sekmadienis, liepos 26, 2009

Tebūnie šviesa






Seniai stebiu vienos misijos darbą, tai tarnavimas Sudane, kuriam vadovauja moteris vardu Mišelė Perris.Ji tarnauja ir tapo mama apie 150 juodaodžių vaikų, kurie buvo išmesti mirti. Moteris, kuri ir vienos kojos neturi,rodo stulbinantį tvirtumą. Aišku, ji ne Motina Teresė, jai niekas tokios pagarbos pasaulyje nerodo, o gaila. Štai paskutinis jos įrašas

"Atrodo, kad kiekviena diena mus priartina prie prievartos laiko. Pasakojimai - kaip audra - tai stiprėja, tai nutrūksta.Tūkstančiai mirė per praeitą mėnesį Sudano Pietuose. Mūsų pastoriai pasakoja apie nuolatinį alkį,sausrą, nestabilumą, visa tai daro kiekvieną dieną rūsčiu meilės ir tikėjimo išbandymu.
Ką jūs darote, kai ateina tamsos banga?
Atsiminkite viena - tamsa negali atsilaikyti prieš šviesą. Tamsa negali apglėbti šviesos, o šviesa gali išstumti tamsą.
Mes pasirenkame būti tais, kuriuos Dievas pašaukė šviesti meile viduryje audros ir kelti kartą tų, kurie neš šviesą ir pakeis šitos nacijos atmosferą.
Mūsų bazėje buvo laikas, kai atrodė, jog ligos puola iš visų pusių, aš pati du kartus sirgau maliarija, kiti - taip pat.
Tačiau šitos kovos metu aš sugebėjau atšvesti mūsų žemės nuomos sutartį(du metai kovų), pirmą kartą pamokslavau arabiškai miesto policininkams ir 75 procentai iš jų pasirinko sekti Jėzų.
Mūsų bažnyčios auga ir įkuria kitas bažnyčias, mūsų šeima auga meilėje. Per paskutines tris savaites didžiausias įspūdis - 54 mano vaikai susirinko pasimelsti prie mano lovos"

6 komentarai:

Olgerdas rašė...

Puiku.Čia tau ne motina Teresė:)Čia konkretu.

ramaske rašė...

O cia dar konkreciau,nes cia Lietuva,cia lietus lyja ir atlaidai kryziu kalne jau ekumeniniai pasidare:

http://www.lrytas.lt/-12486241871246862958-%C4%AF-kry%C5%BEi%C5%B3-kalno-atlaidus-supl%C5%ABdo-daugiat%C5%ABkstantin%C4%97-tikin%C4%8Di%C5%B3j%C5%B3-minia-nuotraukos.htm

Anonimiškas rašė...

O Ramaske buenos notches:) O tu ką turi ką nors prieš atlaidus? Nu ir keistas, dabar visi žinok savo nuodėmių atsikratyt atlaiduosna varo,per amžius jau visą kalną prikrovė, čia nauja kryptis tokia:)
L.

Olgerdas rašė...

na cia kozno asmeninis reikalas kur jam dalyvaut.Manes ten nebuvo.Gerai tai ar blogai nezinau.Tiesiog man ten ner kas veikt.

ramaske rašė...

Buenas noches Linai!Que tal?Pries atlaidus tikrai nieko neturiu.Taciau kas tuose atlaiduose atleidziama ar paleidziama,tai jau kitas reikalas.Matai,jau kuris laikas nesu Lietuvoj,tai gerai ir nezinau apie naujas kryptis.O tos kryptys,pasirodo,cool,ne kiekvienam ikandamos.Kaip sake Olgerdas - varo koznas pagal asmenini reikala:))

Anonimiškas rašė...

Olgerdai, nu ir manęs nebuvo:0 O Ramaske tu daug prarandi tol atsilikusioj Evropoj, čia tiek naujovių žinok, žagsėtum, jei išlaikytum rimtą veidą:)

Bet gal svarbiau yra kaip ta moteris tarnauja. štai mes su rankom ir kojom ir protingi ir su galva, kodėl mes bent tiek nepadarom?
L.