pirmadienis, kovo 22, 2010

Apie priminimus



Kokios mums reikia patirties ir kiek? Kartais negaliu patikėti, kas vyksta. Stebėjau merginą, ji gal keturis kartus su mumis buvo. Dar trečiadienį meldžiausi, kad ji gautų krikštą Šventąja Dvasia, o sekmadienį ji jau kelia rankas, meldžiasi ir moko savo mamą apie Kristų... Aš apstulbęs. Žiūrėjau į ją ir stebėjausi - juk ji dar tik kūdikis, dar tiek visko turi patirti, pereiti pasirinkimus, pasikrikštyti, pažinti kentėjimus, kai ko išmokti, o ji viso to nežino, tiesiog kalba ir elgiasi kaip Jėzaus žmogus.
Žinot, aš bežiūrėdamas prisiminiau - Jis pakeitė mano gyvenimą. Kaip sako Karlsonas, kuris gyvena ant stogo - o brolll. Juk Jis pakeitė mano gyvenimą, o aš jau pamiršau. Kapstausi kažkur "čia parašyta, ten parašyta, čia pridėta, o ten sudėta". Kristus duoda naują gyvenimą, Jis duoda jėgą gyventi, jėgą eiti ir tai naujas gyvenimas.
Kiek laiko reikia pasiruošti apie tai išmanyti? Metų, dviejų, dešimt? Baigti seminariją, Biblijos mokyklą, išmanyti teologiją?
Nė kiek. Gali tai papasakoti iš karto, kai tai gauni, nes tai yra realu.Tu peržengi ribą ir pereini. Šiandien aš toks dėkingas už tai, kad mano gyvenimas pakeistas ir Viešpats man tai priminė. Suvokiu, kad niekada neturėsiu daugiau negu ta mergina - ir tai didžiausias mano turtas. Naujas gyvenimas yra neįkainuojamas.

9 komentarai:

Zita rašė...

Geras priminimas
Man šiandien irgi tai priminė. Skaitau Biblijoj, kaip mokiniai pergyvena, kad duonos tik vieną kepalėlį pasiėmė, mažai gi. O Jėzus klausia ar pamiršote kaip penkis kepalėlius penkiems tūkstančiams sulaužiau ir dar trupinių pririnko.
Taigi, ir aš kaip tie mokiniai, greitai pamiršau.
Gal kokių pratimų žinai, kaip atmintį lavinti :)

Linas rašė...

Mano, kaip daugiavaikio, patirtis tokia, kad atmintį geriausiai lavina diržas:)

Emanuelis rašė...

Džiugu :)

Judas rašė...

Naujas gyvenimas Kristuje,aisku, nera skirtas ismanymui,bet gyvenimui.Jei gyvenimui,-tai reikia ji ir gyventi.
Jei kazkam tai dar reikia priminti,ar kaskart prisiminti,kad jis turi nauja gyvenima,tai pasako viena,-kad jis negyvena tuo gyvenimu diena is dienos.

Olgerdas rašė...

Kazkada Linai mane lazdavojai del dirzo, o daba pats mini ji. Ka, negi jau prireike jo ? :)

Linas rašė...

Oi Olgerai tu ir zlapamianyj:)

Olgerdas rašė...

Nelabai:).

Unknown rašė...

Mes siandien su Stasia kataliku bažnyčioj pamokslavom ir liudijom. Viešpats priminė kad tikrai nebūtina baigti seminarijų ir teologijų, kad liudyti Kristų. Viešpats geras visada.

Linas rašė...

Robertai, a i jūs ing ekumenizmą patraukėt?:)