šeštadienis, sausio 17, 2009

Šumel kamyš, derevja gnulis

Prisiminiau tokią rusišką dainą. Panašiai dabar po protestų Lietuvoj vyksta. Valdžia pasimetusi, įjungė visą savo mašiną - filosofai, politikai ir net katalikų hierarchai skuba pasmerkti protestuotojus "brutalią agresiją". Smagu žiūrėti, kaip mūsų valdžia kalba tokiais pat terminais, kaip kalbėjo komunistai prieš 18 metų - organizuota, kurstytojai, provokacijos, tik snaiperių ant stogo nemini. Istorijos ratas apsisuko. Net žagtelėjau - nesitikėjau išvysti Lietuvoje žmonių, kurie visu rimtumu dainuoja:"Pirmyn, vergai nužemintieji"... Bet tai vyksta.
Vienas filosofas pavadino šiuos protestus "budulių" sukilimu. Na pasakyčiau kad budulių per savaitę atsirado 11 000, tiek registravo Darbo birža. Kai dūžta žmonių gyvenimai, Seimo langai man nėra didžiausia vertybė. Be to, per išdaužtą langą geriau girdėti, ką žmonės gatvėje rėkia, nes valdžia net nesiruošė su protestuotojais kalbėtis.
O dabar išgirdo. Žinoma, kad agresija nieko gero neduoda, tačiau jei kas kaltas dėl tokios agresijos, tai ne tie, kurie leido akmenis, o tie, kurie pagimdė tokią neviltį, jog ir akmuo rankoj atsirado. Žiūrėkim pozityviai - langus vėl įstatys, bet valdžia gal supras, kad nesam tik avinų gauja. Bent jau tuo, kad avinai nei kiaušiniais, nei sniegu mėtytis nemoka.

3 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Labas,
tai ir tau seimo langų negaila, negaila tų 2 milijonų Lt :)
Negaila langų ir man, bet vis tiek, manau, kad būtų užtekę ir kiaušinių.
Zita

Linas rašė...

Kiausiniai maisto preke, ju pagailet reikia:) |O 2 mln tai pasaka, kad gailiau valdzios butu:)

Anonimiškas rašė...

Nu dėl tų 2 milijomų tai man ne gailestis, o pyktis suėmė. sugebėk tu man už 2 mil. kelis stilkus susidėt.
Zita