penktadienis, rugsėjo 24, 2010

Šlovė ir pergalė



Vanilda Bordieri labai išraiškingai dainuoja apie Dievo šlovę ir pergalę, kurią turime per Sūnų. Tai daugiau negu palankiai susiklosčiusios aplinkybės arba sėkmė, tai Jo gyvybė mumyse, Jo vedimas, Jo gyvenimas Šventojoje Dvasioje.
Kiek besipriešintų, žmogus nenugalės ir niekas nenugalės Šventosios Dvasios.
Taip, Ją galima ignoruoti ir jai nepaklusti, netgi užgesinti, bet nugalėti neįmanoma. Buvo piliečiai, kurie manė, jog išnaikino Dvasios apraiškas visam laikui, bet Ji vėl pasirodydavo istorijos bėgyje vis kitoje kartoje. Jei atmeta Ją viena karta, kita priima. Kuri būsim mes?
Tiesa, nemažai žinau žmonių, kurie atsisakė ir net kovoja visom priemonėm prieš bet kokį Šventosios Dvasios pasirodymą, atmesdami Guodėją. Kaip neprotingi gyvuliai jie net nesupranta, kam piktžodžiauja, aklai pasitikėdami savimi ir racionalumu, manydami kad sugedęs jų protas išmano Dievo žodį geriau negu Šventoji Dvasia. Palikę Viešpaties kelią jie susitaria eiti savo keliais ir rūpinasi kaip atitraukti kitus, kad neklausytų ir nepaklustų Dvasios balsui. Kur jie pasisuka, palieka dvokiantį šmeižto, smerkimo ir pusiau tiesos šleifą.
Apie juos Judas užrašė: "Jie lyg šėlstančios jūros bangos, kurios spjaudo savo begėdystę, lyg žvaigždės klajoklės, kurioms per amžius skirta juodžiausia tamsybė".
Bet šiandien žinau tikriau negu vakar - žmogus nenugalės Šventosios Dvasios.

12 komentarų:

Zita rašė...

Man šita giesmė dar nenusibodo, nors jau daugiau kaip metai jos klausausi.
Ačiū Jam už Guodėją ir Mokytoją.

Linas rašė...

O man Vanilda patinka, nes labai įvairiapusiškai dainuoja. Duonuoja dainuoja ir kažkuriuo metu "pasiunta" - visai nevaržo savęs. Tiesiog pavydu.

Olgerdas rašė...

Kad balsas fainas ir dainuoja graziai sutikciau. O va del tu "pasiutimu"... tai apie tai yra Galatams 20:22-23 ir 2 Timotiejui 1:7 parasyta, ypac antros vietos paskutinis zodis yra labai aiskus. Manau, ne pro sali butu kartais pamastyt, kodel tie "pasiutimai" kartais buna ir kodel leidziame sau gardziuotis kuniskais dalykais ir kaip sakai, Linai, nevarzyt saves. Krikscioniskam gyvenime yra ta svarbi susivarzymo(susivaldymo) dalis, kitaip sakant, kryzius. Tai atmetus, gaunasi biski nesusipratimas. Nu nezinau ar aiskiai pasakiau, kitaip nemoku:).

Zita rašė...

Gal žinote kur dar galima rasti erškėtinių dratų, kad džiaugsmas ir linksmumas neimtų :)))?

Olgerdas rašė...

Pas Kristu jie, Zita, jei jau apie tai taip klausi, tai gali ju pas Ji ir gauti jei tau tikrai ju reikia... Ir Jis ju nenusimete ir neburbejo kazkodel kai ant Jo jie buvo uzdeti... O mes ju kratomes...

Zita rašė...

Olgerdai, man nors tyliai pašnabždėk, kur Jėzus liepė ieškoti kančių ir erškėčių? Man Jis pasakė, kad tai per Jo kančias, ne per savo, aš turiu apsčiai gyvenimo. Todėl vertas Jis matyti mūsų džiaugsmingą šlovinimą. Ir ačių Dievui, man dar nei vienas Rašto žinovas ar fariziejus neužkrovė naštų.
Olgerdai, ir už tave Jėzus jau atkentėjo, dabar gali ir tu su džiaugsmu Jį pašlovinti :)

Olgerdas rašė...

Ta ir darau nu:). O kryzius ir kancios- savo ruoztu irgi yra... Tame irgi dziaugsmas. NT paskaityk, tik atidziai.

Zita rašė...

Tai ko tada "pasiūtimų" baidomės :)?

Anonimiškas rašė...

Ai olgerdai, nesimaivom, žinom iš kur koks vėjas pučia, tai taip tiesiai ir sakytum - čia okultizmas, o tai smulkūs priekabiukai, nutylėjimiukai:) Nustok žmones kalibruoti pagal etiketes, gal daugiau pamatysi.
L

Olgerdas rašė...

Nu nes su pasiutimu i Dievo karalyste tai neieina nieks nu niekaip:) kol Dievas neislaisvina. Cia matai Dievo darbas ta atlikt. Jezus gi vaikstinejo po Izraeli tai darydamas... Kai kurie ju patys verzdavosi prie Jo su tuo tikslu arba kas atvesdavo.
Labai teisingai ir graziai parasei pradzioj- aciu uz Guodeja ir Mokytoja :)

Olgerdas rašė...

Tai apie ka snekam apie ta tiesiai ir sakau nu :).

Linas rašė...

Tai labai neįsijausk į "išlaisvintoją", bo kaip rodo istorija, kai kurie išvaduotojai pasirodydavo elementarūs agresoriai ir okupantai. Dvigubų žmonių niekada nevirškindavau. O jeigu labai nori NT skaityti, tai pirmiausia perskaityk - "tebūna jūsų taip - taip. Ne - ne, o kas viršaus, tas iš piktojo".