pirmadienis, rugsėjo 27, 2010

Likimo ironija arba Nesidomėkit savo šaknimis


Žiaurų pokštą likimas iškrėtė dviem sutuoktiniams iš Varšuvos. Ilgą laiką priklausę neonacistų organizacijai, dėl visų bėdų kaltinę žydus ir laikę, jog jiems Lenkijoje - ne vieta, staiga pasimetė, kai paaiškėjo, kad jie abu - grynakraujai... žydai, praneša NEWSru Israel.
Olga ir Pavelas susipažino vidurinėje,18 metų jie apsivedė, abu priklausė neonaciams, Pavelas su draugais visada sveikindavosi pakeldamas ranką. Abu buvo įsitikinę "baltosios rasės pranašumu" ir propagavo Hitlerio dėstytas pažiūras.
Vis dėlto po keleto metų Olga prisiminė pokalbį, kai jai buvo 13 metų, kaip motina minėjo, kad jų šeimoje yra žydiškų šaknų. Olga kreipėsi į istorikus ir buvo pritrenkta, kai sužinojo, kad ji - žydė. Bet dar labiau ji pasimetė, kai ir vyras pasirodė esąs žydas.
Abu sutuoktiniai prisipažįsta, kad juos apėmė baimė ir pyktis. Tačiau dabar jie - ortodoksų sinagogos lankytojai, ir studijuoja judaizmą. Apie juos CNN pastatė filmą.

4 komentarai:

Olgerdas rašė...

Faina istorija. Kazkuo netgi primena Hitlerio gyvenima: jo zydiskas saknis ir nepatvirtintais duomenimis, homoseksualuma. Nu is dalies jis turbut ir nekente to, kuo pats buvo.
As tai savo saknim biski domejaus: senelis is tevo puses- Ukrainos zydas:), senele is tevo puses- vietine Lietuvos zyde:). Krugom odni jevreji karoce:)

Linas rašė...

Nu va, nebūk anticharizmatas, nes istorikai išaiškins, kad šaknys charizmatinės, patirsi dydelę traumą ir suprasi per ilgai kovojas su tuo, ką tiesiog reikėjo priimt:)

Olgerdas rašė...

A tu nebuk antianticharizmatas:) bo irgi gali kokiu bumagu atrast, kad kas nors pas tave baptistas buvo:)

Linas rašė...

kaip Vysockis dainuoja dainoje Miška Šifman "A u menia - antisemit na antisemite:)Giminėj tik giedoriai ir maršalkos:)