šeštadienis, kovo 12, 2011

Laisvę prisimenant - ar ne per vėlu reformacijai?

Švenčiame laisvės atėjimą. Kuo toliau esame nuo sovietų santvarkos, tuo aiškiau, kad politinė laisvė - tik viena iš laisvių.Deja, kaip rodo patirtis, vien šitos laisvės nepakanka.
Šiuolaikinės Lietuvos padėtimi visai nėra ko žavėtis, jei nesi politikas. Trumpai sakant - tragedija ir tiek. Lietuva skursta, mažėja, traukiasi. Grėsmingu tempu kartojame demaršą, kai lietuviškos žemės susitraukė iki lopinėlio prie Baltijos. Kur dabar trauksimės? Į užsienį ar į nebūtį?
Pastaruoju metu atėjo keli pranešimai apie Braziliją - vieni ją vadina nauja supervalstybe, kiti - fenomenu, treti didžiulę ekonominę sėkmę pasiekusia Lotynų Amerikos valstybe. Priminsiu, kad daugiau kaip 180 metų Pietų Amerikos šalys buvo nepriklausomos, tačiau niekaip negalėjo net su bado problema susitvarkyti. Tačiau dabar atėjo esminis lūžis.
Ekonomiką, gerovę niekaip neišeina atskirti nuo visuomenės dvasinės padėties. Būtent ji ir buvo tas pamatas, kuris pakeitė Braziliją, kurioje vyksta sparti reformacija  tarptautinių misijų organizacija Servindo aos Pastores e Líderes (SEPAL) pranešė, kad šiemet Brazilijoje evangelinių bažnyčių narių skaičius pasiekė 57,4 milijono žmonių. Manoma, kad apie 2020 metus apie 52% gyventojų priklausys evangelinėms bažnyčioms, tai turėtų būti apie 109,3 milijono žmonių, kai gyventojų bus pie 209,3 milijono, tyrimo tikslumas -95%.

Manau, kad tai aiškiausias atsakymas, kaip pakeisti tautą. Bėda ta, kad viena reformacija, kuri išgelbėjo  lietuvių tautą jau buvo.O antra bėda, kad ta reformacija buvo atmesta ir numarinta, lietuviai pasirinko toliau būti tamsoje ir įsikibę laikėsi religijos ir papročių. Žinoma, prisidėjo ir atvykę jėzuitai su savo suktybėmis ir prievarta. Tas pats ir šiandien. Nenoriu būti pesimistas, tačiau nežinau, ar Dievas duos dar vieną šansą mums, kaip tautai. Tačiau kad be gilios reformacijos nieko gero galime nelaukti, tai yra aišku. Tik ar ne per vėlu?

18 komentarų:

Unknown rašė...

tai ką dabar daryt

Linas rašė...

Galvoti, verkti, ir atgailauti.

Anonimiškas rašė...

tas Nele yra ne Nele, o doras liberalas

Sigitas Kalinas rašė...

Lietuviai buvo ir liko pagonys, bet aš tikiu, kad dar galima tai pakeisti. Klausimas kas turi keisti ir į kurią pusę ;)

Anonimiškas rašė...

Dorų liberalų (ir ne tik) nebūna. Visi nusidėjom ir stokojam Dievo garbės ir kas sako, kad jis nenusideda tas meluoja ne tik kitiems bet ir pats sau.

judas rašė...

Eiti ir siandiena isgelbeti viena tautieti-tai bus pats geriausias padarytas darbas del tautos labo...:)

Linas rašė...

Va va dėl dorumo abejoju, ir turiu įrodymų - tas doras liberalas kažkodėl stovėjo turguje prie policijos mašinos nuleidęs galvą, o šalia -policininkas. Ar tik ne už prekybą kiaušiniais įkliuvo? Toliau turguj moteriškis sakė apie policininkų baudas kiaušinių ir sūrių pardavėjams: "Buvam pa rusu. Ruskis lietuviui nekundo, a daba lietuvis lietuvį kunda"

Mr. K rašė...

Nenusimink, broli, prabudimas ateina į Lietuvą, toks prabudimas, prieš kurį buvęs tikėjimo žodžio prabudimas tėra tuščia vieta. Lietuva bus perkeista taip kaip dabar perkeičiama Brazilija ir kitos prabudimą patiriančios tautos. Prabudimas ateina, nes Lietuvoj yra teisių žmonių ir Dievas išgirdo jų maldas.

Ramaškė rašė...

Manau,kad neprašausiu labai pro šalį,jei pasiūlysiu pasiskaityti labai seną (nors jei nežinotum,kada šis žmogus gyveno,tai pagalvotum,kad pamokslą pasakė tik vakar)pamokslą,man pasirodžiusį sveriantį daugiau,nei visi mūsų galvojimai ir vedžiojimai apie prabudimą.

http://www.protestantas.com/pamokslai/subcarpeta%20Spurgeon/C.H.Spurgeon%20Prabudimo%20esencija.pdf

Pagarbiai,
Ramaškė

Ramaškė rašė...

Ah,dar norėčiau pridėti mintį dėl Mr.K komentaro.Krikščionybės istorija turi daug faktų,kad po panašių pareiškimų apie ateinantį prabudimą,kai išlenda paniekos kitų tarnystei ausys, geriausiu atveju prasiveržia didelis pyyyyyyrst.

Linas rašė...

Sveiks, Ramaške, girdėjau gimtadienis buvo,prabudom ir sveikinam:)

Ramaškė rašė...

Dėkui,dėkui,tik kad aš pats nelabai kreipiu dėmesio į tuos gimtadienius...Na,o kad prabudom,tai džiugu.

Olgerdas rašė...

Sperdženas jega, Ramaske :)... Daznokai ji skaitau. O del prabudimu gal patylesiu, nes sia tema megstama labai spekuliuoti ir si zodi kisti kur reikia kur nereikia, dazniausiai net nesuprantant kas turima omenyje po siuo zodziu...

Zita rašė...

O ko čia nesuprasti? Žadintuvas, kava ir darbas...:)

Olgerdas rašė...

Zadintuvas ir darbas jasna:). O su kava kaip? Juk narkotikas:)...

Zita rašė...

Tai sakai, kava suteršia mane?
Žinai, gerai pagalvojus, žadintuvas irgi blogai! Taigi mes paniekinam sukurtą natūralų pabudimą. Čiagi dirbtinis pabūdimas, ne tikras. O kas ne tikra Dievui nepatinka!
Ar ne, Olgerdai? :)

Olgerdas rašė...

Ziurek tu man, kaip gerai gaudaisi! :)) Zinoma, kad tai kas dirbtina, Dievui nepatinka... As cia zinoma ne apie kava ar ziegoriu, bet kitas sprovas...

Zita rašė...

O koks skirtumas "apie kava ar ziegoriu" ar "kitas sprovas..."

"teiskite teisingai" parašyta :)