ketvirtadienis, kovo 11, 2010

Gogas iš Magogo žemės - bandymas išspręsti problemą


Antikristo karalystę kaip ir aptariau, jį bus tas veiksnys, kuris sukels didįjį suspaudimą prieš grįžtant Kristui.
Tačiau tai ne vienintelė jėga, kuri išstos prieš Izraelį dienų pabaigoje. Ezechielio pranašystės 38 ir 39 skyriuose kalbama, kad puls Gogas iš Magogo žemės - daugiatautė armija užgrius Izraelį. Biblijos tyrinėtojai mano, kad šis išpuolis bus net anksčiau, negu įsikurs antikristo karalystė arba anksčiau negu ji pasieks savo klestėjimą. Tai gali būti ir paralelinis istorijos veiksmas.

“Žmogaus sūnau, pranašauk prieš Gogą, Magogo, Mešecho ir Tubalo vyriausiąjį kunigaikštį,ir sakyk: ‘Taip sako Viešpats Dievas: ‘Gogai, Mešecho ir Tubalo vyriausiasis kunigaikšti, Aš esu prieš tave".Ezechielio 38;2
"Paskutiniais laikais tu ateisi į kraštą" Ezechielio 38;7
"Tu ateisi kaip audra, kaip debesis uždengsi šį kraštą, su tavimi bus tavo ir kitų tautų pulkai"
.Ezechielio 38;9

Visiškai aišku, kad antikristo karalystė - buvusių 4 imperijų teritorija, o Gogas iš Magogo žemės ateina iš kitur "Persai, etiopai ir libiai su skydais ir šalmais yra su jais;Gomero ir Bet Togarmos pulkai iš tolimos šiaurės ir daugybė tautų su tavimi". Ezechielio 38;5-6

Ką galima sužinoti apie šią jėgą?
1.Gogas iš Magogo žemės pavadintas Rošo, Mešecho ir Tubalo kunigaikštis. Tai rodo į daugiatautę valstybę šiauriau Izraelio. Juozapas Flavijus teigė, kad Magogo palikuonys gyvena į šiaurę nuo Juodosios jūros. Pradžios knygoje Gomero, Mešecho, Tubalo ir Magogo vardais pavadinti Jefeto sūnūs, Nojaus anūkai. Iš Mešecho, Tubalo ir Magogo kilo slavų tautos, iš Gomero - germanai.
2.Nuorodos sako, kad kalba eina apie Rusiją ir apie ją susibūrusią daugiataučių valstybių sąjungą, kur Gogas - galva, kunigaikštis, kuri patrauks kartu su sąjungininkais prieš Izraelį."Aš apgręšiu tave ir atvesiu iš tolimos šiaurės į Izraelio kalnus" Ezechielio 39;2
3.Gogas turės sąjungininkų, Gomeras, germanai, o Bet Togarma nurodo į Turkiją, minima Šeba(Arabija), taip pat išvardinami persai, etiopai ir libiai - žodžiu, armija išties įspūdinga tiek savo geografija, tiek dydžiu "daugybė tautų su tavimi".
4. Ši armija turės tik vieną tikslą -plėšti ir pasisavinti turtų ir tuo pačiu sunaikinti Izraelį."Tu ateisi prieš mano tautą Izraelį ir kaip debesis apdengsi kraštą. Tai įvyks paskutinėmis dienomis". Ezechielio 38;5-6 Manau, kad toks išpuolis - bus bandymas sunaikinti ilgalaikį pasaulio politinės arenos įtampos židinį, kuris yra Izraelio valstybė. Nuo pat Izraelio valstybės paskelbimo, nebuvo nė vienos dienos kuri neženklintų neramumų, nepasitenkinimo, priešiškumo šiai šaliai. Ko gero, vienu metu bus pagalvota, jog logiškiausias sprendimo būdas - apiplėšti ir sunaikinti šią valstybę. Todėl pajudės didžiulė armija.

Koks likimas šitos didingos armijos?
"Ir tuo metu, kai Gogas ateis prieš Izraelio kraštą, – sako Viešpats Dievas, – mano rūstybė užsidegs. Apimtas pavydo ir savo rūstybės įkarštyje Aš sakiau: ‘Tą dieną Izraelio krašte bus didelis drebėjimas: žuvys jūroje, padangių paukščiai, laukiniai žvėrys, visa, kas kruta žemėje, ir žmonės drebės mano akivaizdoje. Kalnai ir uolos subyrės, sienos grius ant žemės’. Aš pašauksiu kardą prieš jį visuose savo kalnuose, ir jo vyrai kariaus vienas prieš kitą. Aš bausiu jį maru ir kraujo praliejimu. Smarkus lietus, kruša ir siera su ugnimi kris ant jo kariuomenės ir ant tautų, esančių su juo’ ”.Ezechielio 38;18- 22

"Tu ir visi tavo pulkai bei kitos tautos, esančios su tavimi, krisite Izraelio kalnuose". Ezechielio 39;4

Visiškai aišku, kad visa armija žus be žmogaus rankų pagalbos, be to, tai bus baisus reginys "Gogo kapinės bus Izraelyje, praeivių slėnyje, į rytus nuo jūros. Jos užtvers kelią praeiviams, ir ten bus palaidotas Gogas bei jo daugybė; ir ta vieta bus vadinama Gogo karių slėniu. Izraelitai, valydami kraštą, laidos juos septynis mėnesius,visi krašto gyventojai laidos juos".Ezechielio 39;4
Dievas įvykdys savo teismą Gogui iš Magogo Izraelio kalnuose. Biblija nurodo, kad ši didžiulė kariuomenė bus iš tautų, kurios visų pirma pasitiki ginklo jėga. Izraelio kalnuose žus ir jie , bus sulaužyti ir jų ginklai, ir tų tautų pasitikėjimas savo karine galia.
Tik po šio įvykio galės atsirasti arba pasiekti savo klestėjimą antikristo karalystė.

Taigi, šios pranašystės išsipildymas bus tarsi skambutis prieš prasidedant didžiajam veiksmui pasaulio scenoje.

7 komentarai:

Olgerdas rašė...

Idomi tema apie ta Gogoli Mogoli :). Esu tokiu teoriju girdejes, nu bet pagyvensim- pamatysim...

Linas rašė...

O kokia tavo nuomonė?

Olgerdas rašė...

Ka as jau ten manysiu... Siaip pamastymai tokie.Rusija kas beko visais laikais yra nenuspejama ir klastinga valstybe.Kazka ta tauta turi savyje tokio,kas neleidzia jai buti atvirai pasauliui.Kazka tokio ji turi savyje bedievisko ir isdidaus...Ir kitiems geriau butu ja,kaip valstybe,nepasitiketi.Tokie va mano pastebejimai...Beveik Landsbergio zodziai:)

Judas rašė...

"Biblijos tyrinėtojai mano, kad šis išpuolis bus net anksčiau, negu įsikurs antikristo karalystė arba anksčiau negu ji pasieks savo klestėjimą. Tai gali būti ir paralelinis istorijos veiksmas.
Tik po šio įvykio galės atsirasti arba pasiekti savo klestėjimą antikristo karalystė."
...................................

Aiskinimas,kad 'sis ispuolis' bus anksciau,negu isikurs Antikristo karalyste,arba,kad po 'sio ispuolio'pasieks savo klestejima Antikristo karalyste,- nera tikslus.
Antikristo karalyste jau bus isikurusi ir veiks pilnu pajegumu,kad galetu suburti viso pasaulio karalius kovai prie Armagedono.
Apr.16:13,14.-aiskiai pasakyta,kad "trijule" jau yra,ir is kuriu burnu iseina trys netyrosios-demonu dvasios,kad surinktu pasaulio armijas kovai pries Dieva.

Linas rašė...

Na, Judai, mes čia tik apčiuopom galim nuspręsti, tačiau kad tai nebus tas pats kas antikristo karalystė, tai aišku, nes ir teismas Gogui ir teismas antikristui bus skirtingose vietose.

Judas rašė...

As ir nekalbu,kad Gogo ir Antikristo karalyste tai tas pats.As tik nesutinku su kai kuriais aiskintojais,kad Antikristo karalyste atsiras, ar tai isigales, po Gogo ispuolio pries Izraeli.
Rastas tokiems aiskintojams nepritaria.
Kas liecia teismus.Apr.19:20 pasakyta,Antikristas,bei netikrasis pranasas,bus gyvi imesti i ugnies ezera.Jie bus suciupti ir iskart imesti,be jokio teismo,i ugnies ezera.Taigi,jiems teismo nebus.O Gogo teismas vyks pries bepasibaigiant tukstantmetei karalystei, prie baltojo sosto,prie kurio jie stoves prikelti,kad butu nuteisti ir imesti i ugnies ezera.

Anonimiškas rašė...

Danielio šiaurės-pieų karai kažkaip susieti su kažin kokiame laikotarpyje didžiuoju karu prie Eufrato upes atrištiems angelams kuries leista nužudyti trečdali zmonijosa preiškimo šeštas angelas