ketvirtadienis, kovo 03, 2011

Nusivylimo statistika

Išgirdau tokią statistiką, kad bent jau JAV iš 10 žmonių, tarnaujančių visuomeniniais pagrindais, tame tarpe ir Dievui, iki 65 metų lieka tik 2. Statistika neguodžianti.
Tai kas gi yra tas nusivylimo šaltinis, kad nusisukama nuo idealų, nustojama tikėti, kad galima kažką pakeisti?

Manau, ne kas kitas kaip žmonės. Nežinau, kaip JAV, bet Lietuvoje tai tikrai taip.
Nenoriu pasakyti, kad žmonės blogi ir t.t., tačiau faktas, kad neatsakingi, tiksliau atsakingi tik prieš save ir sau. O tai gimdo dideles problemas, iš esmės tai vartotojai, bet ne kūrėjai.
Kai kada turiu stiprų norą būti toliau nuo žmonių, kažkaip saugiau, mažiau nusivylimų, o ir atsibosta klausyti "aš manau". "mano nuomone", "man patinka", "aš nemėgstu" ir panašių žodžių junginių. Ką bedarytum, anksčiau ar vėliau lietuvis nueina įsikibęs į savo karvės uodegą - už tą tešmenį jam nėra didesnių dalykų.
Tai ir svarstau - ar toliau dalyvauti statistikoje, ar jau pakaks.

3 komentarai:

R. A. rašė...

Vienas dalykas statistika, o kitas sąvokų ir situacijų tikslumas. Šiaip manau, čia buvo apie "savanorius". O savanoriai - normalų, kad būna dažniausiai studentai (čia ir LT ir kitur), o po to savanorių pasidaro daug tarp pensininkų (deja, čia kol kas tik kitur). O šiaip tas laikas kada žmogus kuria šeimą, namus, augina vaikus - taip jau susiklosto, kad turi skirti pastangas užsidirbti pinigų. Ir visgi nemanau, kad ir tada žmogus visai nedalyvauja visuomenineis pagrindais grindžiamoje veikloje, tik gal jau formaliai nesivadina savanoriu ir jo veiklos mąstai mažesni. Nu toks gyvenimas. o kita vertus tai tą statistiką gal būtų įdomiau palyginti su tuo, o kaip gi buvo prieš 50 metų ar pan. Ir gal galima būtų pavadinti, ne iš dešimties tik du lieka, o net du lieka. Čia kaip interpretatorius pakreips. O iš ko tie du tada gyvena? gal jie milijonieriai gavę palikimą ar turtingų vyrų žmonos? O gal jie nesirūpina savo šeima ir t.t. ir pan, ką iš tos statistikos dar galima paklausti. Užėjo nuotaika pakomentuoti :)

judas rašė...

Nereikia taip i zmones ziureti,statistiskai,nei ju rusiuoti i tam tikras kategorijas.Zmones reikia myleti,visus,kokie jie bebutu,
tada lengva buti tarp ju ir yra prasme tame...

Linas rašė...

Abu esate teisūs:)