penktadienis, liepos 31, 2009

Iš lapių gyvenimo

Su vaikais skaitom knygą apie gamtą. Ten toks epizodas, kaip berniukas stebi lapes ir sau užsirašo kai kurias taisykles iš jų gyvenimo. Manau, visai nieko ir mums keletą jų taisyklių.
1.Niekada neik per atvirą vietovę, jei gali pamiškėm.
2. Niekada negaudyk pelės, kur yra zuikių, o zuikių - kur yra vištų.
3.Niekada nekeliauk tiesiai, nes sumėtyti pėdas saugiau.
4.Nesnausk suradęs tikrą pėdsaką.
5. Nesivyk to, ko negali užuosti.
Ir labiausiai man patikęs - "Tik paskutinis kvailys bėga pavėjui".
Galvoju, kad lapės nemažai pinigo užkaltų rengdamos žmonėms seminarus ir pasidalindamos savo išmintimi - kol tokias tiesas supranti, žiūrėk, pusė gyvenimo praeina. va tau ir vagilės:)

4 komentarai:

Šauklys rašė...

Mūsų Kūrėjas paliko mums nuostabiu pavyzdžių savo kūriniuose, užtenka pamąstyti apie žole po kojomis ir galime atverti neišsememą Šaltinį, kuris yra Alfa ir Omega, per Ji viskas atsirado ir be Jo neatsirado nieko, Viešpats paliko mums 3 biblijas, viena danguje, kita gamtoje ir 3cia isreikšta žmoniu kalba. I tas nuostabias paslaptis Jis atskleidžia savo mylimiesiems.

Šauklys rašė...

Gg2:15 Sugaukite lapes, mažas laputes, kurios gadina vynuogynus, nes mūsų vynuogynas žydi.
Tos laputės tai mintys.
Stebėk savo mintis, nes jos pavirsta žodžiais, žodžiai pavirsta veiksmais, veiksmai-įpročiais, įpročiai-charakterio bruožais, o charakteris įtakoja mūsų likimą.
Pagaliau, broliai, mąstykite apie tai, kas tikra, garbinga, teisinga, tyra, mylima, giriama, - apie visa, kas dora ir šlovinga.
Ir neprisitaikykite prie šio pasaulio, bet pasikeiskite, atnaujindami savo protą, kad galėtumėte ištirti, kas yra gera, priimtina ir tobula Dievo valia.
"Kas gi suvokė Viešpaties mintį, kad galėtų Jį pamokyti?" O mes turime Kristaus protą.
Taigi mielieji sugaukite lapes ir mažas laputes...

Anonimiškas rašė...

nu musu lapes ant peliu specai, nereikia ju gaudyt:)

Olgerdas rašė...

Kam nereikia o kam ir reikia.Kam reikia tegu ir gaudo :).Kailis tai visai nieko :).A pelems tai kates yra.Lape laikysi neismaitinsi :).Nebent ferma pasdaryt del kailiu biznio.Ale dabar krize-neapsimoka.