pirmadienis, liepos 12, 2010

Svečias


Svečių būna visokių. Vienų laukiame, kiti išnyra netikėtai. Biblijoje kalbama apie svečius, kurie ateina antgamtiškai nelaukiami ir visiškai ne tada, kai tikiesi. Sakykim, Gideoną aplankė tada, kai jis kūlė grūdus, Abraomą, kai jis sėdėjo palapinėje, o Baraką - kai jis jojo nat asilo. Bet turbūt tokių svečių laikas praėjo, dabar taip nebebūna?
Na, mes vis dar gyvenam Biblijos laikais, todėl niekas nesikeičia. Štai išsiuntėme keletą vaikų į sekmininkų sąjungos vaikų stovyklą. Vienas vaikinukas, kuris šiaip jau buvo toks, kad ateidavo į bendruomenę nedažnai, o ir šiaip nerodė uolumo,mieliau eidavo žaisti, negu likdavo klausyti, ką suaugusieji kalba, mamai paskambino. O jo pasakojimas toks - sėdėjo palapinėje, staiga prieš jį atsirado siluetas, tikrai ne žmogus ir pasakė: "Tavo tikėjimo dienos prasidėjo". Tai pasakęs išnyko taip pat staiga, kaip ir atsirado. Berniukas klausė, kas tai galėjo būti.
Mama atsakė:"Sūnau,tave aplankė Dievo meilė".

28 komentarai:

Unknown rašė...

O cia tai bent!!!

Judas rašė...

O,pasirodo Dievo meile turi silueta :)

Unknown rašė...

Judai, net mirtis turi silueta kuris meta seseli. (...jeigu eiciau per mirties seselio sleni....)

Tu stebiesi as abejoji?

Judas rašė...

O,NET mirtis turi silueta!tai ka jau kalbeti apie Dievo meile...:)Tik idomu,kokios tai formos butu?:)

na,netikiu as tokiais pasaukimais.Jei gyventume S.T. laiku,tai gal...bet N.T.Dievas pasaukia per Savo Sunaus Evangelija.

Linas rašė...

na vyrai, cia gal ne siluetai svarbiau, o pati zinia.
Gerai darai Judai, bet atidžiau pasižiūrėk ir į NT, kad žinotum ko galima laukti o ko ne. Ir pamatysi, kad tavo skepticizmas yra kiek prieš NT praktiką - panašių dalykų nemaža NT.
1. Kornelijus ir jo pašaukimas.
Cezarėjoje gyveno vyras, vardu Kornelijus, vadinamosios italų kohortos šimtininkas. Kartą, apie devintą valandą, jis regėjime aiškiai išvydo pas jį ateinantį Dievo angelą, kuris jam tarė: “Kornelijau!”Tas, pažvelgęs į jį, išsigando ir paklausė: “Kas yra, viešpatie?” Šis jam atsakė: “Tavo maldos ir gailestingumo aukos pakilo Dievo akivaizdon, ir Jis tave prisiminė.Dabar siųsk vyrus į Jopę ir pasikviesk Simoną, vadinamą Petru. Jis svečiuojasi pas vieną odininką, Simoną, kurio namai stovi prie jūros. Petras pasakys tau, ką turi daryti”.
Apaštalų darbų 10 skyrius
2. Ananijas ir Saulius
Damaske buvo vienas mokinys, vardu Ananijas. Viešpats tarė jam regėjime: “Ananijau!” Šis atsakė: “Štai aš, Viešpatie”. Viešpats tęsė: “Kelkis, eik į gatvę, vadinamą Tiesiąja, ir Judo namuose teiraukis tarsiečio, vardu Sauliaus. Štai, jis meldžiasi ir regėjime pamatė vyrą, vardu Ananiją, ateinantį ir uždedantį ant jo rankas, kad praregėtų”.
Apaštalų darbų 9 skyrius
ir daug dar visokių vietų.
Na, nebent priklausai teologinei krypčiai kuri sako kad po apaštalų ir Biblijos surašymo viskas išnyko, mums dabar tik paskaitinėt ir melstis be atsakymo reikia. Tada suprantu, tave.

Unknown rašė...

As irgi manau, kad cia ne siluetai svarbiausia. Svarbiausia nepaversti Evangelijos - raide. Nes raide uzmusa ir tik dvasia teikia gyvybe.Labai daug zmoniu tiki evangelija, pamokslauja evangelija ir t.t. bet neturi Dvasios - to silueto kaip cia Linas issireiske, ir visa tai buna mire.
Uf, kiek daug prirasiau :)

Judas rašė...

taip,vyruciai,juk teisingai parasiau,kad Dievas pasaukia per Evangelija,ka ir patvirtinote patys.Zinia juk nesa zmones,o ne kazkokie tai neaiskios formos siluetai...:)

Unknown rašė...

visko buna. Buna, kad zinia gali atnesti ir angelai :)

Linas rašė...

Nu jei teisingai parašei, tai kam ta ironija? Kornelijui irgi buvo pasakyta ne pati evangelija, o kažkas kita, kaip ir šiuo atveju su berniuku. Krikščionybė yra antgamtinė savo prigimtim, tokia buvo, yra ir bus ateityje

Judas rašė...

Buna,buna,kad Angelai atnesa zinias,bet jie negali skelbti Evangelijos...Evangelija skelbia zmones.
O del Kornelijaus,tai jis aiskiai isvydo pas ji ateinanti Dievo angela (o ne kazkoki tai silueta),kuris konkreciai pasake Kornelijui siusti vyrus pas i Jope,ir pasikviesti Petra...kad atejes Petras paskelbtu Kornelijui ir jo namams Evangelija,ko padaryti negalejo angelas.
Kaip matome,angelo vizitas buvo konkreciai suristas su Evangelijos paskelbimu...

Unknown rašė...

As sypsenele uzmeciau nes mane pralinksmina tokios diskusijos. Nesuprantu kodel zmones netiki pilna evangelija. Ten buvo ir angelai ir daug antgamtiniu dalyku. Nejaugi dabar liko tik raštas ir žmogus. Dvasia sako, kaip vėjas - veikia kaip jai patinka. Sinoptikai visokius dalykus gamtoje atspėja bet apie vėją dažnai pasakoma - nepastovios krypties. Aišku dalį Dvasios veikimo galima pažinti ir nuspėti, bet vistiek ji lieka suverenus Trečiasis Dievo Asmuo ir gali veikti kaip Jai patinka.

Judas rašė...

O zmones netiki pilna Evangelija greiciausiai todel,kad jos dar pilnos taip ir neisgirdo...Negi pilna Evangelija yra ta,kuri yra angelai ir kur daug antgamtiniu stebuklu?Visai ne.
Ir nereikia manyti,kad Dvasia gali veikti kaip Jai patinka,-Ji visada veikia ir veiks sutinkamai su zodziu ir Ji nera suverenus Asmuo,o yra viena tiek su Tevu ir Sunumi.

Unknown rašė...

p. Judai. Skaitykite kaip parasiau o ne kaip jus norite matyti. As parasiau .... ir angelai ir.... IR tai reiskia kad į pilną evangeliją įeina ir angelai o ne tik angelai, kaip jūs bandote man pasakyti :)

Judas rašė...

Tai gal Robertas gali mums paaiskinti,kaip i pilna Evangelija ieina angelai...:)?

Anonimiškas rašė...

Demonai irgi tiki ir dreba, tikejimo kelias, nieko konkretaus nepasako, kai mes einame i parduotuve tikime, kad uz pinigus nusipirksime, jei netiketume neitume, tkejimas kasdienis dalykas, o tikejimas seseliais ar dar kazkuo zalingas.

Unknown rašė...

:) Galiu bet ne internete, o gyvu zodziu.

Judas rašė...

Tai gal nereikia,Robertai...Evangelija nera skirta angelams,tad jie ir neieina i pilna Evangelija :)

Unknown rašė...

Supratau!!! Tai p. Judas - angelas. Viskas. Uzsiimu burna (ta prasme pirstus) ir tyliu. :D

Olgerdas rašė...

Siluetas- nebutinai angelas, o jei ir angelas- nebutinai Dievo. Angelu visokiu buna, kaip ir stebuklu:). Kas antgamtska- nebutinai is Dievo, o kas is Dievo- nebutinai antgamtiska:). Stai toks jogurtas gaunasi:).
A sobstvenno, o ciom my tut govorim? :) nepaniatno.

Pastorius–kulkosvaidininkas rašė...

a,cto zdes nepniat?Kazdyj svoj jogurt predlagajet...:))

Linas rašė...

"Jei kalba kas kalbomis, tekalba du, daugiausia trys, paeiliui, o vienas tegul aiškina".

Olgerdas rašė...

Nu va ir tvarka Linai. Du pasnekejo kalbom, lauksim trecio:). Jei trecio nebus, teks tau Linai aiskint:)))

Anonimiškas rašė...

aš patylėsiu, nes labai jau visi turi nuomonę, bajau bajau:)
L.

Unknown rašė...

Viskas tuštybė ir migla kap sakė Mokytojas. :) Man linksma.

kazkas tare: rašė...

Tavo tikejimas isejo ir dabar tau prasidėjo linksmybes dienos,Robertai:)

Unknown rašė...

Judai, tai ko neaplankei manes sia nakti kaip zadejai. Gal nezinojai kad esu isvykes ir ngavai vizos. :) O idomu ar angelams reikia vizu :)

Unknown rašė...

kazkam. Mano tikejimas niekur neisejo :)

Anonimiškas rašė...

angelas zodzio reiksme pasiuntinys, angelas gali buti ir zmogus ir dvasine butybe. yra puole angelai ir yra Dievo angelai, tarnai, pasiuntiniai.