šeštadienis, vasario 19, 2011

Mokomi neapykantos


Žinot, sunkiausia atsekti ir atpažinti. Gerai stebėti ir tyrinėti kitus, bet, o varge, kada nors ateina eilė ir pačiam sau. Imi pažinti, ko visai nesitiki. Reliatyvu tampa nebe reliatyvu.
Pastebiu, su kokiu nuoseklumu mes esam mokomi nekęsti. Nekęsti neteisingų dalykų pasaulyje, nekęsti skurdo, vargo, neteisybės, skausmo. Pradėję nuo šito (juk turime teisę) ilgainiui pereiname prie neapykantos pačiam gyvenimui. Esame mokomi nekęsti visko, ką galime vadinti gyvenimu - tai toks subtilus mokslas, kai parodoma, kad visi dalykai yra netobuli. O juk netobuli neturi vertės, o norisi tobulų... Netobulas darbas, netobuli giminaičiai, netobula šalis, blogas laikas, netobuli draugai, netobula šeima, netobulas tavo vaikas...  Taigi, imame nejučia nekęsti netobulų, o tobulų neturime. Vadinasi, nebeturime paties gyvenimo, nes niekas šiame netobulame pasaulyje nevertas MANĘS. Toliau vienatvė, atskyrimas, nesupratimas, nusivylimas, beprasmybė. Štai kokia yra teisėtos neapykantos kaina, kurią imame mokėti anksčiau ar vėliau.
Deja, turiu pripažinti kad ir aš ilgokai užsibuvau ne toje "fronto linijoje", mielai studijuodamas siūlomą mokslą, kuris vadinasi -  realybė ir tiesa. Tai taip patrauklu, aišku, jauti jėgą ir esi tvirtas kaip ąžuolas savo įsitikinimuose. Jei ne Dievas, niekad nebūčiau susigaudęs, kad esu elementariai maustomas, iš manęs nuolat tokiu būdu atimamas gyvenimas.
Koks yra pasaulis be Dievo? Toks, kokį matome, kokį žmogus sukūrė. Metodiškai ir nuosekliai žmonės mokomi nekęsti, kol nebeturi gyvenimo. Pažįstu nemažai žmonių, kurie gyvena ant raminamųjų arba antidepresantų.Jie praėjo tuos pačius mokslu. Tačiau Biblija sako: "Gyvenimas pasirodė, ir mes regėjome ir mes liudijame, ir skelbiame jums šį amžinąjį gyvenimą, kuris buvo pas Tėvą ir pasirodė mums".
Ačiū Dievui Jis man parodė - gyvenime nėra neapykantos, tai yra teigiama jėga. Kartais reikia mesti visus mokslus..

3 komentarai:

AsTikRasa rašė...

Neblogai parašei :0)
Na, pasikeičiau vardą, laikas jau atėjo :0) Pabandau pas tave ar rodys paveiksliuką :P
Tai susipažinkim iš naujo beveik :D
Ir žinok- stebiu tave, blyn. Teisingai rašyk :D

astikrasa rašė...

nerodo paveiksliuko :( nu va, kažką sumaklinau :(

Linas rašė...

Valio, pavasaris atėjo, Rasatiksa parskrido is saltuju krastu:)