antradienis, birželio 22, 2010

Trūkstama grandis


Rytui auštant, ant kranto pasirodė bestovįs Jėzus. Bet mokiniai nepažino, kad tai buvo Jėzus.O Jėzus jiems tarė: “Vaikeliai, ar neturite ko valgyti?” Jie atsakė: “Ne”.
Tada Jis pasakė: “Užmeskite tinklą į dešinę nuo valties, ir pagausite”. Jie užmetė ir nebeįstengė jo patraukti dėl žuvų gausybės
. Jono 21,4-6
Na taip, ponai mokiniai, praėjo beveik treji metai po to, kai jūs vaikštote su Kristumi, bet valgyti neturite ką duoti. Situacija tokia pati, kaip ir Luko evangelijos pradžioje aprašyta: "Simonas Jam atsakė: “Mokytojau, visą naktį vargę, mes nieko nesugavome, bet dėl Tavo žodžio užmesiu tinklą”.
Ši ištrauka kiek stulbina, tačiau kartu ir parodo, kas daro krikščionio gyvenimą vaisingu.
Kitaip sakant, kai mokiniai sako“Ne”, jie kalba (išversiu);
1.Mes esam žvejai.
2.Dirbam daug ir sunkiai.
3.Esam profesionalai.
4.Mokam plaukioti laiveliais.
5.Meistriškai metam tinklus
6.Esam kantrūs.
7.Daug laiko skiriam studijom apie žuvį.
O kaip su maistu, su žuvies pagavimu? Juk profesionalas ir dar daug dirbantis turi būti sėkmingas?
Ne, svarbu būti profesionalu. Žinoma, tačiau vieną dieną Jėzus paklausia, ar turite maisto...
Kiek stebiu krikščionybėj matau būtent tokį vaizdą - o mes profai, o mes dirbam, o mes vargstam, o mes plaukiam aukso laivais, bangas keliam, mojuojam žvejo bilietais ir ...
Tačiau daug svarbiau ne tai, ką daro, kokiais laivais plaukia, tačiau tai, ar turima maisto, kai ateina laikas atsakyti - Jėzaus auksinio laivo gabalu nepamaitinsi ar žvejo bilietu. Maistas yra maistas.
Taigi, brangieji, Jėzus klausia “Vaikeliai, ar neturite ko valgyti?”, jis kartu ir atsako - nėra manęs, nėra ir maisto.
Dauguma religinių organizacijų didžiuojasi savo instrumentais, ar net visu žvejybiniu laivynu, tačiau jie neturi maisto, nes Kristaus nėra ten.
Teoriškai Jėzus turėtų būti, net kursai organizuojami įtikinti, kad Jis tikrai tikrai yra laive, o visokios virvių atplaišos yra pats tikriausias delikatesas, kol esi sotus - nieko, tačiau alkanas žmogus pamato - maisto...
Beje, religinės organizacijos net viena kitai dižiuodamosis demonstruoja savo profesionalumą - o mūsų valtis seniausia, o mūsų laivynas didžiausias, o pas mus pačios geriausios instrukcijos ir apmokymai, o koks mūsų katiponas... Retkarčiais net surengia bendrus flotilių pasirodymus ir apsikeitimus, pagarbiai apžiūrinėja vieni kitų žvejybos instrumentus. Tačiau maisto vis tiek nėra.
Dar reikia pasakyti, jog net laikas, beveik treji metai, mokinių praleistas su Kristumi, nedavė garantijos, kad jie turės maisto - jokių antpečių, jokių nuopelnų, jokių garantijų.
Galima kiek nori žavėtis valtimis ir savo pasiekimais ir galia, tačiau jei nėra trūkstamos grandies, viskas yra tuščia.

14 komentarų:

Zita rašė...

Aha, valgyt noriu. Ir taip visada būna, kai tik be pietų lieku, kažkodėl visi vien tik apie maistą ir kalba :)

O įrašas geras - be Jo badas

Linas rašė...

Ačiū, aį čia aliuzija į tai, ar aš turiu alkanai Zitai maisto?:)

Zita rašė...

Greitai galima patikrinti, nes kai išalkstu tai ir į pasaulio kraštą nulėkčiau, o iki tavęs tai vienas juokas :)

Linas rašė...

oj oj aš čia hipotetiškai į internetinę erdvę kalbu, kažin ar esu pasiruošęs asmeniniam patikrinimui:)

Zita rašė...

Gerai jau netikrinsiu :)

Gero savaitgalio ir tau ir tavo internetinės erdvės kompanijai. Džiaugsmo jums Viešpatyje.

Linas rašė...

Gelbėkit, gerieji žmonės
Zitka greitai atvažiuos
Ir atidžiai iš pašonės
Maisto atsargas testuos:)

Judas rašė...

"Dar reikia pasakyti, jog net laikas, beveik treji metai, mokinių praleistas su Kristumi, nedavė garantijos, kad jie turės maisto - jokių antpečių, jokių nuopelnų, jokių garantijų.
Galima kiek nori žavėtis valtimis ir savo pasiekimais ir galia, tačiau jei nėra trūkstamos grandies, viskas yra tuščia."

Jezus,savo zemiskame tarnavime ismoke savo mokinius pilnai pasitiketi Juo,ir Jis juos paruose bei aprupino pilnai viskuom,kad jie galetu "plaukti" iki pasaulio krastu...
Jie visiskai buvo islaisvinti nuo zemisku turtu,nuo asmenines karjeros siekimo...ju garantas buvo Viespaties zodis (mat.19:27-29),todel ju tarnavimas buvo stiprus,ir Jezaus Vardas ne tusciai buvo tariamas ju lupomis...

Kristina rašė...

Taip, Judai, bet kaip ir kiekvienam is musu ateina isbandymu metas, kai yra istiriama, kaip gerai mes dareme namu darbus:) Per Kristu tiek apastalai anadien, tiek mes siandien gauname daug, bet klausimas yra kiek priimam, kiek patikim. Kartais mokai mokai, kalbi kalbi, o viskas kaip i kiaura maisa. Prisiminkime, kad apastalai iki tam tikro momento tikejosi visai kitokios atstatytos karalystes. Ar kartais ir mums taip nenutinka? Itikim, o po kiek laiko kazkaip pradedam didesni demesi skirti regimiems dalykams... Dievas istiria ir tada viskas pasimato... Aciu, Linai, uz irasa:) Faina, kai Dievo Zodis vis naujai atsiskleidzia:)

Anonimiškas rašė...

tai dar karta parodo biblijos tikluma -mokitojo 9,11-12 . cia pabresciau nevisuomet . ismintingieji nevisuometuzsidirba .

Jurgita rašė...

o iš ko tu nusprendi, kad tos grandies kažkam trūksta? ;)

Linas rašė...

Iš valties puošnumo ir menko laimikio - valgyti nėra ką, nebent siūlo persenusius koncervus:)

Judas rašė...

O kaip mokiniai galejo pagauti zuvi,kai pats Viespats nedave tai zuviai plaukti i ju tinklus?
Juk Viespats cia parode,kad Jis gali jais pilnais pasirupinti,ir kad jiems nebereikia jau gryzti prie savo seno amato...ir be to,mokiniams reikejo jau atprasti nuo Jezaus kune,ir priprasti prie naujo Jezaus "kuno"-Jezaus Dvasioje ,kuris-ju dvasioje...

O maisto mes visada turesime,jei maziau dirbsime,o daugiau Jezu pazinsime...

Linas rašė...

Taip Judai, sutinku su tavim, tu tik papildai

Unknown rašė...

Aciu Linai uz teisingus ir palieciancius sirdi zodzius