie teorijų žinovai tos jėgos ir neturi, nes pasiryžę dėl savo teorijos net ir blusą pėsčią iki sibiro varyt:) O pakatu tik paklusti tam, kas parašyta. Gal tu susirask kokius teksto analizės kursus ar ką.

Anonimiškas rašė...

Paklausykite nuolat besiriejantys naujieji pagonys Kristaus Zodzio:

Jūs tyrinėjate Raštus, nes manote juose turį amžinąjį gyvenimą. O Raštai liudija apie mane, bet jūs nenorite ateiti pas mane, kad turėtumėte gyvenimą'. Šlovės iš žmonių Aš nepriimu. Aš žinau, kad neturite savyje Dievo meilės. :)

Vargas jums, veidmainiai Rašto žinovai ir fariziejai! Nes jūs keliaujate per jūrą ir sausumą, kad laimėtumėte vieną naujatikį, ir kai jis tokiu tampa, jūs padarote iš jo pragaro vaiką, dvigubai blogesnį už jus pačius.

:)

Linas rašė...

Teisingai pasakyta, štai ir paaiškėjo, ko tu į tą Angliją išitrenkei:)

judas rašė...

Linai,o ar tau svarbu kas parasyta ir kaip parasyta :)?
Tavo sugebejimas skaityti Biblija pasireiskia,va,tokiu,keistu supratimu:

"Biblija taip nusako Sekminių įvykius "VISI prakalbo kitomis kalbomis". Tai ir yra Sekminių esmė - Dievas atsiuntė pažadėtąją Dvasią ir ji pasireiškė. Tai vyksta ir šiais laikais."

Stai,koks yra zmogaus supratimas apie Sekminiu esme,kuri susiveda tik i viena:gauti pazadetaja Dvasia ir prakalbeti kalbomis... :)
O tai,kas toliau rasoma,tame,jau cia daug kartu minetame ApD.2 skyriuje,jam jau nebesvarbu,nes jis jau gavo sekminiu esme-prakalbo kalbomis :).

Bet ApD.2 skr.nesibaigia tik ties tuom:"ir pradejo kalbeti kitomis kalbomis",nes jei taip baigtusi,tai butu galima tikrai manyti,jog Sekminiu esme-prakalbeti kalbomis.Aciu Dievui uz prakalbusi savo gimtaja kalba Petra,kuris,visu pirma,apgina "kalbinykus" pries tautiecius,sakydamas,kad jie nera "pijokai":)...ir toliau,aiskiai,konkreciai,ir drasiai isreze pamoksla (16-36),po kurio ivyko stai kas:
37 Tie žodžiai vėrė jiems širdį, ir jie klausė Petrą bei kitus apaštalus: „Ką mums daryti, vyrai broliai?”
38 Petras jiems tarė: „Atgailaukite, ir kiekvienas tepasikrikštija Jėzaus Kristaus vardu, kad būtų atleistos jūsų nuodėmės, ir jūs gausite Šventosios Dvasios dovaną.


"Kalbinykai" sukele tik nuostaba bei itarima girtumu, susirinkusiems,bet Petro zodziai- pervere jiems sirdis,ko pasekoje buvo isgelbeti trys tukstanciai sielu.:)
Manau,kad skirtuma,tarp "kalbinyku" ir Petro kalbejimo,nesunkiai pastebes tik tas,kurio sirdis laisva nuo "sekmininkiso" mokymo ir jis taip pat,nesunkiai pastebes,kad Petro kalbejimas buvo su jega,o kas ir yra Sekminiu esme...gauti jega ir tapti liudytojais Jeruzaleje...ir t.t.
Lk.24:49
Ir štai Aš atsiųsiu jums savo Tėvo pažadą. Jūs pasilikite Jeruzalės mieste, kol būsite apgaubti jėga iš aukštybių”.
ApD.1:8
Kai ant jūsų nužengs Šventoji Dvasia, jūs gausite jėgos ir tapsite mano liudytojais Jeruzalėje ir visoje Judėjoje bei Samarijoje ir lig pat žemės pakraščių”.
:)